25Απρίλιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ - ΕΕΤΑΑ (αιτήσεις, δικαιολογητικά, οδηγίες)

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑΞεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία με επιδότηση ΕΣΠΑ, για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Αιτήσεις - εγγραφές για Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς ΟΑΕΔ μέχρι 10/6/2016

Το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς:

  • Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΑμεΑ (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ)

 

Δείτε εδώ Online τα ΤΕΛΙΚΑ-ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΕΤΑΑ: Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΕΣΠΑ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ 2015

 

Η ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο της δράσης Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2015 - 2016 «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔ ΔΒΜ) καθώς και στα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020, προσκαλεί για υποβολή αιτήσεων τις μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΑΜΕΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 184.000.000€ (46.105.000€ εθνικοί πόροι και 137.894.000€ ΕΣΠΑ).

 

Προθεσμίες & Τρόπος υποβολής Αιτήσεων

  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 5 Αυγούστου 2015
  • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 18 Αυγούστου 2015 και ώρα 14:00 (βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή courier)
  • Τόπος υποβολής αιτήσεων: Μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier)

 

Δικαιούχοι - Εισοδηματικά Κριτήρια

  • Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών
  • Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία
  • Άτομα (άνδες και γυναίκες) στα οποία έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια παιδιών με δικαστική απόφαση
  • Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία

Για τους άνδρες ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια δικαιολογητικά που απαιτούνται και για τις μητέρες και επιπλέον η δικαστική απόφαση παραχώρησης επιμέλειας (όπου απαιτείται).

Οι ανωτέρω πρέπει να:

α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/οι από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις κάτωθι κατηγορίες Δομών:

  • Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών) συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2015) και νήπια και παιδιά από 2,5 ετών συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2015), μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).
  • Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο) και παιδιά με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών.
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελάφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και 
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) για παιδιά με ανα[ηρία, εφήβους και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία.

γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€.

Το συνολικό εισόδημα αφορά το εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους 2015 και περιλαμβάνει το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Από το συνολικό ετήσιο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη, το επίδομα μητρότητας από τον ΟΑΕΔ, το εξωιδρυματικό επίδομα τυφλών και η αποζημίωση απόλυσης, για τα οποία πρέπει να κατατεθούν δικαιολογητικά. Επίσης, δεν λαμβάνεται ως εισόδημα το Επίδομα Ανεργίας, για το οποίο δεν απαιτείται αντίστοιχη βεβαίωση.

 

 

Προϋποθέσεις

Οι μητέρες πρέπει να:

  • εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα ή 
  • συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ)
    • Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε)
    • Επιχορήγηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε)
    • Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας
    • Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
    • Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης
    • Προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης
  • είναι άνεργες με Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, καθώς και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τον ΟΑΕΔ ή 
  • είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίεσυης της παρούσας.

Εξερούνται από το πρόγραμμα: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, του ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι ΟΤΑ (α' και β΄βαθμού) και των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ. Επίσης, όσοι με δικαστική απόφαση έχουν λάβει θέση υπαλλήλου μόνιμου ή αορίστου χρόνου.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω προϋποθέσεις: οι μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους αναξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης, αλλά μόνο στη κατηγορία θέσης Δ1: Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στην κατηγορία θέσης Β3: Προνήπια με αναπηρία από 2,5 ετώς έως 6,5 ετών των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

 

 

Δικαιολογητικά

α) Γενικά Δικαιολογητικά

  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.

- Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 4μήνου.

- Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την ανωτέρω κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση.

- Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα οικονομικού έτους 2015 (δηλαδή για τα εισοδήματα του 2014) και των δύο μερών.

- Σε περίπτωση που η μητέρα είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου (από Μητρόπολη σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου ή από το Δήμο σε περίπτωση πολιτικού γάμου), εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

- Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου, καθώς επίσης και η βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύεται η διάσταση. Τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία προ της δημοσίευσης της παρούσα Πρόσκλησης.

- Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας (άγαμη μητέρα), απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν αυτό δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

- Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου.

- Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα/ος, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

- Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος άνδρας έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας.

  • Εκκαθαριστικό εφορίας 2015

Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014). Εκκαθαριστικό άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό.

- Οι έγγαμες μητέρες που υποβάλουν ξεχωριστή ατομική δήλωση (λόγω διακοπής έγγαμης συμβίωσης ή όταν ο ένας από τους δύο είναι σε πτώχευση ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση), πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και το εκκαθαριστικό του συζύγου, όπως επίσης και το αντίστοιχο δικαιολογητικό που επιτρέπει την κατάθεση χωριστής δήλωσης.

- Σε περίπτωση που ο αιτών/η αιτούσα δεν έχει λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα, τότε θα πρέπει να προσκομίσει το Ε1 μαζί με Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα αναγράφονται τα εξής: «…….……………..δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της φορολογικής μου δήλωσης για το φορολογικό έτος 2014. Όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση θα αποστείλω άμεσα το σχετικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Επίσης συναινώ να δοθούν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τα στοιχεία εισοδήματος από την Γ.Γ.Δ.Ε.»

 

β) Δικαιολογητικά Απασχόλησης

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:

  • Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει.
  • Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο προσωπικού Μ4 ή αντίγραφο ισχύουσας σύμβασης εργόσημο όπου θα αναφέρεται ευκρινώς το είδος και η διάρκεια της σύμβασης.

Εάν η ενδιαφερόμενη εργάζεται με εργόσημο απαιτείται:

  • Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης ΚΑΙ
  • Εργόσημο (αντίγραφο εργοσήμου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον 5 μηνών.

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:

  • Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ.
  • Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη, ακόμα κι αν οφείλει ασφαλιστικές εισοφές.
  • Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα. 

Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε.. I.K.E ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του.
  • Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ.
  • Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.
  • Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:

  • Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος.

 

γ) Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.)

  • Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.

 

δ) Δικαιολογητικά Ανεργίας

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη/ος, απαιτούνται:

  • Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας και
  • Αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.

Σε περίπτωση που η αιτούσα απολέσει την εργασία της κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης ή είχε απολέσειι την εργασία της το τελευταίο δίμηνο πρίν την ημερομηνία της πρόσκλησης (16/07/2015) και δεν έχει εκδώσει κάρτα ανεργίας μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης τότε θα προσκομίσει μαζί με τη δελτίο ανεργίας και τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη διακοπή της εργασίας, όπως ενδεικτικά, καταγγελίας σύμβασης, σύμβαση ορισμένου χρόνου κλπ.

 

ε) Δικαιολογητικά Αναπηρίας

Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα (καθώς και η ανάδοχη μητέρα) ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος,

  • με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο (με τη χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας)
  • με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από τα τέκνα της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο (με τη χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας)

 

 

Μόρια

1. Ετήσιο δηλωθέν εισόδημα: βάσει του τυπου 90 - ((Ε-Π)/300), όπου

  • Ε: ετήσιο δηλωθέν εισόδημα
  • Π: 1000€ για μητέρα με 1 τέκνο, 2000€ για 2, 6000€ για 3, 7500€ για 4
  • Τα παιδιά λαμβάνονται υπόψη εφόσον η ημερομηνία γέννησης είναι μετά την 1/1/1992
  • Αν ο τύπος δίνει αρνητικό αποτέλεσμα, η μοριοδότηση είναι μηδέν.

2. Κατάσταση απασχόλησης, εργασιακή σχέση και είδος απασχόλησης

  • Εργαζόμενες με σύμβαση μερικής απασχόλησης: 90 μόρια
  • Εργαζόμενες με σύμβαση ορισμένου χρόνου: 90 μόρια
  • Εργαζόμενες που συμμετέχουν σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, επαγγελματικής κατάρτισης και εγγυημένης απασχόλησης, κοινωφελούς εργασίας: 90 μόρια
  • Εργαζόμενες με εργόσημο: 90 μόρια
  • Άνεργες: 90 μόρια
  • Εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες πλήρους απασχόλησης - αορίστου χρόνου): 85 μόρια
  • Εργαζόμενες που συμμετέχουν σε προγράμματα ΝΘΕ, ΝΕΕ: 85 μόρια

3. Οικογενειακή Κατάσταση

  • Μονογονεϊκές Οικογένειες (άγαμες, χήρες, διαζευγμένες ή σε διάσταση μητέρες): 40 μόρια
  • Τρίτεκνες - Πολύτεκνες: 40 μόρια
  • Μητέρες με αναπηρία 35% και άνω: 50 μόρια
  • Μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ με αναπηρία 35% και άνω: 50 μόρια
  • Με σύζυγο ΑΜΕΑ με αναπηρία 67% και άνω: 30 μόρια

 

 

Αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ - Ενστάσεις

  • Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των δυνητικά ωφελούμενων και απορριφθεισών ανά νομό, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 07/09/2015 και η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
  • Ενστάσεις θα υποβληθούν εγγράφως με FAX στα γραφεία ΕΕΤΑΑ ή με email με σκαναρισμένα έγγραφα και εντός 3 ημερών από την επόμενη της ανάρτησης των πρόχειρων πινάκων και θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι την 10/09/2015 και ώρα 14.00 μ.μ.
  • Η ανάρτηση όλων των οριστικών πινάκων (με επιτυχούσες και επιλαχούσες) θα πραγματοποιηθεί στις 13/09/2015.
  • Η εγγραφή των παιδιών στη Δομή που πέρασαν θα γίνει από την 14/9.2015 μέχρι και τις 18/09/2015.

 

 

Αιτήσεις

  • Αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ή με ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (COURIER) αυστηρά μέχρι 18/8/2015 και ώρα 14:00 (με σφραγίδα ταχυδρομείου ή courier).
  • Σε περίπτωση υποβολής παραπάνω από μιας αίτησης από την ίδια μητέρα, θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ πρωτοκολλημένη αίτηση.
  • Οι ωφελούμενοι πρέπει να διατηρούν αποδεικτικό της αποστολής της αίτησής τους μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.
  • Η αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται ταχυδρομικά ή courier στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ στις παρακάτω διευθύνσεις ανάλογα με την περιοχή των αιτούντων, σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη:

    "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"
    :

α) Γραφεία Αθηνών: Μυλλέρου 73-77 - Τ.Κ 10436, Αθήνα
(Περιφέρειες: Αττικής, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου)

β) Γραφεία Κεντρικής Μακεδονίας: Τσιμισκή 27, Τ.Κ 54624, Θεσσαλονίκη
(Περιφέρεια: Κεντρικής Μακεδονίας)

γ) Γραφείο Θεσσαλίας: Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος 41222, Λάρισα
(Περιφέρεια: Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιόνιων Νήσων)

  • Στην αίτηση οι μητέρες έχουν δικαίωμα δήλωσης έως και 5 εναλλακτικών επιλογών Δομών, με σειρά προετεραιότητας, και έως και 2 εναλλακτικές επιλογές ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Η επιλογή των Δομών θα γίνει από τους οριστικούς πίνακες Δομών ανά Νομό που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ από τις 4/8/2015.
  • Οι μητέρες που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερα του ενός τέκνα, πρέπει να υποβάλουν μία άιτηση με τα δικαιολογητικά και τόσα Παραρτήματα, όσα και τα τέκνα. Ο αριθμός τέκνων συμπληρώνεται στην αίτηση σε αντίστοιχο πεδίο.
  • Η μητέρα είναι υπεύθυνη για τις Δομές που επιλέγει και δε μπορεί να γίνει καμία αλλαγή σε αυτές κατόπιν της υποβολής και καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.
  •  Η αίτηση πρέπει να είναι υποχρεωτικά υπογεγραμμένη.
  • Για πολίτες άλλων χωρών, τα δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί εκτός Ελλάδας πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στα ελληνικά από την εκάστοτε αρμόδια αρχή και να έχουν ημερομηνία έκδοσης εντός του τελευταίου τριμήνου προν την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.
  • Αν μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ, δεν δηλώνει δομή ΑΜΕΑ, θα πρέπει να αποστείλει μαζί με την αίτηση και έγγραφο της δομής ότι δύναται να παρέχει φιλοξενία του τέκνου αλλιώς η αίτηση απορρίπτεται.
  • Αν μητέρα υποβάλει αίτηση για παιδί μεγαλύτερης ηλικίας, θα πρέπει να προσκομίσει δημόσιο έγγραφο (νοσοκομείου ή επιτροπής) από το οποίο να προκύπτει ο λόγος που το παιδί δεν μπορεί να ενταχθεί στην υποσχρεωτική εκπαίδευση.

 

Κατεβάστε εδώ την ΑΙΤΗΣΗ να την συμπληρώσετε 

Επιλέξτε τις ΔΟΜΕΣ που θέλετε ανά Νομό ή Δήμο

ΕΕΤΑΑ Αιτήσεις Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Αλληλεγγύης: Άρχισε η Ταχυδρομική Αποστολή του PIN της…
Επίδομα Ανέργων Πτυχιούχων 20-29 ετών
Επίδομα Νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας σε άνεργους 20-29…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Κατάλογος με τις Ορεινές & Μειονεκτικές Περιοχές που δικαιούνται…
oikogeneiako epidoma oga
Δείτε με ένα κλικ αν δικαιούστε το Οικογενειακό Επίδομα Στην…
Επίδομα Ένδειας
Επίδομα Ένδειας 600 € εφάπαξ σε ευπαθείς ομάδες Οι Δήμοι της…
Εγγυημένο Εισίδημα Πληρωμή
Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε θα γίνει η καταβολή χρημάτων Εν μέσω…
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών ΕΛΟΕΝ
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών (αιτήσεις, δικαιολογητικά)…
oikogeneiako epidoma oga
Δείτε με ένα κλικ αν δικαιούστε την Β' Δόση Οικογενειακού…
Επίδομα ΟΑΕΔ 3μηνης εγγραφής
Επίδομα για άνεργους με 3μηνη εγγραφή στον ΟΑΕΔ Ο ΟΑΕΔ…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα