28Φεβρουάριος2015

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική
 
 
it academy

Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής από τον ΟΑΕΔ & τη Microsoft σε ανέργους με το πρόγραμμα Ακαδημία Πληροφορικής (οδηγίες για την αίτηση, τι είναι το IT Academy)

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα online δωρεάν μαθήματα πληροφορικής και τεχνολογίας στον ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τη Miscrosoft, μέσω του προγράμματος Ακαδημία Πληροφορικής (IT Academy Program).

Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για να παραλάβουν τους κωδικούς ενεργοποίησης της πλατφόρμας, όπως αναλύεται παρακάτω.

epidotoumeno apofoiton ieki

Παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών επιδοτούμενου αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκε παράταση έως και 28/02/2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου) για την υποβολή των δικαιολογητικών του επιδοτούμενου προγράμματος για απόφοιτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

Παράλληλα, η δράση ενημερώνει τους υποψήφιους επιτυχόντες να προσέξουν ιδιαιτέρως που θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά και σε ποιους νομιμοποιημένους παρόχους θα δεσμευτούν για την έναρξη του προγράμματος, προς αποφυγή κρουσμάτων παραπλάνησης στο βωμό του κέρδους.

Σχολές Γονέων

Δωρεάν Σχολές Γονέων σε όλους τους Δήμους (αιτήσεις)

Το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ομάδες εργαζομένων κ.α.

Αιτήσεις συμμετοχής στις Σχολές Γονέων όλων των Δήμων μέχρι 20 Μαρτίου. Αναλυτικά:

voucher18 24

Voucher 18-24: Ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων στους ανέργους

Ξεκινήσει η καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων θεωρητικής κατάρτισης στους καταρτιζομένους του προγράμματος Voucher 18-24. 

Οι πληρωμές του Voucher 18-24 γίνονται καθημερινά με καταβολή των χρημάτων στους λογαρισμούς των συμμετεχόντων ανέργων και η διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων θα έχει ολοκληρωθεί

voucher25 29

Voucher 25-29: Ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων στους ανέργους

Ξεκινήσει η καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων θεωρητικής κατάρτισης στους καταρτιζομένους του προγράμματος Voucher 25-29.

Οι πληρωμές του Voucher 25-29 γίνονται καθημερινά με καταβολή των χρημάτων στους λογαρισμούς των συμμετεχόντων ανέργων και η διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων θα έχει ολοκληρωθεί

dorean proetoimasia tefaa

Δωρεάν προετοιμασία υποψηφίων ΤΕΦΑΑ & Στρατιωτικών σχολών

Ο Δήμος Παλλήνης λόγω των δυσμενών συνθηκών ζωής που έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση, ενισχύει τις κοινωνικές δράσεις στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ την την προετοιμασία των υποψηφίων για τις εξετάσεις αθλημάτων στα ΤΕΦΑΑ - Στρατιωτικές Σχολές, Στίβου και Κολύμβησης.

Δωρεάν Κινέζικα Μαθήματα

Δωρεάν μαθήματα Κινέζικων στο Δήμο Ηλιούπολης

Στο Δήμο Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν τμήματα δωρεάν εκμάθησης της Κινέζικης γλώσσας για ενήλικες αρχαρίους κατοίκους ή δημότες.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 10:00-11:00πμ.

seminaria gia polites

Δωρεάν σεμινάρια: Καινοτομία & Νέες Μορφές Συνεργασίας σε Μικρές Επιχειρήσεις

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Καινοτομία και Νέες Μορφές Συνεργασίας σε Μικρές Επιχειρήσεις».

Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 8 ώρες και θα πραγματοποιηθούν σε 2 τετράωρα σεμινάρια.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δωρεάν Σεμινάρια Ενηλίκων

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Δωρεάν σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων από το Δήμο Αλίμου σε 40 θεματικές ενότητες.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες κάθε μορφωτικού επιπέδου, εθνικής προέλευσης και ηλικίας, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες και να καλλιεργηθούν ως άνθρωποι.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

dorean seminaria pan aigaiou

Δωρεάν Σεμινάριο: Αξιοποίηση της Πληροφορικής στον Τουρισμό (αιτήσεις)

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανώνει δωρεάν Σεμινάριο Επιμόρφωσης με θέμα «Τουρισμός και Τουριστικές Υπηρεσίες: Οι δυνατότητες του Διαδικτύου και οι ευκαιρίες που δίνουν οι τεχνολογίες ανοικτού λογισμικού (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015)».

Απευθύνεται σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς και αποφοίτους Πολυτεχνικών τμημάτων, Τμημάτων Πληροφορικής και Τμημάτων με αντικείμενο το μάνατζμεντ και τα εφαρμοσμένα οικονομικά, ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

Οι αιτήσεις λήγουν 20/02/2015 και δίνεται δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω διαδικτύου. Αναλυτικά:

5μηνα Κοινωφελής εργασίας

Κοινωφελής Εργασία: Πότε ξεκινάει

Πόλεμος έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες για την καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους.

Ενώ η κα Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε για την άμεση έναρξη της Κοινωφελής εργασίας 2015, ο υπουργός εργασίας κος Σκουρλέτης ρωτήθηκε από τον κ. Βρούτση, από το βήμα της βουλής, γιατί καθυστερεί το πρόγραμμα που αφορά ανέργους από νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, καθώς η χρηματοδήτησή του είναι διασφαλισμένη μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.

Δωρεάν Σχολή Γονέων

Δωρεάν Σεμινάριο Γονέων με παιδιά έως 12 ετών

Το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» απευθύνεται σε όλους τους γονείς κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των νέων γονιών με μικρά παιδιά για θέματα που αφορούν την διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής, καθώς τα πρώτα παιδικά χρόνια καθορίζουν σημαντικά τη προσωπικότητα των παιδιών.

Πάγωμα Κατάργηση voucher

Πάγωμα, Αλλαγές & Επανεξέταση των προγραμμάτων κατάρτισης Voucher

Αποφασισμένη είναι η νέα ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές, πάγωμα και επανεξέταση των προγραμμάτων κατάρτισης Voucher που έχουν δρομολογηθεί.

Χαρακτηρίζοντας ως μεγάλο σκάνδαλο την επαγγελματική κατάρτιση που παρέχουν, καταγγέλλει ότι κατασπαταλούνται οι πόροι του ΕΣΠΑ και τα χρήματα δεν μπαίνουν στις τσέπες των ανέργων, αλλά δεσμεύονται για υλοποίηση προγραμμάτων χωρίς κοινωνικό αντίκρισμα.

Παράλληλα, οι δεξιότητες που αποκτούνται με προχειρότητα και οι προσωρινές θέσεις εργασίας που καλύπτονται με τα 6μηνα, δεν μπορούν να συνδεθούν με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και τα αντικείμενα επιχειρηματικής ζήτησης, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο, με την πληγή της ανεργίας να αιμορραγεί διαρκώς.

Το πρόβλημα της ανεργίας δε μπορεί να καταπολεμηθεί στο ελάχιστο με τονωτικές ενέσεις προγραμμάτων κατάρτισης τύπου Voucher, εκ των οποίων το 75% των χρημάτων που διατίθενται από τους κοινοτικούς πόρους για τα προγράμματα αυτά, μετακυλούν στα ΚΕΚ και τους παρόχους εκπαίδευσης και όχι στον ίδιο τον άνεργο.

epidotoumeno apofoiton ieki

Αποτελέσματα επιδοτούμενου αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του επιδοτούμενου προγράμματος για απόφοιτους ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛΑναζητήστε αν έχετε επιλεγεί, στον παρακάτω πίνακα με τον κωδικό ΚΑΥΑΣ ή τον Αριθμό Δελτίου Ανεργίας.

Οι επιλεγέντες οφείλουν εντός 10 ημερών (με καταληκτική ημερομηνία αποστολής μέχρι και 21 Φεβρουαρίου 2015) να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έλεγχο, διαφορετικά θα διαγραφούν.

epidotoumeno apofoiton ieki

Επιδοτούμενο αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ: Αποστολή δικαιολογητικών μέχρι 21/02/2015

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του επιδοτούμενου ΕΣΠΑ για απόφοιτους ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ,οι επιλεγέντες οφείλουν εντός 10 ημερών (με καταληκτική ημερομηνία αποστολής μέχρι και 21 Φεβρουαρίου 2015) να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έλεγχο, διαφορετικά θα διαγραφούν.

5μηνα Κοινωφελής εργασίας

Άμεσα η 5μηνη Κοινωφελής Εργασία στους Δήμους

Άμεσα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους που προέβλεπε 5μηνη απασχόληση για 52.000 άνεργους, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα ανεργίας κα Αντωνοπούλου.

Θα ξεκινήσει στις επόμενες ημέρες διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένες θέσεις που ζητούν οι Δήμοι αφορούν συγκεκριμένα έργα με συγκεκριμένο και απτό αποτέλεσμα και βραχυπρόθεσμος στόχος, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, είναι η επέκταση του πεντάμηνου σε

Μάθε τα νέα μας...