25Απρίλιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Με 251 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε η ελληνική πρόταση - 17 απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ - Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Ψηφοφορία πρότασης 251 ΝΑΙMε 251 «ναι» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς

Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ, αφού το όχι δεν αφορά την ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης, αλλά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με συναισθηματική φόρτιση και ιδιαίτερη ένταση, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση, θέτοντας και θέμα προσωπικής εμπιστοσύνης. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η συνείδηση του καθενός βαραίνει, δήλωσε, προσπαθώντας να κάμψει τις αντιστάσεις όσων ήθελαν να καταψηφίσουν.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η χειραψία του αρχηγού της ΝΔ κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη προς τον κ. Τσίπρα, μετά το τέλος της ομιλίας του.

Συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 32 βουλευτες ενώ «παρών» δήλωσαν οκτώ.

 

Ναι ψήφισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δύο βουλευτές είπαν «όχι», οκτώ δήλωσαν «παρών» και άλλοι επτά ήταν απόντες. 

  • Όχι: Ιωάννα Γαΐτάνη
  • Όχι: Ελένη Ψαρέα
  • Παρών: Στάθης Λεουτσάκος
  • Παρών: Κώστας Λαπαβίτσας
  • Παρών: Γιάννης Σταθάς
  • Παρών: Αθανάσιος Σκούμας
  • Παρών: Παναγιώτης Λαφαζάνης
  • Παρών: Δημήτρης Στρατούλης
  • Παρούσα: Αγλαΐα Κυρίτση
  • Παρούσα: Ζωή Κωνσταντοπούλου

Απόντες βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

  • Δημήτρης Κοδέλας
  • Βασίλης Κυριακάκης
  • Ελένη Σωτηρίου
  • Βασιλική Χατζηλάμπρου
  • Γιάνης Βαρουφάκης
  • Ραχήλ Μακρή
  • Ελένη Αυλωνίτου

 

Δήλωση πρωθυπουργου μετά την ψηφοφορία

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και οικονομικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους».

 

Χάνει τη δεδηλωμένη ο Τσίπρας;

«Δεν υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης και ουσίας, είναι απλός νόμος. Δεν τίθεται θεμα δεδηλωμένης» δήλωσαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας και στον ίδιο τόνο αναφέρθηκαν στελέχη της κυβέρνησης.

Όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης θα παραιτηθεί.

 

Δήλωση από τους απόντες βουλευτές

Δεν πρόκειται απλά για μια εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης αλλά για τη δέσμευσή μας σε ένα 3ο μνημόνιο, το οποίο συντάσσεται κατ’ απαίτηση των τροϊκανών και θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Πορευτήκαμε για χρόνια στο αντιμνημονιακό κίνημα, δεσμευτήκαμε σε θέσεις και προγράμματα που είχαν σαφή στόχο την επίλυση των προβλημάτων του λαού και την απελευθέρωση από τα ασφυκτικά νεοφιλελεύθερα προγράμματα επιτήρησης, φτωχοποίησης, εκποίησης δημόσιου πλούτου, γκρεμίσματος κατακτήσεων -κι όχι το αντίθετο. Αγωνιστήκαμε για να σταματήσει η χώρα μας να είναι αποικία χρέους και προτεκτοράτο.

Δεν μπορούμε λίγες μέρες μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» του λαού στο δημοψήφισμα να εγκρίνουμε ως βάση συζήτησης με τους δανειστές αυτό που ο λαός μας κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εκβιασμού απέρριψε. Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία στην κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι μάλλον ακόμα πιο επαχθής. Και, μάλιστα, με διαδικασίες fast track που ευθέως παραπέμπουν στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μια κυβέρνηση που αναφέρεται στην Αριστερά είναι απαράδεκτο να φορτωθεί ένα 3ο μνημόνιο, να περάσει στην πράξη πολιτικές και μέτρα που ακόμα και οι καθαρόαιμες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θα δυσκολεύονταν να προωθήσουν. Έτσι ακυρώνονται εγχειρήματα και ελπίδες και γίνεται φανερό πως δεν λαμβάνονται υπόψη τα ηχηρά «θέλω» του ελληνικού λαού.

Παρά τη στήριξη που είχε από το λαό η κυβέρνηση, στρατηγικά λάθη και αυταπάτες οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο με δύο οδυνηρές επιλογές για την χώρα: αυτή του 3ου μνημονίου και αυτή του Grexit​ χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία. Οι προειδοποιήσεις που είχαν διατυπωθεί από την 20ή Φλεβάρη δεν εισακούστηκαν.

Ο πολίτες δεν θέλουν να ξαναδούν να τους κυβερνά το παλιό πολιτικό σύστημα. Μια τέτοια συμφωνία, όμως, δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση της κυβέρνησης αλλά τη φέρνει σε ευθεία αντίθεση με κοινωνικά και λαϊκά στρώματα και με κινήματα που αναπτύχθηκαν.

Στο βαθμό που ακολουθηθεί μια τέτοια αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική –και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε μπορούμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουμε αυτή την πορεία. Εκλεχτήκαμε με ένα πρόγραμμα, έχουμε δεσμευτεί στο λαό να προωθήσουμε μια αντιμνημονιακή πολιτική, και θεωρούμε πως η πολιτική και η ηθική πρέπει να ξανασυναντηθούν.

Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας. Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας.

 

Ψήφισαν «Ναι» αλλά...

Στήριξη με αστερίσκους δίνουν στην κυβέρνηση 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν την κυβέρνητική πρόταση προς τους θεσμούς

  • Λίτσα Αμανατίδου
  • Κώστας Δελημήτρος
  • Ζήσης Ζάννας
  • Γιάννης Ζερδελής
  • Κώστας Ήσυχος
  • Ηλίας Ιωαννίδης
  • Ηλίας Καματερός
  • Μιχάλης Κριτσωτάκης
  • Θωμάς Κώτσιας
  • Ευγενία Ουζουνίδου
  • Αθανάσιος Πετράκος
  • Στέφανος Σαμοΐλης
  • Αλεξάνδρα Τσανάκα
  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου
  • Νίκος Χουντής

Όπως τονίζουν, «η πρόταση συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον της χώρας».

Σημειώνουν ότι «η πρόταση δεν έπρεπε να ψηφιστεί από τη Βουλή» και υποστηρίζουν πως την ψήφισαν «μόνο και μόνο για να μη δώσουν αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση τους προκειμένου να τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης στην κυβέρνηση».

 

Ομιλίες στη Βουλή πριν την ψηφοφορία

Τσίπρας: Τώρα έχουμε εθνικό χρέος να κρατήσουμε το λαό μας ζωντανό

Τσίπρας Βουλή Εξουσιοδότηση ΔιαπραγμάτευσηςΨήφο συνείδησης και υψηλής εθνικής ευθύνης, είναι τα χαρακτηριστικά που προσέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην απόφαση που λαμβάνει απόψε η Βουλή να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Οικονομικών να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνίας με βάση την ελληνική πρόταση.

«Καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις», είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος, απευθυνόμενος σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, είπε ότι «τώρα έχουμε χρέος εθνικό να κρατήσουμε το λαό μας ζωντανό».

Ο Αλ. Τσίπρας αναγνώρισε πως οι προαπαιτούμενες δράσεις της ελληνικής πρότασης απέχουν πολύ από τις προγραμματικές διακηρύξεις της κυβέρνησης, ωστόσο η επιλογή που έχει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με την επιλογή του τελεσιγράφου που επιχείρησαν να μας επιβάλλουν στις 25 Ιουνίου είναι καλύτερη.

Υπογράμμισε δε ότι μετά από 6 μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης, «φτάσαμε πλέον στη διακεκαυμένη ζώνη και από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο», που πρέπει να αποφύγουμε.

«Η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών που ζητούμε αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί απλά μια ψήφο σε ένα νομοσχέδιο, είναι μια ψήφος συνείδησης με βαρύνουσα πολιτική σημασία, διότι αφορά την επόμενη μέρα. Και προφανώς είναι μια επιλογή συνείδησης αλλά και υψηλής εθνικής ευθύνης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τώρα έχουμε χρέος εθνικό να κρατήσουμε ζωντανό το λαό μας, να συνεχίσει να παλεύει με περηφάνεια για το δίκιο του, και να συνεχίσει να αγωνίζεται με πείσμα για προκοπή και ευημερία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική πρόταση που θα τεθεί στην κρίση του Eurogroup αύριο περιλαμβάνει πολλές προαπαιτούμενες δράσεις που απέχουν πάρα πολύ από τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, από αυτό που η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι το κατάλληλο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε όμως ότι η σύγκριση πρέπει να γίνει ανάμεσα στις εναλλακτικές επιλογές που έχει η κυβέρνηση μπροστά της και σε αυτό που είχαμε 15 ημέρες πριν.

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε και προσωπικό τόνο στην ομιλία του ενώπιον της Βουλής. «Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη θέση του πρωθυπουργού, ίσως στις κρισιμότερες μέρες της μεταπολιτευτικής ιστορία του τόπου, κινήθηκα με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή μου, προκειμένου να διεκδικήσω με όλες μας τις δυνάμεις το δίκιο του λαού μας, αλλά και να προασπίσω θα εθνικά μας συμφέροντα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έξι μήνες τώρα μπήκαμε σε έναν πόλεμο, δώσαμε μάχες δύσκολες με άνισες δυνάμεις, είχαμε απώλειες, κερδίσαμε όμως και έδαφος, προχωρήσαμε όσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Τώρα όμως έχω την αίσθηση ότι φτάσαμε στη διακεκαυμένη ζώνη. Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο και αυτό δεν έχω το δικαίωμα να το αγνοήσω, ούτε να το κρύψω από τον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έδωσε μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας.

 

Λαφαζάνης: Ψήφισα «παρών» αλλά στηρίζω την κυβέρνηση

Λαφαζάνης Βουλή Εξουσιοδότηση ΔιαπραγμάτευσηςΟ Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας".

 

Τσακαλώτος: Την συμφωνία πρέπει να τη δούμε στο μεγάλο κάδρο

Τσακαλώτος Βουλή Εξουσιοδότηση ΔιαπραγμάτευσηςΜια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με πριν, καθώς η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Πήγαμε καλά στο δημοψήφισμα για δύο λόγους: πρώτον, επειδή ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύεται και δεύτερον, γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει ότι εργαζόμαστε υπέρ των πολλών» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε καμία θριαμβολογία για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά αυτό σηματοδότησε πολιτικές εξελίξεις, και συγκεκριμένα τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων την επομένη, σχετικά με την προσπάθεια για μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι δεν μας ζητούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα. Διερωτήθηκε, δε, «συνολικά θα είναι υφεσιακά τα μέτρα»; απαντώντας ότι αυτό «εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος και αν θα φύγουμε από όλη αυτήν τη ρητορική περί grexit».

«Τη συμφωνία πρέπει να τη δούμε στο μεγάλο κάδρο» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και αναφερόμενος στα αιτήματα που πρόβαλαν οι εταίροι μας επειδή το πρόγραμμα είναι τριετές, εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία.

Διευκρίνιση σχετικά με το σημείο της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης που αφορά στα δημοσιονομικά μέτρα σε ό,τι αφορά το υπουργείο Άμυνας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, για το σημείο που αναφέρεται ότι θα υπάρχουν οικονομίες 100 εκατ. το 2015 και 200 εκατ. το 2016, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι αυτό θα προκύψει ως εξής: 100 εκατ. από το φετινό περίσσευμα του προϋπολογισμού και 200 εκατ. από τις πωλήσεις αμυντικού υλικού.

 

Κωνσταντοπούλου: Αναλαμβάνω την θεσμική μου ευθύνη και δηλώνω «παρών»

Κωνσταντοπούλου Βουλή Εξουσιοδότηση Διαπραγμάτευσης«Τιμώ τον πρωθυπουργό που μίλησε με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, παρρησία. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός που πάλεψε για τα δικαιώματα του λαού, που δίνει ελπίδα. Θεωρώ θεσμική μου ευθύνη όμως, να μην κλείσω τα μάτια και να μην δω τον εκβιασμό που γίνεται σε βάρος της Ελλάδος. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω. Το ίδιο πιστεύω θα έκανε και ο πρωθυπουργός.

Αναλαμβάνω την θεσμική μου ευθύνη δηλώνοντας παρών. Θεωρώ ότι θα είμαι πιο χρήσιμη έτσι εγγράφοντας και αποκρούοντας τον εκβιασμό», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 

Καμμένος: θα ψηφίσουμε με βαριά καρδιά γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν τον διχασμό

Καμμένος Βουλή Εξουσιοδότηση Διαπραγμάτευσης«Πάμε απέναντι στην συνείδησή μας, πάμε απέναντι στην λαϊκή εντολή που έχουμε για έναν μόνο λόγο: Γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλήσουμε την Ελλάδα. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε για να μην κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να επιστρέψουν την Δευτέρα με τα ίδια μέτρα και να συνεχίσουν να τρέφουν το τέρας της διαπλοκής στην Ελλάδα. Αυτό θα σταματήσει την Δευτέρα το πρωί», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, αιτιολογώντας την θετική τοποθέτηση του κόμματός του, η Ελλάδα έδειξε ότι αντέχει και μπορεί να αντέξει και περισσότερα, δεν μπορούν όμως οι Έλληνες να αντέξουν τον διχασμό, και δεν θα οδηγήσουμε εκεί τον τόπο μας.

Αφού ο πρόεδρος των Αν.Ελ., δέχθηκε πως απόψε η Βουλή καλείται να ψηφίσει μια συμφωνία με αλλαγές, που επέβαλλαν οι διαμεσολαβητές, σε αυτή που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, περιέχει διατάξεις αντίθετες από το Σύνταγμα - όπως εκείνες για τα νησιά - και που αντίκεινται στο δημοψήφισμα, είπε όμως πως υπάρχει πάντα το δίλημμα: «Συνθηκολόγηση ή άβυσσος» για να ξεκαθαρίσει πως η συμφωνία αυτή αποτελεί συνθηκολόγηση. Τέλος, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως η θετική ψήφος του κόμματός του, προϋποθέτει την σαφή αναγραφή του θέματος του χρέους και του αναπτυξιακού πακέτου.

 

Μεϊμαράκης: Μέχρι την Κυριακή να φέρετε συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

Μεϊμαράκης Βουλή Εξουσιοδότηση Διαπραγμάτευσης«Θα τολμήσετε να υπογράψετε τη συμφωνία γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο το κάναμε χωρίς να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, αλλά μόνο το συμφέρον της πατρίδας», τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Oχι μόνο δεν έπρεπε να προχωρήσετε ως λύση σε ένα δημοψήφισμα, αλλά θα έπρεπε να έχετε την τόλμη να πάρετε την ευθύνη κι όχι να οδηγήσετε την χώρα σε ένα δημοψήφισμα». «Θέλουμε την Κυριακή να γυρίσετε με συμφωνία, αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα της σημερινής συζήτησης. Δεν θέλω να επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι θα μας εγκλωβίσετε», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προς τον πρωθυπουργό.

«Σας παροτρύνουμε να γυρίσετε με όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία», ανέφερε.«Είμαστε μαζί σας σε αυτήν την πορεία γιατί θέλουμε να σωθεί η χώρα. Μας ενώνει η Ελλάδα, μας ενώνει η Ευρώπη, μας ενώνει το ευρώ, μας ενώνει η κοινή πορεία. Ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς με την Ιστορία και σας λέω ότι με την ιστορία η Νέα Δημοκρατία έχει ήσυχη την συνείδησή της. Μέχρι τη Κυριακή θέλουμε να φέρετε τη συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ. Θέλουμε να σας εξουσιοδοτήσουμε ώστε να έχετε την ευελιξία για να διαπραγματευτείτε», τόνισε ο πρόεδρος κος Μεϊμαράκης. Και πρόσθεσε:

«Η διαπραγμάτευση είναι δική σας ευθύνη. Εμείς θα στηρίξουμε τη συμφωνία που θα έχει τη δική σας υπογραφή και των δανειστών. Δεν είπαμε όμως ότι θα μπούμε στη διαπραγμάτευση. Εσείς ήρθατε σήμερα να μας αναλύσετε τη διαπραγμάτευση.

«Ανεβάζει τις πιθανότητες και τις υποψίες ότι στη διαπραγμάτευση αν σας ζητήσουν παραπάνω πράγματα να πείτε ότι δεν μπορώ να δεχτώ κάτι παραπάνω. Με τακτικίστικο ελιγμό να εγκλωβίσετε τη Βουλή. Εύχομαι να διαψευστώ».

 

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν εξουσιοδοτεί, το Ποτάμι απαιτεί να μείνει η χώρα στο φυσικό της χώρο

Θεοδωράκης Βουλή Εξουσιοδότηση ΔιαπραγμάτευσηςΜε μια σχεδόν τηλεγραφική ομιλία ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε τη στάση του Ποταμιού στο αίτημα της κυβέρνησης να της δοθεί εξουσιότηση για να κλείσει συμφωνία με τους εταίρους. «Η αγωνία του κόσμου πρέπει να τελειώσει. Μαζί και ο διχασμός. Ας μην καθυστερούμε άλλο. Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση.

Το Ποτάμι δεν εξουσιοδοτεί. Το Ποτάμι απαιτεί από τον πρωθυπουργό να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μείνει η χώρα στον φυσικό της χώρο. Στην καρδιά της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα από τη Δευτέρα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση φορτώνει στο λαό ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα

Κουτσούμπας Βουλή Εξουσιοδότηση ΔιαπραγμάτευσηςΦορτώνει στο λαό ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας «ESM».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση θέτει το δίλημμα «μνημόνιο ή grexit», το οποίο είναι το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα που είχαμε ακούσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και πρόσθεσε ότι και τα άλλα κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα που είναι χειρότερο από αυτό του Γιούνκερ.

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι «κείμενο τελειωμένο», καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση θα γράφει τα πάντα κατ΄υπόδειξη της χειρότερης τρόικας». Επισήμανε, δε, ότι αυτό έχει ήδη την εξουσιοδότηση από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καθώς υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

 

Γεννηματά: «Όχι» στη ρήξη,«ναι» στην ενεργή, ισότιμη συμμετοχή στην καρδιά της Ευρώπης

Γεννηματά Βουλή Εξουσιοδότηση Διαπραγμάτευσης«Όχι» στη ρήξη και το Grexit, «ναι» στην ενεργή, ισότιμη συμμετοχή στην καρδιά της Ευρώπης και τη ζώνη του ευρώ, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή. «Τα διλήμματα είναι δραματικά και χρειάζονται λύσεις δύσκολες και σωτήριες, ελάχιστες ώρες παραμένουν. Είμαστε αντιμέτωποι με την χρεοκοπία και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού», είπε.

Την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη της διαπραγμάτευσης , όπως και την ευθύνη για το δυσβάσταχτο κόστος της συμφωνίας, την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Έχετε εντολή για λύση, έχετε χρέος να κινηθείτε γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση και δισταγμούς. Το Eurogroup δεν πρέπει να ολοκληρωθεί άδοξα και μοιραία για τη χώρα χωρίς συμφωνία».

Πηγές ειδήσεων: newpost.gr, express.gr

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ - Οικοδόμων
Εποχικό βοήθημα ανέργων (οικοδόμων, ηθοποιών, μουσικών,…
Επίδομα Ένδειας
Επίδομα Ένδειας 600 € εφάπαξ σε ευπαθείς ομάδες Οι Δήμοι της…
Επίδομα Ανέργων Πτυχιούχων 20-29 ετών
Επίδομα Νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας σε άνεργους 20-29…
Εγγυημένο Εισίδημα Πληρωμή
Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε θα γίνει η καταβολή χρημάτων Εν μέσω…
Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη
Δράσεις του Υπουργείου για την Ανθρωπιστική Κρίση, το ΤΕΒΑ, την…
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Πώς θα δεις αν και πότε πιστώθηκε η Δόση του Επιδόματος Ενοικίου…
Επίδομα Ένδειας
Αιτήσεις για το Επίδομα Ένδειας στο Δήμο Κορυδαλλού Ο Δήμος…
Επίδομα μονογονεϊκών οικογενειών ΕΔΟΕΑΠ
Επίδομα ΕΔΟΕΑΠ για μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά έως 18…
oikogeneiako epidoma oga
Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ (αίτηση, προϋποθέσεις,…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα