19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Ενστάσεις για τα Προσωρινά Δικαιώματα της Βασικής Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

(1 Ψήφος, Βαθμολόγησε 5 από 5)

agrotes osdeΞεκίνησε η διαδικασία ενστάσεων για την αναθεώρηση των προσωρινών δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης των αγροτών.

- Για ποιούς λόγους μπορούν οι αγρότες να κάνουν ένσταση
- Πού κάνετε την αίτηση ένστασης και ποια είναι η διαδικασία υποβολής
- Τι πρέπει να κάνετε κατά περίπτωση.

 

 

Έπειτα από την έκδοση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτημάτων αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015.

  • Λήξη ενστάσεων: μέχρι και 18 Ιανουαρίου 2016

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις αναθεώρησης εντός της προθεσμίας, καθώς δεν θα υπάρξει περιθώριο άλλης τροποποίησης για τα δικαιώματα που κατανεμήθηκαν και τα οποία θα τους συνοδεύουν μέχρι το 2020.

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί όσους αγρότες έχουν διαπιστώσει λάθη, διαφορές ή νέα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οριστικών δικαιωμάτων, να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για διόρθωση της πράξης.

Να σημειωθεί ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 ορίζεται ένας ημερολογιακός μήνας από τη δημοσίευση της εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήτοι η 18η Ιανουαρίου 2016.

 

Για ποιους λόγους μπορεί να γίνει ένσταση

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν αναθεώρηση για τις εξής περιπτώσεις:

  • Τροποποίηση και επικαιροποίηση στα ατομικά στοιχεία του δικαιούχου.
  • Αλλαγή του υπολογισμού της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω δικαίωσης ένστασης ή οριστικής δικαστικής απόφασης μετά την 15η Μαΐου 2014.
  • Χαρακτηρισμός του γεωργού ως μη ενεργός.
  • Διαπίστωση ασυμφωνίας στον καθορισμό και την κατανομή των εκτάσεων ανά περιφέρεια. Δηλαδή όταν οι εκτάσεις τους έχουν ενταχθεί σε περιφέρεια με χαρακτηρισμό διαφορετικό από τη χρήση του 2013. Για παράδειγμα αν ένα αγροτεμάχιο δενδρώνα έχει ενταχθεί στην περιφέρεια βοσκοτόπων, ενώ το 2013 ήταν δενδρώνας, ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτημα αναθεώρησης.

Δεν προβλέπεται η υποβολή αίτησης αναθεώρησης για γεωργούς, οι οποίοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, το οποίο απορρίφθηκε ή/και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης στο καθεστώς βασικής ενίσχυσης.

Τέλος, γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή/και για τους οποίους εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών δεν υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης καθότι θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τη χορήγηση ή μη καθώς και για τον αριθμό και την μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

 

Αποτελέσματα ενστάσεων

Το αποτέλεσμα της εξέτασης των αιτήσεων αναθεώρησης (ολική/μερική αποδοχή ή απόρριψη) καταχωρίζεται στην Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ και κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους γεωργούς μέσω της ατομικής πράξης προσδιορισμού των οριστικών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

Οι αποφάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για ολική/μερική αποδοχή ή απόρριψη των υποβαλλόμενων αιτημάτων αναθεώρησης στηρίζονται σε ομοιόμορφα, νόμιμα, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια

 

Διαδικασία υποβολής αίτησης αναθεώρησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

1. Για τις κατηγορίες αιτημάτων αναθεώρησης, για τις οποίες προβλέπεται η υποβολή σε έντυπη μορφή, γίνεται χρήση κατά περίπτωση των υποδειγμάτων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, τα οποία έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτό (δείτε εδώ).

2. Το υπόδειγμα συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο γεωργό και υπογράφεται. Στη συνέχεια υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής:

α) είτε ηλεκτρονικά (όσον αφορά στην υποβολή αιτημάτων αναθεώρησης λόγω διαπίστωσης ασυμφωνίας στον καθορισμό και την κατανομή των εκτάσεων ανά περιφέρεια)

β) είτε μέσω ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή είτε ιδιοχείρως (όσον αφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες υποβολής αιτήματος αναθεώρησης και τα υποδείγματα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ), συνοδευόμενο από τα κατά περίπτωση αναγκαία αποδεικτικά έγγραφα

3. Η εμπρόθεσμη αποστολή του αιτήματος αναθεώρησης στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ελέγχεται:

α) βάσει της ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής του αιτήματος αναθεώρησης (όσον αφορά στην αίτηση αναθεώρησης λόγω διαπίστωσης ασυμφωνίας στον καθορισμό και την κατανομή των εκτάσεων ανά περιφέρεια)

β) βάσει της σφραγίδας του ταχυδρομείου, σε περίπτωση αποστολής με συστημένη επιστολή ή βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης στο πρωτόκολλο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στην περίπτωση που υποβληθεί ιδιοχείρως (όσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες αιτημάτων αναθεώρησης)

4. Αιτήσεις αναθεώρησης, που δεν έχουν υποβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, απορρίπτονται.

5. Η ακρίβεια των στοιχείων του αιτήματος αναθεώρησης βαρύνει τους ίδιους τους δικαιούχους. Σε περίπτωση διαπίστωσης πλαστών στοιχείων κατά την υποβολή του αιτήματος αναθεώρησης θα κινούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όλες οι νόμιμες διαδικασίες παραπομπής στη δικαιοσύνη κατά τα οριζόμενα στον ποινικό κώδικα.

 

• Υποβολή αίτησης αναθεώρησης λόγω διαπίστωσης ανακριβειών στα ατομικά στοιχεία ή ενημέρωση αλλαγών (Υπόδειγμα Ι)

1. Γεωργοί, για τους οποίους:

- είτε δεν ανακοινώθηκε η ατομική πράξη προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω μη ταυτοποίησης των προσωπικών τους στοιχείων με τα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών

- είτε ανακοινώθηκε η ατομική πράξη προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και διαπιστώνουν ότι ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα σταθερά στοιχεία τους όπως όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός φορολογικού μητρώου, δεν είναι ορθά αποτυπωμένα, μπορούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση αναθεώρησης σε έντυπη μορφή (Υπόδειγμα Ι), για τροποποίηση των στοιχείων της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2015 μέσω της διαδικασίας των «Διοικητικών πράξεων». Η εν λόγω αίτηση αναθεώρησης υποβάλλεται στις αρμόδιες Περιφερειακές Δ/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνοδευόμενο (εφόσον δεν έχουν ήδη επισυναφθεί τα δικαιολογητικά με τα ορθά στοιχεία, ηλεκτρονικά, στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2015) από απλή φωτοτυπία των κατά περίπτωση ακόλουθων δικαιολογητικών, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα με ακρίβεια τα στοιχεία, για τα οποία είναι απαραίτητη η διόρθωση:

α) Εκκαθαριστικό Σημείωμα ή έντυπο υποβολής φορολογίας εισοδήματος 2015 (για εισοδήματα έτους 2014)

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, που κατέχουν τώρα ή Υ/Δ για τον παλαιό αριθμό δελτίου ταυτότητας, που κατείχαν ως την υποβολή της ΕΑΕ 2015

γ) Διαβατήριο

2. Για την περίπτωση της μη ταυτοποίησης τους με τα δεδομένα του ΚΕΠΥΟ μπορούν να ενημερωθούν οι γεωργοί ως εξής:

• Γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλλαν μέσω της online διαδικασίας την ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2015 μπορούν να ενημερωθούν σχετικά κάνοντας χρήση της Online διαδικασίας.

• Γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλλαν μέσω πιστοποιημένου φορέα υποβολής της αίτησης Α' ή Β' βαθμού την ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2015, μπορούν να απευθυνθούν στον εν λόγω φορέα για την ενημέρωσή τους.

Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού που έχουν δημιουργήσει, με τον κλειδάριθμο που τους είχε δοθεί από τον Φορέα Α ή Φορέα Β κατά την υποβολή της αίτησης τους.

 

• Υποβολή αίτησης αναθεώρησης λόγω ένστασης ή δικαστικής απόφασης (Υπόδειγμα ΙΙ)

1. Γεωργοί, για τους οποίους ανακοινώθηκε ατομική πράξη προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και οι οποίοι έχουν δικαίωση ένστασης ή έχει εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση μετά την 15η Μαΐου 2014, της οποίας το αποτέλεσμα επηρεάζει τον υπολογισμό της αξίας των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2014 και δεν έχει ληφθεί υπόψη στην εκδοθείσα ατομική πράξη προσδιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης συνοδευόμενο από επικυρωμένο αντίγραφο της οριστικής δικαστικής απόφασης.

2. Η εν λόγω αίτηση αναθεώρησης υποβάλλεται σε έντυπη μορφή (Υπόδειγμα ΙΙ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ- Δ/νση Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς, Τμήμα Διαχείρισης Δικαιωμάτων (Ταχ. Δ/νση: Δομοκού 5, 10446 Αθήνα).

 

• Υποβολή αίτησης αναθεώρησης λόγω χαρακτηρισμού του γεωργού ως μη ενεργού (Υπόδειγμα ΙΙΙ)

1. Σε περίπτωση μη έκδοσης ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω χαρακτηρισμού του γεωργού ως μη ενεργού, ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης αναθεώρησης, σε έντυπη μορφή (Υπόδειγμα ΙΙΙ), στον ΟΠΕΚΕΠΕ- Δ/νση Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς - Τμήμα Ενισχύσεων & Καθεστώτων (Δομοκού 5, 10446 Αθήνα), για επανεξέταση του εν λόγω κριτηρίου. Δεδομένου ότι αρμόδιος φορέας για τη διασταύρωση των σχετικών οικονομικών στοιχείων είναι το Υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεντρώνει τα εν λόγω αιτήματα και αποστέλλει πίνακα με τα στοιχεία των εν λόγω γεωργών, στην αρμόδια Δ/νση του ΥΠΟΙΚ για επανεξέταση του εν λόγω κριτηρίου.

2. Για την περίπτωση του χαρακτηρισμού του γεωργού ως μη ενεργού μπορούν να ενημερωθούν οι γεωργοί ως εξής:

• Γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλλαν μέσω της online διαδικασίας την ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2015 μπορούν να ενημερωθούν σχετικά κάνοντας χρήση της Online διαδικασίας.

• Γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλλαν μέσω πιστοποιημένου φορέα υποβολής της αίτησης Α' ή Β' βαθμού την ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2015, μπορούν να απευθυνθούν στον εν λόγω φορέα για την ενημέρωσή τους.

Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού που έχουν δημιουργήσει, με τον κλειδάριθμο που τους είχε δοθεί από τον Φορέα Α ή Φορέα Β κατά την υποβολή της αίτησης τους.

 

• Υποβολή αίτησης αναθεώρησης λόγω διαπίστωσης ασυμφωνίας στον καθορισμό και την κατανομή των εκτάσεων ανά περιφέρεια

1. Γεωργοί, οι οποίοι διαφωνούν με τον καθορισμό και την κατανομή των επιλέξιμων εκτάσεων ανά περιφέρεια έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης αναθεώρησης μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής για το σκοπό αυτό. Δηλαδή, δυνατότητα υποβολής της εν λόγω αίτησης έχουν όσοι γεωργοί δηλώνουν τουλάχιστον ένα αγροτεμάχιο με κωδικό ομάδας καλλιέργειας, αντίθετο με τη Περιφέρεια που του έχει αποδοθεί ή δεν ανήκει σε καμία Περιφέρεια. ΟΙ αιτήσεις αυτής της κατηγορίας υποβάλλονται μέσω των πιστοποιημένων φορέων υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης. Για τους γεωργούς που υπέβαλλαν απ΄ ευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ ενιαία αίτηση 2015 (on line) η υποβολή πραγματοποιείται μέσω των
Περιφερειακών Δ/νσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

2. Η σχετική εφαρμογή έχει την δυνατότητα διασύνδεσης με το υπόβαθρο. Εφόσον η εικόνα των διαθέσιμων υποβάθρων δεν υποστηρίζει εμφανώς το αίτημα του γεωργού, τότε ο γεωργός είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει δικαιολογητικά που ενισχύουν την ορθότητα του αιτήματος του ότι δηλαδή κατά το έτος αναφοράς περιφερειοποίησης, που αποτελεί το 2013, καλλιεργούσε αρόσιμες ή μόνιμες καλλιέργειες.

3. Τα αιτήματα αυτής της κατηγορίας ελέγχονται τόσο από τις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από την Κεντρική Υπηρεσία- Δ/νση Τεχνικών Ελέγχων.

 

Δείτε όλες τις απαντήσεις για την Βασική και Ενιαία Ενίσχυση και τα Προσωρινά Δικαιώματα

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

epidoma enoikiou sitisis
Ανθρωπιστική Κρίση: Αιτήσεις για επίδομα ενοικίου, κάρτα σίτισης…
Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ
Δικαιολογητικά για Έξοδα Κηδείας ΕΔΟΕΑΠ Ο Οργανισμός ΕΔΟΕΑΠ…
Επίδομα Τοκετού ΕΔΟΕΑΠ
ΕΔΟΕΑΠ: Επίδομα Τοκετού & Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Δείτε αν…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πότε θα δοθεί η πέμπτη δόση & Πότε θα…
Επίδομα ΟΑΕΕ - ΜΜΕ
Βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων OAEE &…
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών ΕΛΟΕΝ
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών (αιτήσεις, δικαιολογητικά)…
Δωρεάν Ρεύμα
Δωρεάν Ρεύμα Ενστάσεις: Νέος πίνακας με 208 επιπλέον δικαιούχους…
Έξοδα Κηδείας ΟΓΑ
Δικαιολογητικά Είσπραξης εξόδων κηδείας 800 € από τον ΟΓΑ Οι…
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Πώς θα δεις αν και πότε πιστώθηκε η Δόση του Επιδόματος Ενοικίου…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα