19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Παράλληλο Πρόγραμμα: Πέρασε η κυβέρνηση διατάξεις για την Ανθρωπιστική κρίση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

(1 Ψήφος, Βαθμολόγησε 5 από 5)

ΠΝΠ Παράλληλο ΠρόγραμμαΠέρασε η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διατάξεις από το Παράλληλο Πρόγραμμα που αφορούσε την επέκταση προγραμμάτων για την Ανθρωπιστική Κρίση.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δανειστές ζήτησαν την ακύρωση του παράλληλου προγράμματος για να δοθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ, με την ηγεσία να το μεταθέτει για εκ νέου ψήφιση στο τέλος Ιανουαρίου.

Να τονίσουμε όμως, ότι η ΠΝΠ «Ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών», περιέχει διατάξεις για το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής Κρίσης στα Άρθρα 14 έως 17, για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ευνοϊκότερα πρόστιμα για παραβάσεις σχετικές με τον ΦΠΑ και ευνοϊκές ρυθμίσεις για το Δημόσιο.

 

Πέρασε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέρος του Παράλληλου Προγράμματος

Πέρασε η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) μέρος από το «παράλληλο πρόγραμμα», του οποίου την ψήφιση απέσυρε η κυβέρνηση μετά από απαίτηση των δανειστών, προκειμένου να εγκριθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Η δόση εγκρίθηκε στα πλαίσια ψήφισης του 2ου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων.

Να υπενθυσμίσουμε ότι η τρόικα ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το «παράλληλο πρόγραμμα» με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», θεωρώντας ότι δεν έχει κοστολογηθεί και η ψήφισή του θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια. Το πρόγραμμα τελικά αποσύρθηκε, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ενέκρινε την εκταμίσευση της δόσης του 1 δίσ. ευρώ και η κυβέρνηση μετέθεσε την ψήφισή του για Ιανουάριο, όπου εκκρεμεί και η ψήφιση του ασφαλιστικού.

Ωστόσο στις 24 Δεκεμβριου 2015, με την υπογραφή των υπουργών και χωρίς την ψήφο της Βουλής, πέρασαν διατάξεις που περιείχε το εν λόγω πρόγραμμα. Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής, αν η κυβέρνηση έχει την έγκριση των δανειστών για τη συγκεκριμένη ΠΝΠ.

 

Άρθρα Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 

Άρθρο 1: Ρύθμιση ζητημάτων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

1. Η παρ. 11 του άρθρου 34 του ν. 4052/2012 (Α΄41) καταργείται.

2. Το ελληνικό δημόσιο (ο Οργανισμός Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους για την ακρίβεια) αναλαμβάνει χρέη 242 εκατομμυρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τράπεζες.Το ανεξόφλητο κεφάλαιο και η εξυπηρέτηση των μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016 υπολοίπων των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, αναλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μεταξύ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗ και ΑΤΤΙΚΗΣ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου εξυπηρετούνται από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.)

 

Άρθρο 4: Δαπάνες μετακινήσεων υπαλλήλων και μισθωμάτων Ελληνικού Δημοσίου

Δαπάνες μετακινήσεων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες διενεργήθηκαν κατά το έτος 2015 και αφορούν υπαλλήλους οι οποίοι κατ’ εντολή της Υπηρεσίας μετακινήθηκαν έκτακτα στο εξωτερικό ή παρατάθηκε η παραμονή τους στο εξωτερικό εντός του έτους 2015, δύνανται να πληρωθούν σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού τρέχοντος ή/και του επόμενου οικονομικού έτους του Υπουργείου Οικονομικών κατά παρέκκλιση των περί αναλήψεων υποχρεώσεων διατάξεων, τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων νομιμότητας και κανονικότητας αυτών.

Άρθρο 5: Παράταση λειτουργίας ΚΗΦΗ και Κέντρων Ρομά

Η διάρκεια παροχής των υπηρεσιών των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και των «Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων» των φορέων των ΟΤΑ, καθώς και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού, παρατείνεται από τη λήξη της έως την ένταξη των σχετικών Πράξεων ή την υπογραφή των Συμβάσεων για τις Πράξεις αυτές ή για τη μετεξέλιξη αυτών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Προγραμματικής Περιόδου 2014−2020 του ΕΣΠΑ και πάντως όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2016.

Κατά τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 οι συμβάσεις του προσωπικού σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το συνολικό διατιθέμενο ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια εξακόσιες εβδομήντα χιλιάδες (3.670.000) ευρώ έως την 30η Ιουνίου 2016.

 

Άρθρο 6: Τροποποίηση του άρθρου 7 του ν. 4111/2013 (Α' 18)

Στον τίτλο και στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 7 του ν. 4111/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, μετά τις λέξεις «των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» προστίθενται οι λέξεις «καθώς και των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών».

Γενικοί Διευθυντές υπουργείων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, οι οποίοι απολύονται αυτοδίκαια από την υπηρεσία, δύνανται μετά από αίτησή τους να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέων προϊσταμένων και εφόσον, δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.

 

Άρθρο 7: Αναστολή εφαρμογής διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4042/2012 (Α΄ 24)

Η έναρξη εφαρμογής του ειδικού τέλους ταφής που προβλέπεται στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4042/2012 αναστέλλεται μέχρι 31.12.2016.

 

Άρθρο 8: Τροποποιήσεις του νόμου 3907/2011 (Α΄ 7)

1. Η παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 3907/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «3. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών, Εξωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ρυθμίζονται οι διαδικασίες υποδοχής αιτούντων διεθνή προστασία, οι διαδικασίες υποβολής και εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας και αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα ή χορήγησης του καθεστώτος δικαιούχου επικουρικής προστασίας ή ανθρωπιστικού καθεστώτος και το περιεχόμενο των καθεστώτων αυτών.

 

Άρθρο 9: Παράταση της Προσωρινής Άδειας Λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε.

 

Άρθρο 10: Διαδικασία Σύναψης Συμβάσεων Μίσθωσης/Ναύλωσης Πλωτών Μέσων

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκηρύσσεται μειοδοτικός διαγωνισμός για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης/ναύλωσης πλωτών μέσων ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση αναγκών σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς μεταναστών, με ιδιώτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

 

Άρθρο 11: Aνανέωση Συμβάσεων μίσθωσης/ναύλωσης πλωτών μέσων

Συμβάσεις μίσθωσης/ναύλωσης πλωτών μέσων, ορισμένου χρόνου, οι οποίες εκτελούνται σύμφωνα με την από 22 Αυγούστου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου λόγω της αιφνίδιας, απρόβλεπτης και μαζικής εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών» (Α΄ 101), παρατείνονται αυτοδικαίως κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης μέχρι την ολοκλήρωση του μειοδοτικού διαγωνισμού του προηγούμενου άρθρου και πάντως για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δώδεκα (12) μηνών από τη θέση σε ισχύ της παρούσας. Μετά την 1.1.2016 οι συμβάσεις αυτές βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Άρθρο 12: Τροποποίηση του Κεφαλαίου Α΄ του ν. 2667/1998 (Α΄ 281)

1. Η παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2667/1998, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είναι το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

2. Η παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2667/1998, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπάγεται στον Πρωθυπουργό και υποστηρίζεται ως προς τη στελέχωση και την υποδομή της από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Οι δαπάνες λειτουργίας της Επιτροπής βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό...

 

Άρθρο 13

Παρατείνεται μέχρι τις 30.09.2016 η θητεία του επικουρικού προσωπικού, που υπηρετεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της διάταξης του άρθρου 9 του ν. 4109/2013 (Α΄ 16).

 

Άρθρο 14: Δωρεάν ρεύμα

Η παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4320/2015 (Α΄ 29) αντικαθίσταται ως εξής: «1. Σε άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, χορηγείται για το έτος 2015 δωρεάν ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος για την κύρια κατοικία τους έως 1200 kwh ανά τετραμηνία και για περίοδο δύο τετραμηνιών, που αντιστοιχούν σε δύο εκκαθαριστικούς τετραμηνιαίους λογαριασμούς.

Σε περιπτώσεις δικαιούχων, των οποίων η παροχή είχε διακοπεί έως και την 31η Ιανουαρίου 2015, η παροχή επανασυνδέεται ατελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση, οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται.

Η παροχή δωρεάν ρεύματος δύναται να επεκτείνεται και σε κατανάλωση του επόμενου έτους, προκειμένου να συμπληρωθεί η περίοδος χορήγησης δύο τετραμηνιών».

 

Άρθρο 15: Επίδομα Ενοικίου

H παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4320/2015 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «2. Η ως άνω παροχή αφορά σε νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις υφισταμένων μισθώσεων με νέους όρους, που συνάπτονται μετά την έγκριση χορήγησης της παροχής, και θα δίδεται απευθείας στον εκμισθωτή του μισθίου ακινήτου.

Η παροχή χορηγείται για εννέα μήνες εντός του έτους 2015 και δύναται να επεκτείνεται εντός του επόμενου έτους, προκειμένου να καλυφθεί η περίοδος χορήγησης εννέα μηνών».

 

Άρθρο 16: Κάρτα σίτισης

Η παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4320/2015 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «1. Χορηγείται για το έτος 2015 και για χρονικό διάστημα εννέα μηνών επιδότηση σίτισης σε άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας».

 

Άρθρο 17: Κάρτα σίτισης

Στο άρθρο 3 του ν. 4320/2015 προστίθεται παρ. 4 ως εξής: «4. Η παροχή του επιδόματος σίτισης δύναται να επεκτείνεται και εντός του επόμενου έτους, προκειμένου να καλυφθεί η περίοδος χορήγησης των εννέα μηνών».

 

Άρθρο 18: Δημιουργία Κέντρων Προσωρινής Διαμονής προσφύγων

Η παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 1975/1991 (Α΄ 184) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, καθορίζονται: α. η ίδρυση, η διοικητική υπαγωγή, η στελέχωση και η λειτουργία Κέντρων Προσωρινής Διαμονής των αιτούντων να αναγνωρισθούν ως πρόσφυγες αλλοδαπών, β. η διοικητική υπαγωγή, η στελέχωση και η λειτουργία του υφιστάμενου στο Λαύριο Αττικής Κέντρου Προσφύγων. Η λειτουργία του Κέντρου Λαυρίου, καθώς και νέων Κέντρων δύναται να ανατίθεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται σε θέματα προσφύγων, τα οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργίας με ίδιο προσωπικό, γ. οι προϋποθέσεις και η διαδικασία παροχής ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης ή οποιασδήποτε άλλης οικονομικής και κοινωνικής συνδρομής σε άτομα, που έχουν αναγνωρισθεί από την αρμόδια Ελληνική Αρχή ως πρόσφυγες ή έχουν υποβάλει αίτηση για αναγνώριση ή τους έχει επιτραπεί η προσωρινή διαμονή, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 25 του παρόντος νόμου, προς αντιμετώπιση επειγουσών και σοβαρών καταστάσεων ανάγκης».

 

Άρθρο 19: Συστέγαση οινοποιείων με έτερες εγκαταστάσεις

Η παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 396/1976 (Α΄ 198) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 4337/2015 (Α΄ 129), αντικαθίσταται ως εξής: «2.Στις περιπτώσεις συστέγασης οινοποιείων με εγκαταστάσεις παραγωγής σταφιδίνης, μαρμελάδας από ξηρή σταφίδα, ή με εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν σάκχαρη και σακχαρούχες ύλες, οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες λειτουργίας και ελέγχου, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την επιφύλαξη των διατάξεων της υποπαραγράφου Δ.6 του ν. 4336/2015 (Α΄ 94)»

 

Άρθρο 20: Επιλεξιμότητα πρώτου αιτήματος πληρωμής στο ΠΑΑ 2007−2013

1. Η επιλεξιμότητα υποβολής αιτημάτων πρώτης πληρωμής για τα έργα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007−2013, που εγκρίθηκαν εντός του έτους 2015, ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στη σχετική νομοθεσία προθεσμιών υποβολής τους και ανεξάρτητα από το ποσοστό των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν.

2. Είναι επιλέξιμη η υποβολή ενός και μόνο τελικού αιτήματος πληρωμής που έχει υποβληθεί εντός των προβλεπόμενων στη σχετική νομοθεσία προθεσμιών ολοκλήρωσης για έργα του ΠΑΑ 2007−2013, ανεξάρτητα από τον χρόνο έγκρισής τους.

3. Με αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορηγούνται ατομικές ή συλλογικές παρατάσεις προθεσμιών υποβολής αιτημάτων πρώτης πληρωμής ή και ολοκλήρωσης έργων του ΠΑΑ 2007−2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στη σχετική νομοθεσία. Οι ήδη χορηγηθείσες παρατάσεις με όμοιες αποφάσεις, εξακολουθούν να ισχύουν.»

 

Τι περιελάμβανε το Παράλληλο Πρόγραμμα «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»

Στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν την ίδρυση ΚΕΠ των φτωχών, ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική συλλογή των στοιχείων όλων των προνοιακών επιδομάτων αλλά και η παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης για το 2016, ειδικότερα:

  • Ίδρυση Κέντρων Κοινότητας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «ΚΕΠ Φτωχών» που θα λειτουργούν υπό τους ΟΤΑ για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες.
  • Καθολική υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και νόμιμων μεταναστών.
  • Παροχή δυνατότητας στους Δήμους για απαλλαγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από δημοτικούς φόρους και τέλη.
  • Χρονική επέκταση των παροχών – ηλεκτρικό ρεύμα, σίτιση και στέγαση - στους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
  • Διευκόλυνση των διαδικασιών για τον διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ.
  • Κίνητρα για να επιλέξουν οι γιατροί να κάνουν το αγροτικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές και άγονα νησιά.
  • Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.
  • Διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1997.
  • Δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους.
  • Υποστήριξη νέων επαγγελματιών με κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ.
  • Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για την ΒΙΟΜΕ.
  • Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την αποτέφρωση των νεκρών.
  • Επιλύεται το ζήτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών σε αγρότες-εργοδότες.
  • Επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια.

Διαβάστε όλη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

επίδομα ανεργίας για νέους 20-29
Επίδομα ΟΑΕΔ σε άνεργους νέους 20-29 ετών Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει…
Επίδομα Πολύτεκνες Μητέρες ΟΓΑ
Επίδομα 1.000€ σε πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ (αιτήσεις &…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έως 600 ευρώ…
Ειδικό Βοήμα μετά το ταμείο ανεργίας
Επίδομα ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη του ταμείου ανεργίας Ο…
Επίδομα Μακροχρόνιων Ανέργων
Επίδομα για Μακροχρόνια άνεργους 20-66 ετών Ο ΟΑΕΔ…
Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ
Δικαιολογητικά για Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ Ο Οργανισμός ΕΔΟΕΑΠ…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Κατάλογος με τις Ορεινές & Μειονεκτικές Περιοχές που δικαιούνται…
Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων ΕΔΟΕΑΠ
Επίδομα ΕΔΟΕΑΠ για τρίτεκνους & πολύτεκνους με παιδιά έως 18…
Προνοιακά Επιδόματα
Προνοιακά Επιδόματα: Μόνο στον δήμο μόνιμης διαμονής οι αιτήσεις…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα