29Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Κρίσιμο Eurogroup για Grexit ή συμφωνία: Εμπλοκή από Φινλανδούς, Γαλλία εναντίον Γερμανίας, φρικαλέες οι απαιτήσεις, διαρροή κρυφού εγγράφου Σόϊμπλε για πενταετές Grexit

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Τσακαλώτος eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πάλι μετά το δημοψήφισμα, για έγκριση της ελληνικής πρότασης που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και η χορήγηση χρηματοδότησης.

Με υπουργό οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η ελληνική αντιπροσωπεία.

Όλο το χρονικό...

 

Στις 15:00 ξεκίνησε το πιο κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, με σκοπό να εγκρίνει το ελληνικό αίτημα για χορήγηση χρηματοδοτικής βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ταυτόχρονα να δώσει εντολή στους θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για ένα πρόγραμμα διάρκειας έως τρία έτη.

Στην περίπτωση αδυναμίας των υπουργών να καταλήξουν σήμερα σε αποφάσεις θα πραγματοποιηθεί Σύνοδο Κορυφής αύριο. Πάντως το Euro Working Group, το οποίο προετοιμάζει τις εργασίες του Eurogroup, και συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα, έδωσε το «ΟΚ» για την ελληνική πρόταση.

 

Οι Θεσμοί έστειλαν στο Eurogroup δύο κείμενα

  • Πρώτον, την αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του EΜΣ και
  • δεύτερον, την αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.

 

Δηλώσεις

Παρά τις επιφυλάξεις του Βερολίνου, τις τελευταίες ώρες το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά υπέρ της Ελλάδας και αυτό οφείλεται στις προτάσεις που παρουσίασε η Αθήνα στους Θεσμούς, στην μεγάλη συσπείρωση των Ελλήνων βουλευτών υπέρ της Ευρώπης, αλλά και στο ότι ένας σημαντικός αριθμός εταίρων, μεταξύ των οποίων και πολύ μεγάλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία έχουν εκφραστεί θετικά για τις ελληνικές προτάσεις.

Σύμμαχος της ελληνικής πλευράς ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί: Οι Θεσμοί πιστεύουν ότι η ελληνική πρόταση μπορεί να είναι βάση για διαπραγμάτευση. Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει σημαντικές παραχωρήσεις είπε και χαρακτήρισε κλειδί την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν υπό ποιές προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα.

Ο Αυστριακός υπουργός Χανς Γεργκ Σέλινγκ ζήτησε, προσερχόμενος στο Eurogroup, από την ελληνική Βουλή να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέσα στις επομενες δυο εβδομάδες. Είπε επίσης ότι έχουν γίνει θετικά βήματα αλλά και πως δεν έχουν διευκρινιστεί λεπτομέρειες, ενώ ζήτησε και εγγυήσεις για το ότι όσα προτείνονται, θα εφαρμοστούν!

"Θα ήταν καλύτερα αν όλα αυτά είχαν γίνει από τον Φεβρουάριο" είπε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Μάικλ Νούναν, υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, σημειώνοντας πως στο μεσοδιάστημα έγινε "μεγάλη ζημιά". Πρόσθεσε επίσης πως θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα αλλά και περισσότερες μεταρρυθμίσεις! 

"Οι ελληνικές προτασεις ήταν αρκετές για το δεύτερο πακέτο αλλά όχι για ένα τρίτο" δήλωσε όλο... χολή ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ.

"Θα πουμε στους Έλληνες ότι έχουμε κάνει τα πάντα και εκείνοι δεν έχουν κάνει τα πάντα για να ενισχύσουν εμπιστοσύνη" είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν ξεκινήσει το κρίσιμο Eurogroup και μίλησε για δυσκολη διαβούλευση. Τόνισε δε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για την Ελλάδα. Ο Σόιμπλε "έκοψε" κάθε κουβέντα για το κούρεμα χρέους, που είχαν θέσει νωρίτερα άλλοι υπουργοί.

 

Έγγραφο-σοκ Σόϊμπλε για Grexit στο Eurogroup & Εκποίηση δημόσιας περιουσίας

Έγγραφο Σόϊμπλε για Grexit«Grexit πέντε ετών και δημόσια περιουσία σε ξένο fund ας περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος». Σάλο προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε η γερμανική FAZ ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έβαλε στο τραπέζι σενάριο για 5ετές Grexit, με παραμονή στην ΕΕ και ανταλλάγματα, παραθέτοντας ως εναλλακτική ακόμη σκληρότερα μέτρα και εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

 

Ζητούν ψήφιση των προαπαιτούμενων πριν κλειστεί η συμφωνία & Επιπλέον μέτρα

Οι δανειστές ζήτησαν περισσότερες εγγυήσεις και επιμένουν στο να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα από την ελληνική Βουλή πριν κλείσει οποιαδήποτε συμφωνία.

Ασκούνται ισχυρές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να δώσει εγγυήσεις οικονομικού αλλά και πολιτικού χαρακτήρα.

Αναφορικά με τις εγγυήσεις πολιτικού χαρακτήρα πηγές αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από την ελληνική πλευρά να περάσει τάχιστα την Δευτέρα ή την Τρίτη από το κοινοβούλιο τους νόμους για τον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό.

Στο πολιτικό επίπεδο οι δανειστές θεωρούν ότι οι χθεσινές απώλειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ψηφοφορία δείχνουν πως δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και ζητούν περισσότερες πολιτικές εγγυήσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Μόλις περάσει η σχετική νομοθεσία θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις επί ενός τριετούς προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας που θα φτάνει κοντά στα 80 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να δοθούν και τα χρήματα που έχει η Ελλάδα άμεσα για να εκπληρώσει τις διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις της.

Στο οικονομικό επίπεδο φαίνεται πως ζητούνται πάρα πολλές εγγυήσεις που ενδεχομένως να έχουν να κάνουν και με επιπρόσθετα μέτρα. Όπως για παράδειγμα να μεταφερθεί η ευθύνη των αποκρατικοποιήσεων σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο για να κινηθεί πιο γρήγορα και τα χρήματα αυτά να αποτελέσουν μορφή εγγυήσεων για νέα δάνεια.

 

Εμπλοκή δημιουργεί η Φινλανδία

Η χώρα που προβάλει τις εντονότερες αντιστάσεις στην έγκριση έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα είναι η Φινλανδία, που εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στη θέση αυτή ακόμη και αν μείνει μόνη της. Η στάση αυτή του φινλανδού υπουργού Οικονομικού Αλεξάντερ Στουμπ οφείλεται στο ότι το φινλανδικό Κοινοβούλιο δεν του δίνει εξουσιοδότηση να συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. 

Το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, το οποίο αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Απριλίου και μετέχει στην κυβέρνηση, δεν έδωσε εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθεί για συμφωνία και απείλησε με διάλυση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

 

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς συμφωνία

Το Eurogroup ολοκληρώθηκε έπειτα από 8 ώρες χωρίς συμφωνία 01:00 (ώρα Ελλάδας), αλλά με ελπίδες για να υπάρξει προσέγγιση αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Η σύσκεψη τέλειωσε χωρίς συνέντευξη τύπου και δίχως κοινή δήλωση, με τους Ευρωπαίους να θέτουν θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση και με την σκληρή στάση των Φινλανδών και των Γερμανών να βάζουν φωτιά.

Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας σήμερα στις 11π.μ. (ώρα Βελγίου), δήλωσε ο εξερχόμενος από τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Έγιναν εις βάθος συζητήσεις επί των ελληνικών προτάσεων, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν τη χρηματοοικονομική στήριξη, αλλά και το ζήτημα της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης, ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Αισιόδοξοι δήλωσαν κατά την αποχώρησή τους εμφανίστηκαν τόσο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, όσο και ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Για πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα έκανε λόγο και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλ. Στουμπ, ο οποίος ωστόσο φέρεται να υιοθετεί την πιο σκληρή στάση σε σχέση με τους ομολόγους του, προβάλλοντας αντίσταση σε τρίτο πακέτο για την χώρα μας. «Οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι αρκετές αλλά είμαστε έτοιμοι να σκεφτούμε εναλλακτικές» σημείωσε ο Στουμπ.

 

Συνέχεια Eurogroup 12/7/2015 12:00 το μεσημέρι

Συνεχίζεται το Eurogroup που ξεκίνησε στις 12.00. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να υπάρξουν ορισμένες εισηγήσεις στη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα για έναρξη των διαπραγματεύσεων μόλις η Ελλάδα δεσμευτεί για την ψήφιση των μέτρων.

Για δύσκολες διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών κ. Σέλινγκ, αλλά δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος. "Συνεχίζουμε τις συζητήσεις σήμερα, οπώς είδατε οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικά ακανθώδεις και πολύπλοκες, ευελπιστούμε σε μεγαλύτερη πρόοδο σήμερα", είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόφσκις.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε σήμερα ότι οι συζητήσεις για την επίλυηση της κρίσης στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει συμφωνία σε μια σειρά από σημεία. Το θέμα είναι, τόνισε ο Σέλινγκ σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, να λάβουμε επαρκείς εγγυήσεις από την Ελλάδα.

 

Προσχέδιο με μέτρα φωτιά παρέδωσε το Eurogroup στη Σύνοδο Κορυφής

Καθώς δεν υπήρξε ανακοινωθέν από το Eurogroup, o Ντάισελμπλουμ εξουσιοδοτήθηκε να ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Έγγραφο-σοκ παρέδωσε το Eurogroup στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα καλείται να νομοθετήσει άμεσα πολύ σκληρά μέτρα, σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται έξοδος από την ευρωζώνη «ορισμένου χρόνου», με πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.

Την ίδια ώρα, τοποθετεί τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεταξύ 82 – 86 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 7 δισ. χρειάζονται έως τις 20 Ιουλίου και επιπλέον 5 δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου. Παράλληλα επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν «μαξιλάρι» ευρώ.

 

Συγκεκριμένα:

Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη τις επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη για γρήγορη πρόοδο στην επίτευξη μιας απόφασης πάνω σε ένα νέο Μνημόνιο Κατανόησης. Αυτές υπολογίζονται στο ποσό των €7 δισ. μέχρι τις 20 Ιουλίου και σε επιπρόσθετα €5 δισ. μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται, «η γρήγορη απόφαση για ένα νέο πρόγραμμα είναι προϋπόθεση ώστε να ανοίξουν και πάλι οι ελληνικές τράπεζες, ώστε έτσι να αποφευχθεί η άνοδος στο συνολικό σχεδιασμό χρηματοδότησης. ΕΚΤ/SSM θα κάνουν αναλυτική αξιολόγηση μετά το καλοκαίρι».

Πουθενά δεν αναφέρεται κούρεμα καταθέσεων, γι'αυτό σημειώνετι ότι «το συνολικό μαξιλάρι για τις τράπεζες θα εξυπηρετήσει πιθανές ελλείψεις κεφαλαίων μετά την πλήρη αξιολόγσηη και αφού το νομικό καθεστώς υιοθετηθεί».

 

Αναλυτικά:

  • 1. Eξορθολογισμός ΦΠΑ
  • 2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης
  • 3. Βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος
  • 4. Υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
  • 5. Προστασία της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
  • 6. Πλήρης εφαρμογή αυτόματης περικοπής δαπανών
  • 7. Τράπεζα ανάκαμψης και οδηγία ψηφίσματος
  • 8. Ιδιωτικοποίηση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)
  • 9. Ανάληψη αποφασιστικής δράσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  • 10. Διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ
  • 11. Αποπολιτικοποίηση της ελληνικής δημοσίας διοίκησης
  • 12. Επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα (το έγγραφο την αποκαλεί θεσμούς)

Το τέλος του κειμένου αναφέρεται η εισήγηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την οποία αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε προβλέπεται «time out» από την ευρωζώνη, δηλαδή η Ελλάδα να βγει για ορισμένο χρονικό διάστημα από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Το Eurogroup τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα χρέους, ενώ οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.

Τέλος, σημειωνεται ότι «αν όλοι οι απαραίτητοι όροι που περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο καλυφθούν, τότε το Eurogroup και το Συμβούλιο του ESM μπορεί, σύμφωνα με το Αρθρο 13.2 της συνθήκης του ESM, μπορεί να ζητήσει από τους θεσμούς να διαπραγματευτούν ένα νέο πρόγραμμα του ESM, αν τα προαπαιτούμενα του Αρθρου 13 της συνθήκης του ESM καλυφθούν στη βάση της αξιολόγησης που αναφέρεται στο άρθρο 13.1».

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πρέπει να αναπτύξουν ένα σημαντικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διακυβέρνηση και τη μεταφορά πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, σε ένα ειδικό Ταμείο στο Λουξεμβούργο.

Οι ελληνικές αρχές θα καλέσουν ένα ανεξάρτητο φορέα να αξιολογήσει την τιμή των assets που θα πουληθούν και θα ερευνήσουν τον καλύτερο τρόπο να βελτιωθεί περαιτέρω η ανεξαρτησία του ΤΑΙΠΕΔ με την εμπλοκή της Κομισιόν, εναλλακτικά

Επιπλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ θα μεταφερθούν σε ένα υφιστάμενο εξωτερικό και ανεξάρτητο fund όπως το Institution of Growth του Λουξεμβούργου ώστε να ιδιωτικοποιηθεί εν καιρώ και να μειώσει το χρέος. Ένα τέτοιο fund θα το διαχειρίζονται οι ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων ευρωπαϊκών θεσμών.

 

Θετική η Ακύρωση της Συνόδου Κορυφής των 28

Νωρίτερα είχε ακυρωθεί η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με θέμα την κρίση στην Ελλάδα.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης, η οποία "θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για την Ελλάδα", διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τουσκ.

Η ακύρωση αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως θετικό μήνυμα για την Ελλάδα και για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου που πρέπει να πληρωθεί η ΕΚΤ. Σε περίπτωση που η Σύνοδος των χωρών της ΕΕ γινόταν απόψε αυτό θα μπορούσε να σημαίνει συζήτηση για τη διαδικασία αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στη Σύνοδο Κορυφής των «19», κι όχι σ' αυτήν των «28» που τελικά ακυρώθηκε, εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία για το ελληνικό πρόβλημα.

Πηγή: imerisia.gr, newpost.gr, newsit.gr

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πότε θα δοθεί η πέμπτη δόση & Πότε θα…
Έξοδα Κηδείας ΟΓΑ
Δικαιολογητικά Είσπραξης εξόδων κηδείας 800 € από τον ΟΓΑ Οι…
foititiko epidoma
Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα 1000 € (αίτηση, προϋποθέσεις,…
Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη
Δράσεις του Υπουργείου για την Ανθρωπιστική Κρίση, το ΤΕΒΑ, την…
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επιδότηση Ενοικίου - Ανθρωπιστική Κρίση: Οδηγίες για Μισθωτές &…
Επίδομα Ανέργων Πτυχιούχων 20-29 ετών
Επίδομα Νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας σε άνεργους 20-29…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πιστώθηκε η α' δόση - Τι μπορείς να αγοράσεις &…
Επίδομα ΟΑΕΔ 3μηνης εγγραφής
Επίδομα για άνεργους με 3μηνη εγγραφή στον ΟΑΕΔ Ο ΟΑΕΔ…
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών ΕΛΟΕΝ
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών (αιτήσεις, δικαιολογητικά)…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα