19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Επίδομα 1.000€ σε πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ (αιτήσεις & δικαιολογητικά)

(3 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 3 από 5)

Επίδομα Πολύτεκνες Μητέρες ΟΓΑΞεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα χρηματικής ενίσχυσης σε πολύτεκνες μητέρες του ΟΓΑ. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 1.000€.

 

 

 

 

 

Ανακοινώθηκε η έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες που υλοποιείται από τον Κλάδο Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

 

Προθεσμίες

  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 23/11/2015
  • Λήξη υποβολής αιτήσεων: μέχρι και 4/12/2015

 

Δικαιούχοι - Προϋποθέσεις

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το δικαίωμα ασφάλισης για περίθαλψη με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κάθε τέκνου μπορεί να προκύπτει από:

α) έμμεσο δικαίωμα ως προστατευόμενο μέλος, ανεξαρτήτως αν το δικαίωμα της έμμεσης ασφάλισης του προέρχεται από την ασφαλισμένη ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ μητέρα ή τον ασφαλισμένο ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ πατέρα/σύζυγο.

β) άμεσο δικαίωμα ως συνταξιούχος επιζώντων μελών (ορφανική σύνταξη) ή ως συνταξιούχος αναπηρίας (τέκνο ανίκανο για εργασία) ή ως επιδοματούχος παραπληγίας - τετραπληγίας (παραπληγικό επίδομα).

Επίσης, για τη συµπλήρωση του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας των τέκνων, θα λαµβάνεται υπόψη η 31η ∆εκεµβρίου του έτους 2015.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ: Στους δικαιούχους δεν θα περιλαµβάνονται πολύτεκνες µητέρες µε τέκνα τα οποία έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δηµόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ, ΤΕΕ).

 

Για μητέρες που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερες:

Οι πολύτεκνες µητέρες που δεν είναι ασφαλιστικά ενήµερες ή δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθµιση οφειλών ή έχουν εκπέσει της ρύθµισης και επιθυµούν να υποβάλουν αίτηση συµµετοχής, πρέπει προηγουµένως να τακτοποιήσουν τις οικονοµικές τους εκκρεµότητες, εντός του χρόνου υποβολής των αιτήσεων, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή αίτησης. Στην περίπτωση αυτή, η αιτούσα ή ο υπάλληλος του ΚΕΠ θα πρέπει να αποστείλει µέσω FΑΧ (210 3841602 ή 213 1519 231):

α) την ειδοποίηση-απόδειξη καταβολής εισφοράς και την αντίστοιχη απόδειξη πληρωµής των ΕΛΤΑ ή της τράπεζας, ή

β) στην περίπτωση που δεν έχει παραλάβει το ειδοποιητήριο-απόδειξη καταβολής εισφοράς, το έντυπο ΚΠΜ639 και την αντίστοιχη απόδειξη πληρωµής της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ ή

γ) το έντυπο καταβολής δόσης(ΚΜΠ310) και την αντίστοιχη απόδειξη πληρωµής της τρά̟πεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ,

προκειµένου ο Κλάδος Αγροτικής Εστίας να προβεί σε έλεγχο των καταβληθέντων εισφορών και να ενεργοποιήσει την µερίδα της ασφαλισµένης, εφόσον ο έλεγχος αποβεί θετικός.

Παράλληλα, η πολύτεκνη µητέρα πρέπει να απευθυνθεί και στον τοπικό Ανταποκριτή του ΟΓΑ για να ενεργοποιήσει την ασφαλιστική ικανότητα της ιδίας ή/και των µελών της στην ηλεκτρονική εφαρµογή του ΟΓΑ. 

Στη συνέχεια η δικαιούχος πρέπει να προσέλθει στο ΚΕΠ µετά από τουλάχιστον 2 εργάσιµες ηµέρες για να υποβάλλει την αίτηση συµµετοχής. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η ενδιαφερόµενη εξακολουθεί να µην είναι ασφαλιστικά ενήµερη η µερίδα θα παραµένει ανενεργή.

Σηµειώνουµε ότι δικαιολογητικά για έλεγχο καταβολής εισφορών θα γίνονται δεκτά µέχρι την 2-12-2015 (2 ηµέρες πριν τη λήξη της προθεσµίας υποβολής αιτήσεων συµµετοχής).

 

 

Αιτήσεις - Δικαιολογητικά

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και για τη συµπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει η δικαιούχος να έχει µαζί της:

1. Δελτίο Αστυνοµικής Ταυτότητάς

2. Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α (ατοµικό και τέκνων)

Σηµειώνεται ότι σε περίπτωση που το δικαίωµα της έµµεσης ασφάλισης των τέκνων στον ΟΓΑ δεν προέρχεται από την ασφαλισµένη ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ µητέρα αλλά από τον ασφαλισµένο ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ πατέρα/σύζυγο, θα πρέπει απαραίτητα να προσκοµισθεί και το ατοµικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου.

 

καθώς και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα εφόσον δεν προσκοµιστεί από τον ενδιαφερόµενο κατά την υποβολή της αίτησης), από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός των γεννηθέντων τέκνων.

β) Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) της ηµεδαπής, φωτοαντίγραφο της Ακαδηµαϊκής Ταυτότητας («πάσο»).

γ) Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε στρατιωτικές σχολές ή σε ΙΕΚ της ηµεδαπής και δεν εκδίδεται «πάσο», Βεβαίωση Σπουδών.

δ) Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός φορολογικού µητρώου (ΑΦΜ) της πολύτεκνης µητέρας (αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος ΔΟΥ ή άλλου δηµόσιου εγγράφου).

ε) Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός φορολογικού µητρώου (ΑΦΜ) του πατέρα /συζύγου (αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος ΔΟΥ ή άλλου δηµόσιου εγγράφου) (εφόσον υπάρχει πατέρας /σύζυγος).

Σηµειώνουµε ότι σε περίπτωση εγγάµων, το εκκαθαριστικό σηµείωµα της ΔΟΥ αναφέρει το ΑΦΜ και των δύο συζύγων.

στ) Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός ΙΒΑΝ της πολύτεκνης µητέρας, (ανεξαρτήτως αν η πολύτεκνη µητέρα είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασµού).

ζ) Απόκοµµα καταβολής εισφορών ΟΓΑ. Η προσκόµιση του δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όµως στη διαδικασία ανεύρεσης του Αριθµού Μητρώου ΟΓΑ.

η) Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συµµετοχής, πρέπει εκτός όλων των άλλων δικαιολογητικών να προσκοµίσει και εξουσιοδότηση της αιτούσας. Τρίτο πρόσωπο θεωρείται και ο σύζυγος.

 

 

Αποτελέσματα

Ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.500, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση, η διαδικασία της οποίας θα καθοριστεί µε απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Ωστόσο, προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του προηγούμενου έτους.

Στη συνέχεια, θα ελέγχονται οι αιτήσεις των κληρωθέντων δικαιούχων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί, ότι κάποιοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράµµατος θα διαγράφονται και τη θέση τους θα καταλαµβάνουν δικαιούχοι που θα προκύψουν από συµπληρωµατική κλήρωση. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί µέχρι τη συµπλήρωση του αριθµού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) δικαιούχων του προγράµµατος και τη δηµιουργία του οριστικού αρχείου αυτών.

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τα αποτελέσματα, των οποίων η αναζήτηση θα γίνεται µε βάση τον Αριθµό Μητρώου ΟΓΑ της δικαιούχου.

 

 

Καταβολή Επιδόματος

Στις 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα έχουν προκύψει από την ανωτέρω διαδικασία και πληρούν τις προϋποθέσεις θα καταβληθεί το χρηματικό ποσό 1.000 € με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Για άλλες πληροφορίες καλέστε στα 213-1519233, 213-1519310 του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

epidoma thermansis petrelaiou
Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης (οδηγίες αίτησης, δικαιούχοι,…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Νέα Αποτελέσματα Ενστάσεων με 256 δικαιούχους…
Επίδομα Ένδειας
Αιτήσεις για το Επίδομα Ένδειας στο Δήμο Κορυδαλλού Ο Δήμος…
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Πώς θα δεις αν και πότε πιστώθηκε η Δόση του Επιδόματος Ενοικίου…
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Κάρτα Σίτισης: Πιστώθηκε η α' δόση - Τι μπορείς να αγοράσεις &…
Επίδομα Πολύτεκνες Μητέρες ΟΓΑ
Επίδομα 1.000€ σε πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ (αιτήσεις &…
Επίδομα ΟΑΕΔ Πληρωμή
ΟΑΕΔ: Κανονικά θα πληρωθούν επιδόματα & Παροχές Οι λογαριασμοί…
oikogeneiako epidoma oga
Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: πότε θα πάρουν το υπόλοιπο της Δ'…
agrotes osde
Μέχρι το Δεκέμβρη η πληρωμή της πρώτης δόσης της Ενιαίας…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα