19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Υποχρεώσεις επιτυχόντων & Κείμενο Τριμερούς Σύμβασης

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

voucher29 aei teiΜε νέες ανακοινώσεις ο ΟΑΕΔ ανάρτησε το Κείμενο της Τριμερούς Σύμβασης που πρέπει να υπογραφεί από τον επιτυχόντα άνεργο, τον πάροχο και την επιχείρηση πρακτικής, ώστε να είναι οι ωφελούμενοι ενημερωμένοι τι υπογράφουν.

Παράλληλα, αναρτήθηκε ο κώδικας δεοντολογίας με τις υποχρεώσεις των τριών εμπλεκόμενων μερών. Αναλυτικά:

 

 

 

Κείμενο Τριμερούς Σύμβασης προς υπογραφή

Οι επιτυχόντες αφού ελεγχθούν, από τον Πάροχο που θα επιλέξουν, για την ορθότητα των στοιχείων και των δικαιολογητικών που κατέθεσαν, θα υπογράψουν Σύμβαση υπογεγραμμένη επίσης από τον Πάροχο και την Επιχείρηση που θα ασκήσουν πρακτική άσκηση, της οποίας το κείμενο μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

 

 

 

 

Υποχρεώσεις Ανέργου

1) Κάθε ωφελούμενος είναι υπεύθυνος για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής του στη Δράση και την ακριβή και αληθή δήλωση των στοιχείων που τον αφορούν. Επισημαίνεται ότι η αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης (άρθρο 8 παρ. 4 Ν.1599/1986). Ο ΟΑΕΔ δύναται να επιβάλλει κυρώσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση καθώς και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

2) Κάθε ωφελούμενος έχει το δικαίωμα να επιλέγει με ελεύθερη βούληση τον πάροχο κατάρτισης, με γνώμονα τα προσφερόμενα προγράμματα, την αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις ιδιαίτερες ανάγκες του και τις προσδοκίες του.

Εφιστάται η προσοχή των ωφελουμένων του προγράμματος, η επιλογή του παρόχου κατάρτισης να πραγματοποιείται χωρίς να επηρεάζεται η κρίση τους από παραπλανητικές και καταχρηστικές πρακτικές προσέλκυσης και τυχόν πρακτικές μη σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

3) Εφόσον ο ωφελούμενος συμφωνήσει να συνεργαστεί με συγκεκριμένο πάροχο κατάρτισης και με την επιχείρηση πρακτικής άσκησης, οφείλει να συμμορφώνεται με τους όρους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση καθώς και τον παρόντα κώδικα.

4) Κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια της κατάρτισής του και ειδικότερα:

α) κατά τη θεωρητική κατάρτιση, υποχρεούται να παρακολουθεί ανελλιπώς το πρόγραμμα με την απαιτούμενη επιμέλεια και να συμμετέχει ενεργά στις τεχνικές και μεθόδους εκπαίδευσης, που ακολουθούνται από τους εκπαιδευτές.

β) κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, κάθε ωφελούμενος θα πρέπει:

  • Να μη δημιουργεί προβλήματα στη συνεργασία του με την επιχείρηση και τα στελέχη αυτής, καθώς και σε πελάτες ή συνεργάτες της επιχείρησης
  • σε περίπτωση που έρθει σε επικοινωνία/ συνεργασία μαζί τους στο πλαίσιο των εργασιών που οφείλει να εκτελέσει για τη θέση πρακτικής
  • στην οποία έχει τοποθετηθεί.
  • Να μην προβαίνει σε πράξεις οι οποίες δύναται να συνιστούν ποινικά αδικήματα (πχ. κλοπή).
  • Να συμμορφώνεται με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας της επιχείρησης.
  • Να επιδεικνύει ενδιαφέρον για την εκτέλεση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.
  • Να μην προκαλεί από αμέλεια ή σκοπιμότητα, φθορά στην περιουσία της επιχείρησης.
  • Να τηρεί το ωράριο της πρακτικής άσκησης.

5) Εάν κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης ο ωφελούμενος εντοπίσει πρόβλημα στη συνεργασία του με την επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει τον Εργασιακό Υπεύθυνο και αυτός με τη σειρά του τον Επόπτη Πρακτικής που έχει ορίσει ο πάροχος κατάρτισης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους, όπως ορίζεται στους όρους της πρόσκλησης.

 

 

Υποχρεώσεις Παρόχου

1) Οι ενέργειες προσέλκυσης ωφελουμένων που θα αναληφθούν από τους παρόχους κατάρτισης, θα πρέπει να διέπονται από τους κανόνες των χρηστών συναλλακτικών ηθών.

2) Εφιστάται η προσοχή στους Παρόχους Κατάρτισης στο δικαίωμα των ωφελουμένων να επιλέγουν με ελεύθερη βούληση τον πάροχο κατάρτισης με γνώμονα τα προσφερόμενα προγράμματα, την αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και τις προσδοκίες τους.

Δεν επιτρέπεται να διαταράσσεται η κρίση και η απόφασή των ωφελουμένων, από παραπλανητικές και καταχρηστικές πρακτικές προσέλκυσης και τυχόν παροχές, μη σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

3) Κάθε πάροχος κατάρτισης οφείλει να παρέχει ορθή και έγκυρη ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με το πλαίσιο συμμετοχής του στη Δράση.

4) Οι πάροχοι κατάρτισης σε συνεργασία με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις οφείλουν α) να βοηθήσουν στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης β) να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους θέσεις πρακτικής άσκησης, γ) να παρέχουν ενημέρωση προς τους καταρτιζόμενους για τις θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρουν. Ενδεικτικά θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες όπως:

  • περιγραφή των προσφερόμενων θέσεων πρακτικής άσκησης
  • αντικείμενα και επιθυμητές ειδικότητες πτυχίων
  • επιθυμητές και απαραίτητες δεξιότητες για την κάλυψη αυτών
  • ρόλος και υποχρεώσεις των ωφελούμενων που απορρέουν από τις θέσεις πρακτικής άσκησης
  • διάρκεια απασχόλησης του πρακτικά ασκούμενου, προβλεπόμενη έναρξη και προβλεπόμενη λήξη, τόπος υλοποίησης της πρακτικής άσκησης.

5) Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης ο πάροχος κατάρτισης οφείλει να παρακολουθεί και να υποστηρίζει τον καταρτιζόμενο για την ομαλή ένταξη του και ενσωμάτωση στη λειτουργία της επιχείρησης πρακτικής, μέσω του Επόπτη Πρακτικής. Συγκεκριμένα, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να εξασφαλίζονται από τον πάροχο, οι παρακάτω προϋποθέσεις για την καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη των καταρτιζομένων:

  • Τακτική επαφή με την επιχείρηση και τον καταρτιζόμενο (τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα)
  • Κοινές συναντήσεις εκπροσώπου επιχείρησης, καταρτιζόμενου και Επόπτη, για τη διευθέτηση τυχόν ζητημάτων που ενδεχομένως έχουν ανακύψει κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης
  • Προσωπική επαφή του Επόπτη με τον καταρτιζόμενο, όπου προκύπτει ανάγκη για την ομαλή ένταξη του στη επιχείρηση π.χ. περαιτέρω υποστήριξη του καταρτιζόμενου μέσω συμβουλευτικής για την ομαλοποίηση της ενσωμάτωσής του στο περιβάλλον της επιχείρησης.

 

 

Υποχρεώσεις Επιχείρησης

1) Κάθε επιχείρηση πριν από τη συμμετοχή της στη Δράση προετοιμάζεται ως προς τα ακόλουθα:

  • Τις θέσεις πρακτικής άσκησης που μπορεί να διαθέσει.
  • Τα αντικείμενα και τις επιθυμητές ειδικότητες πτυχίων.
  • Τις δεξιότητες και τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος για κάθε θέση πρακτικής άσκησης.
  • Τις εργασίες τις οποίες θα αναλάβει να εκτελέσει ο ωφελούμενος κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης

2) Κάθε επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει κάθε πάροχο κατάρτισης με τον οποίο συνεργάζεται για το απαιτούμενο προφίλ των υποψηφίων για τις θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρει.

3) Κάθε επιχείρηση οφείλει να συμμετέχει από κοινού με τον συνεργαζόμενο πάροχο κατάρτισης στη διαδικασία επιλογής του ωφελούμενου.

4) Κατά τη διαδικασία επιλογής του ωφελούμενου, η επιχείρηση σε συνεργασία με τον πάροχο κατάρτισης οφείλει να παρέχει πλήρη ενημέρωση προς τους ωφελούμενους για τις θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρει.

5) Κατά την έναρξη της πρακτικής άσκησης, η επιχείρηση θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε ο ωφελούμενος να λάβει επαρκή ενημέρωση για τα τμήματα και τα στελέχη της με τα οποία θα έχει συνεργασία ο ωφελούμενος στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης καθώς και για διάφορα πρακτικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα στο χώρο πρακτικής άσκησης του καταρτιζομένου.

6) Κατά την έναρξη της πρακτικής άσκησης, η επιχείρηση θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε ο ωφελούμενος να λάβει επαρκή ενημέρωση για τους κανόνες ασφάλειας και υγείας καθώς και για τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

7) Κάθε επιχείρηση, οφείλει να ορίσει Επιβλέποντα πρακτικής άσκησης/Εργασιακό Υπεύθυνο για κάθε πρακτικά ασκούμενο σε αυτήν, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του ωφελούμενου (πρακτικά ασκούμενου) και θα συνεργάζεται άμεσα με τον επόπτη πρακτικής άσκησης.

8) Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πρακτικής άσκησης και σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στη συνεργασία της με τον καταρτιζόμενο, η επιχείρηση μέσω του Εργασιακού Υπεύθυνου που έχει ορίσει, οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα τον Επόπτη Πρακτικής που έχει ορίζει ο πάροχος κατάρτισης.

9) Στα πλαίσια της χρηστής συμπεριφοράς της επιχείρησης απέναντι στον πρακτικά ασκούμενο, θα πρέπει:

  • να διασφαλίσει ότι ο καταρτιζόμενος αντιμετωπίζεται και αισθάνεται μέρος της επιχείρησης και δεν αντιμετωπίζεται απλώς ως επισκέπτης αυτής,
  • να αναθέτει στον πρακτικά ασκούμενο εργασίες που αναπτύσσουν τις δεξιότητές του.

10) Με την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης η επιχείρηση οφείλει να παρέχει στον καταρτιζόμενο «Βεβαίωση πρακτικής άσκησης - συστατικής επιστολής» στην οποία θα αναφέρεται το τμήμα της επιχείρησης και το χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η πρακτική άσκηση καθώς και τις εργασίες που εκτέλεσε ο καταρτιζόμενος.

 

 • Νέα Αποτελέσματα με 13.000 επιτυχόντες (22/4/15)

• Διαβάστε εδώ για τις νέες αλλαγές στο πρόγραμμα (Μείωση ωρών κατάρτισης, Αύξηση χρημάτων επιδόματος) 

• Διαβάστε εδώ τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε στους παρόχους κατάρτισης και όλες τις λεπτομέρειες του επιδοτούμενου Voucher 29 AEI/TEI 

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Νέα Αποτελέσματα Ενστάσεων με 256 δικαιούχους…
Ειδικό Βοήμα μετά το ταμείο ανεργίας
Επίδομα ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη του ταμείου ανεργίας Ο…
oikogeneiako epidoma oga
Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: πότε θα πάρουν το υπόλοιπο της Δ'…
Επίδομα Ένδειας
Αιτήσεις για το Επίδομα Ένδειας στο Δήμο Κορυδαλλού Ο Δήμος…
Διατροφικά Επιδόματα
Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση του…
Επίδομα Πολύτεκνες Μητέρες ΟΓΑ
Πληρωμή βοηθήματος 1.000€ σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες από…
Επίδομα ΟΑΕΕ - ΜΜΕ
Βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων OAEE &…
Επίδομα Πολύτεκνες Μητέρες ΟΓΑ
Επίδομα 1.000€ σε πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ (αιτήσεις &…
Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη
Δράσεις του Υπουργείου για την Ανθρωπιστική Κρίση, το ΤΕΒΑ, την…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα