24Απρίλιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Με 230 «ΝΑΙ» ολοκληρώθηκε η 2η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα - 36 απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ - Αιφνιδιαστικό ΝΑΙ από Βαρουφάκη

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Ψηφοφορία προαπαιτούμενα 230 ΝΑΙMε 230 «ΝΑΙ», 63 «ΟΧΙ» και 5 «ΠΑΡΩΝ» υπερψηφίστηκαν τα κρίσιμα προαπαιτούμενα για δεύτερη φορά από την Ολομέλεια της Βουλής σε δύο νομοσχέδια

Δεν έπεσε κάτω από 120 το όριο διαρροής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκπληξη προκάλεσε το ΝΑΙ του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η σημερινή ψηφοφορία περιελάμβανε αναμόρφωση των διαδικασιών για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης, δηλ. για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά και την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η εξυγίανση των τραπεζών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζεται να περάσει σκληρά μέτρα που πολέμησε με πείσμα στο πρόσφατο παρελθόν, με κυριότερο την απόλυτη παράδοση της κυριαρχίας της ελληνικής ηγεσίας, αφού καθίσταται αναρμόδια να προσθέσει/τροποποιήσει το παραμικρό στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και η αποκατάσταση της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος.

Από την ψήφιση έμειναν έξω τα αγροτικά και οι πρόωρες συντάξεις ώστε να ψηφιστούν στο επόμενο πακέτο μέτρων την 1η εβδομάδα του Αυγούστου, μιας και αποτελούν σημείο διαφωνίας και έντονης ρήξης.

Έτσι, ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 20 Αυγούστου.

 

Ακολουθεί όλο το χρονικό των γεγονότων...

09:29 Ο παράγοντας Ζωή

Σήμερα, από τη Βουλή "περνάει" το δεύτερο μέρος των προαπαιτούμενων για τη συμφωνία με τους δανειστές. Μεγάλο ερώτημα το... πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ποια στάση θα κρατήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η ΠτΒ, πάντως, έχει ήδη μιλήσει για πραξικόπημα και εκβιασμό της Βουλής από τους... δανειστές.

 

09:33 ΣΥΡΙΖΑ ολοταχώς προς... διάσπαση

Μια ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα των δανειστών γίνεται σε κλίμα... πόλωσης, αλλά μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν πως το γυαλί που ράγισε δύσκολα θα ξανακολλήσει. Την Τρίτη μέσω... non paper, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες να μην κρύβονται πίσω από τη δική του υπογραφή και επιτέθηκε σε Λαφαζάνη και Βαρουφάκη για όσα του έχουν... σούρει το τελευταίο διάστημα.

 

09:35 Πυρά και από τον Μηλιό

Εκτός όμως από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησης και της διαπραγμάτευσης εκτοξεύει και ο Γιάννης Μηλιός, ένας από τους εμπνευστές του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει, έγραψε σε μακροσκελές κείμενο.

 

09:36 Και μια καλή κουβέντα

Και ενώ τα... πυρά εκ των έσω περισσεύουν, έρχεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt να αποθεώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πανίσχυρος σαν Βασιλιάς!

 

09:43 Η διαδικασία...

Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος. Στις 09:00 επρόκειτο να αρχίσει η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και αυτή τη φορά η διαδικασία καθυστερεί.

Από εκεί και πέρα, αφού τελειώσει η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών και συνταχθεί η έκθεση τους (σ.σ. αργά το μεσημέρι αναμένεται) θα γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων και μετά (μάλλον αργά το απόγευμα) θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς έχει ζητήσει (στο εισαγωγικό σημείωμα προς την Πρόεδρο της Βουλής) να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι σήμερα 22 Ιουλίου. Αλλά όπως κι άλλες φορές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δικό της... χρόνο.

 

09:45 Ο γρίφος του Μητρόπουλου

Με γρίφο οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος όταν ρωτήθηκε αν θα προεδρεύσει σήμερα προσερχόμενος στη Βουλή

 

09:46 Σφίγγα ο Λαφαζάνης

Αντίθετα από τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φτάνοντας στη Βουλή δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση...

 

09:52 Ο στόχος του Μαξίμου

120: ο μαγικός αριθμός για το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση. Στόχος είναι να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο συσπειρωμένη η κυβερνητική πλειοψηφία, ώστε η κυβέρνηση να κρατήσει τη δεδηλωμένη με το κατώτατο όριο των 120 βουλευτών κερδίζοντας χρόνο εν όψει εξελίξεων και πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο από τον ESM.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλει να πάρει αποφάσεις εν θερμώ, εκτιμώντας ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του, ενόψει μάλιστα και των πρόωρων εκλογών καθώς με όπλο τη "λίστα" σκοπεύει να "ξε-καθαρίσει" το εσωκομματικό τοπίο και να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν.

 

09:58 Και ξεκινήσαμε...

Λίγο πριν το ρολόι δείξει 10:00, η συνεδρίαση των τεσσάρων Επιτροπών στην αίθουσα της Ολομέλειας ξεκίνησε. Μένει να δουμε πότε θα ολοκληρωθεί...

 

10:01 Flash back

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πακέτο μέτρων είχαν καταψηφίσει 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 6 δήλωσαν παρόν και μία βουλευτής απουσίαζε. Το... αντάρτικο αυτό οδήγησε στον ανασχηματισμό και στην έξοδο από την κυβέρνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Δημήτρη Στρατούλη και του Κώστα Ήσυχου. Της Αριστερής Πλατφόρμας δηλαδή...

 

10:05 Ντόρα: Ζωή, παραιτήσου

Να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Βουλής μετά τις δηλώσεις της περί πραξικοπήματος και εκβιασμών ζήτησε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η Ντόρα Μπακογιάννη φτάνοντας στη Βουλή.

 

10:06 Όλα δείχνουν... Μητρόπουλος for president

Μπορεί ο Αλέξης Μητρόπουλος να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ένα μέρος της κρίσιμης συνεδρίασης αλλά όλα δείχνουν πως η Πρόεδρος της Βουλής θα του παραχωρήσει την Έδρα και θα προτιμήσει για καθίσει στα βουλευτικά έδρανα για να έχει το δικαίωμα να παρέμβει στη διαδικασία.

 

10:36 Διαδηλώσεις στην Αθήνα

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα έχει προγραμματίσει στις 19.30 η ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

 

11:08 Ατσαλάκωτος Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι, φυσικά, ένα από τα πρόσωπα της ημέρας. Και στη συνεδρίαση των τεσσάρων κοινών επιτροπών έκλεψε την παράσταση γιατί εμφανίστηκε... κουρεμένος και ατσακάλωτος!

Τσακαλώτος 

 

11:35 Πέρασε το... κατεπείγον

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου για το δεύτερο μέρος των προαπαιτούμενων.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ωστόσο κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την προχειρότητά της αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ τάχθηκαν κατά κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.

 

12:33 Διαπραγμάτευση από Παρασκευή

Και ενώ η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής συνεχίζεται, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε το... "πράσινο φως" για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το νέο Μνημόνιο την Παρασκευή ώστε στις 20 Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί.

 

12:34 Η τρόικα ξανάρχεται

Και μέσα σ' όλα αυτά, η τρόικα... ξανάρχεται! Από την Παρασκευή και με νέα... σύνθεση, αφού επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ πια δεν θα είναι ο Ινδός Ρίσι Γκογιάλ αλλά η... Ντέλια Βελκουλέσκου, γνωστή από τη "δράση" της στην Κύπρο!

 

12:35 Μετρό... κλειστόν

Όσοι έχετε αποφασίσει να κατέβετε στο κέντρο το απόγευμα, να ξέρετε ότι από τις 18:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο λόγω διαδηλώσεων.

 

12:36 Εκλογές και... χωρισμός!

Αναπόφευκτο μοιάζει το "διαζύγιο" στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

 

13:11 Ο υπουργός που διαφωνεί με τον... νόμο του

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρυψε ότι με πολλές από τις διατάξεις του νόμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δεν συμφωνεί, αλλά εισηγείται την ψήφισή του γιατί αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία...

 

13:13 Ραχήλ στη γραμμή... Ζωής

Για πραξικόπημα μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχή Μακρή κατά την ομιλία της στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών για τα προαπαιτούμενα, συμφωνώντας ξανά με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

13:18 Όχι και πάλι όχι

Και αυτή τη φορά, η Ραχήλ Μακρή διεμήνυσε ότι θα ψηφίσει "Όχι" και αυτή τη φορά γιατί, όπως είπε, μοναδική της υποχρέωση είναι να υπηρετεί τον ελληνικό λαό. "Σε αυτόν τον δημοσιονομικό κατήφορο αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου", τόνισε.

Ραχήλ Μακρή

 

13:50 Άδωνις μαινόμενος

Η ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου προκάλεσε την... έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη που την απείλησε: "προσέξτε μη και δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι στα σπίτια σας"!

 

13:59 Νωρίτερα, ο Άδωνις...

"Το τέλος της αυταπάτης. Αυτά που είπε ο Παρασκευόπουλός τα λέγαμε 5 χρόνια και μας λέγατε γερμανοτσολιάδες. Αν έχετε από την τρόικα άδεια για αλλαγές να μας το πείτε, γιατί η Ν.Δ. έχει προτάσεις για να λειτουργούν τα δικαστήρια… Εσείς είστε η αιτία που δεν μπορούμε να κάνουμε μία αλλαγή και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο", είχε πει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και κάλεσε την κυβέρνηση "να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη γιατί τόσα χρονια κάνατε την κοινωνία να έχει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Φέρνετε το χειρότερο και σκληρότερο μνημόνιο.

Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σαμαράς δεν έφεραν Μνημόνιο σαν της Αριστεράς…".

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε: Φτάσατε τη χώρα να παραδοθεί αμαχητί… Ο Economist έγραψε ότι έχει χάσει 200 δισ. εξαιτίας του Βαρουφάκη. Το Ρόιτερς λέει ότι είναι ο Βαρουφάκης είναι ο πιο ακριβός υπουργός, που μας έχει κοστίσει πολλά…, ο πιο ακριβός υπουργός Οικονομικών του δυτικού κόσμου".

Κάλεσε δε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο που νωρίτερα είπε ότι δεν... συμφωνεί με όλες τις διατάξεις του νόμου τον οποίο εισηγείται να παραιτηθεί. "Αν δεν πιστεύετε στο προγράμμα παραιτηθείτε και φύγετε. Φτάσαμε εδώ, γιατί τα κάνατε θάλασσα. Καταστρέψατε ότι χτίσαμε 5 χρόνια, αλλά ας τα αφήσουμε πίσω, συζητήστε με τρόικα ώστε λειτουργήσουν δικαστήρια και επιταχυνθεί δικαιοσύνη…".

Γεωργιάδης Άδωνις

 

14:09 Μέχρι τις 17:00 και βλέπουμε...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για συμφωνία θα συνεχιστεί μέχρι τις 17:00. Ακολούθως να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια...

 

14:31 Ένα όχι ακόμα...

Μετά τη Ραχήλ Μακρή ακόμη ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κοδέλας, δεν αλλάζει θέση και στάση και θα ψηφίσει και αυτή τη φορά "Όχι". Μίλησε για ευτελιστική διαδικσία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνεχιζει να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της Τρόικα.

"Είμαστε ότι ψηφίζουμε. Δεν μπορώ εγώ να είμαι με τους αδύναμους έξω και μέσα να ψηφίζω για τους ισχυρούς", είπε στην ομιλία του.

"Καθένας μπορεί να κάνει αυτοκριτική του, όμως θα σας έλεγα να μην μετατρέπεστε σε εκφωνητή του: “δεν υπάρχει εναλλακτική”. Ο λαός 5 χρόνια πάλεψε για άλλο δρόμο. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αποκούμπι της κοινωνίας και δεν μπορεί άλλη εναλλακτική από μνημόνιο, τότε η κοινωνία έχει έναν μονόδρμο…, να οργανωθεί κατά όσων ψηφίζουμε εδώ", σημείωσε.

 

14:45 Και η Παναγιά μαζί μας...

Οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών μόλις ξεκίνησαν και ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. Επίσης, είπε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή σε όλα τα επίπεδα με τις ελληνικές αρχές.

 

15:16 Και ο Λαπαβίτσας...

... το βιολί του! Η υποταγή στον εκβιασμό δεν είναι λύση.

 

15:17 Το χέρι στην τσέπη

Μήνα - μήνα οι ημερομηνίες φωτιά και όλα όσα πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ιούλιος
22 - Η ελληνική Βουλή ψηφίζει για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ζήτησαν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη.
24 - Αρχίζουν λεπτομερείς διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην Αθήνα με τους εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Αύγουστος
6 - Πληρωμή 188 εκατ. ευρώ για τόκους στο ΔΝΤ
7 - Λήξη 6μηνων εντόκων γραμματίων 1 δισ. ευρώ
14 - Λήξη 3μηνων εντόκων γραμματίων 1,4 δισ. ευρώ
20 - Πληρωμή 3,4 δισ. ευρώ για τη λήξη και τους τόκους 5ετούς ομολόγου της ΕΚΤ

Σεπτέμβριος
Πιθανή υπογραφή και κύρωση του τρίτου προγράμματος του ΕΜΣ
4 - Λήξη 6μηνων εντόκων 1,4 δισ. ευρώ
7- Πληρωμή 307 εκατ. ευρώ για δάνειο του ΔΝΤ
11- Προγραμματισμένο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης
11- Λήξη 3μηνων εντόκων 1,6 δισ. ευρώ
14- Πληρωμή 346 εκατ. ευρώ για δάνειο ΔΝΤ
16- Πληρωμή 576 εκατ. ευρώ για δάνειο ΔΝΤ
18- Λήξη 3μηνων εντόκων 1,6 δισ. ευρώ
21- Πληρωμή 346 εκατ. ευρώ για δάνειο ΔΝΤ

Οκτώβριος
9 - Λήξη 6μηνων εντόκων 1,4 δισ. ευρώ
13 - Πληρωμή 461 εκατ. ευρώ για δάνειο ΔΝΤ
16 - Λήξη 3μηνων εντόκων 1 δισ. ευρώ
17 - Λήξη του τρίμηνου δανείου γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ
29 - Πληρωμή 174 εκατ. ευρώ για δάνειο του ΟΣΕ

Νοέμβριος
1 - Πληρωμή 174 εκατ. ευρώ για τόκους δανείου ΔΝΤ
6 - Λήξη 6μηνων εντόκων 1,4 δισ. ευρώ

Δεκέμβριος
Πιθανή πρώτη τρίμηνη αξιολόγηση προόδου με το νέο πρόγραμμα
7- Πληρωμή 307 εκατ. ευρώ για δάνειο ΔΝΤ
11 - Λήξη 6μηνων εντόκων 2 δισ. ευρώ
16 - Πληρωμή 576 εκατ. ευρώ για δάνειο ΔΝΤ
21 - Πληρωμή 346 εκατ. ευρώ για δάνειο ΔΝΤ

 

15:18 Ο σύντροφος Πούτιν

Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ρευστό για να μπορέσει η Ελλάδα να τυπώσει χρηματα

 

15:30 Σε κατάσταση σοκ ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και ιδίως τους διαφωνούντες είναι η σπουδή του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει ουσιαστικά στη ρήξη και στη διάσπαση ενδεχομένως του κόμματος, δημιουργώντας το μνημονιακό κόμμα της Αριστεράς!

 

16:07 Εκλογές!

Στη Νέα Δημοκρατία μόνο και για εκλογή προέδρου του κόμματος. Πληροφορίες πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος. Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

 

16:18 Ανοιχτό το Μετρό

Όπως και την προηγούμενη φορά, αφού πρώτα ανακοινώθηκε πως οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα είναι κλειστοί από τις 18:00 λόγω των συγκετρώσεων στο κέντρο, τελικά η Αστυνομία άλλαξε γνώμη!

 

16:52  Ο βουλευτής με τις... ατάκες

Μπορεί την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θωμάς Κώτσιας να καταψήφισε το πρώτο πακέτο μέτρων αλλά σήμερα δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Ήταν όμως εκείνος που... "πέταξε" τις περισσότερες ατάκες κατά τη σημερινή συζήτηση. "Έμπλεξε" στην ομιλία του τον βιασμό, έναν βοσκό και τη δραχμή!

 

17:00 Ανακεφαλαίωση...

Καθώς η ώρα πλησιάζει 17:00, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση για να δούμε που βρισκόμαστε μέχρι αυτή τη στιγμή

  • Το Μαξίμου ελπίζει πως τουλάχιστον 120 βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν υπέρ των προαπαιτουμένων
  • Μακρή, Πετράκος, Σκούμας, Κοδέλας και Στρατούλης έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν
  • Το ίδιο αναμένεται να κάνουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι περισσότεροι από τους 32 που είπαν "Όχι" και την προηγούμενη φορά
  • Δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά την κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών. Ξεχώρισε εκείνη της Θεανώς Φωτίου με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας: Προσέξτε μη και δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι σπίτια σας!

 

17:02 Μικρή "ανάσα" ρευστότητας

Σε νέα αύξηση του ορίου της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA), προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το ποσό που εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΚΤ είναι αντίστοιχο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ.

 

17:11 Η ώρα της Ζωής!

Το λόγο στη συνεδρίαση των Επιτροπών για τα προαπαιτούμενα παίρνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ως προέδρος της Βουλής έστειλαν πριν λίγο επιστολή στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι αποτελεί θεσμική μου ευθύνη να τονίσω ότι με τις συνθήκες που εισάγεται αυτό το νομοσχέδιο δεν θωρακίζεται η δημοκρατική λειτουργία ούτε και η κατά συνείδηση ψήφος του βουλευτή.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

17:13 Η ώρα της Ζωής Νο2

Το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν υπουργοί που δεν συμφωνούν και εξαναγκάζονται να ψηφίσουν βουλευτές που επίσης δεν συμφωνούν. Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης τρομοκρατίας! Κυβερνήσεις ξένων κρατών και όχι η ελληνική το αποφάσισαν. Περιέχει μια μείζονα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

 

17:14 Η ώρα της Ζωής Νο3

Θεωρώ πως πρέπει να αντιδράσω ως Πρόεδρος της Βουλής και να ζητήσω από όλους τους ομολόγους μου να πάρουν θέση σε αυτή την εκτροπή. Ζητώ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να ενημερώσουν τους ομολόγους τους!

 

17:17 Η ώρα της Ζωής Νο4

Απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης: Είναι πρόδηλο ότι κανείς στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσυπογράφει τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, που με ειρωνικό τρόπο εισάγεται ως πανομοιότυπο πως είχε εισαχθεί από τον προκάτοχό σας, κ. Αθανασίου. Θα βάλει ταφόπλακα σε άλλη μια εκδήλωση της Δημοκρατίας. Γιατί όπως επιχειρούν να μετατρέψουν το "Όχι" του Ελληνικού λαού σε "Ναι", έτσι επιχειρούν να μετατρέψουν το 93.12% "Όχι" των δικηγόρων σε "Ναι" σε δημοψήφισμα που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014

 

17:23 Η ώρα της Ζωής Νο5

Ο σκοπός είναι να εξευτελιστεί η κυβέρνηση. Είναι εκτροπή αυτή η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις

 

17:28 Όχι και από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο

 

17:33 Κυρίτση: Προσβάλει τη Δημοκρατία

"Καλούμαστε με συνοπτικές διαδικασίες να συζητήσουμε το σχέδιο νόμου που δεν τόλμησε να φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση στη Βουλή", επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαΐα Κυρίτση κατά την παρέμβασή της. «Και δυστυχώς αυτό το κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε η κ. Κυρίτση σημειώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία αυτή στη Βουλή προσβάλει κατάφορα τη Δημοκρατία.

Εξάλλου, η κ. Κυρίτση υποστήριξε ότι υπάρχουν διατάξεις του νομοσχεδίου που είναι κομμένες και ραμμένες προς όφελος των τραπεζών.

 

17:35 Τσακαλώτος κατά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Επίθεση κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και παράλληλα άφησε αιχμές για τις δηλώσεις του προκατόχου του Γιάνη Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις.

«Δεν είναι αλήθεια ότι η διαπραγμάτευση άρχισε τώρα. Δεν πρέπει να φτιάχνουμε καλούς και κακούς με τόσο απλό τρόπο, γιατί η χώρα δεν θα πάει μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, σχολιάζοντας αντίστοιχες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Τσακαλώτου στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Υπάρχουν άνθρωποι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μπορούν να κάνουν 4 και 5 διδακτορικά για το πώς λειτουργούσε το κομματικό κράτος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ το κατηγόρησε ότι έχει λάθος ανάγνωση για την κρίση και το κάλεσε «να μην δίνει συγχωροχάρτια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σε όλη την προεκλογική και μετεκλογική καμπάνια τους δημιούργησαν συνθήκες « bank run»».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

 

17:39 Έβαλε φωτιά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μετά την ομιλία της Προέδρου της Βουλής που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εκτροπή, τόσο ο Νίκος Δένδιας από πλευράς ΝΔ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο να παραιτηθεί αν δεν συμφωνεί με το νομοσχέδιο που εισηγείται.

Νωρίτερα, ο κ. Παρασκευόπουλος είχε επαναλάβει ότι δεν συμφωνεί με όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Είχε δε, κατά τη δευτερολογία του, δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τα δύο κεφάλαια (για τους μάρτυρες στους πλειστηριασμούς και την αναγκαστική εκτέλεση) του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - με τα οποία και ο ίδιος διαφωνεί, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκ νέου συζήτησης με τους θεσμούς και μέσω της διατήρησης της νομοπαρασκευστικής επιτροπής.

 

17:53 Επιτροπές... τέλος

Με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η συζήτηση των τεσσάρων επιτροπών για το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Πλέον, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα ολοκληρωθεί (άγνωστο... πότε) με την ψηφοφορία.

 

18:05 Η επιστολή

Αυτή είναι η επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Από θεσμική υποχρέωση σας επισημαίνω ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015», συνιστάμενο στο κατατεθέν τα μεσάνυχτα της 20ής προς 21ή Ιουνίου 2015, συνολικό κείμενο 977 σελίδων, συμπεριλαμβανομένων όλων των κειμένων που πρέπει να μελετήσουν και να λάβουν υπ’ όψιν τους οι βουλευτές προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός της σήμερον, και το οποίο περιέχει:

1) σε 1 άρθρο (Άρθρο 1) τα 1.008 άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εκείνα του Εισαγωγικού Νόμου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και 2) σε 1 επίσης άρθρο (Άρθρο 2) τα 130 άρθρα περί ενσωμάτωσης οδηγίας της Ε.Ε.

δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.

Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες Κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την Κυβέρνηση και τους βουλευτές, εισάγεται και, μάλιστα, με «έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης» ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.

Tο νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν Υπουργοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται το περιεχόμενό του, αλλά αντιτάσσονται ευθέως σε αυτό, και εξαναγκάζονται να υπερψηφίσουν βουλευτές οι οποίοι επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του. Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας.

Πρόκειται για νομοθέτημα αναγόμενο στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, κατατεθέν από τον προηγούμενο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, για το οποίο διενεργήθηκε, το Δεκέμβριο 2014, πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων υπό την αιγίδα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη του νομοσχεδίου με ποσοστό μεγαλύτερο του 93%.

Εξάλλου, εναντίον του Νομοσχεδίου έχουν ταχθεί οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, οι Διοικητικές Ολομέλειες των Δικαστηρίων, συνολικά οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί φορείς. Αμφότερα τα συγκυβερνώντα κόμματα διέλαβαν ως προγραμματική τους δέσμευση την μη εισαγωγή του συγκεκριμένου νομοθετήματος και κανένα εκ των δύο δεν έχει μεταβάλει άποψη και θέση επί της ουσίας.

Το γεγονός ότι αυτό το νομοθέτημα επελέγη από ξένες κυβερνήσεις, συμμετέχουσες στο EuroSummit, ως «προαπαιτούμενο», δηλαδή ως προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών προς εξεύρεση λύσης αποτυπώνει το μέγεθος της περιφρόνησης που επιδεικνύεται από τις ανωτέρω ξένες Κυβερνήσεις στις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, της λαϊκής κυριαρχίας και, τέλος, της δημοκρατίας.

Η θεσμική ευθύνη όλων είναι τεράστια. Αναλαμβάνοντας τη θεσμική μου ευθύνη ως Προέδρου της Βουλής, σας ζητώ να ενημερώσετε τους ομολόγους σας για την παρούσα επιστολή μου, την οποία θα κοινοποιήσω στη συνέχεια στους ομολόγους μου σε όλη την Ευρώπη, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών μου, εισηγήσεών μου και της πρόσφατης επιστολής μου προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Αυτή η βίαιη επίθεση στη Δημοκρατία δεν μπορεί να συντελείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα δεν μπορεί να συντελείται εν σιωπή.

Με τιμή,
Η Πρόεδρος της Βουλής
Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου

 

18:13 Συνεδριάζουν οι δικηγόροι

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα, συγκαλεί εκτάκτως την Παρασκευή, 24 Ιουλίου στις 2μ.μ. την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού κόσμου για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

 

18:32 Εκλογές 13 ή 20 Σεπτεμβρίου;

Το γερμανικό πρακτορείο MNI μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κάνει εκλογές είτε στις 13 είτε στις 20 Σεπτεμβρίου

 

18:35 Όλα τα... φώτα στη Ζωή

Μετά την αρχηγική της εμφάνιση στη Βουλή, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πως θα αντιδράσει ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα "ανταρσία" της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να "απαντήσει" στην Πρόεδρο της Βουλής, που τον κατηγόρησε ουσιαστικά για εκτροπή. Αλλά δεν φαίνεται να είναι και η ίδια Ζωή Κωνσταντοπούλου να "κατεβάσει" τους τόνους.

 

19:31 To κρίσιμο ραντεβού Τσίπρας με τη Ζωή Κωνσταντοπουλου

Συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της να συναντηθούν, ενώ επίκεντρο της συζήτησης τους θα είναι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για ην εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

 

19:33 Σε εξέλιξη η Διάσκεψη των Προέδρων

Την Διάσκεψη των Προέδρων συγκάλεσε για τις 7: 15 η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Διάσκεψη των Προέδρων καλείται να αποφασίσει για την ώρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

 

20:10 Νέο χουνέρι από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για άλλη μία φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση στην Διάσκεψη των Προέδρων η συζήτηση στην Ολομέλεια να πραγματοποιηθεί είτε την Πέμπτη είτε να ξεκινήσει σήμερα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

 

21:33 Μία ανακεφαλαίωση πριν τη μεγάλη βραδιά

Συνεχίζουν οι αντάρτες βουλευτές να επιμένουν στο ΟΧΙ και στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενω. Σιγή ιχθύος από τους 6 βουλευτές που στην προηγούμενη ψηφοφορία ψήφισαν παρών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε μία αρχηγική εμφάνιση στη Βουλή και στην ουσία κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για εκτροπή με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και κάλεσε και όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πράξουν ομοίως. Μάλιστα, έκανε μία δήλωση χρησμό, λέγοντας πως ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα δεχθεί να περάσουν τέτοια νομοθετήματα από τη Βουλή.

Ουσιαστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη στάση της τραβάει το σχοινί και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως με τον τρόπο της καλεί τον πρωθυπουργό να τη διαγράψει.

Αμέσως μετά από αυτή την τοποθέτηση έγινε γνωστό πως η κα Κωνσταντοπούλου θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στο Μαξίμου και εκεί πλέον είναι όλα ανοιχτά.

Και αφού έγινε γνωστή αυτή η είδηση, η κα Κωνσταντοπούλου στους διαδρόμους της Βουλής ήταν έξαλλη λέγοντας πως είναι γνωστοί οι πραξικοπηματίες, κάτι που αποτελεί έμμεση κατηγορία προς την κυβέρνηση.

Άγνωστο εάν η κα Κωνσταντοπούλου θα προεδρεύσει απόψε στην κρίσιμη διαδικασία της Βουλής. Νωρίτερα βέβαια προσπάθησε και πάλι να δημιουργήσει εμπόδια, αλλά η πρότασή της δεν έγινε δεκτή και έτσι η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει εντός ολίγων λεπτών και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.

 

21:39 Kαι παρέμβαση Λαφαζάνη πριν τη συζήτηση στη Βουλή

Ο πρώην υπουργός λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα με δήλωσή του αναφέρει πως οι αγώνες δεν είναι για καρέκλες και αξιώματα και πως αυτές τις στιγμές δεν χρειάζονται υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

 

21:41  Ήσυχες διαδηλώσεις χωρίς μεγάλη συμμετοχή έξω από τη Βουλή

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια όπως και στην προηγούμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα

Ψηφοφορία Προαπαιτούμενα

 

21:50 Αρχίζει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στην "μαύρη" επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και καλεί τους βουλευτές να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων.

 

21:57 Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τους βουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

 

22:04 Νέα καθυστέρηση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Λάτρης της τυπολατρείας η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε τους βουλευτές για την επίσπευση της διαδικασίας και ζήτησε από τους βουλευτές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το θέμα. Και πάλι αγνοώντας την κυβέρνηση ζήτησε να υπάρξει ψηφοφορία επί της διαδικασίας.

Στην ουσία επειδή δεν πέρασε η θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μέσα στη Διάσκεψη των Προέδρων προσπαθεί να την περάσει μέσα από την Ολομέλεια όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

 

22:07 Μεγαλοπρεπές άδειασμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος "αδειάζει" ουσιαστικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς κάνει λόγο για "προσωπικές απόψεις" της Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει την "θεσμική και πολιτική δυνατότητα" να ανταποκριθεί στο αίτημα περί ενημέρωσης των ομολόγων του.

 

22:27 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης "καρφώνει" τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Επικαλέστηκε την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί απόψε και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των προσπαθειών της Προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει τη διαδικασία.

 

22:34 Ειρωνεία από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τον Φίλη

Η κα Κωνσταντοπούλου με ειρωνικό τρόπο αναρωτήθηκε πώς ξέρει ο κ. Φίλης για το περιεχόμενο της απάντησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Φυσικά δεν ήξερε η κα Κωνσταντοπούλου πως η απάντηση του κ. Παυλόπουλου έχει δοθεί από το γραφείο Τύπου της Προεδρίας.

 

22:40 Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης αδειάζει μεγαλοπρεπώς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν νομοθετεί καθ' υπαγόρευση και η κυβερνητική πολιτική δεν είναι προϊόν εκβιασμού, όπως διαρκώς καταγγέλλει η Πρόεδρος της Βουλής.

 

22:44 Μία ώρα αντιπαραθέσεις για το τίποτα

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε στις 21:40. Μία ώρα μετά παρατηρούμε πως τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισαν με τον πλέον σαφή τρόπο πως δεν δέχονται τις απόψεις της περί εκβιασμού της κυβέρνησης από τους δανειστές. Όλα αυτά φυσικά με κομψό τρόπο και με το "γάντι".

 

22:46 Και τσοπάνης στη συζήτηση στη Βουλή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα περί πρότασης μομφής, την κάλεσε να μην ξύνεται στου τσοπάνι τη μαγκούρα.

 

22:54 H Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ξανά ψηφοφορία για αυτό που είχε αποφασίσει νωρίτερα η Διάσκεψη

Για άλλη μία φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχασε και εκτός από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή και την ίδια φυσικά, κανείς άλλος δεν δέχθηκε να γίνει η συζήτηση όπως εκείνη ήθελε. Και έτσι αποχώρησε από την έδρα της Βουλής. Την αντικατέστησε ο κ. Μητρόπουλος.

 

23:10 Και ο Αλέξης Τσίπρας στα κυβερνητικά έδρανα

Ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Βουλή και κάθισε να παρακολουθήσει τη συζήτηση για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

 

23:21 Παραδέχθηκε ο Τσακαλώτος πως η κυβέρνηση βιάστηκε

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο λόγος που σε αυτά τα προαπαιτούμενα δεν κατατέθηκε το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων ήταν πως οι Θεσμοί τους ζήτησαν να μην το κάνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση.

 

00:15 Καυγάς Τσακαλώτου με τον Λοβέρδο

Σχετικά με το αν οι βουλευτές ψηφίζουν μέτρα που δεν πιστεύουν, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, λέγοντας ότι «όσο ήταν απασχολημένος με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών οροθετικών σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους και στον αγώνα του να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν πρόσεχε τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν ότι «εμείς δεν πιστεύαμε στις μειώσεις των συντάξεων», «δεν πιστεύαμε στις μειώσεις των μισθών»».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι αναφέρεται στην υπόθεση της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών των οροθετικών για λόγους μικροπολιτικής, ίσως, όπως είπε, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρίνισε, δε, ότι ουδείς υπουργός είχε δώσει, τότε, εντολή για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των οροθετικών - και ότι η εντολή υπήρξε από την Εισαγγελία Αθηνών. Κάτι που, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, «το Σώμα το γνωρίζει πολύ καλά».

 

00:17 Πηγές από κυβερνητικούς αξιωματούχους

Ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν είναι διατεθειμμένος τουλάχιστον απόψε να προχωρήσει σε διαγραφές, αλλά το αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα.

 

00:53 Στο βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε σαφείς αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μιλώντας για τα τερτίπια της με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, λέγοντας πως μπορεί ο τρόπος εισαγωγής των νομοσχεδίων να μην είναι ομαλός, αλλά τόνισε πως και οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι ομαλές.

Τσίπρας Ψήφιση Προαπαιτούμενα

 

00:56 Ομιλία Αλέξη Τσίπρα

  • Δήλωσε πως η Ευρώπη δεν θα είναι ίδια μετά τη μάχη που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση
  • Ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η κατάληξη της μάχης που δίνει η κυβέρνηση
  • Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη συμφωνία αλλά δεν είναι ιδιοκτησία της
  • "Θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουμε γιατί οι επιλογές είναι σκληρές"

 

01:04 Άλλα σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

  • Τόνισε πως θα πρέπει να βελτιωθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας προς όφελος της κοινωνίας
  • Σημείωσε πως η κυβέρνηση επέλεξε έναν δύσκολο δρόμο γιατί να κάνουν το χατήρι σε ακραίους κύκλους της Ευρώπης, εννοώντας τον κ. Σόιμπλε
  • Ξεκαθάρισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν όλες οι συμμαχίες στην Ευρώπη
  • "Πλήρης κάλυψη των αναγκών της χώρας που φτάνει τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ"

 

01:10 Σημεία ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

  • Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως με τη συμφωνία προβλέπεται αναδιάταξη του ελληνικού χρέους. Δήλωσε πως πλέον η συζήτηση δεν είναι για το εάν θα γίνει αναδιάταξη αλλά πόσο μεγάλη θα είναι αυτή.
  • "Πάντα πίστευα πως για τα δεινά της χώρας δεν φταίνε πάντα οι ξένοι αλλά και οι αδυναμίες της χώρας"

 

01:12 Οι 4 άξονες του Αλέξη Τσίπρα

  • Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, αναφέροντας το νομοσχέδιο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών
  • Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κυρίως για τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού
  • Διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα
  • Άμεση προσέλκυση επενδυτών

 

01:16 Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

  • Δεν υπάρχει κίνδυνος για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας

 

01:17 Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

Ξεκαθάρισε πως δεν θα εγκαταλείψει οικειοεθελώς τον αγώνα του ως πρωθυπουργός της χώρας, λέγοντας πως δεν θα γίνει δειλός.

 

01:29 Άλλη μία υπόσχεση αυτή τη φορά από κυβερνητικούς κύκλους

Σήμερα είναι η τελευταία φάση που έρχονται στη Βουλή νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εφεξής θα ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

01:33 Η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στην Βουλή, χαρακτήρισε τα σημερινά μέτρα μόνο ως «προκαταβολή», για την έναρξη των πραγματικών διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία μετά τις 20 Αυγούστου» τονίζοντας ότι «δεν είναι σε καμιά περίπτωση το σύνολο των μέτρων.

 

01:45 Και ο Βαρουφάκης το βιολί του

Υπάρχει και ο κ. Βαρουφάκης που με ένα αναψυκτικό στο χέρι δίνει συνεντεύξεις στον διεθνή Τύπο.

 

01:47 Τρόλαρε τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με ειρωνικό ύφος άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος άφησε υπονοούμενα για τον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μεϊμαράκης ΝΔ

 

01:59  Ο επικεφαλής του Ποταμιού στο βήμα της Βουλής

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν λάβρος κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την οποία τόνισε πως πρέπει να κατέβει από τη θέση της πλέον.

 

02:03 Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά της Νάντιας Βαλαβάνη

Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Νάντιας Βαλαβάνη που η μητέρα της λίγες ημέρες πριν τα capital controls έβγαλε από ελληνική τράπεζα 200.000 ευρώ. Ζήτησε όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί να υποχρεούνται να έχουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.

 

02:19 Οι απαντήσεις του Τσίπρα στον Μεϊμαράκη

«Αν είχατε τη συμφωνία των 2 δισ. γιατί δεν την παίρνατε να σώσετε τη χώρα;», απάντησε σκωπτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προσθέτοντας ότι η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε συμφωνία 2 δισ. και ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα έπρεπε να προωθήσει όχι μόνο αυτά που αναγκάζεται η κυβέρνηση τώρα να προωθήσει, αλλά και βαθιά δημοσιονομικά μέτρα.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα για έξοδο από την κρίση με το χρέος στο 180% και πως αυτή είναι η μάχη που πρέπει να δοθεί, για την αναδιάρθρωση του χρέους, για να βγούμε έστω και μακροπρόθεσμα από αυτή τη βαθιά κρίση.

 

02:19 Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Μέχρι πότε θα ανέχεστε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τον ρώτησε μέχρι πότε θα ανέχεται τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την προσβλητική της συμπεριφορά. Μάλιστα, δήλωσε ξεκάθαρα πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρέπει να κατέβει άμεσα από την έδρα της και να περιοριστεί στα καθήκοντά της ως βουλευτής.

 

02:42 Χαμός στη Βουλή για τα 200.000 ευρώ της μητέρας της Νάντια Βαλαβάνη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι ντροπιαστικό πως αντέδρασε η υπουργός όταν η οικογένειά της απέσυρε 200.000 ευρώ και έβγαλε μία ανακοίνωση 1.010 λέξεων χωρίς καμια ουσιαστική απάντηση και χωρίς συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό.

Βαλαβάνη

 

02:53 Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος

Οι πρώην κυβερνήτες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της ΝΔ τους κάλεσε: «Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ακόμη πως «έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί αυτούς που λήστεψαν τη χώρα να τους φυλακίσουμε».

Πάνος Καμμένος ΑΝΕΛ

 

03:18 Σκοτωμός ανάμεσα στον Τσακαλώτο και τον Μητρόπουλο

O υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλλον δεν ήταν ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες του Αλέξη Μητρόπουλου, που εκτελούσε χρέη προέδρου της Βουλής, μιας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αποχωρήσει από την έδρα της.

 

03:20  Πάλι στο τέλος θα μιλήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ως συνήθως κάνει σε τέτοιες συζητήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να μιλήσει στο τέλος της διαδικασίας λίγο πριν τις 03:30 έτσι ώστε πιθανώς να απαντήσει και στις αιχμές τόσο του πρωθυπουργού όσο και των βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

03:24  Στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε ξανά για πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης της Αριστέρας και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν μπορεί να καλλωπίσει τον εκβιασμό.

 

03:28 Ομιλία Ζωής Κωνσταντοπούλου

Μίλησε για εκτροπή και εκβιασμό από την πλευρά των δανειστών, ενώ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε λόγο για όπλο εκβιασμού. Δήλωσε πως δεν θα ξαναποκαλέσει την τρόικα Θεσμούς γιατί έχουν αντιθεσμική στάση.

 

03:30  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Τσίπρα

Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων του και την πρόθεσή του.

 

03:34 H Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν προτείνει τα συγκεκριμένα μέτρα και ούτε πρόκειται για συμφωνία, αλλά για αποτέλεσμα εκβιασμού. Κατηγόρησε τους δανειστές πως ήξεραν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και τους χαρακτήρισε κακόπιστους που δεν ηθελαν να διασώσουν τον ελληνικό λαό, αλλά τις ιδιωτικές τράπεζες.

 

03:47  Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κυριολεκτικά ουρλιάζουν και φωνάζουν να κατέβει από το βήμα και να σταματήσει την ομιλία της.

 

03:55  Άρχισε η ψηφοφορία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε ΟΧΙ όπως και η Αγλαΐα Κυρίτση

 

03:56 Ψηφοφορία

Ναι ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Όχι η Νάντια Βαλαβάνη και ο κ. Στρατούλης

 

04:36 Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Από την ψηφοφορία φάνηκε πως το νομοσχέδιο με τα δεύτερα προαπαιτούμενα πέρασαν από τη Βουλή με 230 ΝΑΙ, με 63 βουλευτές να ψηφίζουν ΟΧΙ και πέντε να επιλέγουν το παρών. Από το αποτέλεσμα προκύπτει πως η κυβέρνηση δεν χάνει τους 120 βουλευτές που είχε βάλει ως όριο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να πανηγυρίζει καθώς οι διαρροές ήταν εξίσου πολλές αν και μερικοί βουλευτές άλλαξαν τακτική.

Από τους κυβερνητικούς βουλευτές 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ξεκάθαρα ΟΧΙ, ενώ 5 ψήφισαν παρών, κάνοντας έτσι τις διαρροές για τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνουν στους 36 βουλευτές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί οτι άλλοι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά παρών στον κώδικα δηλαδή στο άρθρο 1. Εάν προσθέσει κι αυτούς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι αντιμέτωπος με 41 αντάρτες περισσότερους δηλαδή από την προηγούμενη φορά.

Ωστοσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αυτοί οι 5 βουλευτές πως θα εκληφθεί η στάση τους από τον Αλέξη Τσίπρα κι αν θεωρηθούν κι αυτοί ξεκάθαρα αντάρτες.

Πηγή

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πότε θα δοθεί η πέμπτη δόση & Πότε θα…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Νέα Αποτελέσματα Ενστάσεων με 256 δικαιούχους…
Δωρεάν Ρεύμα
Δωρεάν Ρεύμα Ενστάσεις: Νέος πίνακας με 208 επιπλέον δικαιούχους…
Διατροφικά Επιδόματα
Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση του…
Έξοδα Κηδείας ΟΓΑ
Δικαιολογητικά Είσπραξης εξόδων κηδείας 800 € από τον ΟΓΑ Οι…
επίδομα ανεργίας για νέους 20-29
Επίδομα ΟΑΕΔ σε άνεργους νέους 20-29 ετών Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει…
Εγγυημένο Εισίδημα Πληρωμή
Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε θα γίνει η καταβολή χρημάτων Εν μέσω…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Κατάλογος με τις Ορεινές & Μειονεκτικές Περιοχές που δικαιούνται…
Επίδομα Ένδειας
Επίδομα Ένδειας 600 € εφάπαξ σε ευπαθείς ομάδες Οι Δήμοι της…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα