24Απρίλιος2018

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 
 • Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια, κριτήρια, δικαιολογητικά, προθεσμίες(οδηγίες βήμα-βήμα)

  aionioi foititesΑπό σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής του έτους 2016 - 2017.

  Σημειώνεται δε, ότι η υποβολή και η εξέταση των αιτήσεων κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής είναι διαδικασία ανεξάρτητη από την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής.

  Περισσότερα...

 • Άρχισε η καταβολή επιδόματος πρακτικής άσκησης αποφοίτων ιδιωτικών ΙΕΚ Εξαμήνων 2012 Β' & 2013 Α'

  Πρακτική Άσκηση ΙΕΚ ΠληρωμήΞεκίνησε η καταβολή του επιδόματος της πρακτικής άσκησης στους Αποφοίτους Ιδιωτικών ΙΕΚ των εξαμήνων 2012 Β’ και 2013 Α΄.

   

   

   

   

  Περισσότερα...

 • Φοιτητική έκπτωση στα ΜΜΜ για τους φοιτητές Δημόσιων ΙΕΚ

  Μειωμένο Εισιτήριο ΙΕΚΜειωμένο εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς εξασφαλίζει το Υπουργείο Παιδείας στους σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ.

   

   

   

   

  Περισσότερα...

 • Αμοιβαίες Μετεγγραφές Φοιτητών - Αιτήσεις

  aionioi foititesΟι ενδιαφερόμενοι που πρόκειται να κάνουν χρήση δικαιώματος αμοιβαίας μετεγγραφής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ως εξής:

  Περισσότερα...

 • Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια, κριτήρια, δικαιολογητικά, προθεσμίες(οδηγίες βήμα-βήμα)

  aionioi foititesΝέα ενημέρωση: 18-11-15

  Αιτήσεις για Μετεγγραφές εγγεγραμμένωνσε Σχολές και Τμήματα μετά από συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων σε Λύκεια της Διεύθυνσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας.

  Περισσότερα...

 • Χάος με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση: ή 0% ή 23% ζητούν οι δανειστές - Δεν βρίσκονται τα ισοδύναμα

  ΦΠΑ ΕκπαίδευσηΧάος και πάλι με το ΦΠΑ στην Εκπαίδευση. Επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί και γονείς σε κατάσταση τρέλας. Από σήμερα ισχύει τυπικά το ΦΠΑ 23%... άγνωστο το τι θα ισχύσει τελικά...

  Δεν επιτρέπουν οι δανειστές διαφορετικά επίπεδα φόρου στην ιδιωτική εκπαίδευση, ή 0% ή 23% σε όλους.

   

  Περισσότερα...

 • Λουκέτο στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο;

  ΕΑΠΣε οριακό σημείο έχει φτάσει η λειτουργία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι σπουδές 30.000 φοιτητών,

  Περισσότερα...

 • Σήμερα τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

  Παιδικοί Σταθμοί Δημοτικό Βρεφοκομείο ΑθηνώνΣήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, θα αναρτηθούν τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, για το σχολικό έτος 2015-2016.

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015: Online οι βαθμολογίες των υποψηφίων

  themata panellinies 2015Σήμερα 23/6/2015 ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων εξετάσεων, ενώ θα πρέπει οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 7 Ιουλίου.

  Οι μαθητές μπορούν να δουν τα αποτελέσματα αναρτημένα στα σχολεία τους ή online στην παρακάτω διεύθυνση:

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015: Online Υπολογισμός Μορίων

  themata panellinies 2015Σήμερα 23/6/2015 ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων εξετάσεων 2015.

  Οι μαθητές μπορούν να υπολογίσουν online τα μόρια τους στην παρακάτω διεύθυνση:

  Περισσότερα...

 • Δωρεάν Κατασκήνωση για τα παιδιά των Αγροτών

  Κατασκήνωση για Παιδιά ΑγροτώνΞεκίνησε για τα παιδιά των αγροτώνη επαναλειτουργία των δωρεάν κατασκηνώσεων του πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Σούνιο.

  Αφορά παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών και παρέχει τρεις κατασκηνωτικές περιόδους ανά ηλικία.

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015 θέματα & απαντήσεις: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

  themata panellinies 2015Σήμερα 2/6/2015 το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων περιελάμβανε το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015 θέματα & απαντήσεις: Ιστορία & Φυσική 

  themata panellinies 2015Σήμερα 29/5/2015 το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων περιελάμβανε το μάθημα της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης και της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015 θέματα & απαντήσεις: Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

  themata panellinies 2015Σήμερα 27/5/2015 το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων περιελάμβανε το μάθημα των ΛατινικώνΘεωρητικής Κατεύθυνσης, της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης, της Ηλεκτρολογίας και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015 θέματα & απαντήσεις: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά Κατεύθυνσης

  themata panellinies 2015Σήμερα 25/5/2015 το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων περιελάμβανε το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015 θέματα & απαντήσεις: Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία - Βιοχημεία, ΑΟΔΕ (Κατεύθυνσης)

  panellinies 2015Σήμερα 22/5/2015 οι μαθητές εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στα εξής μαθήματα κατεύθυνσης: Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία - Βιοχημεία και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

  Περισσότερα...

 • Πανελλήνιες 2015 θέματα & απαντήσεις: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία, Φυσική, Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

  panellinies 2015Σήμερα 20/5/2015 οι μαθητές εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής,Βιολογία,Φυσικήκαι Ιστορία.

  Περισσότερα...

 • Καλή αρχή στους μαθητές που εξετάζονται σήμερα στις Πανελλήνιες (θέματα & απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα)

  panellinies 2015Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν σήμερα 18/5/2015 οι μαθητές τις Πανελλήνιες εξετάσειςΤα θέματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

  Ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν μαζί τους, ψυχραιμία στους γονείς και οι υπόλοιποι να μην ξεχνούν αυτές τις ημέρες να είναι όσο πιο ήσυχοι και διακριτικοί γίνεται στις πολυκατοικίες και τις γειτονιές, χωρίς δυνατές μουσικές και εντάσεις,

  Περισσότερα...

 • Επανεγγραφή αιώνιων φοιτητών και οριστική κατάργηση του νόμου περί διαγραφής φοιτητών & ορίου φοίτησης

  aionioi foititesΚαταργήθηκε οριστικά το άρθρο για τη διαγραφή των φοιτητών που ξεπερνούσαν το ορίο φοίτησης όπως είχε ρυθμιστεί στο νόμο 4009/11 (ΦΕΚ Α 195) και παράλληλα επανεγγράφονται όσοι απώλεσαν την φοιτητική τους ιδιότητα.

  Με τροπολογία του ψηφίστηκε στη Βουλή και περιέχεται στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου για την Παιδεία "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" η φοιτητική ιδιότητα όσων υπάγονταν στην ρύθμιση που καταργείται θεωρείται ως μηδέποτε απολεσθείσα. Αυτό σημαίνει

  Περισσότερα...

 • Καταργείται η ρύθμιση διαγραφής αιώνιων φοιτητών

  aionioi foititesΠρος μεγάλη ανακούφιση χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι θα καταργήσει αναδρομικά κάθε νομοθετική πράξη που οδηγεί στη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών.

  Το ζήτημα έχει απασχολήσει χιλιάδες φοιτητές, που υπό τις συνθήκες οικονομικής αιμορραγίας των οικογενειών τους, αναγκάζονται να εργαστούν ή να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτεί η διαμονή τους σε άλλες πόλεις, για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

  UPDATE: Ψηφίστηκε στη Βουλή με τροποποίηση η οριστική κατάργηση του νόμου περί διαγραφής και ορίων φοίτησης

  Περισσότερα...

Μάθε τα νέα μας...

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα