27Απρίλιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Τηλεοπτικές άδειεςΥπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία με 154 «Ναι» και έπειτα από έντονη αντιπαράθεση η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά ψήφισαν 102 βουλευτές από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. «Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης.

Απόντες ήταν 30 βουλευτές.

Οι δύο ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που υποβλήθηκαν από ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη απορρίφθηκαν.

Δείτε εδώ όλη την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

 

Σφοδρή αντιπαράθεση

Της ψήφισης προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πολιτική εξουσία θρέφει τη μιντιακή και αυτή με τη σειρά της προσφέρει ανταλλάγματα στο πολιτικό σύστημα», ενώ υποστήριξε ότι η συνεδρίαση «αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μπει επιτέλους μια τάξη στην κοινώς διαπιστωμένη ασυδοσία και ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στο διαγωνισμό προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής. «Είσαστε η διαπλοκή κύριε Τσίπρα!», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε για καταστρατήγηση των ανεξάρτητων αρχών και έφερε μία σειρά από παραδείγματα όπως η επίσπευση των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και η αλλαγή διοίκησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. «Και τώρα καταργείτε το ΕΣΡ για να διαμορφώσετε το δικό σας τοπίο στα ΜΜΕ», είπε χαρακτηριστικά.

 

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές».

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

Τηλεοπτικές άδειες Βουλή

 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την εν λόγω ρύθμιση:

  • Καθορίζεται δια νόμου ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας
  • Για την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων 3 έως και 15 του ν.4339/2015, αρμόδιος καθίσταται ο υπουργός στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και με απόφαση του οποίου θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων.

 

Οι σημαντικότερες στιγμές από τη Βουλή

00:22
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία. Υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Κατά ψήφισαν 102 βουλευτές, ενώ «παρών» δήλωσαν 14.

 

00:18
Χάρης Θεοχάρης: Η κατάσταση αυτή, είναι μία κατάσταση διαπλοκής που ευνοεί τις τριγωνικές σχέσεις. Τα τρία τέταρτα της ομιλίας του πρωθυπουργού θα μπορούσα να τα είχα πει και εγώ, διότι περιέγραψαν το πρόβλημα.

 

00:16
Κουμουτσάκος: Είπα πρώτον ότι το θέμα του ΝΑΤΟ είναι εξόχως σοβαρό, γιατί εμπλέκεται σε έναν χώρο εξαιρετικά ευαίσθητο για τα εθνικά συμφέροντα. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Νταβούτογλου αποφασίζουν επιχείρηση στο Αιγαίο. Και αμέσως η Κομισιόν συμφωνεί. Πού ήταν ο κ. πρωθυπουργός; Πότε ενημερώθηκε η Ελλάδα για αυτό που έγινε; Ο απών κ. Τσίπρας υπέστη μεγάλη ήττα.

 

00:15
Ένταση στην αίθουσα

 

00:13
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έλαβε τον λόγο επί προσωπικού

 

00:11
Καμμένος: Η δύναμη αυτή διοικείται εναλλάξ από όλες τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Δεν υπήρξαμε ποτέ Γερμανοτσολιάδες.

 

00:09
Καμμένος: Κύριε Δένδια, η κυβέρνηση αυτή, δημόσια στη συνάντηση υπουργών Άμυνας στο Άμστερνταμ έκανε μία πρόταση για την οποία είχαμε ήδη συνεννοηθεί με το κόμμα σας. Και έλεγε η Frontex να μπορέσει να επιχειρεί μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Αποτέλεσμα της πρότασης αυτής, είναι η πρωτοβουλία της Γερμανίας που είπε ότι η Frontex δεν αποτελεί ακτοφυλακή και μέχρι να γίνει δεν μπορεί να επιχειρήσει. Η Γερμανία λοιπόν έκανε την πρόταση για να αναλάβει το ΝΑΤΟ την επιχείρηση, και τη συνεργασία με τις ακτοφυλακές των δύο χωρών.

 

00:08
Δένδιας: Αυτοί που μας επιτίθενται ως γερμανόφιλους, τώρα υπέβαλαν αίτημα για την προστασία της χώρας από τις προσφυγικές ροές με γερμανό διοικητή!

 

00:06
Δένδιας: Δεν αμφισβήτησα ποτέ τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Εσείς κ. Καμμένε απαντήσατε επί του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Και το ερώτημα δεν αφορά αυτό που είπατε. Η κυβέρνηση που εκπροσωπείτε, υπέβαλε αίτημα στο ΝΑΤΟ ή όχι;

 

00:06
Καμμένος: Αύριο το πρωί σας περιμένω στο γραφείο μου για να σας ενημερώσω αρμοδίως.

 

00:05
Καμμένος: Στα ελληνικά θέματα, θα παρακαλέσω ότι θα πρέπει να έχουμε συνεννόηση. Και σας διαβεβαιώνω ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι απόλυτα εξασφαλισμένα, τα θέματα έρευνας και διάσωσης είναι απόλυτα εξασφαλισμένα.

 

00:03
Καμμένος: Γίνεται απόλυτα σεβαστό το ανάλογο κέντρο έρευνας και διάσωσης. Όσον αφορά τη διοίκηση των δυνάμεων, είναι υπό τη Γερμανία. Και η επόμενη ανάληψη ηγεσίας είναι από την Τουρκία. Και έτσι εξαιρέσαμε και την Ελλάδα και την Τουρκία από τη διοίκηση της επιχείρησης. Έχουν εξασφαλιστεί απόλυτα όλα εκείνα που ελληνική πλευρά ζήτησε.

 

00:02
Καμμένος: Όσοι διασώζονται κατά τις επιχειρήσεις, θα επαναπροωθούνται πίσω στην Τουρκία.

 

00:01
Καμμένος: Η συμφωνία που έγινε έχουν να κάνουν με τη ανάπτυξη της ΝΑΤΟϊκής δύναμης SNMP 2, στο ανατολικό Αιγαίο, έχοντας γίνει δεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις.

 

11-02-2016 23:59
Καμμένος: Μετά την έξοδό μου από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ επικοινώνησα με την Ντόρα Μπακογιάννη και συνομίλησα μαζί της για 35 λεπτά. Την ενημέρωσα για όλο το κείμενο το οποίο είναι απόρρητο, ως όφειλα ως υπουργός Άμυνας. Ο κ. Κουμουτσάκος δεν είχε καμία ενημέρωση και δεν έκανε περίεργες δηλώσεις. Η απάντηση της κ. Μπακογιάννη ήταν ότι οι συνομιλίες ήταν προς τη θετική πλευρά. Και επειδή ήταν στη Γερμανία, της ζήτησα να επικοινωνήσει με τη γερμανική πλευρά για να αποσαφηνιστούν ορισμένες πλευρές.

 

11-02-2016 23:59
Στο βήμα ο Πάνος Καμμένος

 

11-02-2016 23:57
Δένδιας: Να δεχθείτε την τροπολογία της ΝΔ για το ΕΣΡ

 

11-02-2016 23:56
Δένδιας: Φέρατε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα με γερμανό διοικητή. Δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε.

 

11-02-2016 23:55
Δένδιας: Κατέθεσα από τις 3 Δεκεμβρίου ερώτηση για τη Ζώνη Σένγκεν. Και μου απάντησε ο ΥΠΕΞ, ότι η χώρα μας δεν είχε απειληθεί με έξοδο από τη Ζώνη. Και τώρα είμαστε εδώ που είμαστε.

 

11-02-2016 23:54
Δένδιας: Σας προσφέραμε από την πρώτη ημέρα τη βοήθειά μας και αρνηθήκαμε.

 

11-02-2016 23:53
Δένδιας: Να παραχωρήσουμε όλοι μαζί την αρμοδιότητα των αδειών στο αρμόδιο όργανο.

 

11-02-2016 23:22
Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αναφορικά με την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, «την ώρα που όλη η κοινωνία είναι στους δρόμους».

Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να «μαζέψει» δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ενάντια στους αγρότες που δικαίως διαδηλώνουν. Το ΚΚΕ, τόνισε, διαφωνεί ριζικά με την έννοια ότι την ενημέρωση θα πρέπει να τη διαχειρίζονται επιχειρηματίες, «με το παραμύθι της διαπλοκής. Η ουσία της διαπλοκής βρίσκεται στο ίδιο το σύστημα».

 

11-02-2016 23:01
Λεβέντης: Δεν είναι τίμια διαγωγή Πρωθυπουργού αυτή

 

11-02-2016 22:54
Λεβέντης: Ο πρωθυπουργός λέει τους πάντες ακροδεξιούς, τους αγρότες, όλους.

 

11-02-2016 22:54
Λεβέντης σε κυβέρνηση: Με διαπλοκή πατάσσεται η διαπλοκή;

 

11-02-2016 22:48
Λεβέντης: Αυτά που κάνει ο Τσίπρας είναι εκτός ελέγχου. Όταν ένας πρωθυπουργός αποκαλεί τους πάντες διαπλεκόμενους και ακροδεξιούς, τότε έχει χάσει την εξουσία.

 

11-02-2016 22:45
Λεβέντης: Δεν θα κλείσετε τα κανάλια κύριε Παππά, στο τέλος την ΕΡΤ θα κλείσετε. Γιατί ότι είναι μονόπλευρο, στο τέλος κλείνει…

 

11-02-2016 22:43
Στο βήμα ο Βασίλης Λεβέντης

 

11-02-2016 22:42
Γεννηματά: Κυβερνήστε ή αποχωρήστε έντιμα, να μην κάνετε άλλη ζημιά στη χώρα.

 

11-02-2016 22:38
Γεννηματά: Επιχειρείτε με τρόπο άκομψο να παρέμβετε σε έναν ευαίσθητο τομέα. Με ποια κριτήρια αποφασίσατε τον αριθμό των αδειών; Από πού προκύπτει ο αριθμός; Πόσους και ποιους ανθρώπους εργαζόμενους θα στείλετε στα σπίτια τους; Απλά θα δημιουργήσετε μεγαλύτερη αταξία, ανοίγετε έναν δρόμο μακρύ με νομικές περιπλοκές. Προσπαθείτε να αποφύγετε από τον πνιγμό και πιάνεστε από τα μαλλιά σας. Ελάτε στο τραπέζι του διαλόγου και να ρυθμίσουμε το τοπίο. Με τον μόνο νόμιμο τρόπο, να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ.

 

11-02-2016 22:37
Γεννηματά: Η τροπολογία σας πάσχει πολλαπλά.

 

11-02-2016 22:36
Γεννηματά: Γιατί φοβάστε τόσο; Γιατί βλέπετε τη λαϊκή οργή, γιατί έχετε καταπιεί όλες σας τις υποσχέσεις; Οδηγείστε σε σπασμωδικές κινήσεις, αναμασάτε την ιστορία της διαπλοκής. Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει για μία διαπλοκή που κανείς δεν αντιμετωπίζει.

 

11-02-2016 22:35
Γεννηματά: Με τους αγρότες θα ασχολούμαστε τώρα; Με το κίνημα της γραβάτας;

 

11-02-2016 22:35
Γεννηματά: Με αυτή την τροπολογία επιδιώκετε να ρίξετε στάχτη στα μάτια της κοινωνίας

 

11-02-2016 22:26
Βούτσης: Μία μικρή ιστορία που δεν είναι γνωστή. Όχι μόνο κάθε ημέρα υπήρχαν συγκεκριμένες εκπομπές που ξέρουμε ότι ήταν χειραγωγημένες, την τελευταία ημέρα πριν το δημοψήφισμα, είχε υπάρχει μία υπόθεση για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Ότι δεν υπήρχαν οι τεχνικοί όροι. Το Σάββατο υπήρχε μία αγωνία από κάποιους κύκλους. Εμείς ξέραμε ότι ήταν όλα έτοιμα. Κατά τις 7 – 7:30, ήρθε μία ευρύτατη αντιπροσωπία κομμάτων με μία μεγάλη αγωνία ότι δεν μπορεί να γίνει το δημοψήφισμα. Και τους καθησυχάσαμε. Και όλα τα δελτία είχαν πει το δημοψήφισμα είχε προβλήματα, παρά το γεγονός ότι είχαμε καθησυχάσει τα κόμματα. Μία στημένη ιστορία μέσα στη δημοκρατία. Για να μην πω για ένα κανάλι που σε αντίθεση με το Σύνταγμα, μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα έπαιζε πολιτικές εκπομπές.

 

11-02-2016 22:25
Βουτσής: Η ΕΣΗΕΑ είχε πει ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η κατάσταση των εργαζομένων και όχι ο αριθμός τον καναλιών. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι δίνουν τα ρέστα τους.

 

11-02-2016 22:22
Βουτσής: Εάν είναι οκτώ τα κανάλια, δεν επιβιώνουν με όρους αγοράς. Με όρους αμοιβής, προγραμμάτων κλπ. Είναι σαφές ότι παίζεται [η αντιπολίτευση] ένα παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουν πως η τεχνολογία παρέχει τεράστιες δυνατότητες για εκπομπές καναλιών [web tv, συνδρομητικά κλπ]. Τα κανάλια πρέπει να είναι τέσσερα, με όρους βιωσιμότητας.

 

11-02-2016 22:19
Βούτσης: Πολιτικό θράσος να μας κατηγορείτε για διαπλοκή.

 

11-02-2016 22:17
Στο βήμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

 

11-02-2016 22:16
Θεοδωράκης: Το νέο καθεστώς θέλει να φτιάξει το δικό της καθεστώς στην τηλεόραση. Και γενικότερα στο κράτος, στην αστυνομία και τη δημόσια διοίκηση. Προχωράτε στον δρόμο των προκατόχων σας.

 

11-02-2016 22:11
Προηγήθηκε ένταση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 

11-02-2016 22:09
Θεοδωράκης: Μοιράζετε τα λεφτά της διαφημιστικής πίτας σε λιγότερους. Πώς θα χτυπήσετε έτσι τους ολιγάρχες. Η Ευρώπη λέει ότι κίνδυνος είναι η συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγους. Το λέει ομοφώνως και η ΕΣΗΕΑ. Δικοί σας άνθρωποι το λένε αυτό. Εμείς σας καλούμε να ακούσετε την Ευρώπη, τους εργαζόμενους, τους δημοσιογράφους και τη λογική και να ξεκολλήσετε από τη λογική του μεγάλου καναλάρχη. Και υπάρχει ένα ερώτημα: Με τους τέσσερις σταθμούς που θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι πού θα πάνε;

 

11-02-2016 22:08
Θεοδωράκης: Δείχνετε αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές. Όλο και συχνότερα ακούμε στελέχη να λένε ότι δεν χρειάζονται οι ανεξάρτητες αρχές. Σε όλη την ΕΕ – εκτός Λουξεμβούργου – έχουν αναθέσει τον έλεγχο και την ευθύνη της ρύθμισης της τηλεόρασης σε ανεξάρτητες αρχές. Και η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να επιβάλει κρατικό έλεγχο στην τηλεόραση με αποτέλεσμα η Κομισιόν να την θέσει σε επιτήρηση.

 

11-02-2016 22:05
Θεοδωράκης: Όταν λέτε για τέσσερα κανάλια, είναι σαν να απειλείτε τους οκτώ υπάρχοντες να μπουν σε παζάρια μαζί σας. Οι ρυθμίσεις που θέλετε να κάνετε, δεν βάζουν τάξη στο χάος, αλλά δημιουργούν έδαφος για παζάρια με τους καναλάρχες με τον υπουργό να κρατά τη σπάθα και να επιλέγει το ποιος θα επιβιώσει… Και προφανώς σύμφωνα με το παλιό καθεστώς, θα επιβιώσει ο πιο υπάκουος… Φτιάχνετε το δικό σας καθεστώς διαπλοκής… Εμείς θέλουμε η αμαρτωλή σχέση πολιτικών με την τηλεόραση να σπάσει.

 

11-02-2016 22:05
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση λέει: Θέλω να κλείσω 4 κανάλια και να ανοίξω άλλα 4. Το ερώτημα είναι: Γιατί να ανοίξει μόνο 4 κανάλια; Και εφόσον ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι χωράει τέσσερα κανάλια, γιατί στο υπάρχον τοπίο υπάρχουν 8 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας;

 

11-02-2016 22:04
Κατατέθηκε το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

11-02-2016 22:00
Θεοδωράκης: Στην πρώτη μου ομιλία εδώ πέρυσι πρότεινα να σπάσουμε το τρίγωνο media- πολτικής- τραπεζών. Αυτή ήταν και είναι η πρώτη προτεραιότητα. Είμαι σύμφωνος με οτν πρωθυπουργό στο να κόψουμε το πολιτικό χρήμα στα media, και εννοώ τα δάνεια που δίνονται με πολτική παρέμβαση, όχι τα νόμιμα

 

11-02-2016 21:59
Παππάς: Εμείς από την πρώτη στιγμή προκρίναμε την οικονομική βιωσιμότητα των καναλιών γιατί δεν θέλουμε να εξαρτώνται από τον δανεισμό και ως εκ τούτου να δημιουργούνται σχέσεις ανάρμοστες

 

11-02-2016 21:58
Παππάς: Η επόμενη μέρα θα είναι νομιμότητας, Μπορεί να βρει την Ελλάδα με 4 κανάλια ελεύθερης λήψης, υψηλής ευκρίνειας

 

11-02-2016 21:57
Παππάς: Από την πλευρά μας κάναμε αλλεπάλληλες υποχωρήσεις. Ισχυρίστηκαν ότι θα σκοντάψει στο ευρωπαΪκό κεκτημένο.

 

11-02-2016 21:56
Παππάς: Μέχρι και τώρα τα διαδικαστικά, ξεκίνησε η διαδικασία στις 5 και η συζήτηση στις 8.30. Είναι σαφές νομίζω στον ελληνικό λαό ότι η ΝΔ δεν θέλει τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης.

 

11-02-2016 21:55
Παππάς: Πως εκστομίζουν τέτοιες ακρότητες;

 

11-02-2016 21:54
Παππάς: Σε ποια χώρα της Ευρώπης τα κανάλια ελεύθερης λήψης είναι άπειρα; Πουθενά δεν είναι, μην συγχύζετε τον κόσμο.

 

11-02-2016 21:53
Παππάς: Καμιά από τις κινήσεις καλής θέλησης που κάναμε δεν αξιοποιήθηκε για να προχωρήσουμε

 

11-02-2016 21:52
Παππάς: Βρήκαν άλλο τρόπο για να το εμποδίσουν μπλοκάροντας τη συγκρότηση του ΕΣΡ

 

11-02-2016 21:50
Παππάς: Σε όλες αυτές τις παρατάσεις είχαμε μια υπουργική υπογραφή, δεν θυμάμαι κανένα να εξεγείρεται. Και όλα αυτά γίνονταν συνήθως παραμονή Πρωτοχρονιάς με τελευταία πράξη λίγο πριν το τέλος του 2014

 

11-02-2016 21:49
Παππάς: Ο πρώτος νόμος που προέβλεπε διαγωνισμό ψηφίστηκε το 1995. Το 2002 καταργήθηκε η δαγωνιστική διαδικασία στο νόμο. Είναι σαφές ότι δεν θέλουν να γίνει διαγωνισμός.

 

11-02-2016 21:48
Παππάς: Τη λάσπη, τα αίσχη και τα ψέματα που έχου εκτοξέυσει εναντίον στελεχών της κυβέρνησης δεν τα βλέπετε και λέτε ότι εμείς προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε;

 

11-02-2016 21:47
Ρωτάει ο Ν. Παππάς είστε ευχαριστημένοι από το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ακούστηκε ένα ναι από τα έδρανα της ΝΔ και συγκεκριμένα από τη Σοφία Βούλτεψη

 

11-02-2016 21:44
Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Γαλλική Επανάσταση λέγοντας ότι τότε επιτρεπόταν σε κάθε γειτονιά μια εφημερίδα με εξαίρεση το Παρίσι όπου επιτρέπονταν τέσσερις. Για να προσθέσει: Τι σύμπτωση

 

11-02-2016 21:43
Μητσοτάκης: Η ΝΔ και όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν να αποτρέψουν αυτό το ιδιότυπο θεσμικό grexit που δρομολογείτε

 

11-02-2016 21:43
Μητσοτάκης: Επιλέγετε τον δρόμο των καθεστωτικών πρακτικών που απομακρύνουν την Ελλάδα από το κράτος δικαίου

 

11-02-2016 21:41
Μητσοτάκης: Έχετε κάνει απόλυτη κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Μόνο έτσι νομοθετείτε. Ο δρόμος που έχετε υιοθετήσει είναι ολισθηρός.

 

11-02-2016 21:40
Μητσοτάκης: Η αλήθεια είναι κ. πρωθυπουργέ ότι ένα πράγμα σας ενδιαφέρει, δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Και επειδή η ενημέρωση είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού δεν μπορείτε να την ποδοπατείτε. Μετατρέπετε τη χώρα βήμα- βήμα σε ένα ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς.

 

11-02-2016 21:39
Μητσοτάκης: Δεν ξέρω καν ποιος τη ζήτησε αυτή την έκθεση και αν έχει πληρωθεί. Αλλά πείτε στον συντάκτη της ότι 24 δια 8 κάνει 3 και όχι 2.

 

11-02-2016 21:38
Μητσοτάκης: Ανακριβή τα στοιχεία που δώσατε για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο στην Ευρώπη. Η ίδια αγορά επέβαλε αυτόν τον αριθμό.

 

11-02-2016 21:37
Μητσοτάκης: Γιατί μόνο 4 και όχι 24; Αν σας ενδιέφερε πραγματικά να προάγετε την πολυφωνία θα θέλατε περισσότερες άδειες

 

11-02-2016 21:35
Μητσοτάκης: Χρειάζεστε ολίγη υπενθύμιση ως προς το τι λέει το Σύνταγμα αλλά δεν μας είπατε το δεύτερο εδάφιο ότι ο έλεγχος υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να καταλάβει κανείς ότι ο έλγχος του κράτους γίνεται μέσω του ΕΣΡ

 

11-02-2016 21:34
Μητσοτάκης: Με τη σημερινή τροπολογία θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των μεσων ενημέρωσης αφού πρώτα αδρανοποίησετε το ΕΣΡ, το μόνο αρμόδι ογια τον έλεγχο των ραδιοτηλειοπτικών μέσων ενημέρωσης.

 

11-02-2016 21:33
Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημρωση αλλά πάντα υπό τη συνταγματικότητα της Ανεξάρτητης Αρχής.

 

11-02-2016 21:31
Μητσοτάκης: Διχάζετε τους Έλληνες. Κια για τις κινητοποιήσεις η δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντι σας γιατί τους είπατε ψέματα. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μαξίμου μέχρι τη Βουλή και πίσω αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε. Αντιμετωπίζετε ως εχθρούς όλες τις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται.

 

11-02-2016 21:30
Μητσοτάκης: Δυστυχώς η ελεύθερη ενημέρωση απειλείται και με δικές σας δηλώσεις απειλείται πάλι η σταθερότητα της χώρας

 

11-02-2016 21:29
Μητσοτάκης: Εκφράζω και εγώ τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των πεσόντων και ελπίζω το αρμόδιο υπουργείο να δώσει εξηγήσεις για τα αίτια της τραγωδίας

 

11-02-2016 21:29
Μητσοτάκης: Μην αγχώνεστε κ. πρωθυπουργέ. Έρχεται το αίτημα.

 

11-02-2016 21:26
Τσίπρας: Επειδή βλέπω ότι μεγάλη φασαρία έχετε κάνει αλλά ονομαστική ψηφοφορία δεν έχετε ζητήσει. Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνω εγώ.

 

11-02-2016 21:25
Τσίπρας: Έχουμε καταλήξει σε μη βιώσιμα σχήματα που διατηρούνται στη ζωή από ενέσεις τραπεζών ενώ όλη η αγορά έχει στεγνώσει. Θα θέσουμε επιτέλους κανόνες και θα εγγυηθούμε την τήρησή τους. Άλλωστε αυτό μας είπε σήμερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

11-02-2016 21:24
Τσίπρας: Εμείς σας απαντάμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα αλλά όχι μπανανία

 

11-02-2016 21:22
Τσίπρας: Στην Ισπανία έχει 5 άδειες με πληθυσμό πέντε φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα, στη Γερμανία έξι με οκτώ φορές μεγαλύτερο πληθυσμό. Συνεπώς με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα οι 4 άδειες που προτείνουμε είναι πολλές

 

11-02-2016 21:21
Τσίπρας: Εσείς εδιικά που μας λέγατε ότι θέλετε να μείνουμε Ευρώπη θέλω να σας ερωτήσω στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ηλίθιοι που έχουν κάνει διαγωνισμό;

 

11-02-2016 21:21
Τσίπρας: Αν πηγαίναμε σε διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό αδειών όλες οι διαδικασίες θα έβγαιναν άγονες

 

11-02-2016 21:20
Τσίπρας: Έχουμε ξεκινήσει αυτόν τον αγώνα που ήδη παράγει αποτέλεσμα. Ανασυγκροτούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ελέγχουμε τις λίστες, αυξάνουμε τα δημόσια έσοδα.

 

11-02-2016 21:19
Τσίπρας: Εμείς δεν έχουμε έρθει στην εξουσία για να διαχειρστούμε τις δικές σας δομές αλλά για να τις αλλάξουμε

 

11-02-2016 21:16
Τσίπρας: Αυτοί που τις τελευταίες μέρες αναδεικνύουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις ήταν οι ίδιοι που υποστήριζαν με νύχια και με δόντια πολύ χειρότερες πολιτικές. Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια μέσα που κάποτε λοιδορούσαν τους αγρότες και τώρα εμφανίζονται ως τιμητές.

 

11-02-2016 21:14
Τσίπρας: Μόλις εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να εμποδίσει την εκλογή της ανεξάρτης αρχής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Αρχικά μας είπε ότι θέλει περισσότερα μέλη και τα αυξήσαμε και μετά ισχυρίστηκε ότι τίθεται θέμα με συγκέντρωση εξουσιών στον υπουργό. Αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαμε ότι και αυτή ήταν μια πρόφαση. Στην πραγματικότητα η ΝΔ μας είπε ένα πράγμα: Δεν θέλουμε να δειξεαχθεί διαγωνισμός και δεν πρόκειται να συναινέσουμε.

 

11-02-2016 21:12
Τσίπρας: θα μπορούσατε να μας κατηγορήσετε ότι αργήσαμε. Αλλά στο πρώτο εξάμηνο ήταν η διαπραγμάτευση και αμέσως μετά οι εκλογές και μετά στόχος μας ήταν να ορίσουμε συναινετικά τα μέλη του ΕΣΡ.

 

11-02-2016 21:11
Τσίπρας: Μετά από 27 χρόνια εκκρεμότητας θα δοθούν επιτέλους άδειες με βάση την ισότητα και τη διαφάνεια όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη χώρα.

 

11-02-2016 21:09
Τσίπρας: Δεν φτάνει που δεν ελέγχατε τα δάνεια τους, έρχεστε τώρα και ζητάτε το ίδιο σαν να μην καταλαβαίνετε ότι ο ελληνικός λαός ότι έχει ζητήσει αλλαγή. Κια δεν φτάνει αυτό πουλάτε και εκδούλευση σε ορισμένους ότι θα μας εμποδίσετε να βάλουμε τάξη στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Και θσ βάλουμε τέλος είτε το θέλετε είτε όχι.

 

11-02-2016 21:08
Τσίπρας: Να πληρώσουν και οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ φόρους όπως όλοι οι άλλοι. Να μπει μια τάξη επιτέλους όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα της ΕΕ. Και σήμερα έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε αυτό το πλέγμα της διαπλοκής και κάνατε πλάτες σε όλους αυτούς τόσα χρόνια το ίδιο προσπαθείτε να κάνετε και τώρα.

 

11-02-2016 21:07
Τσίπρας: Να μας πουν κάποοι γιατί ξεχνάγανε να κάνουν δηλώσεις πόθεν έσχες

 

11-02-2016 21:07
Τσίπρας: Χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις σε πέντε χρόνια, αλλά δεν είδα κανένα πόνο γι΄αυτά τα λουκέτα

 

11-02-2016 21:06
Τσίπρας: Όχι 10 Παπασταύρου, 110 θα έχουμε και θα πληρώσουν

 

11-02-2016 21:06
Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφορολόγητα

 

11-02-2016 21:04
Τσίπρας: Τα υπερκέρδη τους όλοι αυτοί προφανώς και τα τοποθέτησαν χωρίς να φορολογηθούν σε τράπεζες του εξωτερικού, γι ΄αυτό και όταν έρχονταν λίστες κάποιοι φρόντιζαν να τα κρύβουν σε συρτάρια και να μην γίνονται έλεγχοι

 

11-02-2016 21:03
Τσίπρας: Η στήριξη που πήραμε είχε και μαι σαφή εντολή: Συγκρουστείτε με το καταστημένο, καθαρίστε τη χώρα από τις πραγματικές εστίες ανομίας, των διαπλεκόμενων και των συνεταίρων τους.

 

11-02-2016 21:02
Τσίπρας: Συνέβη όμως εξαιτίας της κρίσης, τα δυο κόμματα που για καιρό εναλάσσονταν στην εξουσία και τα μέσα που τους υποστήριζαν βρέθηκαν μαζί στην εξουσία και κάποια στιγμή την έχασαν.

 

11-02-2016 21:01
Τσίπρας: Αν θέλουμε να πούμε αλήθειες αυτή είναι η δομη΄της διαπλοκής στη χώρα εδώ και χρόνια. Ακόμα και αν κάποιες θέλησαν να συγκρουστούν δεν τα κατάφεραν.

 

11-02-2016 21:00
Τσίπρας: Μιλάμε για μιντιακές επιχειρήσεις χρεωμένες, που στηρίζονται στον δανεισμό και στηρίζουν χρεοκοπημένα κόμματα, όχι μόνο πολιτικά χρεοκοπημένα

 

11-02-2016 20:59
Τσίπρας: Η πολιτιική εξουσία τρέφει τη μιντιακή και αυτή με τη σειρά της τρέφει υποστήριξη για να αναπαράγεται το ίδιο σαθρό πολιτικό σύστημα, που αποτελεί μια από τις αιτίες που έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε

 

11-02-2016 20:58
Τσίπρα: Έρχεται η ώρα που πρέπει κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει διαπλοκή

 

11-02-2016 20:57
Τσίπρας: Νομίζω η έκβαση αυτής της διαδικασίας θα δώσει στο λαό τη δυνατότητα να βγάλει πολλα συμπεράσματα

 

11-02-2016 20:56
Τσίπρας: Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και να τους διαβεβιαώσω ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της να τους συνδράμει. Είναι ηθικό μας χρέος να στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες όσων πράττουν το καθήκον τους.

 

11-02-2016 20:55
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας.

 

11-02-2016 20:55
Στη Βουλή παρίσταται ο ΑλέξηςΤσίπρας

 

11-02-2016 20:51
Κατρούγκαλος: Αυτό που κάνανε στην Πολωνία, επειδή τολμήσατε να αναφερθείτε, ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Ιταλία είνσι η τελευταία χώρα που έκανε το ίδιο με αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε. Υπερασπίζεστε τη διαπλοκή.

 

11-02-2016 20:49
Κατρούγκαλος: Ποιος ματαίωσε τη δυνατότητα του ΕΣΡ να ασκήσει πλήρως το ρόλο του; Εσείς. Άρα τι το παίζετε; Κια τίκτοντες και παρθενεύοντες;

 

11-02-2016 20:48
Κατρούγκαλος: Ο πυρήνας των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ είναι ο έλεγχος και η επιβολή κυρώσεων

 

11-02-2016 20:29
Κατρούγκαλος: Δεν μπορεί να υπάρξει συγχώρεση για τα τόσα χρόνια ανομίας στα τηλεοπτικά κανάλια

 

11-02-2016 20:28
Θεοχάρης: Είστε υπέρ της διαπλοκής ορίζοντας τον αριθμό των καναλιών

 

11-02-2016 20:20
Θεοχάρης: Είναι αλυσιτελής η διάταξη διότι θα προσβληθεί, και το ξέρει αυτό η κυβέρνηση. Θέλει ομήρους τους ιδιοκτήτες και τα κανάλια η κυβέρνηση για όσο περισσότερο μπορεί και γι΄αυτό φέρνει αυτή την διάταξη.

 

11-02-2016 19:41
Φάμελλος: Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μην γίνει διαγωνισμός. Έχουμε εκπλαγεί με την ωμότητα της δήλωσης του κ. Δένδια και του κ. Λοβέρδου οι οποίοι προέβλεψαν προσφυγές στα ανώτατα δικαστήρια, Μήπως ξέρετε και ποιος καναλάρχης θα προσφύγει; Μήπως γνωρίζετε και ποιο οικονομικό συμφέρον θα προσβάλει την απόφαση της κυβέρνησης;

 

11-02-2016 19:39
Φορτσάκης: Είναι επεόγον και σημαντικό να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Αν η κυβέρνηση δεχθεί να επαναπατρίσει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα εμείς θα συναινέσουμε στη συγκρότησή του.

 

11-02-2016 19:38
Φορτσάκης: Που να ξανακούστηκε να ορίζει ο υπουργός ποια τηλεόραση μπορεί να σταθεί στην αγορά; Αυτά τα θα τα καθορίσει ο κόσμος. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση διαβάζει το Σύνταγμα όσο καλά το διαβάζουμε και εμείς και αυτό θα πει ότι συνειδητά προχωρά σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

11-02-2016 19:33
Φορτσάκης: Έχουμε μαι ρύθμιση κατάφωρα αντισυνταγματική. Έρχεται και δίνει τέσσερις άδειες, υψηλής ευκρίνειας. Εγώ εστιάζω στα κριτήρια, τα οποία είναι απολύτως προσδιορισμένα και αντ΄αυτού στην έκθεση διαβάζουμε κριτήρια όπως το κόστος λειτουργίας και τη διαφημιστική αγορά.

 

11-02-2016 19:32
Δένδιας: Εμείς καταθέτουμε αυτοτελώς ένσταση αντισυνταγματικότητας.

 

11-02-2016 19:31
Βενιζέλος: Νομίζετε ότι εκβιάζετε τους παλιούς και υπόσχεστε στους νέους εκβιάζοντάς τους

 

11-02-2016 19:29
Βενιζέλος: Ο νομοθέτης μπορεί να παρέμβει μόνο ως προς τη διαφάνεια. Αυτή η διάταξε συνιστά παραβίαση του Συντάγματος, του δικαίου της ΕΕ και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

11-02-2016 19:28
Βενιζέλος: Δεν μπορεί ο νόμος να πει ότι καθορίζω τον αριθμό των αδειών με βάση τη διαφημιστική αγορά.

 

11-02-2016 19:27
Βενιζέλος: Όλα τα θέματα θα πάνε στο Συμβούλιο Επικρατείας

 

11-02-2016 19:25
Βενιζέλος: Αβάσιμο και προκλητικό το επίχειρημα ότι δεν υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με υπαιτιότητα της αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να λήξει η θητεία αν δεν επιλεγεί η επόμενη. Είναι συνεχής η λειτουργία της Αρχής.

 

11-02-2016 19:23
Βενιζέλος: Η τροπολογία δημιουργεί ζήτημα αντισυνταγματικότητας και το θέτω στη Βουλή. Το θέτω για να καταγραφεί στα πρακτικά γιατί θα συζητηθούν και στα εθνικά δικαστήρια αλλά και στο ευρωπαϊκά όπου θα συζητηθούν όπου χώρες παρενέβησαν ωμά στο πεδίο των ΜΜΕ. Η τροπολογία πάσχει από δύο κραυγαλέες αντισυνταγματικές ρυθμίσεις.

 

11-02-2016 19:21
Λοβέρδος: θα μας πείτε τώρα τους χρόνους, προτού βάλετε σε ψηφοφορία την πρόταση σας

 

11-02-2016 19:18
Παππάς( ΧΑ): Σήμερα στα κανάλια θαπ αίξει η αντιμαχία μεταξύ του κ,. Λοβέρδου και της κ. προέδρου. Αν ήμουν εγώ στη θέση του Λοβέρδου θα είχατε φωνάξει τον φρούραρχο και θα μιλάγατε πάλι κατά της Χρυσής Αυγής. Είστε συνυπεύθυνοι. Ο λαός είναι στους δρόμους και εσείς τσακώνεστε για τα κανάλια.

 

11-02-2016 19:16
Παππάς (Χ.Α.): Είδαμε τη μια πλευρά να λέει εσείς το κάνατε πρώτοι, η άλλη πλευρά να λέει όχι εσείς και αυτή η συζήτηση που κάνετε σήμερα είναι για μικρά παιδιά. Δεν θα μπω εγώ στην ουσία της αντισυνταγματικότητας, πυο όντως υπάρχει θέμα.

 

11-02-2016 19:15
Δένδιας: Να τεκμηριώσετε το που εδράζεται η πρότασή σας για τη διαδικασία

 

11-02-2016 19:14
Χριστοδουλοπούλου: Πρότεινα να μιλήσουν και βουλευτές σε ένα αριθμό που να επιτρέπει το να ολοκληρώσουμε τη συζήτηση

 

11-02-2016 19:12
Βενιζέλος: Παραβιάζετε τον κανονισμό.

 

11-02-2016 19:11
Χριστοδουλοπούλου: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή την αντιπαράθεση. Απορρίπτω το αίτημα του κ. Βενιζέλου.

 

11-02-2016 19:10
Παππάς: Προφάσεις εν αμαρτίαις σε κα΄θε φάση. Κόψτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα.

 

11-02-2016 19:09
Παππάς: Είναι προφανές ότι εσείς δεν βιαζόσασταν. Δέχομαι το επιχείρημα ότι εμείς αιφνιδιάσαμε. Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί εδώ και 3,5 μήνες.

 

11-02-2016 19:09
Παππάς: Προστίθεται στο τέλος του νομοσχεδίου και η φράση άλλες διατάξεις, όπως ζήτησαν νομοτεχνική βελτίωση

 

11-02-2016 19:06
Χριστοδουλοπούλου: Είπα θα δώσω τον λόγο να μιλήσουν και βουλευτές. Θέλετε όλοις Εντάξει, το να το καθυστερήσουμε και να ψηφιστεί αύριο δεν αλλάζει κάτι

 

11-02-2016 19:06
Χριστοδουλοπούλου: Κύριε Λοβέρδο τις απειλές σας όπου περνάνε, αφήστε τες έξω από το Κοινοβούλιο

 

11-02-2016 19:05
Λοβέρδος: Χρόνο θα έχουμε και αν δεν θέλετε να τον δώσετε εσείς θα τον πάρουμε μόνοι μας. Γι ΄αυτό πρέπει να γυρίσετε σελίδα. Αυτά τα πονηρά για πέντε λεπτά που μας είπατε στην αρχή να τα ξεχάσετε

 

11-02-2016 19:04
Λοβέρδος: Έρχεστε σήμερα και λέτε ότι θα τελειώσουμε με την κύρωση και μετά κάθε κόμμα θα πάρει τον λόγο για πέντε λεπτά. Κάνετε λάθος.

 

11-02-2016 19:03
Λοβέρδος: Εάν δεν ακολουθήσετε την πρόταση Βενιζέλου θα πρέπει να μας εξηγήσετε ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε

 

11-02-2016 19:00
Ένταση με Ανδρέα Λοβέρδο που ζητά με επιμονή τον λόγο. Η προεδρεύων της Βουλής Τασία Χριστοδολούπουλου του λέει ότι είστε προβληματικός και παράνομος και τον καλεί να διαβάσει το άρθρο 67, τονίζοντας ότι κατά παρέκκλιση του παραχωρεί τον λόγο για δύο λεπτά.

 

11-02-2016 18:58
Νίκος Παππάς: Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι βιαζόμαστε, 25 χρόνια είχε παραλύσει αυτή η διαδικασία συνεπώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το μόνο πράγμα που δεν μπορούν να κατηγορηθούν είναι ότι βιάζονται.

 

11-02-2016 18:56
Καρράς: Το κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν έχει συνέπειες μόνο στην ενημέρωση αλλά και στους εργαζομένους. Ας προχωρήσουμε σε κανονική συζήτηση και με την άποψη των επιστημόνων.

 

11-02-2016 18:54
Καρράς: Ζητούμε έκθεση επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής για το αν τίθεται θέμα συνταγματικότητας. Δεν μπορούμε να ευτελίζουμε το κοινοβούλιο. Παρακαλώ και τον υπουργό ιδιαίτερα και την πρόεδρο.

 

11-02-2016 18:52
Καρράς (Ένωση Κεντρώων): Ξεκινήσαμε υποτίθεται να συζητάμε το να μπει τάξη στην αταξία αλλά όταν είδαμε ότι αφαιρούνται κρίσιμες αρμοδιότητες από το ΕΣΡ αποφασίσαμε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις.

 

11-02-2016 18:50
Παφίλης: Εμείς δε νθα μπούμε σε αυτήν την ψευτοαντιπαράθεση. Δηλαδή ποιος θα δίνει τις άδειες. Από πότε εξάλλου ήταν ανεξάρτητο το ΕΣΡ. Θέλουμε να θέσουμε το θέμα των εργαζομένων και εμείς αυτό θεωρούμε πολύ σοβαρό και γι' αυτό λέμε ότι δεν μπαίνουμε σε αυτή τη συζήτηση. Σε ό,τι αφορά την τροπολογία εμείς θα ψηφίσουμε «παρών».

 

11-02-2016 18:48
Παφίλης (ΚΚΕ): Συνεχίζετε στο δρόμο που χάραξαν και οι προηγούμενοι. Μάλλον είστε και οι δύο πραξικοπηματίες. Αυτός ο καυγάς έχει να κάνε με την αναδιανομή της αγοράς συνολικά. Η μεν κυβέρνηση φαίνεται θέλει να ανοίξει το παιχνίδι και σε άλλους παίκτες και η αντιπολίτευση να διατηρήσει το παρόν καθεστώς.

 

11-02-2016 18:47
Φάμελλος: Ζητάμε τη συνεργασία σας να πάμε σε διαγωνισμό και να γίνουν όλα τίμια. Δεν το θέλουν οι καναλάρχες; Το θέλει ο λαός.

 

11-02-2016 18:45
Φάμελλος: Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν να την κθυστερήσετε και ότι θα έρθει και ένσταση αντισυνταγματικότητας

 

11-02-2016 18:42
Φάμελλος: Εδώ και 3,5 μήνες προσπαθείτε να καθυστερήσετε αυτή τη δημοκρατική τομή. Όμως εμείς βιαζίομαστε. Κια περιμέναμε η αντιπολίτευση να βγάλει πρόεδρο, και περιμέναμε σε τριες διασκέψεις των Προέδρων της Βουλής να συμφωνήσετε όπως έπρεπε.

 

11-02-2016 18:41
Θεοχάρης: Για ποιο λόγο όλη αυτή η πρεμούρα και βιασύνη; Ποιος είναι ο λόγος που φέρνει τόσο γρήγορα κα ιαντισυνταγματικά αυτές τις διατάξεις;

 

11-02-2016 18:33
Θεοχάρης: Η κυβέρνηση φέρνει αυτή τη σοβαρότατα αντισυνταγματική τροπολογία, σε αυτό το νομοσχέδιο δείχνει ότι φοβάται τον διάλογο

Πηγή: http://newpost.gr

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Επίδομα ορεινών περιοχών
Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έως 600 ευρώ…
Επίδομα Ανέργων Πτυχιούχων 20-29 ετών
Επίδομα Νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας σε άνεργους 20-29…
oikogeneiako epidoma oga
Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ (αίτηση, προϋποθέσεις,…
agrotes osde
Μέχρι το Δεκέμβρη η πληρωμή της πρώτης δόσης της Ενιαίας…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Αλληλεγγύης: Άρχισε η Ταχυδρομική Αποστολή του PIN της…
Διατροφικά Επιδόματα
Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση του…
epidoma enoikiou sitisis
Αποτελέσματα Ανθρωπιστικής Κρίσης Ανακοινώθηκαν απόψε τα…
Επίδομα Ένδειας
Επίδομα Ένδειας 600 € εφάπαξ σε ευπαθείς ομάδες Οι Δήμοι της…
Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ
Δικαιολογητικά για Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ Ο Οργανισμός ΕΔΟΕΑΠ…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα