27Απρίλιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα γίνεται η διανομή - Μάθε όλα τα νέα (διαρκής ενημέρωση)

(126 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 4 από 5)

Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό2016: Δείτε τις νέες ημερομηνίες διανομής για Νωπά Κοτόπουλα, Τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης

Πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου τα προγράμματα επισιτιστικής και υλικής βοήθειας, όπως το ΤΕΒΑ, να εξυπηρετούνται μέσω κάρτας και όχι με την παρωχημένη πρακτική της «σακούλας».

Δείτε όλο τον κατάλογο με τα δωρεάν τρόφιμα και τα προϊόντα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους για το 2016.

Πού και με ποιο τρόπο θα γίνεται η παραλαβή, πώς θα ειδοποιηθούν οι ωφελούμενοι του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, πώς θα πραγματοποιηθεί η βασική υλική συνδρομή για τους άστεγους.

Ποια θα είναι η συχνότητα των διανομών.

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2016-02-25

Κι ενώ οι πολίτες περιμένουν ένα κοτόπουλο και μισό κιλό φασόλια... τα χρήματα ξοδεύονται

Αν και είμαστε υποτίθεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που τρέχει το επισιτιστικό σε τόσες χιλιάδες κόσμου, οπότε είναι δικαιολογημένες (δεδομένων των συνθηκών) και κάποιες καθυστερήσεις, το πρόγραμμα φαίνεται να έχει εκτροχιαστεί και τα χρονοδιαγράμματα να μην έχουν πλέον καμία ουσία.

Οι πολίτες σε λίγες πόλεις έχουν παραλάβει κάποια κιλά φρούτα, ένα κοτόπουλο, μισό κιλό φασόλια και 1 απορρυπαντικό, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Παράλληλα, οι κανόνες για διακριτικότητα και διανομή σε εσωτερικούς χώρους λειτουργούν σε ελάχιστους δήμους.

Γιατί καθυστερεί το πρόγραμμα; Είναι θέμα οργάνωσης; Είναι θέμα χρηματοδότησης; Είναι θέμα καθυστέρησης των Προμηθευτών Τροφίμων; Είναι θέμα καθυστέρησης των Δήμων και των Περιφερειών; Πληρώνονται οι υπάλληλοι που οργανώνουν τις διανομές; Έχουν πάρει τα χρήματα οι Δήμοι; Κι αν ναι, γιατί δεν προσφέρουν τουλάχιστον κάθε εβδομάδα στους δικαιούχους προϊόντα από τη λίστα (δείτε εδώ), όπως έχει ανακοινωθεί;

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και οι απαντήσεις για ακόμη μια φορά ανύπαρκτες!

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι φορείς πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους στην ώρα τους. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πληρωθούν, αλλά είναι αυτονόητο και να διανεμηθούν τα τρόφιμα ανά δικαιούχο όπως απαιτεί το πρόγραμμα, μιας και πρόκειται για την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Ή μήπως όχι;

Δείτε την απόφαση πληρωμής

 

Δείτε επίσης:

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2016-02-22

ΤΕΒΑ: Διευκρινίσεις τεχνικών προδιαγραφών

Το ΤΕΒΑ ανακοίνωσε στους φορείς-συνεργάτες διευκρινίσεις ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής Παντοπωλείου και Κοτόπουλου που παραλαμβάνονται στο πλαίσιο των Κεντρικών Προμηθειών Τροφίμων και Υλικών Βασικής Συνδρομής:

Δείτε εδώ τις προδιαγραφές για τα απορρυπαντικά, τα τρόφιμα και τα κοτόπουλα σχετικά με τις ενδείξεις ελέγχων

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2016-02-16

Ασπιρίνη στη φτώχεια οι διανομές τροφίμων του ΤΕΒΑ

Η εικόνα που μεταφέρουν τα κατά τόπους διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τις διανομές είναι τουλάχιστον θλιβερή. Αυτό που εξοργίζει είναι οι αμελητέες ποσότητες αλλά κυρίως η διαδικασία, η οποία απαιτεί οι δικαιούχοι να στήνονται στις ουρές μαζικά για μια σακούλα τρόφιμα.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις επαρχιακές πόλεις που οι πολίτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Αρκετοί δεν προσέρχονται να τα παραλάβουν (τουλάχιστον για των ώρα) και εκφράζουν αισθήματα αναξιοπρέπειας και εξευτελισμού «για ένα κοτόπουλο και ένα κιλό όσπρια».

Ωστόσο θα πει κάποιος, όταν οικογένειες δεν έχουν φαγητό για τα παιδιά τους, η οποιαδήποτε βοήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική. Και αναμφισβήτητα είναι. Δυστυχώς όμως, ο τρόπος οργάνωσης και διανομής του προγράμματος είναι σε εμβρυακό στάδιο και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί καιρός για να συγχρονιστεί με τις «απαιτήσεις της περίστασης».

Παράλληλα, δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι το περίσσευμα των τροφίμων δίνεται σε αρκετές ποσότητες στους υπαλλήλους των δήμων και των Κοινωνικών Παντοπωλείων, οι οποίοι τα διανέμουν σε συγγενείς και γνωστούς τους.

Ίσως μία καλύτερη μέριμνα για το θέμα της διαχείρισης να είναι περισσότερο από αναγκαία, αφού ήδη πολλές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα έχουν απορριφθεί, επειδή ξεπερνούν κατ' ελάχιστο τα εισοδηματικά κριτήρια λόγω της προσμέτρησης των οικογενειακών επιδομάτων.

 

16 Φεβρουαρίου 2016: Για τη σημερινή διανομή στην Κατερίνη

ΤΕΒΑ Κατερίνη«Ασπιρίνη στην φτώχεια και την εξαθλίωση του σύγχρονου ανθρώπου η σημερινή δράση διανομής τροφίμων και άλλων ειδών σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ. Πολλοί οι δικαιούχοι, ακόμα περισσότεροι αυτοί που δεν δικαιούταν… 

Κάποιοι θα πουν ότι από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. 

Η αλήθεια είναι όμως ότι λύση δεν δίνεται έτσι.

Όταν κάποιος είναι άνεργος 2-4 χρόνια, με μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ή με δηλώσεις των 2000-3000 ευρώ τον χρόνο, το να του δίνεις δυο σακούλες με μακαρόνια και μήλα δεν τον βοηθάς.

Ο κόσμος θέλει δουλειές, και κυρίως πιο αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την πολιτεία. 

Έτσι δίνεις λύσεις…

Μπράβο πάντως στον Δήμο Κατερίνης και σε όλους τους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις για την οργάνωση και την προσφορά τους στην σημερινή δράση. Κανταρτζής Μιχάλης.

Πηγή: pierikialithia.blogspot.gr»

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες με τα τρόφιμα που περιέχει κάθε σακούλα

 

 

Συνάντηση Κοινωνικών Συμπράξεων για συζήτηση των προβλημάτων

Το ΤΕΒΑ με ανακοίνωσή του καλεί τους φορείς σε συνάτνηση για να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και την πορεία του προγράμματος:

«Συνάντηση εργασίας του Προγράμματος ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ στις 18/2/2016

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του Προγράμματος ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ οργανώνεται συνάντηση εργασίας στην Αθήνα στις 18/2/2016 στο χώρο Impact Hub Athens, ώρα 10:00-15:00 (οδός Καραϊσκάκη 28 Αθήνα, Μετρό Μοναστηράκι, τηλ. 210-3210146).

Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθούν προβλήματα και να υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξη της υλοποίησης των Πράξεων των εξής Κοινωνικών Συμπράξεων: Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ/ΣΚΥΡΟΥ, Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ, Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ/ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ / ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ, Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Ε.ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις στην Περιφέρεια σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν άμεσα. Παρακαλούμε οι Υπεύθυνοι Έργου των ανωτέρω Κοινωνικών Συμπράξεων να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη αίτηση που επισυνάπτεται.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά υπόψη κας Τιτοπούλου στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Τηλ. Επικοινωνίας: 210-2120743».

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2016-02-14

ΤΕΒΑ: Ξεκινά η Διανομή Τροφίμων και Ειδών βασικής ανάγκης

Ξεκινά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς η διανομή τροφιμών (όσπρια, ζυμαρικά, τυριά, ζάχαρη) αλλά και είδη βασικών αναγκών (βρεφικά είδη, απορρυπαντικά, προϊόντα καθαρισμού) από το ΤΕΒΑ.

Μετά τις τραγικές διανομές με το ένα και μόνο νωπό κοτόπουλο, άρχισαν και τα δελτία τύπου των δήμων για σταδιακές διανομές περισσοτέρων τροφίμων.

 

12.514 άποροι Ηλείοι περιμένουν ακόμη τα… κοτόπουλα

Μάταια περιμένουν την επισιτιστική βοήθεια της πολιτείας χιλιάδες Ηλείοι συμπολίτες μας, όπου ανάμεσά τους μάλιστα είναι βρέφη και παιδιά 3-4 ετών, αλλά η βοήθεια δεν έρχεται παρά τις πιέσεις που ασκούν οι επτά Δήμοι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προς την κεντρική εξουσία.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος 2014-2020 έχει λοιπόν θύματα τους περίπου 12.500 άπορους του νομού Ηλείας, οι οποίοι περιμένουν ακόμη την βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το πρόγραμμα υποτίθεται ότι υλοποιείται από τον περασμένο Οκτώβριο! Διανύουμε ημερολογιακά το τρίτο έτος του προγράμματος και ακόμη δεν έχει έρθει η βοήθεια.

Ένα κοτόπουλο!

Το τραγελαφικό είναι ότι η μόνη βοήθεια σε τρόφιμα που πρόκειται να δοθεί (όποτε δοθεί) στους δικαιούχους του προγράμματος είναι… ένα κοτόπουλο ανά οικογένεια!

Είναι ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τους ωφελούμενους του προγράμματος τη στιγμή που δίνουν το δικό τους προσωπικό αγώνα επιβίωσης να εμπαίζονται με αυτόν τον τρόπο από την κυβέρνηση. Ένα κοτόπουλο ανά οικογένεια δεν είναι επισιτιστική βοήθεια, ούτε υποδηλώνει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης απέναντι σε όλους αυτούς που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση

Δημιουργεί ερωτήματα γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει ομαλά ένα πρόγραμμα το οποίο διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Είναι άγνωστο τί παρεμποδίζει την εύρυθμη έναρξη και λειτουργία του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας που περιμένουν χιλιάδες οικογένειες στην Ηλεία. Η χωρίς λόγο καθυστέρηση της διαγωνιστικής διαδικασίας (για την προμήθεια τροφίμων) δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις Δημοτικές Αρχές, αφού δεν τους επιτρέπεται ακόμη να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διενέργεια των δικών τους διαγωνισμών, προκειμένου να καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες των δικαιούχων μέχρι το τέλος του 2016.

Για την ιστορία να πούμε ότι τα κονδύλια προέρχονται από το ΤΕΒΑ(Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων). Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι το 2019. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων καθώς και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Η διανομή τροφίμων (του ενός κοτόπουλου ανά οικογένεια!) και φυσικά και των παιδικών (βρεφικό γάλα κλπ) έπρεπε να είχε γίνει εντός του 2015.

Πεινάνε 12.514 Ηλείοι!

Στο νομό μας 12. 514 Ηλείοι ζουν στα όρια της φτώχειας, εφόσον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, αυτοί είναι δικαιούχοι του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή το 8% του Ηλειακού πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και της ανέχειας. Αναλυτικότερα στο Δήμο Πύργου καταγράφονται 3.502 άτομα που ζουν στα όρια της φτώχειας. Στο Δήμο Ήλιδος 2.841 άτομα, στο Δήμο Ζαχάρως 1.119 άτομα, στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης 1.052 άτομα, στο Δήμο Ολυμπίας 550 άτομα και στο Δήμο Πηνειού 1.592 άτομα.

Ανδρέας Μίγκος: «Ελπίζω να υλοποιηθεί…»

«Οι δικαιούχοι του προγράμματος επισιτισμού στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης είναι 1052 και το συγκλονιστικό είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολύ μικρά παιδιά 2 έως 4 ετών! Τα άτομα αυτά έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια όχι από τον Δήμο μας αλλά από το Υπουργείο Εργασίας», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Μίγκος και συνέχισε: «Οι συσκέψεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα ξεκίνησαν το 2015. Το πρόγραμμα το έχει αναλάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση του νομού Ηλείας στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι όλοι οι δήμοι του νομού και συμμετέχουν επίσης το Χαμόγελο του Παιδιού, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας, η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας και άλλοι φορείς. Έχουν γίνει πολλές συσκέψεις, έχουν τεθεί τα ζητήματα έχουν επιλεγεί οι ωφελούμενοι. Το πρόγραμμα αυτό όταν θα υλοποιηθεί, που ελπίζουμε να υλοποιηθεί, θα περιλαμβάνει βοήθεια σε τρόφιμα, βοήθεια σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, σχολικά είδη κ.α) και βοήθεια σε φροντιστήρια και εδώ να πω ότι από το δήμο μας θα ενταχθούν σε κοινωνικά φροντιστήρια 70 παιδιά», τόνισε ο κ. Μίγκος και συνέχισε:

«Πιστεύω πως εντός των πρώτων μηνών του 2016 θα γίνουν οι πρώτες αποστολές. Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διανομή κάποιων ειδών και κυρίως κάποιων νωπών ειδών όπως κοτόπουλα και γενικά είδη που χρειάζονται αποθήκευση αλλά και γρήγορη διανομή. Έχουμε προτείνει να πάρουμε φορτηγά ψυγεία τα οποία θα μεταφέρουν το κρέας για να κάνουν άμεσα διανομή».

του Κώστα Ζαφειρίου

Πηγή

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2016-01-22

ΤΕΒΑ: Ξεκίνησε με διανομή νωπού κοτόπουλου

Ξεκίνησε σε αρκετές περιοχές η διανομή του πρώτου τροφίμου από το ΤΕΒΑ, ανεξάρτητα από τις παράλληλες διανομές φρούτων.

Η ουσιαστική έναρξη του προγράμματος έγινε με την πρώτη διανομή νωπού κοτόπουλου στους δικαιούχους, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, από το Δήμο Ιωαννιτών.

Παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις του προγράμματος και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις χιλιάδες μετακινήσεις των δικαιούχων στα σημεία διανομής για να πάρουν ένα και μόνο κοτόπουλο, φαίνεται ότι γίνονται κάποια πρώτα θετικά βήματα για να κυλίσει η διαδικασία και να οργανωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς διανομής.

Σύντομα αναμένονται διανομές ειδών καθαρισμού και υγιεινής (πολλοί δήμοι τα έχουν ήδη προμηθευτεί) αλλά και άλλων τροφίμων, όπως όσπρια, τυριά κλπ.

 

Προσβλητική η αντιμετώπιση απόρων

Επανέρχεται στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας την προσβλητική, μέχρι τώρα, αντιμετώπιση των απόρων.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Μετά την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 2576/23-1-2016 ερώτηση των εικοσιπέντε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας, αναγκάζομαι να επανέλθω στο εν λόγω ζήτημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Βόλου, η μόνη βοήθεια που πρόκειται να δοθεί αυτές τις ημέρες στους δικαιούχους του προγράμματος είναι ένα κοτόπουλο ανά οικογένεια!

Μπουκώρος ΤΕΒΑ

Είναι ανεπίτρεπτο και ιδιαιτέρως προσβλητικό για τους ωφελούμενους του προγράμματος να εμπαίζονται με αυτόν τον τρόπο από την κυβέρνηση, τη στιγμή που δίνουν το δικό τους προσωπικό αγώνα επιβίωσης. Ένα κοτόπουλο ανά οικογένεια δεν συνιστά επισιτιστική βοήθεια, ούτε υποδηλώνει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης απέναντι σε όλους αυτούς που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση, ενώ υποτίθεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από τον περασμένο Οκτώβριο.

Επιπροσθέτως, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαγωνιστικής διαδικασίας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις Δημοτικές Αρχές, εφόσον δεν τους επιτρέπεται ακόμη να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διενέργεια των δικών τους διαγωνισμών, προκειμένου να καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες των δικαιούχων μέχρι το τέλος του 2016.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί η Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει ομαλά ένα πρόγραμμα το οποίο διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι παρεμποδίζει την εύρυθμη έναρξη και λειτουργία του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας που διακαώς περιμένουν χιλιάδες οικογένειες στη χώρα.

2. Για ποιο λόγο δεν δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να ξεκινήσουν εγκαίρως τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια τροφίμων, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η αρμοδιότητα διαχείρισης του προγράμματος θα περάσει στη δικαιοδοσία τους.

3. Με δεδομένο ότι τα κονδύλια προέρχονται από το ΤΕΒΑ(Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) εγγυάται το αρμόδιο Υπουργείο την ομαλή απορρόφησή τους εντός των χρονοδιαγραμμάτων προκειμένου να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Πηγή: http://magnesianews.gr

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2016-01-18

ΤΕΒΑ: Υποβολή σχεδίων διακυρήξεων για προέγκριση

Και η αναμονή καλά κρατεί....

«Παρακαλούνται οι Δικαιούχοι/Επικεφαλής Εταίροι των Κοινωνικών Συμπράξεων να υποβάλλουν προς τη Διαχειριστική Αρχή έως 29.01.2016 τα σχέδια Διακηρύξεων για τις Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Η υποβολή των σχεδίων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), με επισύναψη αρχείου σε word, συνοδευόμενου από διαβιβαστικό έγγραφο του Δικαιούχου που θα φέρει αριθμό πρωτοκόλλου και θα απευθύνεται στη Μονάδα Β’ της Διαχειριστικής Αρχής».

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2016-01-16

Προτάση τα δωρεάν τρόφιμα του ΤΕΒΑ να δίνονται με προπληρωμένη κάρτα και όχι με την πρακτική της «σακούλας»

Η κα Φωτίου δήλωσε στην Ημερίδα Ν.Ε Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής:

Η προπληρωμένη Κάρτα Αλληλεγγύης αποτέλεσε την καινοτομία του προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης και είχε εξαιρετική αποδοχή από τους ωφελούμενους αλλά και από την αγορά, δεδομένου ότι περισσότερα από 81 εκατομμύρια Ευρώ διακινήθηκαν στα καταστήματα εμπορίας τροφίμων.

Με βάση αυτή την διαπίστωση, προχωράμε σε:

  • Σύνδεση της κάρτας με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού
  • Παρουσίαση της ως «βέλτιστη πρακτική» (best practices) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου προγράμματα επισιτιστικής και υλικής βοήθειας, όπως το ΤΕΒΑ, να εξυπηρετούνται μέσω κάρτας και όχι με την παρωχημένη πρακτική της «σακούλας».

Συγκεκριμένα για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους είπε: Ενεργοποιήσαμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΤΕΒΑ με συνολικό προϋπολογισμό 330 εκατ. ευρώ για επτά χρόνια. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, όπως τρόφιμα, είδη γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, αλλά και συνοδευτικές υπηρεσίες όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, κοινωνικά φροντιστήρια, κ.α.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και με γνώμονα την μεγιστοποίηση της αξίας του, ενεργοποιήθηκαν 57 συμπράξεις σε όλη την επικράτεια, στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι Περιφέρειες, Δήμοι, ΜΚΟ, ΝΠΙΔ, καταναλωτικές οργανώσεις, αλλά και άτυπες κοινωνικές δομές. Οι 57 αυτές συμπράξεις φιλοδοξούμε να γίνουν ένα «εργαλείο» συμμετοχής αλλά και ελέγχου.

Μέσω αυτών θα γίνεται κάθε διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους. Η διανομή θα περιλαμβάνει και φρέσκα προϊόντα (νωπά κρέατα, φρούτα και λαχανικά) για το 2016 θα διενεργηθούν αποκεντρωμένες προμήθειες από τις κοινωνικές συμπράξεις, προκειμένου να τονωθεί σημαντικά τοπική αγορά.

Είμαστε σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου το πρόγραμμα να συμπεριλάβει και παροχή σχολικού γεύματος στο σύνολο των μαθητών των φτωχότερων δημοτικών σχολείων της επικράτειας.

Δείτε εδώ όλες τις νέες δράσεις

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015-12-22

Προσπάθεια για μία έστω διανομή πριν την Πρωτοχρονιά - Ειδοποιήσεις με sms για τις διανομές φρούτων

Κι ενώ όλα δείχνουν ότι τίποτα ακόμα δεν έχει οργανωθεί όπως πρέπει, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να υλοποιηθούν οι 3 διανομές τροφίμων που έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν μέσα στο 2015, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τους φορείς και τους εργαζόμενους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα να δίνουν μάχη με το χρόνο και τις ελλείψεις, για να προλάβουν να υλοποιήσουν έστω μία διανομή, πριν το τέλος Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, τρέχει διαρκώς η δωρεάν διανομή φρούτων από τους δήμους, στα πλαίσια στήριξης των αγροτών που έχουν αδιάθετα τα προϊόντα τους. Οι διανομές αυτές δεν προσμετρώνται στις διανομές τροφίμων από το ΤΕΒΑ, αλλά σε έκτακτα μέτρα στήριξης των παραγωγών.

Οι Δήμοι στέλνουν ειδοποιήσεις στους δικαιούχους μέσω sms, για τις ημερομηνίες παραλαβής και τα σημεία διανομής των φρούτων, και ενημερώνουν με δελτία τύπου, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές στην εκπνοή των προθεσμιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο στα σημεία διανομής και να υπάρχει εκνευρισμός για την αργοπορία των ενημερώσεων. Δείτε τις ανακοινώσεις για το δικό σας δήμο εδώ.

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015-11-29 22:14:40

Προσκλήσεις οικονομικής προσφοράς για Σακούλες & Λογισμικό αποθήκης

1) Πρόσκληση ενδιαφέροντος για σακούλες τροφίμων

Για το επισιτιστικό πρόγραμμα απαιτούνται 1.250.000 βιοδιασπώμενες σακούλες. Το ύψος της προμήθειας είναι 30.000€, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.

 

2) Πρόσκληση ενδιαφέροντος για λογισμικό αποθήκης

Η διανομή θα παρακολουθείται μέσω λογισμικού παρακολούθησης αποθεμάτων αποθήκης. Θα γίνει απευθείας ανέθεση σε όποιον προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή. Το ύψος της προμήθειας είναι 40.000€ χωρίς ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ΤΕΒΑ, η πρώτη διανομή των τροφίμων θα γίνει μέσα στο Δεκέμβρη.
Τώρα βέβαια, δεδομένων των παραπάνω ημερομηνιών που λήγουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος, όπως όλα δείχνουν, απαιτούνται ταχύτητες αστραπή για να προλάβουν έστω και οριακά την πρώτη διανομή έως τα Χριστούγεννα.

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015-11-22 00:52:21

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Είναι δυνατόν ωφελούμενος να παραλάβει τα προϊόντα από άλλον Δήμο από εκείνον που δήλωσε στην αίτησή του;

Ο ωφελούμενος εξυπηρετείται κατ’ αρχήν από τον Δήμο που έχει δηλώσει στην αίτησή του. Ωστόσο,  μπορεί να αλλάξει Δήμο από τον οποίον εξυπηρετείται, τόσο για την παραλαβή των προϊόντων όσο και για τα Συνοδευτικά Μέτρα, σε περίπτωση αλλαγής του τόπου μόνιμης κατοικίας του.

Στην περίπτωση αυτή, ο ωφελούμενος υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση με βεβαίωση του γνησίου της  υπογραφής του στον Δήμο στον οποίο έχει καταχωρηθεί, φωτοτυπία της Υπεύθυνης Δήλωσης στον Δήμο στον οποίο θέλει να συμπεριληφθεί και ταυτόχρονα κοινοποιεί την Υπεύθυνη Δήλωση με fax στη Διαχειριστική Αρχή (τηλ.210-2285122, υπόψη κ. Τιτοπούλου). Οι δύο εμπλεκόμενες Κοινωνικές Συμπράξεις προβαίνουν σε σχετική συνεννόηση.

 

2) Με τι συχνότητα θα γίνονται οι διανομές;

Ο βασικός σχεδιασμός για τη διανομή τόσο των κεντρικών όσο και των αποκεντρωμένων προμηθειών είναι οι διανομές να γίνονται μία φορά το μήνα. Ωστόσο, οι Δικαιούχοι έχουν την απόλυτη ευελιξία να προσδιορίσουν μόνοι τους τη λειτουργικότερη συχνότητα διανομών, λαμβάνοντας υπόψη τα είδη και τις ποσότητες των προϊόντων που διανέμονται, καθώς επίσης και τη συχνότητα των παραδόσεων τους από τους προμηθευτές.

 

3) Στον κατάλογο παρακάτω, αναφέρονται οι ποσότητες αγαθών που θα διανέμονται ανά μέλος της ωφελούμενης μονάδας (1ο,2ο κ.λπ. μέλη) ανά διανομή. Θα τηρηθεί υποχρεωτικά αυτή η μεθοδολογία;

Όχι. Η μεθοδολογία αυτή αφορά μόνο στη διανομή των Κεντρικών Προμηθειών. Όσον αφορά στη διανομή των Αποκεντρωμένων Προμηθειών, οι Δικαιούχοι έχουν την απόλυτη ευχέρεια να καθορίσουν μόνοι τους τόσο τις ποσότητες που θα λάβει μία ωφελούμενη μονάδα στο σύνολό της όσο και τις ποσότητες που θα αναλογούν ανά μέλος ωφελούμενης μονάδας (1ο, 2ο κλπ.) και ανά διανομή. Και αυτό διότι οι Δικαιούχοι είναι αυτοί  που διαχειρίζονται τον προϋπολογισμό τους και άρα γνωρίζουν είδη και ποσότητες που θα έχουν στη διάθεσή τους προς διανομή.

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015-11-19 23:00:05

Παράταση υποβολής Προτάσεων Εταίρων για Ένταξη στο ΤΕΒΑ

Απόφαση Υπουργείου Εργασίας - 18/11/2015

Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής Προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Σε συνέχεια της υπ.αριθμ. 49681/3647/5-11-2015 Πρόσκλησης, προς τους Δικαιούχους των Κοινωνικών Συμπράξεων, για την Υποβολή Προτάσεων Έργων (Πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I), παρατείνουμε την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών προτάσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) και αιτήσεων χρηματοδότησης έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015. Κατά τα λοιπά η πρόσκληση ισχύει ως έχει.

Συχνές Ερωτήσεις για Εταίρους/Δικαιούχους ΤΕΒΑ

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015-11-08 23:31:04

Πρόσκληση προς τους Εταίρους/Δικαιούχους για υποβολή Προτάσεων Ένταξης στο ΤΕΒΑ

Με πρόσκληση το υπουργείο καλεί τους Επικεφαλής Εταίρους/Δικαιούχους για την Υποβολή Προτάσεων Έργων (Πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I).

Υπολογίζεται ότι το 50,3% του φτωχού πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα στέρησης διατροφής. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά ή περισσότερα 1.170.000 εκατομμύρια άτομα. Η σοβαρότητα της στέρησης τροφής οδηγεί στην ανάγκη για σημαντική κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΠΙ στη διανομή τροφίμων προς τους απόρους.

Το 88,4% του φτωχού πληθυσμού έχει αδυναμία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών του (55,5% μεγάλη δυσκολία, 32,9% δυσκολία) ενώ είναι ανησυχητικό το γεγονός πως αντίστοιχες δυσκολίες αντιμετωπίζει και το 67,1% του μη φτωχού πληθυσμού (27,8 μεγάλη δυσκολία, 39,3% δυσκολία). Μεταξύ αυτών των αναγκών είναι και η απόκτηση ειδών οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής. Τέτοια είδη περιλαμβάνουν απορρυπαντικά, προϊόντα καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής. Η τακτική χρήση τέτοιων ειδών είναι απαραίτητη τόσο για την διατήρηση της υγείας των ωφελουμένων (ιδιαίτερα σε νοικοκυριά όπου διαμένουν παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, ασθενείς κλπ) όσο και για τη διαφύλαξη της
δημόσιας υγείας. Επιπλέον η χρήση τέτοιων ειδών έχει ουσιαστική συμβολή τόσο στην αξιοπρέπεια των ωφελουμένων όσο και στις δυνατότητες κοινωνικής και εργασιακής τους επανένταξης.

 

Είδη Τροφίμων

Τα είδη των τροφίμων που θα προμηθευτούν και θα διανείμουν οι Επικεφαλής Εταίροι/Δικαιούχοι προσδιορίζονται από τους ίδιους στην πρότασή τους, ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελουμένων τους και πρέπει κατ’ ελάχιστο, υποχρεωτικά, να συμπεριλαμβάνουν ένα ή περισσότερα προϊόντα από τις κατωτέρω γενικές κατηγορίες:

  • Κρέατα - Πουλερικά - Ιχθείς - Θαλασσινά
  • Γαλακτοκομικά Προϊόντα
  • Βρεφικές τροφές
  • Είδη παντοπωλείου
  • Είδη οπωροπωλείου

 

Είδη βασικής υλικής συνδρομής

Οι κατηγορίες των ειδών βασικής υλικής συνδρομής που θα προμηθευτούν και θα διανείμουν οι Επικεφαλής Εταίροι/Δικαιούχοι προσδιορίζονται από τους ίδιους στην πρότασή τους, ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελουμένων τους και αφορούν σε είδη οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής και ανάλογα με τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας, σε ρουχισμό, βρεφικά και παιδικά είδη.

Στους αστέγους παρέχονται ρουχισμός και είδη προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία.

 

Συνοδευτικά Μέτρα

Ως Συνοδευτικά Μέτρα ορίζονται οι δραστηριότητες που αναλαμβάνονται πέραν της διανομής τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ή/και κοινωνικών έκτακτων αναγκών με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Ενδεικτικά μέτρα είναι τα εξής:

  • Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας (ή και σε μονήρη άτομα)
  • Διατροφικές συμβουλές (και συμβουλές υγιεινής διατροφής)
  • Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού
  • Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών (πχ πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες κλπ)
  • Κοινωνικά φροντιστήρια που θα παρέχουν τόσο διδακτική υποστήριξη όσο και επαρκείς και κατάλληλους χώρους για μελέτη για τα παιδιά/ωφελούμενους
  • Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους (π.χ. θεατρικές παραστάσεις αλλά και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά)
  • Εκδρομές (εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές)
  • Παροχή χώρων για παιχνίδι, συναντήσεις και εκδηλώσεις για παιδιά που δεν έχουν σχετική πρόσβαση

Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ – ΕΣΠΑ και μόνο η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Επικεφαλής Εταίρου/Δικαιούχου, σε έντυπη μορφή, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού - Διαχειριστική Αρχή ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ, οδός Κωστή Παλαμά αρ. 6-8, Τ.Κ. 11141 Αθήνα, ώρες 09:00 - 14:00, όλες τις εργάσιμες ημέρες, από την 6 η Νοεμβρίου 2015 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 20η Νοεμβρίου 2015 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

Δείτε εδώ όλη την πρόσκληση

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015-11-02 14:48:00

Ειδοποιήσεις με email στους δικαιούχος για την παραλαβή των τροφίμων

Το πρόγραμμα έχει στείλει μέχρι σήμερα emails στους δικαιούχους, για να τους ενημερώσει ότι εγκρίθηκε η αίτησή τους. Παράλληλα, δήμοι με email ενημερώνουν ότι οι πολίτες θα μάθουν για τις ημερομηνίες διανομής των τροφίμων στα κατά τόπους αναφερόμενα σημεία.

Ενημερωτικό email στους ενδιαφερόμενους: "ΔHMOΣ *****. H AITHΣH ΣAΣ ΓIA TO ΠPOΓPAMMA TEBA EΓKPIΘHKE. ΓIA HMEPOMHNIEΣ ΔIANOMΩN BΛEΠETE ΠINAKEΣ ANAKOINΩΣEΩN ΣE: KAΠH-ΔHMAPXEIO-*****. ΤΗΛ******"

 

 

Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η συνολική περίοδος εφαρμογής του ΕΠ Ι ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ, διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

 

Δικαιούχοι ΤΕΒΑ

Ωφελούμενος είναι άτομο που έχει υποβάλει αίτηση και έχει εγκριθεί.

Δεύτερο, τρίτο κλπ. μέλη είναι τα υπόλοιπα κατά σειρά μέλη που περιλαμβάνονται σε μία αίτηση ωφελουμένου. Τα επόμενα του 2ου μέλους εξομοιώνονται ως προς τις ποσότητες των ειδών προς διανομή που λαμβάνουν.

Άστεγος είναι άτομο που δεν έχει υποβάλει αίτηση αλλά, με βάση τα αποτελέσματα κοινωνικής έρευνας την οποία διεξάγουν οι κοινωνικοί εταίροι, αφ’ ενός διαβιεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αφ’ ετέρου δεν διαθέτει μόνιμο τόπο διαμονής. Επειδή η κοινωνική έρευνα δεν θα έχει ολοκληρωθεί κατά την φάση της διανομής των Κεντρικών Προμηθειών, η κατανομή των ειδών που προορίζονται για αστέγους μεταξύ των συμπράξεων θα γίνει αναλογικά, με κριτήριο την αναλογία των ωφελουμένων μονάδων για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση στη Κοινωνική Σύμπραξη προς τις συνολικές για την Επικράτεια.

 

Ι. Τρόφιμα

α) Στους ωφελούμενους θα παρέχονται τρόφιμα, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της ωφελούμενης μονάδας, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών.

β) Στους αστέγους, θα παρέχονται έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων.

ΙΙ. Βασική Υλική Συνδρομή

α) Στους ωφελούμενους δύναται να παρέχονται είδη οικιακού καθαρισμού ανά ωφελούμενη μονάδα, είδη προσωπικής υγιεινής και ανάλογα με τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη.

β) Στους αστέγους δύνανται να παρέχονται ρουχισμός και είδη προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία.

 

 

Κατάλογος Προϊόντων και Τροφίμων ΤΕΒΑ

Ακολουθεί ο κατάλογος προϊόντων και τροφίμων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ όπως ανακοινώθηκε με οδηγίες προς τους Φορείς υλοποίησης του προγράμματος:

Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής

α) Βρεφικά είδη. Παραδίδονται σε ωφελούμενους που έχουν συμπεριλάβει στην αίτησή τους βρέφη γεννηθέντα κατά τα έτη 2013, 2014 και 2015.

  • Πάνες – 3 συσκευασίες
  • Μωρομάντηλα – 3 συσκευασίες

β) Είδη για αστέγους

  • Οδοντόκρεμα – 3 τεμάχια
  • Οδοντόβουρτσα – 3 τεμάχια
  • Σαπούνι σε σαπουνοθήκη – 3 τεμάχια
  • Σαμπουάν – 3 τεμάχια
  • Σερβιέτες – 3 συσκευασίες
  • Σάκος μεταφοράς – 3 τεμάχια

γ) Είδη οικιακής χρήσης με εφάπαξ διανομή (για οικογένειες ανεξαρτήτως του αριθμού μελών που περιλαμβάνονται στην αίτηση)

  • Σκόνη για πλύσιμο ρούχων – 1 τεμ
  • Καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης – 1 τεμ
  • Υγρό πιάτων – 1 τεμ
  • Οδοντόκρεμα – 1 τεμ
  • Σαμπουάν – 1 τεμ

 

Τρόφιμα

α) Βρεφικές τροφές

  • Κρέμα δημητριακών 300γρ. (6 γεύματα) για έτη γέννησης 2014, 2015 – 2 τεμ
  • Ρυζάλευρο 300γρ. (6 γεύματα) για έτη γέννησης 2014, 2015 – 2 τεμ
  • Γάλα σκόνη για μωρά 0,8 κιλά για έτη γέννησης 2015 – 3 τεμ
  • Γάλα εβαπορέ για έτη γέννησης 2013, 2014 – 15 τεμ

β) Πουλερικά: Διανέμεται ένα νωπό κοτόπουλο σε κάθε πρώτο ωφελούμενο σε τρεις διανομές. 

γ) Ελαιόλαδο: Διανέμεται μία φιάλη ελαιολάδου σε κάθε πρώτο ωφελούμενο σε τρεις διανομές.

δ) Είδη κρεοπωλείου

  • Μοσχάρι ανευ οστών 0,5 κιλό – 2 διανομές (1ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα)
  • Χοιρινό 0,5 κιλό – 1 διανομή (1ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα)
  • Χοιρινό 0,5 κιλό – 3 διανομές (2ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα)
  • Μοσχάρι ανευ οστών 0,5 κιλό – 3 διανομές (3ο και πάνω μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα πλην βρεφών 2014 και 2015)

Όπου για θρησκευτικούς λόγους δεν είναι επιθυμητή η κατανάλωση χοιρινού κρέατος είναι δυνατό, μετά από αίτημα του δικαιούχου, να αντικατασταθεί το χοιρινό κρέας με μοσχάρι ίσης περίπου αξίας.

ε) Είδη παντοπωλείου

1ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα

  • Φασόλια 0,5 κιλα – 2 διανομές
  • Φακές 0,5 κιλα – 3 διανομές
  • Τυρί φέτα 1 τεμ – 2 διανομές
  • Ζάχαρη 1κιλό – 3 διανομές
  • Ζυμαρικά 500γρ 2 τεμ – 3 διανομές
  • Συμπυκνωμένος χυμός τομάτας (πελτε) 400γρ 1 τεμ – 2 διανομές

2ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα

  • Φασόλια 0,5 κιλα – 3 διανομές
  • Φακές 0,5 κιλα – 2 διανομές
  • Τυρί φέτα 0,5κιλά 1 τεμ – 2 διανομές
  • Ζυμαρικά 500γρ 2 τεμ – 3 διανομές

3ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα πλην βρεφών

  • Γάλα εβαπορέ 3 τεμ – 3 διανομές

Στ) Είδη Οπωροπωλείου

1ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα

  • Μήλα ή πορτοκάλια 2 κιλά – 2 τεμ – 3 διανομές
  • Λάχανο ολόκληρο 1 τεμ – 3 διανομές

2ο μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα

  • Πορτοκάλια 2 κιλά – 1 τεμ – 3 διανομές

3ο και πάνω μέλος ανά ωφελούμενη μονάδα πλην βρεφών 2014 και 2015

  • Πορτοκάλια 2 κιλά – 1 τεμ – 3 διανομές

 

Βασική Υλική Συνδρομή σε Άστεγους

Κάθε ωφελούμενος άστεγος εξυπηρετείται από ένα συγκεκριμένο σημείο διανομής, μετά από συνεννόησή του με την Κοινωνική Σύμπραξη. Δεν επιτρέπεται η εξυπηρέτησή του από άλλο σημείο διανομής από αυτό που έχει δηλώσει στην Κοινωνική Σύμπραξη. Η διανομή των προϊόντων γίνεται σε ατομικές συσκευασίες.

 

 

Πού και Πώς θα διανεμηθούν τα προιόντα ΤΕΒΑ

  • Η διανομή γίνεται υποχρεωτικά σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι έχουν πινακίδα με την επικοινωνιακή ταυτότητα του προγράμματος, αναρτημένη σε εμφανές σημείο.

  • Η Κοινωνική Σύμπραξη πρέπει να μεριμνά ώστε η διανομή να γίνεται με διακριτικότητα και να αποφεύγεται ο συνωστισμός των ωφελουμένων. Για τον λόγο αυτό συνιστάται να ανακοινώνεται στους ωφελούμενους ωράριο εξυπηρέτησής τους για τουλάχιστον δύο (2) ώρες, ανάλογα με τον πλήθος των εξυπηρετούμενων.
  • Η διανομή των προϊόντων γίνεται μόνο σε σακούλες, που θα διατίθενται αποκλειστικά από την Διαχειριστική Αρχή.
  • Οι ποσότητες κάθε είδους που διανέμεται διαμορφώνονται κατά την κρίση της Κοινωνικής Σύμπραξης, ανάλογα με το είδος του προϊόντος και τον αριθμό των μελών κάθε ωφελούμενης μονάδας.
  • Οι ωφελούμενοι ενημερώνονται από την Κοινωνική Σύμπραξη για τον ακριβή τόπο και χρόνο διανομής των προϊόντων, με κάθε πρόσφορο μέσο, με ευθύνη και επιμέλεια της Κοινωνικής Σύμπραξης.
  • Η παράδοση των προϊόντων στον ωφελούμενο γίνεται με την επίδειξη του βιβλιαρίου κοινωνικής ασφάλισης ή άλλου επισήμου εγγράφου απ’ όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ του.
  • Αν ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Στους ωφελούμενους που για αντικειμενικούς λόγους (π.χ. υγείας, ηλικίας, αναπηρίας κ.λπ) δεν δύνανται να μεταβούν στο σημείο διανομής, τα προϊόντα τους παραδίδονται κατ’ οίκον, με επιμέλεια της Κοινωνικής Σύμπραξης.
  • Τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται και από μέλη της ωφελούμενης μονάδας με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.
  • Σε περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος, αν και καταβλήθηκαν προσπάθειες να κληθεί ή κλήθηκε, δεν βρέθηκε ή δεν προσήλθε να παραλάβει τα προϊόντα που του αναλογούν:

- Αν πρόκειται για νωπά προϊόντα, καταβάλλεται προσπάθεια να κληθεί να παραλάβει την επόμενη ημέρα. Σε περίπτωση που και τότε δεν προσέλθει, η σακούλα του προωθείται αυθημερόν σε δομή συσσιτίων.

- Αν πρόκειται για προϊόντα μακράς διάρκειας ή βασική υλική συνδρομή, ο ωφελούμενος δύναται να τα παραλάβει μετά από συνεννόηση με την Κοινωνική Σύμπραξη οποτεδήποτε έως και την επόμενη διανομή βασικής υλικής συνδρομής. Αν τα προϊόντα δεν παραληφθούν μέχρι τότε, προστίθενται στις ποσότητες ομοειδών προϊόντων της επόμενης διανομής και ο ωφελούμενος δεν έχει δικαίωμα λήψης αυτών.

row

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015-07-23 18:00:00

Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ για Δωρεάν Τρόφιμα & Ρουχισμό (οδηγίες αίτησης)

Το πρόγραμμα επισιτισμού ΤΕΒΑ αποτελείται από συμπράξεις Δήμων και άλλων φορέων σε όλες τις Περιφέρειες που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας και διανέμουν στους δικαιούχους δωρεάν πακέτα τροφίμων, ρουχισμού, παιχνιδιών και άλλων χρήσιμων υπηρεσιών.

Αναλυτικά τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις, οι προθεσμίες και οι οδηγίες αίτησης:

 

Το πρόγραμμα "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)" παρέχει βοήθεια σε άτομα και οικογένειες, τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και υλοποιείται σύμφωνα με τον Κανονισμό 223/2014 και το Σύστημα Διαχείρισης (ΦΕΚ 770 30/4/15). Μέχρι τώρα οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 10.500.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν έχετε υποβάλει δήλωση Ε1, Ε2 , Ε3 στη Εφορία για το οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014), δεν μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα και να επωφεληθείτε των παροχών του.

 

Προθεσμίες

  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 15 Ιουλίου 2015
  • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 5 Αυγούστου 2015
  • Παράταση υποβολής αιτήσειων: 26 Αυγούστου 2015

Τελευταία ενημέρωση 27/7/15
Ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους του Ε.Π Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το ΤΕΒΑ, έως 26  Αυγούστου 2015.

 

Τρόποι υποβολής της αίτησης

  • Online με τη χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης (Username - Password) του συστήματος ΤΑXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες παρακάτω.
  • Μέσω των Εταίρων των Συμπράξεων. Οι Εταίροι μπορεί να είναι Δήμοι, Σύλλογοι, ΜΚΟ, Ιερές Μητροπόλεις κλπ.

 

Δικαιούχοι

  • Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών.
  • Οικογένεια, δηλ. ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
  • Εξαρτώμενα μέλη:

α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον (1) είναι ανήλικα ή (2) είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή (3) είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

β. Τα φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία και είναι (1) τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων ή (2) αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων.

γ. Οι ανιόντες

δ. Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.

  • Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
  • Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
  • Ως βρεφική ηλικία για της ανάγκες του Προγράμματος χαρακτηρίζεται το διάστημα από τη γέννηση του παιδιού, έως το τέλος του 2ου έτους.
  • Άστεγοι δηλ. άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Εξαιρέσεις

  • α. Άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
  • β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ.9 του Ν.2716/99.
  • γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.
  • δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 καιΕ3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.

 

 

Κριτήρια Επιλεξιμότητας

Α. Εισοδηματικά κριτήρια

Το εισόδημα του ωφελούμενου, όπως προκύπτει από την φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:

  • 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
  • 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
  • προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας
  • Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαξευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας

Πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του Ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011.

Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.

Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:

  • α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης
  • β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.

 

Β. Περιουσιακά κριτήρια

  • α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
  • β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
  • γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αεροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.

 

 

Οδηγίες Βήμα-Βήμα για την Αίτηση στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα

1. Επισκεφθείτε παρακάτω την εφαρμογή του προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής  > Κλικ στο κουμπί Είσοδος > Κλικ στο κουμπί Συνέχεια που θα σας εμφανίσει αμέσως μετά.

Επισιτιστικό Πρόγραμμα

 

2. Κλικ στο κουμπί Εισαγωγή Κωδικών (Για τους Πολίτες)

Επισιτιστικό Πρόγραμμα 2015

 

3. Πληκτρολογήστε τους κωδικούς του taxis και κάντε κλικ στο Είσοδος.

Επισιτιστική Συνδρομή 2015

 

4. Κλικ στο κουμπί Εξουσιοδότηση.

Επισιτιστική Συνδρομή

 

5. Πληκτρολογήστε τον ΑΜΚΑ (αν δεν θυμάστε τον ΑΜΚΑ σας βρείτε τον εδώ) και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση.

Επισιτιστικό Πρόγραμμα

 

6. Θα δείτε οθόνη με τα στοιχεία σας προσυμπληρωμένα και κάνετε κλικ στο κουμπί Υποβολή ΑίτησηςΑν τα στοιχεία που εμφανίζονται (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο) δεν αντιστοιχούν στον αιτούντα, απαιτείται μετάβαση στο ΚΕΠ για έλεγχο και διόρθωση.

Επισιτιστικό Πρόγραμμα

 

7. Στην παρακάτω οθόνη συμπληρώνετε όλες τις καρτέλες από Α1 έως Α5, ξεκινώντας ως εξής:

  • Συμπληρώνετε υποχρεωτικά το πεδίο "Εδώ θα επιλέξετε τον Eταίρο και την Σύμπραξη στων οποίων το Πρόγραμμα επιθυμείτε να ενταχθείτε" ώστε να διαλέξετε την Περιφέρεια που θέλετε.
  • Συμπληρώνετε προαιρετικά στο πεδίο "Δομή/Σημείο Παραλαβής Ειδών" το σημείο που θέλετε να παραλαμβάνετε τα υλικά.
  • Στην καρτέλα Α1 συμπληρώνετε όποια πεδία δεν είναι συμπληρωμέα.

Επισιτιστικό Πρόγραμμα

 

8. Συμπληρώνετε τις καρτέλες Α2 έως Α5 με τα παρακάτω στοιχεία της εικόνας:

Επισιτιστικό Πρόγραμμα

 

9. Συμπληρώνετε τις καρτέλες Β1 έως Β για τα Εξαρτώμενα Μέλη όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα:

  • Κάνετε κλικ στο κουμπί με το σταυρό για Προσθήκη Εξαρτώμενων Μελών
  • Πληκτρολογείτε τον ΑΜΚΑ του Εξαρτώμενου Μέλους και πατάτε Αναζήτηση
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία του μέλους στην Καρτέλα Β1
  • Συμπληρώνετε τα περιουσιακά στοιχεία του μέλους στην Καρτέλα Β2 (οικονομικού έτους 2015, χρήσης 2014)
  • Πατάτε το κουμπί Καταχώρηση
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλο μέλος

Επισιτιστικό Πρόγραμμα

 

10. Αφού συμπληρώσετε όλα τα πεδία πατάτε το κουμπι Υποβολή.

  • Πρέπει να σας εμφανίσει Επιτυχία και τον Μοναδικό Κωδικό της Αίτησης.
  • Αν θέλετε να διορθώσετε κάτι μπορείτε μέχρι την λήξη των αιτήσεων να επιλέξετε το κουμπί με το Μολυβάκι.

Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Κάντε κλικ εδώ για την Αίτηση ΤΕΒΑ Επισιτιστικό Πρόγραμμα 

 

 

 

sosecdl Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

epidoma petrelaiou thermansis
Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί η τελευταία δόση…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πιστώθηκε η α' δόση - Τι μπορείς να αγοράσεις &…
oikogeneiako epidoma oga
Δείτε με ένα κλικ αν δικαιούστε την Β' Δόση Οικογενειακού…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Αλληλεγγύης: Άρχισε η Ταχυδρομική Αποστολή του PIN της…
Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ
Δικαιολογητικά για Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ Ο Οργανισμός ΕΔΟΕΑΠ…
foititiko epidoma
Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα 1000 € (αίτηση, προϋποθέσεις,…
epidoma enoikiou sitisis
Αποτελέσματα Ανθρωπιστικής Κρίσης Ανακοινώθηκαν απόψε τα…
Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη
Δράσεις του Υπουργείου για την Ανθρωπιστική Κρίση, το ΤΕΒΑ, την…
Επίδομα Πολύτεκνες Μητέρες ΟΓΑ
Πληρωμή βοηθήματος 1.000€ σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες από…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Σχόλια  

-1 #34 κουρουμαλη μαρια 24-09-2016 15:12
exo thn karta allilegieis!!di kaioume toTEBA?EYXARIST W
Αναφορά στον Διαχειριστή
+1 #33 Κυρηακ 04-06-2016 22:45
ποσο πρεπι να περημενουμαι
Αναφορά στον Διαχειριστή
+1 #32 Κυρηακ 04-06-2016 22:44
θα παρουμαι καμια φορα τα τροφιμα και ποτε
Αναφορά στον Διαχειριστή
+1 #31 Κυρηακ 15-05-2016 14:44
i etisi moy exi enkriti gia to programma teba pou ekana enstasi ala akouma den exo pari tipota
Αναφορά στον Διαχειριστή
-1 #30 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ 28-04-2016 22:05
ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΗΣΜΕΝΟΣ ΕΝΩ ΕΧΟ ΕΓΚΗΘΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΕΒΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΜΕ ΤΑΧ,ΚΟΔΙΚΑ 18547,ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ,ΔΙΑΜΑΡΙΣ ΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΒΟΗΘΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ,ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΗΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΠΙΑ ΚΥΝΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΠΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΟΔΕΠ,ΚΑΙ ΣΕ 3 ΔΙΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗ ΠΟΥ ΕΧΟ ΕΓΚΡΗΘΥ,,ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΟΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΟΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟ ΝΑ ΒΡΟ ΤΗΝ ΛΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟ
Αναφορά στον Διαχειριστή
0 #29 Χωντενιουκ αιμιλια 18-04-2016 13:00
εχω αλαξι των αριθμο τηλεφωνου,σε αφτι την περηπτοσει τι μπορο να κανο??????Ευφχα ριστο
Αναφορά στον Διαχειριστή
+3 #28 marianna varvaresou 24-03-2016 12:54
Στην Νίκαια στον Πειραιά πότε θα μας ξαναδώσουν ??? Και αυτά που δεν μας έδωσαν τι γίνεται??? Υπάρχει κάποιος αρμόδιος να μας απάντήσει?
Αναφορά στον Διαχειριστή
+3 #27 ecdltest-themata.gr 24-02-2016 16:42
Παραθέτοντας βασιλης τσιλιαγκοζης:
Η κ.φωτιου εξαφανισμενη τα καναλια που ρωταμε τιμουδιααα απο της σακουλες τωρα μαθαινουμε απο εσας να γινεται η ''διανομη'' μεσω προπληρωμενης καρτας !!! ας παρουν επιτελους μια αποφαση ελεοςςςς πια !!! κοροιδια εχει κανταντηση το (τεβα) ασε που στους δημους ο καθε δημος εχει την δικη του δικαιολογια για το '' δεν ξερουμε ποτε... '' αισχος!!!


Βασίλη μου, η προπληρωμένη κάρτα ήταν πρόταση της Ελλάδας για να μην ξεφτιλίζονται οι πολίτες στις ουρές. Από την πρόταση μέχρι την πράξη έχουμε άπειρο δρόμο.

Εδώ ήδη υπάρχει πρόβλημα, γιατί το ΤΕΒΑ λέει ότι πρέπει να γίνεται σε στεγασμένους χώρους και διακριτικά κι αυτοί δίνουν ένα κοτόπουλο στις πλατείες...

Έχουν γίνει καταγγελίες στους δήμους αλλά στο χάος δε βρίσκεις άκρη...
Αναφορά στον Διαχειριστή
+3 #26 ecdltest-themata.gr 24-02-2016 16:38
Παραθέτοντας Δημητρα18_04:
Σημερα απο τοπικη εφημεριδα της Ναουσας οι πολιτες ενημερωθηκαν οτι θα πραγματοποιηθει η πρωτη διανομή, 1 κοτοπουλο και φρουτα. Αν διαβασα καλα υπάρχει μεγαλη γκαμα απο προιοντα συμφωνα με τη λιστα που δωσατε οτι θα πρεπει να δοθουν. Ειναι και περηφανη η Νομαρχια γιατι θα ειναι στις 5 πρωτες που θα πραγματοποιησει τη διανομη. Θα πρεπει να ενημερωσουν τον κοσμο οτι απλα τα λεφτα κανεναν φτερα και οι 3 διανομες δεν θα περιλαμβανουν τα προινοντα της λιστας αλλα ενα προιον την φορα. ΝΤΡΟΠΗ. Και θα ηταν σωστο να μπορουσατε να ρωτησετε και εσεις τι ακριβως συμβαινει και να ενημερωσετε τον κοσμο


Δήμητρα, ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα διαδικαστικά με τους φορείς προσφοράς προϊόντων, τους διαγωνισμούς για σακούλες και το ηλεκτρονικό σύστημα. Χάος! Και φυσικά πολλοί δουλεύουν εθελοντικά. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, άλλωστε την αλήθεια σε αυτή τη χώρα δεν τη μαθαίνει κανείς...
Αναφορά στον Διαχειριστή
+3 #25 ecdltest-themata.gr 24-02-2016 16:35
Παραθέτοντας βασιλης τσιλιαγκοζης:
εχθες 16-2-2016 δοθηκε για πρωτη φορα στο δημο αγ.βαρβαρας 1κοτοπουλο νωπο φασολια φακες 2 μακαρονια ζαχαρι κ μια οδοντοκρεμα !!!! φυσικα οχι οπως λεει το προγραμμα και με ταλαιπορια - ουρες!!!


Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Βασίλη!
Αναφορά στον Διαχειριστή
+3 #24 bil-xara 20-02-2016 23:49
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 21-2-2016 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ..... ΟΥΤΕ ΤΕΒΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΤΙΣΤΗΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.......Μ ΗΠΩΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΣΤΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;;;;;; ; ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ;;;;
Αναφορά στον Διαχειριστή
+10 #23 βασιλης τσιλιαγκοζης 17-02-2016 05:41
εχθες 16-2-2016 δοθηκε για πρωτη φορα στο δημο αγ.βαρβαρας 1κοτοπουλο νωπο φασολια φακες 2 μακαρονια ζαχαρι κ μια οδοντοκρεμα !!!! φυσικα οχι οπως λεει το προγραμμα και με ταλαιπορια - ουρες!!!
Αναφορά στον Διαχειριστή
+9 #22 ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ 16-02-2016 11:33
τελικα θα δωθει ποτε αυτο το τεβα σε ολους τους δημους ελεοςςςςςςςςς πια
Αναφορά στον Διαχειριστή
+6 #21 geosoft2001 20-01-2016 23:51
ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΤΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΛΟ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΚΕΦΙΑ... 8) 8) 8)
Αναφορά στον Διαχειριστή
+13 #20 Δημητρα18_04 20-01-2016 20:45
Σημερα απο τοπικη εφημεριδα της Ναουσας οι πολιτες ενημερωθηκαν οτι θα πραγματοποιηθει η πρωτη διανομή, 1 κοτοπουλο και φρουτα. Αν διαβασα καλα υπάρχει μεγαλη γκαμα απο προιοντα συμφωνα με τη λιστα που δωσατε οτι θα πρεπει να δοθουν. Ειναι και περηφανη η Νομαρχια γιατι θα ειναι στις 5 πρωτες που θα πραγματοποιησει τη διανομη. Θα πρεπει να ενημερωσουν τον κοσμο οτι απλα τα λεφτα κανεναν φτερα και οι 3 διανομες δεν θα περιλαμβανουν τα προινοντα της λιστας αλλα ενα προιον την φορα. ΝΤΡΟΠΗ. Και θα ηταν σωστο να μπορουσατε να ρωτησετε και εσεις τι ακριβως συμβαινει και να ενημερωσετε τον κοσμο
Αναφορά στον Διαχειριστή

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα