24Απρίλιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Θρίλερ η Μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής για Συμφωνία: Συγκλονιστικές στιγμές αγωνίας για την Ελλάδα & όλη την Ευρώπη

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Σύνοδος Κορυφής 2015Τις συγκλονιστικότερες στιγμές ζει η Ελλάδα, η Ευρώπη αλλά και η Παγκόσμια κοινότητα, για πάνω από 18 ώρες τώρα που διαρκεί η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, αναμένοντας να αποφασίσει για το Grexit ή τους όρους της όποιας συμφωνίας.

Ασφυκτικές πιέσεις από τη Γερμανία για ταπείνωση της χώρας με εκποίηση δημόσιας περιουσίας, κατάλογος με μέτρα φρικαλεότητες γράφει ο Spiegel.

Στη 2η θέση διεθνώς το hashtag συμπαράστασης #This is a coup/Αυτό είναι πραξικόπημα για τις αδιανόητα παράλογες και εκβιαστικές απαιτήσεις της εταίρου Γερμανίας από την Ελλάδα.

Το μέχρι τώρα χρονικό...

 

 

12:25  ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

Κατεβάστε εδώ όλο το επίσημο ανανκοινωθέν της Συνόδου Κορυφής

 

12:22  Να 'σου και το ανακοινωθέν ολόκληρο...

Έκλεισε η Συμφωνία με τους Δανειστές

 

12:21 Από ΔΝΤ... Δ(εν)Π(άω)Π(ουθενά)

Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, μέχρι τον Μάρτιο του 2016 τουλάχιστον. Αυτό προκύπτει από το σχεδόν 6σελιδο σχέδιο συμφωνίας που ήδη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του..

Συμφωνία Ελλάδα

 

12:14 Το βλέμμα της Μέρκελ και ο Τσίπρας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις και η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί. Το βλέμμα της, λέει πολλά!

Τσίπρας Μέρκελ

 

12:12  Αλέξη μου, Φρανσουά μου!

Τσίπρας ΟλάντΤσίπρας Ολάντ

 

12:03 Ρέντσι: Ζήτησα να μην είναι η έδρα του Ταμείου στο Λουξεμβούργο

«Ζήτησα με έμφαση να μην επιλεγεί ως έδρα του ταμείου επενδύσεων το Λουξεμβούργο, διότι το θεωρούσα ταπείνωση, το είπα με έμφαση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι κατά την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών.

«Μετά το δημοψήφισμα, αποφασίσθηκε να συνεχισθούν οι συνομιλίες και να επιτευχθεί μια συμφωνία. Όπως και τελικά έγινε, με την συνεισφορά όλων», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

«Παραμένει η ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, να επενδύσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη. Πρέπει να ποτίσουμε το φυτό της Ευρώπης, διαφορετικά θα ξεραθεί», δήλωσε, επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

 

12:02 Και μετά τον μαραθώνιο, νέο Eurogroup!

To ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις της αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 16:00 είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης είπε ότι οι εκταμιεύσεις θα γίνουν μόνο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών, αλλά και του τριετούς προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ψηφοφορίες θα γίνουν και σε αλλα εθνικά κοινοβούλια. Αφού ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες θα συγκληθεί περί το τέλος της τρέχουσας εβδομαδας εκ νέου με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup.

 

11:56 Έρχεται οικονομική ανάσα από την ΕΚΤ;

Και αφού έκλεισε η συμφωνία, φαίνεται πως είναι η σειρά της ΕΚΤ να ανοίξει τη στρόφιγγα της ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τον Robert Preston του BBC, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει τον ELA κατά 2 δισ. ευρώ

11:45 Ελληνικά να 'ναι κι ότι να 'ναι!

Παιδιά, θα μιλήσω στα ελληνικά! είπε ο πρωθυπουργός κατευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους για μια... δήλωση στα όρθια μετά από σχεδόν 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής.

 

11:44  Δηλώσεις Μέρκελ (VIDEO)

 

11:24  Τι είπε ο Ντόναλντ Τούσκ

 

11:23  Δείτε τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

 

11:02 Η αγκαλιά του Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Peter Spiegel επέστρεψε και αμέσως έβγαλε... είδηση: την αγκαλιά του Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα!

 

10:58 Δεν τον λες και "φράπα"...

Μπορεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να πήρε τον... υπνάκο του την ώρα που οι υπόλοιποι διαπραγματεύονταν αλλά δεν φαίνεται πως... ξεκουράστηκε! (Φωτογραφία: Reuters)

 Γιουνκερ Σύνοδος Κορυφής

 

10:49 Η υπόσχεση Τσίπρα

Όσο σκληρά παλέψαμε για να κερδίσουμε μάχη έξω, πρεπει να παλέψουμε για την αλλαγή μέσα. Η νέα προσπάθεια ξεκινά από αύριο!

10:48 Δηλώσεις Τσίπρα

Δώσαμε μια σκληρή μάχη 6 μήνες τωρα. Παλέψαμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, μια συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε σκληρά διλημματα, πήραμε την ευθύνη της απόφασης. Η συμφωνία είναι δύσκολη όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό και της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, σχέδιο που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται. Κερδίσαμε πρόγραμμα γέφυρα και αναδιάρθρωση του χρέους. Έχουμε αφήσει σημαντική παρακαταθήκη για αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να γυρίσουμε στην ανάπτυξη και να κερδίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, που δώσαμε σκληρή μάχη, που στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί. Η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας αλλά ξέραμε ότι η υλοποίησή της είναι δύσκολη. Τα μέτρα είναι υφεσιακά αλλά πιστευω ότι το πακέτο Γιούνκερ και η αναδιάρθωση του χρέους θα κάνουν το Grexit οριστικά παρελθόν. ΠΙστεύω ότι πλειοψηφία λαού θα στηρίξει την προσπάθεια. Δώσαμε τη μάχη μέχρι τέλους αφενός και αφετέρου τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη δεν θα πληρώσουμε ξανά μόνο όσοι πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια.

 

10:39 Οι Έλληνες έδειξαν πως θέλουν να μείνουν στο ευρώ

Το απότοκο όλων αυτών είναι πως οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία τους να παραμείνουν στο ευρώ, όπως μας είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρέπει να βρεθούν ευρείες πλειοψηφίες στην ελληνική βουλή, όπως και βρέθηκαν. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να ενισχυθεί η δημόσια διοίκηση και να αποπολιτικοποιηθεί μέχρι τις 20/7 το δημόσιος τομέας

10:35 Μέρκελ: Δεν υπάρχει Σχέδιο Β

Το σχέδιο Α πέτυχε, δεν υπάρχει ανάγκη για την ύπαρξη σχεδίου Β (Grexit) είπε η Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη. Διεμήνυσε δε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κούρεμα του χρέους. "Είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους" είπε χαρακτηριστικά. Δεν απέκλεισε όμως την παράταση της αποπληρωμής του

 

10:32 Μέρκελ για το Ταμείο και την τρόικα

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως η τρόικα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα για να επιβλέπει την πορεία του προγράμματος. Στο παρελθόν υπήρχαν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος. Το Ταμείο των 50 δισ. θα λειτουργεί υπό ευρωπαϊκή εποπτεία και 2,5 δισ. από τα χρήματα αυτά θα δοθούν άμεσα για επενδύσεις

10:30 Ολάντ υπέρ Τσίπρα

Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, ο Τσίπρας έκανε θαραλλέα επιλογή είπε ο Φρανσουά Ολάντ

10:26 Δηλώσεις Μέρκελ

Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχουν νομοθετηθεί τα προαπαιτούμενα: αλλαγή του συνταξιοδοτικού, στην αλλαγή του καθεστώτος της ΕΛΣΤΑΤ, ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση του κώδικα δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να περάσουν από την ελληνική Βουλή πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά όλη τη συμφωνία, μετά το Eurogroup θα πιστοποιήσει πως όλα έγιναν όπως συμφωνήθηκαν και μετά θα συγκαλέσω εκτάκτως τη γερμανική βουλή!

 

10:23 Το Ταμείο στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα και όχι στο Λουκεμβούργο όπως είχε προτείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει την έδρα του το Ταμείο εγγυοδοτήσεων όπου θα "κατατεθεί" το ποσό έως 50 δισ. ευρώ από την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ειδικοί θα αποφασίσουν ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία.

Γιουνκερ: Η Κομισιον θα υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση – γέφυρα

 

10:19 Η διαδικασία

Και συνέχισε ο Ντάισλεμπλουμ: Τρίτη - Τετάρτη πρέπει να υπάρξει νομοθεσία. Και αφού υλοποιηθούν αυτά ίσως την Τετάρτη υπάρξει νέο Eurogroup και στη συνέχεια η συμφωνία θα περάσει από τα εθνικά κοινοβούλια. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον ESM. Αυτό θα γίνει στις επόμενες εβδομάδες. Τις επόμενες μέρες τα φώτα εστιάζονται στην ελληνική βουλή για να περάσει αυτά τα μέτρα

 

10:17 Δηλώσεις Ντάισλεμπλουμ

Εξετάσαμε όλα τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι. Συζητήσαμε όλα τα θέματα. Συμφωνήσαμε επί πολλών θεμάτων για να επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Στο κείμενο της συμφωνίας κάποια από τα σημεία έχουν έρθει αργότερα για να μπορέσει να ψηφίσει η ελληνική βουλή. Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας. Θα υπάρξει ένα Ταμείο όπου θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχειων και θα υπάρξει ρευστοποίηση για να μειωθεί χρέος. Το ταμείο επίσης θα συμβάλλει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία είναι 25 δισ. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους (50%) και για τις επενδύσεις (50%)

 

10:14 Δηλώσεις Γιούνκερ

Ήταν επίπονη η συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέμενε από την αρχή ότι δεν υπήρχε περίπτωση Grexit με καμία μορφή. Είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης. Είμαι ευτυχής που η πρόταση για το πακέτο των 35 δισ. έγινε δεκτή

 

10:12 Ξεκίνησαν οι δηλώσεις μετά τη συμφωνία

Τουσκ: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μίλησε για Greekment και για βοήθεια στην Ελλάδα. Αποφεύγονται οι οδυνηρές συνέπειες που θα έφερνε ένα Grexit. Η Συμφωνία πρέπει να περάσει από πολλά κοινοβούλια μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό.

 

10:08 Οι πρώτες δηλώσεις

Χωρίς να πει κουβέντα αποχώρησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε για δύσκολη νύχτα αλλά και για βήμα προς την ανοικοδόμηση εμπιστοσύνης.

«Ηταν μια πολύ δυσκολη νύχτα, πολύ καλό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

 

10:06 Επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα παραθέσουν σε λίγη ώρα συνέντευξη Τύπου

 

09:59 Τούσκ: Συμφωνήσαμε για ΟΛΑ!

Δεν είναι απλά μια συμφωνία, είναι συμφωνία και για το τριετές πρόγραμμα του ESM, για το νέο Μνημόνιο δηλαδή! Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στη Σύνοδο Κορυφής δεν συμφωνήθηκε απλά να κάνει η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις και μετά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο. Η συμφωνία για το τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον ESM έκλεισε στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής!

Έγραψε στο twitter ο Τουσκ: Η #EuroSummit κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία. Πρόγραμμα μέσω #ESM με μεταρρυθμίσεις και οικονομική ενίσχυση.

 

09:56 Και κυβερνητικές πηγές!

Σύμφωνα με την Καθημερινή κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι είμαστε στην τελική ευθεία, ότι υπάρχει συμφωνία και η λήξη της Συνόδου αναμένεται σε 15 λεπτά

 

09:55 Άλλος για τη συμφωνία μας...

Η ευρωζώνη βρίσκεται "κοντά σε συμφωνία", έγραψε στο Twitter και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

 

09:53 "Φαίνεται πως έχουμε συμφωνία"

Για τη διαφαινόμενη συμφωνία tweet-αρε και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης

 

09:50 Τι θα γίνει τώρα...

Στην τετραμερή ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ επιτεύχθηκε η συμφωνία και τώρα οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης επιστρέφουν στην αίθουσα του Συμβουλίου για να συμφωνήσουν επί του τελικού κειμένου

 

09:45 ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!

Μετά από 16 ώρες Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ tweet-αρε μόνο μια λέξη: ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Συμφωνία Ελλάδα

 

09:33 Μας τρολάει και ο Στουμπ

Δεν φτάνει που μας τα έκανε... άνω κάτω στο Eurogroup του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ μόλις ξύπνησε και ξεκούραστος ξεκούραστος στέλνει τη συμπάθειά του σε όσους συμμετέχουν ή... "συμμετέχουν" στη Σύνοδο Κορυφής. Πως να είναι το "να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι" στα φινλανδικά άραγε;

Stubb Alexander

 

09:25 Γιουχου! Σπάσαμε το ρεκόρ!

Και ναι! Μετά από 16 ώρες συνεδρίασης, διακοπές, τσακωμούς (βλέπε Ρέντσι - Ρούτε), διαπραγματεύσεις, είναι γεγονός: έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια Συνόδου Κορυφής! Πανηγυρίστε μαζί μας, αν έχετε κουράγιο (γιατί εμείς δεν...)

 

09:18 Λύθηκε και το μυστήριο με τον Γιούνκερ

Εδώ ο Γιούνκερ, εκεί ο Γιούνκερ, τον βρήκαμε επιτέλους! Και ναι, είχε όλο το βράδυ εξαφανιστεί γιατί έκανε αυτό που φαντάζονται (και θα ήθελαν να κάνουν) όλοι: κοιμόταν!

 

09:03 Ένα θέμα ανοιχτό ακόμα

Καθώς βαδίζουμε στην 16η ώρα της Συνόδου Κορυφής των 19 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωζώνης (των 17 για την ακρίβεια για έφυγαν ο Σλοβένος και η Λιθουανή), ένα θέμα παραμένει ανοιχτό και αυτό είναι το ζήτημα με το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και το ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταθέσει σε αυτό η Ελλάδα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ θεώρησε υπερβολικό το ποσό των 50 δισ. που ζητήθηκε αρχικά και στο οποιο επιμένει η Μέρκελ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ πρότεινε το ποσό απο τις άμεσες αποκρατικοποιήσεις να είναι 7 δισ. ευρώ, η Ελλάδα 17 δισ. και η Γαλλία προσπαθεί να τους... συμβιβάσει όλους στα 25. Αλλά είπαμε, η Μέρκελ επιμένει με ό,τι σημαίνει αυτό!

 

08:58 Φεύγουν ένας ένας

Αποχώρησε και η πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaitė. Όταν δημοσιογράφος του CNBC τη ρώτησε αν υπάρχει συμφωνία απάντησε: "σχεδόν, σχεδόν"

 

08:53 Υπάρχουν και χειρότερα...

Υπάρχει και Σύνοδος Κορυφής που έχει διαρκέσει περισσότερο! Το 2000 στη Νίκαια για τη Συνθήκη! Αλλά λίγα λεπτά ακόμα και θα έχουμε νέο ρεκόρ!

 

08:42 Βαρέθηκε ο Σλοβένος

Βαρέθηκε; Κουράστηκε; Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έφυγε από τη Σύνοδο Κορυφής γιατί έπρεπε να επιστρέψει στη Λιουμπλιάνα για να υποδεχτεί τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Αλλά μην ανησυχείτε, έχει βάλει τον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε στο πόδι του. Καθόλου καλό για την Ελλάδα...

Cerar 

 

08:38  Παπαδημούλης: Όλοι δίπλα στον Τσίπρα

Παπαδημούλης ΣΥΡΙΖΑ

 

08:22 Επιμένει η Μέρκελ για τα 50 δισ.

Ο Nicholas Hirst του Politico γράφει πως η Σύνοδος Κορυφής απέχει από το να τελειώσει! Πλέον, Μέρκελ, Τσίπρας, Ολάντ και Τουσκ διαπραγματεύονται για το περιβόητο Ταμειο των 50 δισ. Η Μέρκελ επιμένει να είναι τόσο το ποσό από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Ολάντ προσπαθεί να συμβιβάσει τα πράγματα σε ένα ποσό γύρω στα 25 δισ. ευρώ!

 

08:16 Που είναι ο Γιούνκερ, οεο;

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση από... χθες που ξεκίνησε η Σύνοδος είναι πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι παντελώς εξαφανισμένος! Μπορεί μπαίνοντας να είπε "θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή για λύση" αλλά από τότε, τον χάσαμε από προσώπου γης!

Juncker

 

08:12  Και ξανά 4μερής!

Και νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με Ολάντ, Μέρκελ και Τουσκ! Σύμφωνα με τον Ryan Heath του Politico η συνάντηση τώρα γίνεται για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα γύρισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ενημέρωσε πως δεν μπορεί να συμφωνήσει αν το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα!

Σύνοδος Κορυφής Τσίπρας

Σύνοδος Κορυφής Τσίπρας

 

08:05

 Στις Βρυξέλλες το θρίλερ συνεχίζεται, έχει ξεπεράσει τις 15 ώρες και όλοι περιμένουμε να μάθουν αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη συναντηθεί τέσσερις φορές με Μέρκελ, Ολάντ και Τούσκ.

 

08:00

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν έβγαλαν τις γραβάτες τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Ήταν μια συμβολική χειρονομία συμπαράστασης στον Τσίπρα ή δεν άντεξαν τον κόμπο της γραβάτας και τους έπνιγε;

Ολάντ Ρέντσι Σαπέν

 

06:06

Δώδεκα ώρες μετά και βήματα προόδου προς την επίτευξη συμφωνίας έβλεπαν πηγές κοντά στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αποτέλεσμα της προόδου είναι ότι η προοπτική του “Grexit” φαίνεται να έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά, ενώ σταδιακά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, όχι μόνο μεσοπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα, δηλαδή για τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος, προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση της Αθήνας κονδύλια, τα οποία περιέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ο οποίος ιδρύθηκε το 2010. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, στον EFSM παραμένουν ανενεργά 60 δις ευρώ, αλλά για να εκταμιευθούν χρήματα χρειάζεται έγκριση από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πέραν αυτών των χρημάτων, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, υπό συζήτηση είναι η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs), ενώ υπό συζήτηση είναι και το ενδεχόμενο να συνάψει η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα διμερή δάνεια με χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ενστάσεις στην παρούσα φάση προβάλλει η Ολλανδία, η οποία θεωρεί ότι δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα, αν δεν αρθούν οι «μονομερείς ενέργειες» στις οποίες προέβη η κυβέρνηση και οι οποίες σύμφωνα με την άποψη της Χάγης βρίσκονται σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις μονομερείς ενέργειες σχετικά με τις επαναπροσλήψεις εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο (ΔΕΚΟ, ΕΡΤ κ.α.), φαίνεται πως υπάρχει βάση συμβιβασμού και προβλέπεται η απόσβεση του αριθμού των επαναπροσληφθέντων, από το συνολικό αριθμό προσλήψεων που θα γίνουν ως το 2020.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους που θα μεταφερθούν σε εταιρεία που αυτό έχει δημιουργήσει στο Λουξεμβούργο, δεν θα πρέπει σωρρευτικά να είναι 50 δις ευρώ. Εν προκειμένω θα αναφέρεται ότι τα 50 δις ευρώ είναι η οροφή.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι οι θεσμοί αξιολογούν ως ανέφικτο το στόχο των 50 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι ο εφικτός στόχος είναι 7 δις ευρώ το πολύ.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι αν υπάρξει συμφωνία είναι εξαιρετικά πιθανό η ΕΚΤ να χορηγήσει στο εγγύς μέλλον εκ νέου ρευστότητα από τον έκτακτο μηχανισμό, ELA, στις τράπεζες. Οι ίδιες πηγές επανέλαβαν ότι για να διατηρήσει η ΕΚΤ τον ELA πρέπει να υπάρχει προοπτική μιας αξιόπιστης συμφωνίας με την Ελλάδα.

Ως προς το θέμα της παρουσίας του ΔΝΤ, σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις, δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του και θα παραμείνει ενεργός δανειστής της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, είναι πιθανό να επαναδιατυπωθεί η δήλωση του Εurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

 

06:02 Ανακεφαλαιώνοντας

  • Πάνω από 12 ώρες μετράει η Σύνοδος Κορυφής
  • Κοντά σε συμφωνία οι δυο πλευρες
  • Αγκάθια η επιτήρηση από το ΔΝΤ μετά το 2016
  • Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων στο Λουξεμβούργο

 

05:53

Τα δυο σημεία διαφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους είναι: Η επιτήρηση από το ΔΝΤ μετά το 2016 και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων στο Λουξεμβούργο

 

05:34 Δυο ζητήματα ανοικτά...

Αυτό έγραψε στο twitter πριν από λίγο ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

 

05:29 Πρόταση συμβιβασμού

Ο Πρόεδρος Τούσκ καλεί και πάλι όλους τους ηγέτες με πρόταση συμβιβασμού όπως τουίταρε ο εκπρόσωπός του

 

05:01 Όλα δείχνουν μπαίνουμε στην τελική ευθεία

Σε μια ώρα αναμένεται η συνέντευξη Τυπου της Συνόδου μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

 

05:00  Mood of the night

Σύνοδος Κορυφής Τσίπρας 

 

04:48 Και πίσω στην αίθουσα του Συμβουλίου!

Πριν από λίγα λεπτά άρχισε ξανά η Σύνοδος Κορυφής... Για να δούμε!

 

04:13 Πάμε ξανά!

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με Ολάντ και Μέρκελ, αλλά χωρίς την παρουσία του Ντόναλντ Τουσκ αυτή τη φορά

 

04:03 Χρέος, ΔΝΤ και ELA

  • Από εκεί και πέρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι:
  • αν υπάρξει συμφωνία δεν αποκλείεται ΕΚΤ να δώσει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες από τον ELA. Αλλά για να διατηρήσει η ΕΚΤ τον ELA πρέπει να υπάρχει προοπτική μιας αξιόπιστης συμφωνίας με την Ελλάδα.
  • η παρουσία του ΔΝΤ είναι εκτός συζήτησης
  • για το χρέος δεν αποκλείεται να επαναδιατυπωθεί η δήλωση του Εurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

 

04:01 Φρένο Λαγκάρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται πως έβαλε... φρένο στις επιδιώξεις για αποκρατικοποίηση περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ. Κάποιοι ανέφεραν πως τα 50 δισ. είναι η οροφή αλλά το ΔΝΤ διεμήνυσε πως ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος και πως τα 7 δισ. είναι πιο προσιτός!

 

03:58 Καυγάς Ρούτε - Ρέντσι

Από αλλού τον περιμέναμε τον καυγά και από αλλού μας... ήρθε!

Στη σκιά του γαλλο-γερμανικού ρήγματος ήρθε ο τσακωμός ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και εκείνον της Ιταλίας Μάτεο Ρέντσι! Η ολλανδική De Volskrant αναφέρει πως οι δυο άνδρες είχαν έντονη λογομαχία στο διάδρομο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με διπλωμάτη που ήταν μπροστά στον καυγά. Ο μεν Ρέντσι είναι υπέρ της Ελλάδας και της συμφωνίας για να αποφευχθεί μια νέα ταπείνωση της χώρας και φάνηκε να χάνει την υπομονή του με το μπλοκ Γερμανίας και Ολλανδίας!

Ρέντσι Ιταλία Σύνοδος Κορυφής

 

03:50 Οι αντιδράσεις της Ολλανδίας

Μετά τη Γερμανία και την Φινλανδία ήρθε η σειρά της Ολλανδίας να βάλει... τρικλοποδίες. Ο Μαρκ Ρούτε ζήτησε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από προηγούμενα Μνημόνια που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ (!). Η Ολλανδία θεωρεί ότι δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα αν δεν αρθούν οι «μονομερείς ενέργειες» στις οποίες προέβη η κυβέρνηση και οι οποίες σύμφωνα με την άποψή βρίσκονται σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Όταν μιλάμε για "μονομερείς ενέργειες": επαναπροσλήψεις εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, ΕΡΤ κ.α. Φαίνεται πάντως πως υπάρχει βάση συμβιβασμού και προβλέπεται η απόσβεση του αριθμού των επαναπροσληφθέντων, από το συνολικό αριθμό προσλήψεων που θα γίνουν ως το 2020.

 

03:44 Οι τελευταίες εξελίξεις

Καθώς περιμένουμε τον...λευκό καπνό από τις Βρυξέλλες, ας δουμε που βρισκόμαστε μέχρι τώρα:

- Μετά τη νέα διακοπή, ο πρωθυπουργός είχε νέα συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ

- Επίσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Μισέλ Σαπέν χωρίς την παρουσία Σόιμπλε

- Έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου αλλά οι 19 ηγέτες γράφουν και... σβήνουν το κείμενο της συμφωνίας, από το οποίο η ελληνική πλευρά ζήτησε να απουσιάζει κάθε αναφορά σε Grexit

- Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μια συμφωνία "γέφυρα" για οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας άμεσα, τις επόμενες εβδομάδες

- Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΚΤ θα δεχόταν να μην της πληρώσει η Αθήνα το ομόλογο που λήγει στις 20 Ιουλίου

- Η συμφωνία "γέφυρα": μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση της Αθήνας κονδύλια από τον EFSM, ο οποίος ιδρύθηκε το 2010. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, στον EFSM παραμένουν ανενεργά 60 δισ. ευρώ, αλλά για να εκταμιευθούν χρήματα χρειάζεται έγκριση από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.

- Υπό συζήτηση είναι και η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs)

 

03:07 Χωρίς Σόιμπλε...

Λίγη ώρα αφού τελείωσε η νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίρα με Ολάντ, Μέρκελ και Τουσκ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει κι αυτός μια νέα συνάντηση, αλλά αυτή τη φορά μόνο με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και χωρίς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

 

03:02 Ένας Γερμανός ζητάει συγγνώμη

Επίσης χωρίς λόγια...

Γερμανοί Τσίπρας Μέρκελ

 

02:53 Κομμάτια...

Χωρίς λόγια...

Σύνοδος Κορυφής Τσίπρας

 

02:49 Ελλάς - Γαλλία συμμαχία αλλά όχι δάνειο!

Δυο Γάλλοι αξιωματούχοι διέψευσαν αναφορά υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ, ο οποίος υποστήριζε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να παράσχει διμερή δάνεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των άμεσων χρηματοδοτικών της αναγκών, μεταδίδει το Reuters. O Eυρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το διμερές δάνειο από την Γαλλία ήταν μια επιλογή ώστε να αποφευχθεί μια χρεοκοπία απέναντι στην ΕΚΤ.

 

02:42 Ανάγκη ρευστότητας...

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του POLITICO, Quentin Ariès, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συφωνήσει στις περισσότερες προτάσεις των δανειστών μεταξύ των οποίων και στην εμπλοκή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.

Αν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ρευστό. Η τελευταία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι κάνει λόγο για ένα γρήγορο δάνειο στην Ελλάδα από την Ιταλία, την Γαλλία ή την Γερμανία το οποίο θα χορηγηθεί από τον EFSF.

Η χορήγηση αυτού του δανείου πρέπει να εγκριθεί από τους 28 υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν σύσκεψη την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

 

02:39 Pοdemos κατά των... μαφιόζων!

Ο Pablo Iglesias, ηγέτης των Podemos, δεν θα μπρούσε να μην τουιτάρει στο hashtag #ThisIsACoup

"Όλη μας η στήριξη στον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του απέναντι στους μαφιόζους" έγραψε.

 

02:36 Τετραμερής Νο2 τέλος

Τελείωσε και η δεύτερη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ντόναλντ Τούσκ. Μόνο που η Σύνοδος θα αρχίσει ξανά στις 03:00!

 

02:33 Μέτρα εμπιστοσύνης...

Ο Paul Mason tweet-αρει ξανά: Η Ελλάδα θα περάσει τα... "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης" μέχρι την Τετάρτη. Ελπίζει σε επέκταση του ELA. Η συζήτηση έχει φύγει από το Grexit

 

02:27 Το τέλος της ασφυξίας;

Σύμφωνα με τον Paul Mason του Channel 4 που επικαλούμενος αρκετές πηγές, αύριο Δευτέρα (σήμερα δηλαδή) η ΕΚΤ θα χαλαρώσει την ασφυξία στις ελληνικές τράπεζες!

 

02:23 Τα κέρδη του Αλέξη Τσίπρα

Μπορεί ο πρωθυπουργός να "κέρδισε" το "ευέλικτο" ΤΑΙΠΕΔ "κλείνοντας" το θέμα με το ταμείο στο Λουξεμβούργο και τα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις, μπορεί να κατάφερε, όπως δήλωσαν πηγές της Κομισιόν, να μην υπάρχει αναφορά Grexit στο τελικό κείμενο της Συνόδου Κορυφής, αλλά να βγάλει το ΔΝΤ από την Ευρώπη, δεν το κατάφερε. Όλα δείχνουν ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει και στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, όταν καταλήξουν τα δυο μέρη σε συμφωνία

 

02:14 Κομισιόν: Δεν θα υπάρχει Grexit!

Πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι στο τελικό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των 19 ηγετών των κρατών μελών της ευρωζώνης δεν θα συμπεριληφθεί η λέξη Grexit

 

02:06 Βρήκα... tweet τα μαύρα τα μεσάνυχτα...

Και ενώ όλοι περιμένουν εναγωνίως τι θα γίνει στις Βρυξέλλες, αν ο Αλέξης Τσίπρας θα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους, αν το προσωρινό Grexit θα είναι στο τελικό σχέδιο συμφωνίας ή όχι... να 'σου και ο Γιάνης Βαρουφάκης! Μπορεί από τη Βουλή να απουσίασε αλλά στο twitter δίνει αδιαλείπτως το παρών! Tweet-αρε λοιπόν την προδημοσίευση ενός άρθρου του στην Die Zeit στο οποίο ρωτά τους Ευρωπαίους αν εγκρίνουν το σχέδιο του Σοιμπλε για την Ευρώπη!

 

01:55 Άλλος για την πρωθυπουργία;

Μετά τη Bild και το Fox Bussiness μιλά για αίτημα του ΔΝΤ να παραιτηθεί (;!;) ο Αλέξης Τσίπρας από πρωθυπουργός της Ελλάδας! Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαψεύδει το δημοσίευμα της Bild. Η είδηση θα ήταν να το επιβεβαίωνε...

 

01:43 Η Bild ξαναχτυπά

Μέσα σ' όλα και ένα δεύτερο δημοσίευμα της Bild για την Ελλάδα: Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο

 

01:39 Βγήκε από τη... λίστα το ΤΑΙΠΕΔ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα Τσακαλώρος, Σαπέν και Σόιμπλε βρέθηκε η χρυσή τομή για το "ευέλικτο" ΤΑΙΠΕΔ για να μη μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο, όπως είχε προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Οπότε, οι διαφωνίες που παραμένουν είναι τρεις: Οι Ευρωπαίοι θέλουν την απόσυρση των νόμων που ψηφίστηκαν το '15 "μονομερώς" και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, δεν συναινούν στην αύξηση του ELA για τη ρευστότητα στις τράπεζες και δεν υποχωρούν στο θέμα του χρέους.

 

01:35 Blame game, νικητές και ηττημένοι...

Σχεδόν 100 χιλιάδες tweets έχει φτάσει το #thisisacoup και σύμφωνα με τον Hugo Dixon η δημοφιλία του hashtag μπορεί να δείχνει πως η Γερμανία και η ευρωζώνη γενικότερα ρισκάρουν να βγουν χαμένες στο blame game!

 

01:26 Ντράγκι: Ας μην πληρώσετε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάριο Ντράγκι, που εμφανίζεται υποστηρικτικός προς την Ελλάδα, δεν θα απέρριπτε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η πληρωμή ομολόγου που λήγει στις 20 Ιουλίου και αυτή χάρη σε γαλλική παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας.

 

01:24 Οι τρεις διαφορές ανάμεσα σε Ευρωπαίους και Ελλάδα

Χρέος, εμπλοκή ΔΝΤ και το ταμείο των 50 δισ. στο Λουξεμβούργο οι μεγαλύτερες διαφορές. Οι δανειστές ζητούν και απόσυρση των νόμων που ψηφίστηκαν το '15 "μονομερώς"

 

01:18 Φτου κι απ' την αρχή!

Στο πλαίσιο της δεύτερης διακοπής της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός έχει νέα συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ντόναλντ Τούσκ. Και αυτή τη φορά λείπει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

 

01:04 Τα τέσσερα θέλω του Τσίπρα (ανακεφαλαίωση)

Τέσσερις αλλαγές στο κείμενο του Eurogroup θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα και με τον αρθρογράφο του Economists Τομ Νουταλ.

  • Λέει όχι στην εμπλοκή του ΔΝΤ
  • Θέλει ισχυρή δήλωση για το χρέος
  • Θέλει σήμα στην ΕΚΤ να διατηρήσει τον ELA
  • Και απορρίπτει την ιδέα του ταμείου των 50 δισ.

 

00:52 #ThisIsACoup

Παγκόσμιο trend στο Twitter: Πρώτη φορά #ThisIsACoup χωρίς τανκ!

Πολ Κρούγκμαν: Το hashtag #ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) είναι ακριβές!

 

00:46 Τα λέει και το Spiegel

Der Spiegel: Ηθελημένη η ταπείνωση της Ελλάδας - Κατάλογος με φρικαλεότητες!

 

00:45 Μια ώρα διακοπή

Μια ώρα διακοπή για διαβουλεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας βλέπει μικρή πρόοδο πάντως!

 

00:36 Δεν θα τελειώσουμε εύκολα!

Δεύτερη διακοπή στη Σύνοδο Κορυφής για διαπραγματεύσεις

 

00:34 Τα όχι του Αλέξη Τσίπρα

Ο ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο Νίκος Σβέρκος μεταδίδει από τις Βρυξέλλες:

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει όχι στο ταμείο του Λουξεμβούργου για τα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις, στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, στο χρέος, ζητάει αυξημένη ρευστότητα για τις τράπεζες μέσω του ELA.

Μετά τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία στο πλευρό της Ελλάδας τάσσονται επίσης η Κύπρος και η Αυστρία, ενώ εναντίον μας είναι: Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, οι χώρες της Βαλτικής, ενώ Πορτογαλία και Ισπανία τηρούν στάση αναμονής.

Υποστηρικτικός προς την Ελλάδα ο Μάριο Ντράγκι, δεν έχει... εκδηλωθεί η Κριστίν Λαγκάρντ!

 

00:28 Αργή η πρόοδος

Με αργούς ρυθμούς η πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής, όπου η Μέρκελ εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Φρανουά Ολάντ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θέλουν ούτε να συζητούν ένα προσωρινό Grexit και εκτιμάται ότι δεν θα είναι το τελικό ανακοινωθέν.

Οι διαπραγματεύσεις επί του 4σελιδου σχεδίου του Eurogroup έχουν κολλήσει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

 

00:04  Το πρώτο θύμα...

Σύνοδος Κορυφής 2015

 

23:55  Πρωτοσέλιδο και στη Liberationliberation

 

23:51 Ανακεφαλαίωση...

Μπαίνουμε αισίως στην έκτη ώρα από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής και τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

- Το έγγραφο του Eurogroup με τα προαπαιτούμενα μιλά για πρώτη φορά για ένα Grexit, έστω και αν η πρόταση είναι μέσα σε αγκύλη που σημαίνει ότι δεν συμφωνούν και τα 19 μέλη της ευρωζώνης

- Τα προαπαιτούμενα είναι εξαιρετικά σκληρά και καλείται η Ελλάδα να περάσει συγκεκριμένα μέτρα μέχρι την Τετάρτη για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

- Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για κείμενο τέρας

- Φήμες για έντονους διαλόγους ανάμεσα στον Ελλήνα πρωθυπουργό και την Άνγκελα Μέρκελ με θέμα το χρέος

- Πολωμένη η κατάσταση στη Σύνοδο Κορυφής! Η Μέρκελ κρατά την πιο σκληρή στάση, Γαλλία, Ιταλία και Ιρλανδία τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη

- Η Ελλάδα θέλει πολιτική απόφαση για να σταλεί μήνυμα στις αγορές και να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θετικός ο Μάριο Ντράγκι

- Νωρίτερα διακόπηκε η Σύνοδος για σχεδόν 1:30 ώρα, διάστημα κατά το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον Guardian, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέβαλαν τον Έλληνα πρωθυπουργό σε "εικονικό πνιγμό" και του έθεσαν το δίλημμα: ή συμφωνεί με όσα του προτείνονται ή βγαίνει η Ελλάδα από το ευρώ και οι τράπεζες καταρρέουν

- Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής έγινε και συνάντηση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπε και Μισέλ Σαπέν

 

23:35 ΈΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ AP

Η ελληνική πλευρά θέλει συμφωνία για να αποφύγει την κατάρρευση των τραπεζών

 

23:23 Ελληνικές πηγές για τη διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς στη σημερινή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ότι η Ελλάδα οδεύει προς μία συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει άμεσα τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA).

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση στη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δίνεται μάχη επί πολλών ζητημάτων που αναφέρονται στο κείμενο που κατέθεσε το Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο στο Eurogroup όσο και στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, η κατάσταση ήταν και παραμένει πολωμένη, με τα κράτη-μέλη διχασμένα. Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, υπάρχουν χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, που τηρούν πολύ σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας και άλλες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

23:22 Τριμερής τέλος

Λίγο πριν από τις 23:20 τελείωσε η συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που αποχώρησε πρώτος από την τριμερή συνάντηση

 

23:20 Αβεβαιότητα...

Και οι Financial Times έχουν πρωτοσέλιδο την Ελλάδα. Το μέλλον της Ελλάδας αβέβαιο καθώς η Γερμανία αυξάνει την πίεση, γράφουν

financial times

 

23:18 Εκδίκηση...

Το πρωτοσέλιδο του Guardian της Δευτέρας: Η Ευρώπη παίρνει εκδίκηση από τον Τσίπρα

guardian

 

23:16 Διαψεύδουν τη Bild

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν "στέκει" το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ ζήτησε κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα. Πάντως, αυτό, η κυβέρνηση τεχνοκρατών, εμπεριέχεται και στο προσχέδιο του Eurogroup.

 

23:11 Η Ζωή εδώ... θα μείνει

Την ώρα που στο εσωτερικό και το εξωτερικό έχουν φουντώσει οι φήμες περί ανασχηματισμού, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να απαντήσει στα όσα έχουν ακουστεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου περί σκέψεων αντικατάστασής της. Και το μήνυμα που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα είναι πως από το προεδρείο, δεν την κουνάει τίποτα

 

22:54 Κούγκι

Ένα tweet με πολλές ερμηνείες από τον Πάνο Καμμένο!

Καμμένος Σύνοδος Κορυφής

 

22:37 Η Αυστρία καταδικάζει την πρόταση Σόιμπλε

 

22:36 Ντομπρόβσκις: Η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες

 

22:33 Θα είναι μακρά η νύχτα...

Ο Stephen Brown του Politico μεταδίδει πως οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης, μετά τη διακοπή για κατά μέρους διαβουλεύσεις, επέστρεψαν στην αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να ξεκινήσει η συγγραφή του κειμένου, το οποίο θα είναι ουσιαστικά αυτό που παρουσίασε ο Νταισελμπλουμ μετά το Eurogroup και το οποίο θα μετατραπεί σε δήλωση της Συνόδου Κορυφής.

Βέβαια αυτό θα γίνει όταν οι 19 ηγέτες καταλήξουν σε μια συμφωνία για όσα τους χωρίσουν και στα οποία υπάρχουν ακόμη διαφορές. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη μια διακοπή σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Politico και η οποία πρόσθεσε με νόημα πως θα είναι μακρά η νύχτα!

Αναφερόμενη στο κλίμα που επικρατεί στη Σύνοδο, η πηγή είπε ότι είναι καλύτερο από τη Σύνοδο της περασμένης Πέμπτης για την Ελλάδα αλλά "είναι ακόμη πολύ μακριά από όποια συμφωνία".

 

22:09 Κυβερνητικές πηγές για την 4μερη

Μπορεί ο Guardian να μιλάει για "εικονικό" πνιγμό του Αλέξη Τσίπρα από Μέρκελ και Ολάντ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα συζήτησης ήταν το χρέος, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας, το ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

 

21:48 Νέος γύρος διαβουλεύσεων

Συνάντηση αυτή την ώρα Τσακαλώτου, Σαπέν και Σόιμπλε σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών Νίκο Σβέρκο!

 

21:42 Δύσκολες ώρες στην 4μερή

Οι φωτογραφίες μέσα από την 4μερή συνάντηση δείχνουν τις δύσκολες ώρες που πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Υπενθυμίζεται ότι κορυφαίος αξιωματούχος μίλησε για "εικονικό πνιγμό" του Έλληνα πρωθυπουργού από Μέρκελ και Ολάντ, που τον απείλησαν πως είτε θα δεχτεί να κάνει όσα του ζητούν ή θα δει την Ελλάδα εκτός ευρώ και τις τράπεζες να καταρρέουν!

Σύνοδος Κορυφής Τσίπρας Τσακαλώτος

 

21:31 Κορυφαίος αξιωματούχος: Έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό του Τσίπρα

Δύσκολες ώρες πέρασε στην τετραμερή ο Έλληνας πρωθυπουργός. Για εικονικό πνιγμό του Αλέξη Τσίπρα από την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο κορυφαίος αξιωματούχος! Στον Έλληνα πρωθυπουργό τέθηκε το δίλημμα: ή θα γίνει λειτουργικό κομμάτι της ευρωζώνης, συμφωνώντας να εφαρμόσει άμεσα στις μεταρρυθμίσεις που του ζητώνται ή η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και θα δει τις τράπεζες της να καταρρέουν!

 

20:51 Διαβουλεύσεις τέλος!

Ξεκινάει ξανά στις 21:00 η Σύνοδος Κορυφής!

 

20:46 Ο Σόιμπλε πετάει την Ελλάδα στον Καιάδα!

Συγκλονιστικό σκίτσο στο twitter: Ο Σόιμπλε πετάει την Ελλάδα στον Καιάδα!

grexit

 

20:44 Τσίπρας: Μιλάτε για αξιοπιστία...

Αξιοπιστία δεν σημαίνει βάζουμε νέες απαιτήσεις φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός κατά τη Σύνοδο Κορυφής των 19 της ευρωζώνης, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το κείμενο του Eurogroup "τέρας".

 

20:09 Το έγγραφο ΣΟΚ!

Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κείμενο υπάρχει αναφορά σε ένα Grexit, έστω κι αν είναι σε αγκύλη που σημαίνει ότι δεν συμφωνούν όλοι. Είναι ένα κείμενο σοκ αφού όσα ζητούν οι Ευρωπαίοι πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15 Ιουλίου, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη και μετά να συζητηθεί ΑΝ θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας σε νέο πακέτο στήριξης, από τον ESM

 

19:30 Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Η Σύνοδος Κορυφής έχει διακοπεί για λίγο και ήδη ο πρωθυπουργός συναντάται με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Μόνο που από την φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο εκπρόσωπος του Ντόλαντ Τουσκ, το κλίμα δεν φαίνεται καλό...

Δίπλα στον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρών ο Ντόναλντ Τούσκ αλλά όχι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ!

Τσίπρας Μέρκελ Ολάντ

 

19:25 Μέτρα φωτιά!

Η ανταποκρίτρια του Politico παρουσιάζει τα 12 μέτρα που ζητούν οι δανειστές να ψηφιστούν άμεσα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο στήριξης!

Λίστα μέτρων grexit

 

19:08 Διακοπή για... διαβουλεύσεις!

Προσωρινή διακοπή της Συνόδου Κορυφής μόλις μια ώρα μετά την έναρξή της. Έφτασε στα χέρια των 19 ηγετών το κείμενο συμπερασμάτων του Eurogroup και τώρα θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις. Το ανακοίνωσε πρώτος ο πρωθυπουργός της Μάλτας!

 

18:57 Και το χρέος μέσα...

Στο προσχέδιο του Eurogroup υπάρχει και αναφορά στο χρέος. Δεν προβλέπεται ονομαστικό κούρεμα αλλά δεν αποκλείεται η ελάφρυνσή του!

 

18:52 Time out... exit!

Στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων του Eurogroup, υπάρχει η πρόβλεψη για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ όπως ήθελε ο Σόιμπλε!

grexit 2015

 

18:47 Τα συμπεράσματα του Eurogroup

Πολλή αναμονή για το... τίποτα. Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Κυριακής, το Eurogroup αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση συμπερασμάτων. Τα ουσιαστικά θα τα πει άλλωστε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη Σύνοδο Κορυφής. Άλλωστε, οι υπουργοί Οικονομικών έριξαν το μπαλάκι στους 19 ηγέτες.

Αναφέρει η δήλωση συμπερασμάτων του Eurogroup: Το Eurogroup συνέχισε τη συζήτηση επί του πρόσφατου αιτίηματος της Ελλάδας για χρηματική βοήθεια από τον ESM και για τις νέες ελληνικές προτάσεις για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα, που κατατέθηκε στις 9 Ιουλίου.

Το Eurogroup συζήτησε πολλές προτάσεις, οι οποίες θα εγκριθούν από τους ηγέτες της ευρωζώνης. (Σ.σ. καμία αναφορά σε προσωρινό Grexit, ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις στο Λουξεμβούργο).

"Κάναμε πρόοδο αλλά κάποια μεγάλα θέματα είναι ακόμη ανοιχτα, οπότε θα τα θέσουμε στους ηγέτες για να αποφασίσουν" είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ μετά τη σύνοδο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup θα ενημερώσει τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης για την κατάσταση.

eu council

 

18:39 Νέο nein στο Grexit!

«Αρνούμαι να φανταστώ μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», δηλώνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.

Τη δήλωση ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τόμας Βάλντε, ένας από τους δύο δημοσιογράφους που πήραν τη συνέντευξη.

 

18:25 Δεν μπορώ να πω ποιοι θέλουν Grexit

Ο Μάρτιν Σουλτς επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός για την Ελλάδα σήμερα και αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες που θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

 

18:21 Και ξανά καρφί!

"Αν ένας υπουργός εκφράζει μια άποψη, δεν σημαίνει ότι και το κράτος έχει την ίδια άποψη" είπε ο Μάρτιν Σουλτς, με την φράση του αυτή να ερμηνεύεται ως καρφί για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ίσως και για τον Φινλανδό ομόλογό του Αλεξάντρ Στουμπ

 

18:18 Νέο καρφί για Σόιμπλε

Δεν γίνεται να βάλουμε τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα σε ένα ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα! Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την Ελλάδα από τον έλεγχό του. Αυτό είναι αδιανόητο είπε ο Μάρτιν Σουλτς, απορρίπτοντας ξανά την πρόταση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

 

18:16 Δεν θέλουμε Grexit

Μάρτιν Σουλτς: Η πλειοψηφια των κρατών μελών της ευρωζώνης δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας. Απόψε πρέπει να βρουμε μια φόρμουλα να είμαστε ικανοποιημένοι όλοι

 

18:14 Να μη ζητήσουμε πολλά

Πρέπει να αποφύγουμε την ταπείνωση της Ελλάδας. Πρέπει να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας, να μη ζητήσουμε πολλά. Αλλά και οι Έλληνες όσα δεσμευτούν πρέπει να τα κάνουν, τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς

 

18:10 Για το ταμείο... Σόιμπλε

Αναφερόμενος στην πρόταση να δημιουργηθεί ένα ταμείο στο Λουξεμβούργο, στο οποίο θα κατατεθούν 50 δισ. που θα πάρει η Ελλάδα από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων (σ.σ. προβλέπεται στην πρόταση Σόιμπλε μαζί με το προσωρινό Grexit) ο Μάρτιν Σουλτς έθεσε ερωτήματα για το ποιος θα το χειρίζεται. Και όπως είπε είναι μάτι ανάλογο με ό,τι έγινε όταν ενώθηκε η Γερμανία και σημείωσε πως η Ελλάδα δύσκολα θα το δεχτεί.

 

18:04 Δεν είναι επιλογή το Grexit

Το Grexit δεν είναι επιλογή. Ούτε το προσωρινό Grexit είναι είπε ο Μάρτιν Σουλτς, καλώντας τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης να βρουν λύση αλλιώς "θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Ελλάδα". Μίλησε για προθυμία για συμβιβασμό και τόνισε πολλά εξαρτώνται από το πως θα αντιδράσει η Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας στις προτάσεις που θα του γίνουν. Εδώ πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δυνατότητα που έχει να λύνει τα εσωτερικά της πρόβλήματα, τόνισε ο Σουλτς. Η ευθύνη είναι και στις δυο πλευρές, σημείωσε.

 

18:02 Παράλληλη Συνέντευξη Τύπου Σουλτς

Ή θα προχωρήσουμε μαζί ή θα διαλυθούμε δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο πλαίσο συνέντευξης Τύπου που παραθέτει στις Βρυξέλλες. Για πρώτη φορά στα χρονικά, πρόεδρος της Ευρωβουλής καλείται σε Σύνοδο Κορυφής των 19

 

17:48 Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής

Άκρως εντυπωσιακές και οι πρώτες φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα μέσα από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου... Οι εικόνες "μιλούν" μόνες τους (Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Τσίπρας ΜέρκελΤσίπρας Γιούνκερ Ολάντ

 

17:39 Και η Μέρκελ κατηφής!

Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας αγχωμένος και καταβεβλημένος όταν έφτασε, αλλά η Άνγκελα Μέρκελ, δεν πήγαινε πίσω... Μπορεί να σκεφτόταν τι θα άκουγε από τον Σόιμπλε αν δεν στηρίξει το Grexit...

Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ

 

17:26 Και όλα ξεκινούν...

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέβασε στο twitter φωτογραφία μέσα από την αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι ηγέτες των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης

Tusk Σύνοδος Κορυφής

 

17:07 Ούτε ψύλλος στον κόρφο του!

Η στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάνει στη Σύνοδο Κορυφής. Η αγωνία αποτυπωμένη στο πρόσωπό του. Το άγχος το ίδιο. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του! Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters και θα καταλάβετε...

Σύνοδος Κορυφής Τσίπρας 

 

16:48 Νέα επικοινωνία Τσίπρα με Λιού

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega, ο Αλέξης Τσίπρας είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, στον οποίο όπως είπε η συμφωνία είναι εφικτή αρκεί να το θέλουν όλοι

 

16:34 Δήλωση Σούλτς

Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία σήμερα. Δεν μπορούν να το αναλάβουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Θα καλέσω τους αρχηγούς να αποφασίσουν. Δεν είναι ένα τυχαίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης!

 

16:27 Δήλωση Γιούνκερ

Θα εργαστούμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, έχουμε όρεξη και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε. Εγώ θα πολεμήσω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για μια συμφωνία

 

16:19 Ολάντ: Δεν υπάρχει Grexit

Σταθερά υπέρ της Ελλάδας ο Φρανσουά Ολάντ, είπε πως η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για την επίτευξη συμφωνίας απόψε. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι. "Σημασία είναι να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη" είπε και πρόσθεσε πως η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια.

Παράλληλα, απάντησε ουσιαστικά και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το περιβόητο σχέδιό του: "Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή Grexit ή παραμονή στην Ευρωζώνη". Επεσήμανε ότι η Ελλάδα ή θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή δεν θα είναι μέλος της Ευρωζώνης, και σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη οπισθοχωρεί και αυτό η Γαλλία δεν το θέλει.

Η Ελλάδα, σημείωσε, πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποδείξει τάχιστα τη δέσμευσή της και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει.

 

16:19 Σκληρή δήλωση Μέρκελ

Έχει χαθεί το πιο σημαντικό νόμισμα που είναι η εμπιστοσύνη είπε η Άνγκελα Μέρκελ. Πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις απόψε θα είναι σκληρές και πρόσθεσε πως δεν θα έχουμε συμφωνία με κάθε κόστος. "Απόψε θα κρίνουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα στον ESM για την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα είναι δύσκολη"

 

16:18 Έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας

Είμαι δω για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το χρωστάμε, συνέχισε, στους λαούς της Ευρώπης που επιθυμούν να είναι ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Αν όλες οι πλευρές το θέλουν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σήμερα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής.

Τσίπρας Σύνοδος Κορυφής

Πηγή

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών ΕΛΟΕΝ
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών (αιτήσεις, δικαιολογητικά)…
Επίδομα Ένδειας
Επίδομα Ένδειας 600 € εφάπαξ σε ευπαθείς ομάδες Οι Δήμοι της…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έως 600 ευρώ…
Επίδομα Ένδειας
Αιτήσεις για το Επίδομα Ένδειας στο Δήμο Κορυδαλλού Ο Δήμος…
oikogeneiako epidoma oga
Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ (αίτηση, προϋποθέσεις,…
oikogeneiako epidoma oga
Δείτε με ένα κλικ αν δικαιούστε το Οικογενειακό Επίδομα Στην…
Ειδικό Βοήμα μετά το ταμείο ανεργίας
Επίδομα ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη του ταμείου ανεργίας Ο…
Εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ - Οικοδόμων
Εποχικό βοήθημα ανέργων (οικοδόμων, ηθοποιών, μουσικών,…
Επίδομα Ανέργων Πτυχιούχων 20-29 ετών
Επίδομα Νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας σε άνεργους 20-29…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα