29Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Ξεκινούν 14/10 οι αιτήσεις για Προσλήψεις άνεργων στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Γεωτεχνικοί, Τοπογράφοι, Οικονομικής κατεύθυνσης (ΠΕ/ΤΕ) με αμοιβές 4.258€ 

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

opekepeΞεκινούν 14/10/2013 οι αιτήσεις για πρόσληψη στον οργανισμό ΟΠΕΚΕΠΕ 445 άνεργων επιστημόνων εξειδικευμένων στον αγροτικό τομέα (γεωτεχνικούς, γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους, τοπογράφους μηχανικούς και οικονομολόγους) με επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στα 4.285 ευρώ και ασφαλιστική κάλυψη. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες με ειδίκευση/εξειδίκευση τον αγροτικό χώρο».

Οι άνεργοι θα προσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν και να υποβοηθούν στις εργασίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για 6 ώρες την ημέρα καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Υπεύθυνοι απόκτησης εργασιακής εμπειρίας: Από το προσωπικό του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα οριστούν υπεύθυνοι απόκτησης εργασιακής εμπειρίας οι οποίοι θα σχεδιάσουν από κοινού με τους ωφελουμένους εξατομικευμένα σχέδια απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με βάση τις δεξιότητες και τα προσόντα τους. Επιπλέον οι υπεύθυνοι θα παρακολουθούν την πρόοδο των ωφελούμενων στα αντικείμενα εργασίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στα οποία συμμετέχουν, ώστε να πιστοποιήσουν στο τέλος του προγράμματος την εργασιακή τους εμπειρία.

 

Επίδομα - Καταβολή χρημάτων - Ασφάλιση

Το επίδομα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.258,00 € συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικού κινδύνου. Το εν λόγω ποσό προβλέπεται για κάθε ωφελούμενο από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τη συμμετοχή του στο ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Η πληρωμή των ωφελουμένων θα πραγματοποιηθεί σε τρείς δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στο τέλος του δεύτερου μήνα συμμετοχής τους στο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στο τέλος του τέταρτου μήνα συμμετοχής τους στο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και η τρίτη δόση θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στο σύστημα.

Ασφάλιση και Κάλυψη έναντι ασθενείας, ατυχήματος κλπ.: Είναι το ποσό το οποίο προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου για κάθε ωφελούμενο κατά την διάρκεια συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

Δικαιούχοι άνεργοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» έχουν άνεργοι επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης και ειδικότερα άνεργοι γεωτεχνικοί (και συγκεκριμένα γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι των οποίων η εξειδίκευση είναι συναφής με τον αγροτικό τομέα.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Να είναι κάτοχοι πτυχίων γεωτεχνικού (γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου), τοπογράφου μηχανικού, οικονομολόγου από σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) ή να διαθέτουν σχετική βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους.
  • Ειδικότερα για τους οικονομολόγους απαιτείται να διαθέτουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό/διδακτορικό τίτλο σπουδών σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό τομέα ή βεβαιούμενη εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο.
  • Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας όπου απαιτείται από το ΔΟΑΤΑΠ.
  • Να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
  • Για τους ανέργους επιστήμονες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε επαγγελματικές ενώσεις ή επιμελητήρια και δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα ανέργων, να έχουν ατομικό/οικογενειακό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2013 (εισόδημα 2012) έως 5.000 €.
  • Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι πολίτες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

 

Μοριοδότηση - Κριτήρια επιλογής

Θα δοθεί έμφαση στην διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση:

  • των νέων
  • των γυναικών
  • των μακροχρόνια ανέργων,
  • καθώς και των ανέργων από ειδικές κοινωνικές ομάδες (άνεργοι από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού).
Ηλικία  <30  5 μόρια
>50  5 μόρια
Γυναίκα  5 μόρια
Διάστημα ανεργίας  ανά μήνα (έως 36 μήνες)   0,5 μόρια
Ειδικές ομάδες  Γονέας προστάτης 3τεκνης οικογένειας   3 μόρια
 Γονέας προστάτης πολύτεκνης οικογένειας   3 μόρια για κάθε τέκνο 
 Γονέας προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας   5 μόρια
 Γονέας προστάτης οικογένειας με μέλη με αναπηρία άνω του 67%   5 μόρια

 

Διαδικασία - Δικαιολογητικά - Αποτελέσματα

Οι άνεργοι θα υποβάλλουν αίτηση και θα μοριοδοτηθούν ανάλογα. Με βάση τα μόρια θα αναρτηθούν οι πρώτοι πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων ανά νομό, ενώ οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα αναρτηθούν οριστικοί πίνακες επιτυχόντων για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν απορριφθούν ώστε να γίνει η πρόσληψη.

Δικαιολογητικά: Οι επιλεγέντες προς εγγραφή στο μητρώο ωφελούμενοι, δεσμεύονται να αποστείλουν στο Δικαιούχο τα εξής δικαιολογητικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ημερών από την ημέρα δημοσίευσης των πινάκων κατάταξης: 

  • Φωτοτυπία Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Τίτλος/Τίτλοι σπουδών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο)
  • Μεταπτυχιακός/διδακτορικός τίτλος σπουδών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) ή Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από προηγούμενους εργοδότες (αποκλειστικά και μόνο για τους οικονομολόγους προκειμένου να αποδείξουν την εξειδίκευση τους στον αγροτικό χώρο) 
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού η φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2013 (εισοδήματα 2012) 
  • Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν επιδοτούνται από άλλο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Άδεια παραμονής και απασχόλησης στην χώρα μας
  • Φωτοτυπία στοιχείων λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς και ΙΒΑΝ. Στο λογαριασμό ο ωφελούμενος πρέπει να είναι είτε ο αποκλειστικός δικαιούχος, είτε πρώτος δικαιούχος σε περίπτωση κοινού λογαριασμού
  • Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ


Επιπλέον για τις ειδικές κοινωνικές ομάδες

  1. στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι γονέας ανήλικου/ανηλίκων τέκνων, τα οποία έχουν γεννηθεί εκτός γάμου ή προέρχονται από ακύρωση γάμου, είτε από υιοθεσία, προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία (επικυρωμένα αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων ή άλλων πράξεων) από τα οποία να αποδεικνύεται ότι έχει αποκτήσει ή διατηρεί τη γονική μέριμνα και επιμέλεια του ως άνω τέκνου/ων.

  2. στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι γονέας οικογένειας, στην οποία υπάρχει άτομο με αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης υποβάλλεται πιστοποιητικό από τον οικείο φορέα με τον οποίο να βεβαιώνεται η ανωτέρω αναπηρία.

  3. στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι γονέας πολύτεκνης οικογένειας, υποβάλλεται πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (άρθρο 6 παράγραφος 2 Ν. 3454/2006).

 

Ημερομηνίες Αίτησης

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 14/10/2013 και το αργότερο μέχρι τις 29/10/2013 και ώρα 14.00.

  • Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει μία αίτηση και για ένα μόνο νομό. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θα απορρίπτεται.
  • Πρέπει να διαφυλάξει το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής του η οποία εμφανίζεται σε εκτυπώσιμη μορφή (pdf) και στην οποία αναγράφεται ο «Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ). Ο κωδικός αυτός είναι μοναδικός για κάθε «Αίτηση Συμμετοχής» και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του αιτούντος σε όλα τα έγγραφα που δημοσιεύονται.

Πληροφορίες ΟΠΕΚΕΠΕ

Τηλ. 210 8802532, 210 8802426 

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων ΕΔΟΕΑΠ
Επίδομα ΕΔΟΕΑΠ για τρίτεκνους & πολύτεκνους με παιδιά έως 18…
epidoma enoikiou sitisis
Αποτελέσματα Ανθρωπιστικής Κρίσης Ανακοινώθηκαν απόψε τα…
Εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ - Οικοδόμων
Αιτήσεις για το Eποχικό Επίδομα ΟΑΕΔ (Οικοδόμων, ηθοποιών,…
Εγγυημένο Εισίδημα Πληρωμή
Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε θα γίνει η καταβολή χρημάτων Εν μέσω…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Αλληλεγγύης: Άρχισε η Ταχυδρομική Αποστολή του PIN της…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Νέα Αποτελέσματα Ενστάσεων με 256 δικαιούχους…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πιστώθηκε η α' δόση - Τι μπορείς να αγοράσεις &…
oikogeneiako epidoma oga
Δείτε με ένα κλικ αν δικαιούστε το Οικογενειακό Επίδομα Στην…
Δωρεάν Ρεύμα
Δωρεάν Ρεύμα Ενστάσεις: Νέος πίνακας με 208 επιπλέον δικαιούχους…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα