19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Δράσεις του Υπουργείου για την Ανθρωπιστική Κρίση, το ΤΕΒΑ, την Κοινωνική Προστασία και την Αλληλεγγύη

(6 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 4 από 5)

Κοινωνική Προστασία και ΑλληλεγγύηΤις δράσεις και τον προγραμματισμό του υπουργείου για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη, ανακοίνωσε η κα Φωτίου σε ομιλία της.

Τι δήλωσε για ΤΕΒΑ, Ανθρωπιστική κρίση, Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ΕΣΠΑ, Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στήριξη μαθητών, απόρων, ΑΜΕΑ, άστεγων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων...

 

 

Δηλώσεις Φωτίου για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη

Τι δήλωσε το Σαββατοκύριακο η κα Φωτίου στην Ημερίδα Ν.Ε Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής:

Στην περιοχή της Δυτικής Αθήνα, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση 16.350 άτομα με μία έως και τις τρεις παροχές (κάρτα σίτισης, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν ρεύμα).

Στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) εντάχθηκαν 6.880 οικογένειες με περίπου 14.000 μέλη και 350 άστεγοι. Θα διανεμηθούν σε αυτούς περίπου 200 τόνοι τροφίμων σε τρεις διανομές (μία κάθε μήνα) και θα συμπεριλαμβάνουν εκτός από τα τρόφιμα και βρεφικές τροφές, πάνες για τα βρέφη έως και δύο ετών και είδη οικιακού καθαρισμού. Αμέσως μετά θα συνεχίσει η σύμπραξη με επικεφαλής των ΑΣΔΑ την προμήθεια των ειδών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν και μικρότερες επιχειρήσεις ως προμηθευτές.

Παράλληλα θα υλοποιηθούν και συνοδευτικά μέτρα όπως η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, κοινωνικά φροντιστήρια κ.α.

Διανέμεται ήδη δεκατιανό γεύμα στους μαθητές πέντε δημοτικών σχολείων της περιοχής και τριών ειδικών σχολείων.

Στηρίχθηκαν οι δομές φτώχειας, τα ΚΔΗΦ, τα ΣΥΔ και τα ΚΗΦΗ ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα σχεδιάστηκαν τα Κέντρα Κοινότητας.

Πιο αναλυτικά παρακάτω θα δούμε τη συνολική εικόνα για όσα έγιναν, πως έγιναν και το πως σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε την πολιτική μας για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη σε όλη την Ελλάδα και αντίστοιχα και την Δυτική Αθήνα:

 

1. Ανθρωπιστική Κρίση

Συνεχίζουμε και βελτιώνουμε το επιτυχημένο πρόγραμμα της Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Το πρόγραμμα κάλυψε περίπου 405.000 ανθρώπους για τις ανάγκες τους σίτισης, ηλεκτρικού ρεύματος και στέγης (επιδότηση ενοικίου).

Μετά από τη μελέτη των στοιχείων, δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, έναν χάρτη της φτώχειας προκειμένου να μπορούμε να σχεδιάζουμε στοχευμένα δράσεις, δηλαδή σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, καταγράψαμε τις αδυναμίες του προγράμματος και προχωράμε στον καλύτερο επανασχεδιασμό του.

Η προπληρωμένη Κάρτα Αλληλεγγύης αποτέλεσε την καινοτομία του προγράμματος και είχε εξαιρετική αποδοχή από τους ωφελούμενους αλλά και από την αγορά, δεδομένου ότι περισσότερα από 81 εκατομμύρια Ευρώ διακινήθηκαν στα καταστήματα εμπορίας τροφίμων.

Με βάση αυτή την διαπίστωση προχωράμε σε:

  • Σύνδεση της κάρτας με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού
  • Παρουσίαση της ως «βέλτιστη πρακτική» (best practices) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου προγράμματα επισιτιστικής και υλικής βοήθειας, όπως το ΤΕΒΑ, να εξυπηρετούνται μέσω κάρτας και όχι με την παρωχημένη πρακτική της «σακούλας».

 

2. Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Ενεργοποιήσαμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΤΕΒΑ με συνολικό προϋπολογισμό 330 εκατ. ευρώ για επτά χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, όπως τρόφιμα, είδη γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, αλλά και συνοδευτικές υπηρεσίες όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, κοινωνικά φροντιστήρια, κ.α.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και με γνώμονα την μεγιστοποίηση της αξίας του, ενεργοποιήθηκαν 57 συμπράξεις σε όλη την επικράτεια, στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι Περιφέρειες, Δήμοι, ΜΚΟ, ΝΠΙΔ, καταναλωτικές οργανώσεις, αλλά και άτυπες κοινωνικές δομές. Οι 57 αυτές συμπράξεις φιλοδοξούμε να γίνουν ένα «εργαλείο» συμμετοχής αλλά και ελέγχου.

Μέσω αυτών θα γίνεται κάθε διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους η διανομή θα περιλαμβάνει και φρέσκα προϊόντα (νωπά κρέατα, φρούτα και λαχανικά) για το 2016 θα διενεργηθούν αποκεντρωμένες προμήθειες από τις κοινωνικές συμπράξεις, προκειμένου να τονωθεί σημαντικά τοπική αγορά.

Είμαστε σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου το πρόγραμμα να συμπεριλάβει και παροχή σχολικού γεύματος στο σύνολο των μαθητών των φτωχότερων δημοτικών σχολείων της επικράτειας.

 

3. Διαχείριση ακινήτων

Ολοκληρώνεται η καταγραφή των 254 ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και προχωράμε σε μελέτη αξιοποίησής τους προς όφελος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Συγχρόνως σε συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς καταγράφουμε την δική τους ακίνητη περιουσία και στην αντίστοιχη μελέτη αξιοποίησης τους.

Με στόχο την διαφάνεια και την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, μέσα στο 2016 θα ελεγχθούν όλα τα ακίνητα της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και των εποπτευόμενων φορέων, θα ψηφιοποιηθούν τα σχετικά δικαιολογητικά (συμβόλαια, τοπογραφικά διαγράμματα κλπ) και θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ακίνητο.

 

4. Αλλαγή Οργανογράμματος - Αναδιοργάνωση Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας

Προχωράμε άμεσα στον ανασχεδιασμό του οργανογράμματος του Υπουργείου. Η εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών και η αντικατάσταση ενός γραφειοκρατικού συστήματος από ένα ανθρωποκεντρικό, είναι μια από τις μεγάλες μας προκλήσεις.

Οι επιχειρησιακοί άξονες που διατρέχουν την υλοποίηση και υποστήριξη όλων των δράσεων μας και που πρέπει να αποτυπωθούν στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής (γ.γ. Πρόνοιας σήμερα) είναι:

  • Aκραία φτώχεια
  • Παιδική προστασία
  • Ένταξη ευάλωτων ομάδων
  • Πολιτικές κοινωνικής συνοχής

Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζεται:

  • Σημείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (help desk), όπου θα μπορούν να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των πολιτών
  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που θα περιλαμβάνει μητρώα επιδομάτων, ωφελουμένων, ιδρυμάτων και ακινήτων.

 

5. Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΚΑ)

Η βασική δομή του προνοιακού χάρτη της χώρας παραμένει ίδια από τον προηγούμενο αιώνα. Ειδικότερα σε ότι αφορά στα ιδρύματα, εξακολουθούν να λειτουργούν μεγάλες μονάδες έντονου ιδρυματικού χαρακτήρα (όπως του 19ου αιώνα) που δεν συνάδουν με τις σημερινές αντιλήψεις για την φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ.

Πέραν αυτού τα ιδρύματα που είναι ΝΠΙΔ δεν ελέγχονται από το κράτος, ούτε ως προς την σωστή λειτουργία, ούτε ως προς την διαχείριση της μεγάλης, συνήθως, ακίνητης περιουσίας τους.

Σχεδιάζεται με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή ένα νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα οργανώνεται σε 3 επίπεδα κοινωνικής φροντίδας,

  • Πρωτοβάθμιο σύστημα που περιλαμβάνει το σύνολο των παροχών σε χρήμα και σε είδος (επιδόματα, έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, προγράμματα ενίσχυσης ευπαθών ομάδων) και ανοιχτές δομές φροντίδας, που επανασχεδιάζονται με σύγχρονη και ανθρωποκεντρική αντίληψη

  • Δευτεροβάθμιο σύστημα που θα περιλαμβάνει όλες τις δομές κλειστής φροντίδας Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, που θα διέπονται από κοινούς κανόνες λειτουργίας, κοινές προδιαγραφές και θα διέπονται από κοινό «πλαίσιο αρχών αναφοράς»

  • Αποϊδρυματοποίηση η οποία αποτελεί το μεγάλο στόχο μας και την μεγαλύτερη πρόκληση. Στηρίζουμε άμεσα την υιοθεσία και την αναδοχή και σε συνεργασία με επιστήμονες του πεδίου σχεδιάζουμε σύγχρονες δομές ανεξάρτητης διαβίωσης.

Συγχρόνως μελετάμε και θα καταθέσουμε προς ψήφιση νόμο-πλαίσιο που θα στηρίζει το νέο μοντέλο κοινωνικής προστασίας.

 

6. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μετά την αξιολόγηση από την Παγκόσμια Τράπεζα του προγράμματος Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους 13 δήμους, που είχαν επιλεγεί για τη πιλοτική του εφαρμογή, προχωράμε σε πλήρη και ορθολογικό επανασχεδιασμό ώστε να εφαρμόσουμε διευρυμένο πρόγραμμα σε επιλεγμένους δήμους, από τον Απρίλιο του 2016 και να προχωρήσουμε στην καθολική εφαρμογή ενός Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στις αρχές του 2017.

Στόχος μας είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης να μην αποτελέσει παγίδα φτώχειας, αλλά ένα πραγματικό δίχτυ ασφαλείας για το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού, που βρέθηκε σε δύσκολες συνθήκες. Για αυτό, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ελληνική ιδιαιτερότητα που περιλαμβάνει το μεγάλο ποσοστό φτώχειας και ανεργίας αλλά και τη μαύρη εργασία. Η ευρωπαϊκή εμπειρία των 18 δεν φτάνει για να το πετύχουμε και πρέπει το νέο πρόγραμμα να σχεδιαστεί με βάση την ύπαρξη της ανθρωπιστικής κρίσης.

Προκειμένου για την επιλογή των δήμων της πρώτης φάσης είμαστε σε διαδικασία:

  • Αξιολόγησης των στοιχείων από το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και του ΤΕΒΑ, για τον εντοπισμό των θυλάκων φτώχειας
  • Συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ και τον τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου μας για τη διασύνδεση του προγράμματος με προγράμματα εύρεση εργασίας, κατάρτισης αλλά δημιουργίας σχημάτων εργασίας στην κοινωνική οικονομία.

 

7. ΕΣΠΑ 2014-2020

Στο σχεδιασμό για ένταξη δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ κινηθήκαμε σε δύο άξονες:

I. Επανασχεδιασμός προηγούμενων προγραμμάτων για επανένταξη, προκειμένου να μην υποβαθμιστούν παρεχόμενες υπηρεσίες σε έχοντες ανάγκη αλλά και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

II. Έξυπνος σχεδιασμός νέων προγραμμάτων για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΚΑ)

 

Μέχρι σήμερα, επιδιώκουμε τη δημιουργία των εξής δομών:

1. Κέντρα Κοινότητας

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι νέα δράση, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Τα Κέντρα Κοινότητας, ενσωματώνουν τα Γραφεία διαμεσολάβησης του Δικτύου Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς και τις λειτουργίες εξειδικευμένων κέντρων για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού (π.χ. Κέντρα Ρομά, Κέντρα Μεταναστών κα). Στα Κέντρα Κοινότητας θα εργασθούν περισσότερα από 700 άτομα.

2. Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας

Δομή Σίτισης και βασικών αγαθών (κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια). Πρόκειται για εξέλιξη και συλλειτουργία των δομών των κοινωνικών παντοπωλείων και των δομών που παρείχαν συσσίτια.

Η λειτουργία της δομής και η έμφαση στη διανομή γευμάτων ή στην παροχή τροφίμων θα καθορίζεται από τις ανάγκες του πληθυσμού του κάθε Δήμου. Στόχος της λειτουργίας των δομών είναι να λειτουργήσουν σε συνέργεια με το ΤΕΒΑ με ελάχιστο αριθμό ωφελουμένων τα 100 νοικοκυριά ανά δομή. Στις Δομές Σίτισης προβλέπονται περίπου 450 θέσεις εργασίας.

3. Κοινωνικά Φαρμακεία

Προγραμματίζεται η εκ νέου συγχρηματοδότηση των κοινωνικών φαρμακείων. Κάθε δομή θα απασχολεί 2 άτομα (έναν φαρμακοποιό και έναν κοινωνικό λειτουργό) και η συγχρηματοδότηση της θα είναι για 3 έτη με ενδιάμεση αποτίμηση στο μέσο της χρονικής περιόδου με στόχο να επανεξεταστεί η λειτουργία τους μετά την εφαρμογή της πολιτικής του Υπ. Υγείας για την κάλυψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών. Στα Κοινωνικά Ιατρεία προβλέπονται περίπου 180 θέσεις εργασίας.

4. Δομές για αστέγους (Υπνωτήρια και Κέντρα Ημέρας)

Το οξυμένο πρόβλημα έλλειψης στέγης, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και η συνεπαγόμενη αναγκαιότητα περαιτέρω εξειδίκευσης της πολιτικής για τους αστέγους, μας οδήγησε στην απόφαση οι συγχρηματοδοτούμενες δομές για άστεγους να αποτελέσουν αντικείμενο διακριτής πράξης, η οποία θα περιλαμβάνει Υπνωτήρια και Κέντρα Ημέρας.

Στη σχετική πρόσκληση για την ενεργοποίηση της δράσης, οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι αναβαθμισμένες και θα υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γευμάτων στα υπνωτήρια και μικρογευμάτων στα Κέντρα Ημέρας. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας και τοξικοεξαρτημένων, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Στις Δομές για αστέγους προβλέπονται περίπου 190 θέσεις εργασίας.

5. Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΔΗΦ)

Πρόκειται για συνέχιση δράσης. Η πρόσκληση θα βγει για 2 έτη και στο ενδιάμεσο θα γίνει αποτίμηση για ενδεχόμενο επανασχεδιασμό.
Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους ηλικιωμένους (Πρωτοβάθμιο Σύστημα Φροντίδας Ηλικιωμένων), με τη δημιουργία δικτύου φροντίδας ηλικιωμένων. Το εν λόγω σύστημα θα βασίζεται σε μία αναδιοργάνωση όλων των παραμέτρων (προϋπολογισμοί, χωροθέτηση, πακέτο υπηρεσιών κλπ) των υφιστάμενων δράσεων, συγχρηματοδοτούμενων και μη.

Η εν λόγω δράση, μέχρι την οριστικοποίηση του σχεδιασμού και την έναρξη εφαρμογής της (η οποία πιθανώς θα περιλαμβάνει και συγχρηματοδοτούμενο τμήμα), θα βασίζεται στη συνέχιση των ίδιων δομών που λειτουργούν σήμερα.

6. Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)

H δράση αφορά στους χώρους μόνιμης κατοικίας ατόμων με νοητική υστέρηση ή και με κινητικές, αισθητηριακές αναπηρίες ή ψυχικές παθήσεις τα οποία αδυνατούν να διαβιώσουν αυτόνομα λόγω έλλειψης κατάλληλης υποστήριξης από το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον ή της πλήρους απουσίας του. Οι ΣΥΔ διακρίνονται ανάλογα με τον αριθμό των ενοίκων σε διαμερίσματα, όπου διαβιούν 1 έως 4 φιλοξενούμενοι, και σε οικοτροφεία, όπου διαβιούν 5 έως 9 φιλοξενούμενοι.

Οι ΣΥΔ αποσκοπούν στην πρόληψη του ιδρυματισμού, στην κοινωνική ενσωμάτωση και επανένταξη στην αγορά εργασίας των πιο λειτουργικών ατόμων και στην καταπολέμηση των διακρίσεων, παρέχοντας άνετη, ασφαλή και υγιή διαμονή στους ενοίκους και μεριμνώντας για εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, ψυχαγωγία και συμμετοχή των ενοίκων σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

8. Κάρτα μετακίνησης ΑμεΑ και πολυτέκνων

Καλύψαμε για όλο το 2015 την μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των Ανθρώπων με Αναπηρία και των πολυτέκνων. Για το 2016 θα προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό της κάρτας μετακίνησης με στόχο την καλύτερη κάλυψη όλων των ωφελουμένων, αλλά και τον εξορθολογισμό των δαπανών.

 

9. Crowd Funding (Ερανικός λογαριασμός)

Σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργήσαμε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων από ιδιώτες, επιχειρήσεις, οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο την παροχή σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία. Ο λογαριασμός θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η άμεση πληροφόρηση για την πορεία του προγράμματος. Έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα πρώτα κεφάλαια από τη συνεργασία ΔΕΗ & ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και από την Εθνική Τράπεζα.

 

10. Απορρόφηση αδιάθετων οπωροκηπευτικών

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθούμε όλα τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά προϊόντα προς τις 57 συμπράξεις, προκειμένου με τρόπο αδιάβλητο να φτάνουν στους τελικούς δικαιούχους.

 

11. Δεκατιανό στα σχολεία

Σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα παροχής γευμάτων από αρχές Νοεμβρίου ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παροχής «μικρού πρωινού» σε 11.000 μαθητές δημοτικών σχολείων των φτωχότερων περιοχών της Αττικής. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα και χυμό και η διάρκεια του είναι τρίμηνη. Καταβάλλεται προσπάθεια για την συνέχιση του, αλλά και την επέκταση του σε περισσότερα σχολεία.

 

12. Σχολικά γεύματα

Κύριο μέλημά μας είναι η παροχή καθημερινού ζεστού γεύματος στους 200.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας. Η αρχή θα γίνει από τις περιοχές που αποτελούν θύλακες φτώχειας και ανεργίας.

Με την επεξεργασία των στοιχείων του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και του ΤΕΒΑ, σχεδιάσαμε έναν αξιόπιστο χάρτη της φτώχειας, εργαλείο για όλες μας τις δράσεις. Βάση αυτού του χάρτη θα γίνεται η σταδιακή έναρξη του προγράμματος στα σχολεία.

 

 sosecdl

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών ΕΛΟΕΝ
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών (αιτήσεις, δικαιολογητικά)…
Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη
Δράσεις του Υπουργείου για την Ανθρωπιστική Κρίση, το ΤΕΒΑ, την…
Εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ - Οικοδόμων
Εποχικό βοήθημα ανέργων (οικοδόμων, ηθοποιών, μουσικών,…
Επίδομα Ένδειας
Αιτήσεις για το Επίδομα Ένδειας στο Δήμο Κορυδαλλού Ο Δήμος…
Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ
Δικαιολογητικά για Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ Ο Οργανισμός ΕΔΟΕΑΠ…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Αλληλεγγύης: Άρχισε η Ταχυδρομική Αποστολή του PIN της…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πότε θα δοθεί η πέμπτη δόση & Πότε θα…
Επίδομα Μακροχρόνιων Ανέργων
Επίδομα για Μακροχρόνια άνεργους 20-66 ετών Ο ΟΑΕΔ…
επίδομα ανεργίας για νέους 20-29
Επίδομα ΟΑΕΔ σε άνεργους νέους 20-29 ετών Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα