19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Ανθρωπιστική Κρίση: Αιτήσεις για επίδομα ενοικίου, κάρτα σίτισης και δωρεάν ρεύμα (οδηγίες)

(23 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 3 από 5)

epidoma enoikiou sitisisΚάρτα σίτισης: Δείτε πότε θα δοθεί η ΣΤ' δόση (6η δόση κάρτας αλληλεγγύης), πότε θα βγουν τα αποτελέσματα των ενστάσεων και πότε θα πληρωθούν τα αναδρομικά

Επίδομα Ενοικίου: Δείτε πότε θα δοθεί η Δ' δόση (4η δόση)

Ενστάσεις: Αποτελέσματα ενστάσεων κάρτας σίτισης, επιδόματος ενοικίου και δωρεάν ρεύματος. Οδηγίες για τους νέους δικαιούχους.

Μέχρι 30 Μαΐου 2015 μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης για επίδομα ενοικίου, επίδομα με κάρτα σίτισης και δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα με επανασύνδεση.

Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις, Κριτήρια, Μόρια, Ποσά επιδομάτων, Οδηγίες αίτησης βήμα βήμα

 

 

Δείτε εδώ πότε θα πιστωθούν οι: 7η δόση του επιδόματος ενοικίου - 3 δόσεις για τις ενστάσεις (4η, 5η, 6η) - 4 πρώτες δόσεις για 110 νέους δικαιούχους

 

Δείτε πότε θα πιστωθούν οι 3 επόμενες δόσεις για τις ενστάσεις της κάρτας σίτισης και οι 6 πρώτες δόσεις των νέων εγκεκριμένων δικαιούχων

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Κάρτα Σίτισης - Επιδόματος Ενοικίου: Οδηγίες για νέους δικαιούχους

Κάρτα σίτισης: Πότε θα πληρωθεί η όγδοη Η' δόση

 

 

 

Βάσει του Νόμου 4320/2015 που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΟΙΚ. 494 (ΦΕΚ 577Β’/9-4-2015) Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν για επίδομα ενοικίου, επίδομα σίτισης με μηνιαία κάρτα και επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ρεύματος.

 

Παροχές

α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένων ηλεκτρικών παροχών κύριας κατοικίας και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία)

β. Επίδομα ενοικίου για νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις παλιών, 70 €/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 € ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένεια μέχρι του ποσού των 220 € μηνιαίως και για διάστημα 9 συνολικά μηνών (βλ. πίνακα άρθρου 4 παρ. 2 εδ. β της Κ.Υ.Α.)

γ. Επιδότηση σίτισης: δίδεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα, συνολικής αξίας 70 €/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 € ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220 € μηνιαίως (βλ. πίνακα άρθρου 4 παρ. 3 της Κ.Υ.Α.).

 

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Οικογενειακή Κατάσταση Ετήσιο Εισόδημα
Μεμονωμένο άτομο 2.400 €
Οικογένεια (ζευγάρι) χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος 3.600 €
Οικογένεια (ζευγάρι) με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη 4.200 €
Οικογένεια (ζευγάρι) με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη 4.800 €
Οικογένεια (ζευγάρι) με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη 5.400 €
Οικογένεια (ζευγάρι) με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη 6.000 €

 

Εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:

  • Τα άγαμα τέκνα, εφόσον είναι ανήλικα έως 18 ετών, ή ενήλικα μέχρι 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής, ή ενήλικα μέχρι 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν έχουν τα ίδια ετήσιο ατομικό εισόδημα πάνω από 3.000 €
  • Άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ανεξαρτήτως ηλικίας, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία και είναι παιδιά ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων ή αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων, και εφόσον δεν έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 6.000 €
  • Οι γονείς ενός ή και των δύο συζύγων/γονέων, εφόσον δεν έχουν εισόδημα πάνω από 3.000 €
  • Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν συγγένεια μέχρι τρίτου βαθμού με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλειά τους σε άλλο πρόσωπο και υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν τα ίδια ατομικό ετήσιο εισόδημα πάνω από 3.000 €

 

Συγχρόνως, για να δικαιούται ένα άτομο ή μια οικογένεια μια ή περισσότερες από τις παροχές δεν θα πρέπει να έχουν:

  • Ακίνητη περιουσία αξίας 90.000 € αν είναι μεμονωμένο άτομο, όριο που αυξάνεται κατά 10.000 € για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο μέλος ή 15.000 € για κάθε ενήλικο μέλος, μέχρι τις 200.000 €.
  • Καταθέσεις, αθροιστικά όλων των μελών της οικογένειας, (τις δηλώνουν μόνοι τους στην αίτηση) διπλάσιες από το εισοδηματικό όριο της κατηγορίας τους.
  • Έτος εισοδήματος: 2014 (εισοδήματα αποκτηθέντα μέσα στο 2013)
  • Το δηλωνόμενο εισόδημα θα είναι το συνολικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας, αφού αφαιρεθούν οι φόροι και η εισφορά αλληλεγγύης.
  • Δεν λαμβάνεται υπόψη, ούτε δηλώνεται το τεκμαρτό εισόδημα, ακόμη κι αν είναι μεγαλύτερο του αποκτηθέντος.

 

Στο εισόδημα περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα, βοηθήματα κ.λπ., εκτός από: διατροφές ανηλίκων τέκνων, επίδομα αναδοχής, εξωϊδρυματικά επιδόματα και επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του ν. 4172/2013.

 

Ποιοι δεν δικαιούνται τα επιδόματα

  • Τις παροχές αυτές δεν μπορούν να λάβουν άτομα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» ή φιλοξενούνται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
  • Παροχή ρεύματος δεν δικαιούνται άτομα που φιλοξενούνται
  • Επίδομα ενοικίου δεν δικαιούνται όσοι διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στα όρια του Νομού στον οποίο ζουν μονίμως, όσοι παίρνουν επίδομα ενοικίου από άλλο φορέα και όσοι ενοικιάζουν κατοικία από συγγενείς πρώτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.
  • Δικαιούχοι των παροχών των άρθρων 1 έως 3 του Νόμου οι οποίοι, αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 και Ε3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) δεν μπορούν να λάβουν τις παροχές, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις

 

Προτεραιότητα στην χορήγηση των παροχών

Προτεραιότητα στη χορήγηση των παροχών θα δίδεται κατά σειρά σε:

  • άτομα με εξαρτώμενα παιδιά
  • πολυμελείς οικογένειες
  • οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά και μηδενικό εισόδημα
  • οικογένειες με μακροχρόνια ανέργους ή ανέργους γονείς

Η κατάταξη των δικαιούχων θα γίνει σύμφωνα με σύστημα μοριοδότησης των ανωτέρω χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με τα εισοδηματικά κριτήρια και την εργασιακή κατάσταση του αιτούντος.

 

Μόρια

Κριτήρια προτεραιοποίησης αιτούντος
Μόρια
μονογονεϊκής
οικογένειας
Μόρια
εξαρτώμενων
τέκνων
Μόρια
εισοδήματος
Μόρια
εργασιακής
κατάστασης
Γονέας άγαμος, διαζευγμένος ή σε χηρεία
3
3 εξαρτώμενα παιδιά και πάνω
3
2 εξαρτώμενα παιδιά
2
1 εξαρτώμενο παιδί
1
Εισόδημα από 0 έως 1/3 του εισοδηματικού ορίου της κατηγορίας
2
Εισόδημα από 1/3−2/3 του εισοδηματικού ορίου της κατηγορίας
1
Μεμονωμένο άτομο ή γονέας (μόνον ένας ανά οικογένεια) μακροχρόνια άνεργος
2
Μεμονωμένο άτομο άνεργος ή γονέας (μόνον ένας ανά οικογένεια) άνεργος
1

 

Οδηγίες Αίτησης

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά με χρήση των κωδικών του TAXIS ή συμπληρώνεται στα ΚΕΠ από υπάλληλο βάσει των όσων δηλώνουν οι αιτούντες.

Ο αιτών συμπληρώνει τα ατομικά του και περιουσιακά του στοιχεία και δηλώνει εάν ενδιαφέρεται για μία, δύο ή και τις τρεις παροχές:

  • ΚΕΠ της επιλογής του για παραλαβή κάρτας σίτισης ή άλλη ενημέρωση
  • ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Στοιχεία Ταυτότητας, ΔΟΥ, Αριθμό Δημοτολογίου, 
  • Οικογενειακή Κατάσταση, Επάγγελμα, αν είναι Άνεργος ή Μακροχρόνια άνεργος
  • Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνα, email, αν είναι Φιλοξενούμενος
  • Εισόδημα, Αξία ακίνητης περιουσίας, Ύψος καταθέσεων
  • Στοιχεία για τα Εξαρτώμενα μέλη (ιδιότητα, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ)
  • Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος (για επανασύνδεση ρεύματος)
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι: τα στοιχεία της αίτησης είναι απολύτως ακριβή, η δήλωση ψευδών στοιχείων επιφέρει ποινικές κυρώσεις, η δήλωση ελλιπών ή ψευδών στοιχείων επιφέρει αποκλεισμό από τις παροχές και ότι συναινεί σε αντικειμενικές διαδικασίες εκτίμησης της ατομικής και της οικογενειακής του οικονομικής κατάστασης

Οι αιτούντες θα πρέπει να δηλώνουν οπωσδήποτε συγκεκριμένο ΚΕΠ όπου επιθυμούν να απευθυνθούν μελλοντικά για να διεκπεραιώσουν διαδικασίες που δεν μπορούν να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. παραλαβή καρτών σίτισης, πιθανή υποβολή αίτησης επανεξέτασης σε περίπτωση απόρριψης κ.λπ.).

Οι αιτούντες που δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και ενδιαφέρονται για την παροχή της δωρεάν επανασύνδεσης του ρεύματος και τη δωρεάν ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να υποβάλουν συγχρόνως αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μέσω link που θα ανοίγει στην παρούσα εφαρμογή όπου θα συμπληρώνουν την αίτησή τους για ένταξη στο ΚΟΤ. Το ίδιο εάν προστατεύουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και δεν έχουν ήδη ενταχθεί στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών.

Σε περίπτωση έγκρισης της παροχής επιδόματος ενοικίου οι δικαιούχοι θα πρέπει να συνάψουν νέα μισθωτήρια σύμβαση ή ανανέωση υφιστάμενης και στη συνέχεια να εισέλθουν εκ νέου στην ηλεκτρονική τους αίτηση για να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους (ιδιοκτήτη της κατοικίας) ο οποίος θα εισέλθει στη συνέχεια για να εισαγάγει στοιχεία του ώστε να του δοθεί απ’ ευθείας το δικαιούμενο ποσό.

Κάθε επιτυχώς υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση φέρει έναν μοναδικό αριθμό ο οποίος την χαρακτηρίζει από τη στιγμή της υποβολής μέχρι την οριστική απόφαση επ’ αυτής.

• Βήμα-Βήμα οι οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης με εικόνες

• Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε Online την αίτηση για την Ανθρωπιστική Κρίση

 

Ενημέρωση για την πορεία της αίτησης - Αποτέλεσμα

Ο αιτών θα μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική του αίτηση ιδιωτικά ή μέσω του ΚΕΠ που έχει δηλώσει στην αίτησή του και να ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Από την ηλεκτρονική του αίτηση, αλλά και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει στην αίτησή του θα πληροφορηθεί και το τελικό αποτέλεσμα στο αίτημά του για χορήγηση μιας ή περισσότερων παροχών.

 

Ένσταση σε ΚΕΠ εντός 7 ημερών

Σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος χορήγησης παροχής ή παροχών επιτρέπεται η υποβολή αιτήματος επανεξέτασης, μόνον για τον συγκεκριμένο λόγο απόρριψης ο οποίος θα αναφέρεται ρητά στο μήνυμα ενημέρωσης του δικαιούχου.

Η υποβολή γίνεται γραπτώς στα ΚΕΠ που έχουν δηλωθεί στην αίτηση για τη διεκπεραίωση διαδικασιών που δεν υλοποιούνται με ηλεκτρονικό τρόπο και ο αιτών δύναται να προσκομίσει κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό που να τεκμηριώνει την πραγματική του κατάσταση.

Το αίτημα επανεξέτασης υποβάλλεται εντός προθεσμίας επτά ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της δημόσιας ενημέρωσης για την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Αίτημα επανεξέτασης δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί για τις περιπτώσεις που ο δικαιούχος ενημερώνεται ότι λόγω εφαρμογής κριτηρίων προτεραιότητας δεν λαμβάνει, προς το παρόν, την αιτούμενη παροχή.

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλο το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

oikogeneiako epidoma oga
Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ (αίτηση, προϋποθέσεις,…
Δωρεάν Ρεύμα
Δωρεάν Ρεύμα Ενστάσεις: Νέος πίνακας με 208 επιπλέον δικαιούχους…
oikogeneiako epidoma oga
Δείτε με ένα κλικ αν δικαιούστε την Β' Δόση Οικογενειακού…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πιστώθηκε η α' δόση - Τι μπορείς να αγοράσεις &…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πότε θα δοθεί η πέμπτη δόση & Πότε θα…
agrotes osde
Μέχρι το Δεκέμβρη η πληρωμή της πρώτης δόσης της Ενιαίας…
epidoma enoikiou sitisis
Αποτελέσματα Ανθρωπιστικής Κρίσης Ανακοινώθηκαν απόψε τα…
Επίδομα Τοκετού ΕΔΟΕΑΠ
ΕΔΟΕΑΠ: Επίδομα Τοκετού & Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Δείτε αν…
oikogeneiako epidoma oga
Πληρωμές Οικογενειακών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ Την Παρασκευής…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Σχόλια  

0 #1 Δαγλαρης 23-10-2015 20:22
Αποτελεσμα
Αναφορά στον Διαχειριστή

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα