19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

ΙΕΚ ΟΑΕΔ: Αιτήσεις δωρεάν φοίτησης χωρίς κριτήρια ηλικίας (οδηγίες, δικαιολογητικά, προθεσμίες, μόρια)

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

ΙΕΚ ΟΑΕΔΞεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ δέχονται σπουδαστές για φοίτηση χωρίς ηλικιακούς περιορισμούςΓια το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2015-2016 εγκρίθηκε η εισαγωγή 1.540 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών που είναι απόφοιτοι Λυκείου, απόφοιτοι ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ και ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

 

 

 

Νέες Αιτήσεις έως 25/9 για Συμπληρωματικές Ειδικότητες στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ: Δείτε εδώ λεπτομέρειες

 

Προθεσμίες

  • Έναρξη υποβολής αίτησης: 7/9/2015
  • Λήξη υποβολής αίτησης: 17/9/2015
  • Τόπος κατάθεσης αίτησης: Οι υποψήφιοι υποβάλλουν την αίτηση επιλογής (θα τα βρείτε παρακάτω) στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ της προτίμησής τους.

Φέτος θα προσφερθούν 1.540 θέσεις για φοίτηση στο Α' εξάμηνο σπουδών:

  • Εάν κατά την ως άνω περίοδο υποβολής αιτήσεων προκύψει αριθμός αιτήσεων υποψηφίων μεγαλύτερος του προβλεπομένου από την εγκύκλιο αριθμού, τότε θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων. Σ' αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι θεωρούνται ως επιλαχόντες.
  • Εάν κατά το ως άνω διάστημα δεν έχει επιτευχθεί συμπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή, με την προϋπόθεση, ότι το σύνολο τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού είκοσι (15).

 

Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις δεν γίνονται ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο ΙΕΚ της προτίμησής τους και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση που συνοδεύεται από μια σειρά δικαιολογητικά:

α) Αίτηση Επιλογής Υποψηφίου στην οποία θα αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας, η διεύθυνση κατοικίας και η σειρά προτίμησης των προσφερομένων ειδικοτήτων.

β) Τίτλος Σπουδών: απαιτείται φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑ.Λ , ΕΠΑ.Σ ή TEE Β' Κύκλου. Αν είναι αδύνατη η προσκόμιση του τίτλου σπουδών (Απολυτήριο ή Πτυχίο), κατατίθεται Αποδεικτικό Τίτλου Σπουδών, που εκδίδεται από τη Σχολική Μονάδα αποφοίτησης του υποψηφίου, στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης. Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο, αντί του δικαιολογητικού όπως ορίζεται παραπάνω, απαιτείται η κατάθεση των εξής:

i) Επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα του αντίστοιχου τίτλου. Η επίσημη μετάφρασή του γίνεται από αρμόδια κατά τον νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο.

ii) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, με αυτούς των ελληνικών σχολείων με αναγωγή του Γενικού Μέσου Όρου βαθμολογίας στην 20βάθμια κλίμακα.

γ) Φωτοτυπία των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας Διαβατήριο σε ισχύ (σελίδες που αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου). Σε περίπτωση έλλειψης των παραπάνω προσκομίζεται Πιστοποιητικό Δήμου.

  • Οι υπήκοοι κρατών - μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, οφείλουν να προσκομίσουν Διαβατήριο σε ισχύ ή άλλο δημόσιο έγγραφο, επίσημα μεταφρασμένο, από το οποίο να προκύπτει η υπηκοότητα τους.
  • Οι ομογενείς (Αλβανίας, πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου, Τενέδου κ.τ.λ.) θα πρέπει να προσκομίσουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή Αλλοδαπού (δίπτυχο της Αστυνομίας με αριθμό αδείας και ακριβή καθορισμό της διάρκειας παραμονής).
  • Οι υποψήφιοι, πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να προσκομίσουν Διαβατήριο και ατομική άδεια διαμονής ή βεβαίωση τύπου Α, σε ισχύ.

δ) Δικαιολογητικά προϋπηρεσίας (αν υπάρχει)

  • Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφονται ανάλογα τα ημερομίσθια ή τα έτη υπηρεσίας, που τυχόν πραγματοποίησε σε συγκεκριμένο επάγγελμα και ειδικότητα ο υποψήφιος ή
  • Βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ), στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένης επιτήδευσης από τον υποψήφιο. Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.

ε) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης προκειμένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας ή μονογονεϊκής οικογένειας, με τους περιορισμούς που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία ή πιστοποιητικό της ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας όταν πρόκειται για πολύτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.

 

Εφιστούμε την προσοχή ως προς τα φωτοαντίγραφα:

1) Όλα τα φωτοαντίγραφα των εγγράφων που έχουν εκδοθεί από Δημόσιο φορέα γίνονται δεκτά εφόσον είναι ευανάγνωστα.

2) Αντίστοιχα γίνονται δεκτά φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ιατρική γνωμάτευση που φέρει θεώρηση από αρμόδιο ελεγκτή ιατρό).

3) Επίσης, γίνονται αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο.

Η υποβολή απλών, ευανάγνωστων φωτοαντιγράφων, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου περί της ακρίβειας και εγκυρότητας των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων, εξισώνεται δηλαδή ουσιαστικά με την υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1985. Ως εκ τούτου, στις περιπτώσεις προσκόμισης παραποιημένων ή πλαστών φωτοαντιγράφων αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι και επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. (ν.1599/1985 ή άλλες ποινικές κυρώσεις).

 

Μοριοδότηση

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός υπερβεί τον προβλεπόμενο θα ακολουθήσει η επιλογή των υποψηφίων με μοριοδότηση ανά ειδικότητα:

Α. Βαθμός Τίτλου Σπουδών

Ο βαθμός του Τίτλου Σπουδών αντιστοιχεί σε τόσα μόρια, όσα ο γενικός βαθμός, με μετατροπή του κλασματικού μέρους σε δεκαδικό. Σε περίπτωση που ο βαθμός του τίτλου σπουδών είναι εκφρασμένος σε διαφορετική από την εικοσαβάθμια κλίμακα, γίνεται αναγωγή του σε εικοσαβάθμια κλίμακα.

Β. Προϋπηρεσία στην ειδικότητα, είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό Τομέα

  • Για προϋπηρεσία τριών (3) μηνών δύο (2) μόρια.
  • Για προϋπηρεσία έξι (6) μηνών τρία (3) μόρια.
  • Για προϋπηρεσία εννέα (9) μηνών τέσσερα (4) μόρια.
  • Για προϋπηρεσία δώδεκα (12) μηνών έξι (6) μόρια

Γ. Η εγγύτητα της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης του υποψηφίου με την ημερομηνία αποφοίτησης του από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

  • Για διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία αποφοίτησης δέκα (10) μόρια.
  • Για διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης επτά (7) μόρια.
  • Για διάστημα τριών (3) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης πέντε (5) μόρια.
  • Για διάστημα άνω των τριών (3) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης δύο (2) μόρια.

Δ. Η ιδιότητα του πολυτέκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό Δήμου ή επίσημο έγγραφο της ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας, πέντε (5) μόρια.

Ε. Η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό Δήμου, τρία (3) μόρια.

Ζ. Η ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας τρία (3) μόρια.

 

Ειδικότητες & ΙΕΚ προς επιλογή

Προσοχή: Όσοι μαθητές/τριες εισαχθούν στην ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής οφείλουν να υποβληθούν σε εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Υγείας που απαιτείται για όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 35797/4-4-2012 Απόφαση Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΦΕΚ 1199/Β/11-4-2012.

 

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων ΙΕΚ ΟΑΕΔ

  • Ο Διευθυντής του ΙΕΚ στις 23-9-2015 ανακοινώνει τον Πίνακα Κατάταξης με τους επιλεγέντες και επιλαχόντες ανά ειδικότητα, ο οποίος περιέχει αναλυτικά τα μόρια, που συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος από όλα τα κριτήρια, που μοριοδοτούνται.
  • Την επομένη της λήξης των εγγραφών των επιλεγέντων ανακοινώνεται από το Δ/ντή του ΙΕΚ ο ακριβής αριθμός των κενών θέσεων ανά τμήμα. Οι ως άνω θέσεις θα συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες.

 

Εγγραφές - Έναρξη Μαθημάτων

Από 23-09-2013 έως και 28-09-2015, οι επιλεγέντες σπουδαστές θα πρέπει να καταθέσουν στο ΙΕΚ επιλογής τους Αίτηση Οριστικής Εγγραφής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. Η μη κατάθεση Αίτησης Οριστικής Εγγραφής στο ΙΕΚ, μέχρι τέλους της προκαθορισμένης προθεσμίας, σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο.

Εγγραφή σπουδαστών σε περισσότερα από ένα Ι.Ε.Κ ή εγγραφή και ταυτόχρονη φοίτηση σε περισσότερες από μια ειδικότητες του ίδιου Ι.Ε.Κ δεν επιτρέπεται.

Η εγγραφή των σπουδαστών των προηγούμενων εξαμήνων γίνεται από 07-09-2015 έως και 30-09-2015.

 

Επιλαχόντες

Τις επόμενες εργάσιμες ημέρες και συγκεκριμένα από 29-09-2015 και 30-09-2015, οι επιλαχόντες, κατά σειρά, υποχρεούνται να δηλώσουν στη Γραμματεία του ΙΕΚ, την αποδοχή της επιλογής τους με την κατάθεση σχετικής Αίτησης Εγγραφής.

 

 

 

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Επίδομα απροστάτευτων παιδιών
Επίδομα απροστάτευτων τέκνων Δείτε αν δικαιούστε το επίδομα…
Εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ - Οικοδόμων
Αιτήσεις για το Eποχικό Επίδομα ΟΑΕΔ (Οικοδόμων, ηθοποιών,…
epidoma enoikiou sitisis
Ανθρωπιστική Κρίση: Αιτήσεις για επίδομα ενοικίου, κάρτα σίτισης…
oikogeneiako epidoma oga
Πληρωμές Οικογενειακών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ Την Παρασκευής…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Αλληλεγγύης: Άρχισε η Ταχυδρομική Αποστολή του PIN της…
Έξοδα Κηδείας ΟΓΑ
Δικαιολογητικά Είσπραξης εξόδων κηδείας 800 € από τον ΟΓΑ Οι…
Εγγυημένο Εισίδημα Πληρωμή
Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε θα γίνει η καταβολή χρημάτων Εν μέσω…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Κατάλογος με τις Ορεινές & Μειονεκτικές Περιοχές που δικαιούνται…
epidoma petrelaiou thermansis
Όλες οι απαντήσεις για το Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης - Οδηγίες…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα