19Μάρτιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (δικαιούχοι, κριτήρια, δικαιολογητικά, προσόντα, οδηγίες)

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015Νέες αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας για 413 θέσεις ανέργων 5μηνης απασχόλησης σε Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, με δυνατότητα επιλογής μίας ειδικότητας και τριών φορέων.

 

 

Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων

 

Σήμερα στις 6/04/2016 εκδόθηκε η  Δημόσια Πρόσκληση Νο 3/2016 που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 413 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών.

 

Προθεσμία Ηλεκτρονικών Αιτήσεων

  • Έναρξη: 08 Απριλίου 2016 και ώρα 10 το πρωί
  • Λήξη: 18 Απριλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Δείτε εδώ οδηγίες με εικόνες για το πώς θα κάνετε εγγραφή στο site του ΟΑΕΔ

 

 

Πληρωμές

  • Άνω των 25 ετών: 19,81 ευρώ ηµερησίως και όχι περισσότερο από 495,25 ευρώ µηνιαίως
  • Κάτω των 25 ετών: 17,27 ευρώ ηµερησίως και όχι περισσότερο από 431,75 ευρώ µηνιαίως

 

Η διαδικασία συνοπτικά σε βήματα

  • Ο άνεργος υποβάλει ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής. Αν είναι μονογονέας ή ΑΜΕΑ πρέπει να καταθέσει δικαιολογητικά με παρουσία του στον ΟΑΕΔ.
  • Οι άνεργοι μοριοδοτούνται ανα ειδικότητα βάσει των κριτηρίων και κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης και σε Πίνακα Αποκλειόμενων με αναφορά στο λόγο αποκλεισμού.
  • Οι αποκλειόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ μία ΕΝΣΤΑΣΗ εντός 3 ημερών με κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ ή με επισύναψη ηλεκτρονικά.
  • Εντός 10 ημερών ανακοινώνεται ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης, Πίνακες Κατάταξης Επιτυχόντων ανά φορέα και ειδικότητα, καθώς και Πίνακες κατάταξης Επιλαχόντων ανά φορέα, ειδικότητα και επιλογή µε βάση τις δηλωθείσες προτιµήσεις.
  • Οι αρμόδιοι θα επικοινωνήσουν εντός 5 ημερών με τον άνεργο (τηλεφωνικά, με email ή εγγράφως) για να του υποδείξουν τον Φορέα Πρόσληψης και εντός 5 ημερών από την ενημέρωσή του πρέπει παραλάβει από το ΚΠΑ2 συστατικό σηµείωµα για πρόσληψη. Με ευθύνη του ανέργου αν εντός 20 ημερών δεν επικοινωνήσει, θα διαγράφεται.
  • Εντός 5 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του σημειώματος πρέπει ο άνεργος να προσέλθει στον Επιβλέποντα φορέα, αλλιώς διαγράφεται.
  • Ο Φορέας θα ελέγξει τα δικαιολογητικά με τα γενικά και τυπικά προσόντα της αίτησης (και αστυνομική ταυτότητα, ΑΦΜ, αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού) και θα κάνει αναγγελία πρόσληψης εντός 30 ημερών. Αν τα δικαιολογητικά δεν είναι σωστά ή ο άνεργος δεν αποδέχεται τη θέση, διαγράφεται.
  • Όποια θέση δεν καλύτεται με υπαιτιότητα του ανέργου, επιλέγεται νέος άνεργος από τους Επιλαχόντες.

Προσοχή στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας: Οι Επιτυχόντες πρέπει να παραμένουν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μέχρι και την ημερομηνία υπόδειξής τους στους Επιβλέποντες Φορείς. Όσοι απώλεσαν προσωρινά την ιδιότητα του ανέργου λόφω αασχόλησης, ασθενείας κλπ και την επανακτούν μέχρι την ημερομηνία υπόδειξης παραμένουν στον Οριστικό πίνακα, ενώ όσοι απώλεσαν την ιδιότητα του ανέργου λόγω μη ανανέωσης του δελτίου ανεργίας χάνουν τη θέση τους, την οποία λαμβάνει ο πρώτος επιλαχόντας. 

 

 

Δικαιούχοι

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με αριθμό 4/2016 Δημόσιας Πρόσκλησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. (Ως µέλη οικογενειών νοούνται οι εγγεγραµµένοι άνεργοι σύζυγοι της παρούσας κατηγορίας).

  2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. (Ως µέλος µονογονεϊκής οικογένειας νοείται ο αρχηγός της, δηλαδή ο γονέας ο οποίος ζει µόνος και έχει τη φροντίδα/επιµέλεια ενός ή περισσότερων εξαρτώµενων τέκνων. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος θα λάβει τα µόρια της µονογονεϊκότητας (δηλαδή τον διπλασιασµό των µορίων των µηνών της εγγεγραµµένης ανεργίας).

  3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ (Ως µακροχρόνια άνεργοι νοούνται οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ από 12 µήνες και άνω).

  4. Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
  5. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών (Ωφελούµενοι της κατηγορίας 5 είναι όσοι γεννήθηκαν πριν την 19/04/1987 και διανύουν το τριακοστό έτος της ηλικίας τους).

  6. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Επειδή οι διατιθέμενες θέσεις απασχόλησης σύμφωνα με το συνημμένο Παράρτημα I της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης, αφορούν ειδικότητες Πανεπιστηµιακού και Τεχνολογικού τοµέα, ωφελούµενοι του Προγράµµατος είναι µόνο πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπστηµιακού ή τεχνολογικού τοµέα, των ανωτέρω κατηγοριών αντίστοιχων ειδικοτήτων, διαφορετικά αποκλείεται η ηλεκτρονική αίτησή συµµετοχής τους στο Πρόγραµµα.

 

Δικαίωµα αίτησης έχουν και όσοι εγγεγραµµένοι άνεργοι είχαν συµµετάσχει και σε προηγούµενα προγράµµατα κοινωφελούς εργασίας που είχαν προκηρυχθεί τόσο από τον ΟΑΕΔ στις Δηµόσιες Προσκλήσεις Νο 2, 4, 5/2015 (γ΄ φάση υλοποίησης προγραµµάτων κοινωφελούς εργασίας) σύµφωνα µε την µε αριθµ. 431879/οικ.3.1604 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1656/Β/6-8-2015) και τις Δημόσιες Προσκλήσεις Νο 4, 5, 6 και 7/2013 (β΄ φάση υλοποίησης προγραµµάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σύµφωνα µε την µε αριθµ. 3.24641 Οικ.3.1574 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2091/Β/27-08-2013) όσο και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ., σύµφωνα µε την µε αριθµ. 1.5131/οικ.3.949/14-4-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 613/Β/15-4-2011) (α΄ φάση υλοποίησης προγραµµάτων κοινωφελούς εργασίας).

 

Επισημάνσεις:

  • Κρίσιµος χρόνος συνδροµής των προϋποθέσεων και των κριτηρίων που λαµβάνονται υπόψη για την επιλογή των υποψηφίων ανέργων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων συµµετοχής (18/04/2016).

  • Επισηµαίνεται ότι ο Ωφελούµενος είναι ένας εκ των δύο εγγεγραµµένων ανέργων συζύγων από την οικογένεια-στόχο της Δράσης, εκτός εάν ανήκει στις κατηγορίες 3, 4, 5 & 6. Σε περίπτωση που µόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων της κατηγορίας 1 αιτηθεί συµµετοχή στο πρόγραµµα, τότε προστίθεται στον αριθµό των µορίων του ο αριθµός των µορίων της ανεργίας του/της συζύγου.


  • Στην περίπτωση που ένας από τους υποψηφίους της κατηγορίας 1 (σύζυγοι εγγεγραµµένοι άνεργοι) από την οικογένεια στόχο της Δράσης εντάσσεται εκτός από την κατηγορία 4 και σε µία από τις κατηγορίες 3, 5 και 6 τότε ωφελούµενοι του προγράµµατος µπορούν να είναι και οι δύο σύζυγοι εγγεγραµµένοι άνεργοι. Στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι εγγεγραµµένοι άνεργοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συµµετοχής ως ωφελούµενοι, επειδή εκτός από την κατηγορία 4 ο ένας τουλάχιστον ανήκει σε τουλάχιστον µία από τις κατηγορίες 3, 5 και 6 ο καθένας από τους συζύγους λαµβάνει τον αριθµό των µορίων της εγγεγραµµένης ανεργίας του.

  • Οι εγγεγραµµένοι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστηµιακού ή τεχνολογικού τοµέα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνοντας στο σχετικό πεδίο της αίτησης µόνο µία ειδικότητα σύµφωνα µε τα τυπικά προσόντα τους. Στην περίπτωση που οι άνεργοι της ως άνω κατηγορίας (πτυχιούχοι ΠΕ ή ΤΕ) δεν επιλέξουν θέση απασχόλησης µε ειδικότητα αντίστοιχη των ειδικών τυπικών προσόντων τους, αποκλείεται η αίτηση συµµετοχής τους στο πρόγραµµα.

  • Οι πτυχιούχοι άνεργοι ενδιαφερόµενοι που ανήκουν ταυτόχρονα και στην κατηγορία του αρχηγού µονογονεϊκής οικογένειας θα πρέπει να δηλώνουν κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης υποχρεωτικά και τις δύο κατηγορίες, προκειµένου να λάβουν τον αυξηµένο αριθµό µορίων της εγγεγραµµένης ανεργίας.

 

 

Κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης. Για τους υποψήφιους συµµετέχοντες, που κατά τη διαδικασία ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει λόγος αποκλεισµού, εφαρµόζεται η διαδικασία µοριοδότησης από το Ολοκληρωµένο Πληροφοριακό Σύστηµα (ΟΠΣ) του Οργανισµού.

  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 µόριο ανά πλήρη µήνα (*)
  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 µόριο ανά πλήρη µήνα
  • Αναπηρία οφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω: 15 μόρια
  • Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό έτους 2014
    Ατοµικό έως 3.500 € ή Οικογενειακό έως 7.000 €: 30 μόρια
    Ατοµικό από 3.501 € - 5.000 € ή Οικογενειακό από 7.001 € - 10.000 €: 25 μόρια
    Ατοµικό από 5.001 € - 8.000 € ή Οικογενειακό από 10.001 - 16.000 €: 20 μόρια
    Ατοµικό από 8.001 € - 12.000 € ή Οικογενειακό από 16.001 - 26.000 €: 10 μόρια
    Ατοµικό από 12.001 € και άνω ή Οικογενειακό από 26.001 € και άνω: 0 μόρια
  • Την ηλικία
    18-29: 15 μόρια
    30-44: 30 μόρια
    45 και άνω: 45 μόρια
  • Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων: 10 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο
  • Υπαρξη προστατευόμενου/νων τεκνου/νων ΑΜΕΑ (ανηλίκων ή ενηλίκων) 67% και άνω: 10 μόρια (ανεξαρτήτως συνολικού αριθµού)

(*) Ο αριθµός των µορίων του κριτηρίου της εγγεγραµµένης ανεργίας που αφορά στους ανέργους αρχηγούς µονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.

Επισημάνσεις:

α. Κρίσιµος χρόνος συνδροµής των κριτηρίων που λαµβάνονται υπόψη για την κατάταξη των υποψηφίων ανέργων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής (18/04/2016), εκτός του κριτηρίου 4 που αφορά το ΑΤΟΜΙΚΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 (εισοδήµατα έτους 2014).

β. Σε περίπτωση που µόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων της κατηγορίας 1 αιτηθεί συµµετοχή στο πρόγραµµα, τότε προστίθεται στον αριθµό των µορίων του ο αριθµός των µορίων της ανεργίας του/της συζύγου.

γ. Στην περίπτωση που οι σύζυγοι υποβάλλουν αίτηση συµµετοχής ως ωφελούµενοι, επειδή εκτός από την κατηγορία 4, ο ένας τουλάχιστον ανήκει στην κατηγορία 3, 5, 6, ο καθένας από τους συζύγους λαµβάνει τον αριθµό των µορίων της εγγεγραµµένης ανεργίας του.

δ. Το εισόδηµα (ατοµικό / οικογενειακό) ως µοριοδοτούµενο κριτήριο προκύπτει από το δηλωθέν εισόδηµα του οικονοµικού έτους 2014 που εµφανίζονται στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήµατος, οι οποίες υποβλήθηκαν το έτος 2015.

ε. Ως ατοµικό εισόδηµα λαµβάνεται το αναγραφόµενο στη στήλη του υπόχρεου δηλωθέν εισόδηµα.

στ. Ως οικογενειακό εισόδηµα λαµβάνεται το δηλωθέν εισόδηµα του υπόχρεου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του. Για τον υπολογισµό του κριτηρίου του εισοδήµατος των υποψηφίων που είναι εξαρτώµενα τέκνα κατά το φορολογικό έτος 2014 (εισοδήµατα έτους 2014), λαµβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδηµα που δηλώνει ο υπόχρεος γονέας.

ζ. Ανήλικο θεωρείται το παιδί το οποίο δεν έχει συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του µέχρι και την τελευταία ηµέρα της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων (18/04/2016), δηλαδή έχει γεννηθεί από τις 19/04/1998 και µετά. Στα τέκνα του ανέργου συµπεριλαµβάνονται και όσα γεννήθηκαν από άλλο ή άλλους γάµους, καθώς και τα εκτός γάµου γεννηθέντα τέκνα για τον πατέρα άνεργο, τα οποία είναι νοµιµοποιηθέντα ή νοµίµως αναγνωρισθέντα από αυτόν. Επισηµαίνεται ότι οι εγγεγραµµένοι άνεργοι που είναι γονείς ανήλικων τέκνων, µπρούν να δηλώσουν και οι δύο τον αριθµό των ανήλικων τέκνων τους κατά την υποβολή της αίτησής τους, ώστε να λάβει ο κάθε ένας γονέας, τη µοριοδότηση που αναλογεί στον αριθµό των ανήλικων τέκνων.

η. Η µοριοδότηση ως προς το κριτήριο (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ) βασίζεται στον δηλωθέντα αριθµό ΑΜΚΑ των ανήλικων τέκνων. Οι πληροφορίες για το κριτήριο αυτό λαµβάνονται µε ηλεκτρονικό τρόπο αυτόµατα.

θ. Οι πληροφορίες για τα κριτήρια της συνεχόµενης ανεργίας και της ηλικίας λαµβάνονται µε αυτόµατο ηλεκτρονικό τρόπο από το µητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

ι. Οι πληροφορίες για το κριτήριο του εισοδήµατος λαµβάνονται µε ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων (ΓΓΠΣ).

ια. Στην ηλικιακή οµάδα 18-29 ανήκουν όσοι γεννήθηκαν από 19/04/1986 µέχρι και 18/04/1998. Αντίστοιχα, στην ηλικιακή οµάδα των 30-44 εμπίπτουν οι γεννηθέντες από 19/04/1971 µέχρι και 18/04/1986, ενώ 45 και άνω είναι οι γεννηθέντες πριν τις 19/04/1971.

 

 

Αριθμός Διατιθέμενων θέσεων ανά Φορέα, Υπηρεσία Τοποθέτησης και Ειδικότητα

Δείτε εδώ αναλυτικά στο Παράρτημα Ι τους Επιβλέποντες Φορείς και τις θέσεις ανά Ειδικότητα.

 

 

Δικαιολογητικά (μόνο για μονογονεϊκές οικογένειες & ΑμεΑ)

Κατάθεση Δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ: Υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (18-4-2016), έχουν μόνο α) οι άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) όσοι άνεργοι ανήκουν στην κατηγορία των ΑµεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό µητρώο του Οργανισµού και επιθυµούν να µεταφερθούν στο ειδικό µητρώο ΑµεΑ του Οργανισµού, και γ) οι εγγεγραµµένοι άνεργοι γονείς εξαρτωµένων τέκνων ΑµεΑ.

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Οι άνεργοι που συμμετέχουν ως αρχηγοί µονογονεϊκών οικογενειών, πρέπει να προσκομίσουν αυτοπροσώπως μέχρι 18/04/2016 και ώρα 15:00 στην κατά τόπο αρµόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης συνοδευόµενο από οποιοδήποτε άλλο σχετικό παραστατικό, όπως πρόσφατο εκκαθαριστικό ΔΟΥ, διαζευκτήριο, ιδιωτικό συµφωνητικό ρύθµισης γονικής µέριµνας, επιµέλειας κλπ από τα οποία προκύπτει ότι είναι αρχηγοί µονογονεϊκής οικογένειας, και έχουν τη φροντίδα / επιµέλεια των εξαρτώµενων τέκνων τους.

ΑΜΕΑ: Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑµεΑ, αλλά δεν έχουν εγγραφεί στο µητρώο του Οργανισµού για ΑµεΑ και είναι εγγεγραµµένοι στο γενικό µητρώο ανέργων, έχουν τη δυνατότητα να µεταφέρουν την εγγραφή της ανεργίας τους στο ειδικό µητρώο των ΑµεΑ, µε την προσκόµιση της γνωµάτευσης, πριν την ηµεροµηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων και συγκεκριµένα την 18/04/2016.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην περίπτωση αυτή είναι η Βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ του αρμόδιου δημόσιου φορέα, µε την οποία πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας του (επακριβώς προσδιορισµένο), το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνωΕάν η σχετική γνωµάτευση έχει λήξει και εκκρεµεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας, ο ενδιαφερόµενος προσκοµίζει την σχετική αίτηση για επανεξέταση από την αρµόδια επιτροπή.

ΓΟΝΕΙΣ ΑΜΕΑ: Οι εγγεγραµµένοι άνεργοι γονείς εξαρτώµενου τέκνου ΑµεΑ προσέρχονται µέχρι τη λήξη της προθεσµίας (18/4/2016 και ώρα 15:00) στην κατά τόπο αρµόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) για να προσκοµίσουν α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) ιατρική γνωµάτευση σε ισχύ από την αρµόδια Επιτροπής Πιστοποίησης αναπηρίας, για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας του εξαρτώµενου τέκνου τους.

Ο υπεύθυνος ενημερώνει άμεσα το σύστημα αίτησης του ανέργου για την εμπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών. Αν δεν κατατεθούν, η αίτηση ακυρώνεται (εκτός κι αν ο μονογονέας ανήκει σε κάποια άλλη κατηγορία (μακροχρόνια άνεργος, πτυχιούχος ή άνεργος άνω των 29 ετών) αλλά τότε χάνει το διπλασιασμό των μορίων ανεργίας του).

 

 

Προσόντα Πρόσληψης

α) Γενικά Προσόντα για όλες τις ειδικότητες

Οι άνεργοι πρέπει:

  • Να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες κρατών µελών της Ε.Ε. (ν. 2431/1996), ή Βορειοηπειρώτες ή Οµογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα Νησιά Ίµβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και την συνείδηση αποδεικνύεται µε άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).
    (Για τους πολίτες κρατών µελών της Ε.Ε. απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθµό επαρκή - δείτε εδώ στη σελ 7).
  • Κατά τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων συµµετοχής να έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (και να διανύουν το 19ο έτος), δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί πριν την 18/04/1998.
  • Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων των ειδικοτήτων που επιλέγουν.
  • Κατά τον χρόνο λήξης της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων και κατά τον χρόνο πρόσληψης:

α) να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήµηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκληµα οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

β) να µην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεµφθεί µε τελεσίδικο βούλευµα ή κατ΄ άλλον νόµιµο τρόπο (άρθρο 43 του ν.4319/2013) για κακούργηµα ή για πληµµέληµα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκηµα αυτό έχει παραγραφεί.

γ) να µην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώµατα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

δ) να µην τελούν υπό στερητική δικαστική συµπαράσταση (πλήρη ή µερική), υπό επικουρική δικαστική συµπαράσταση (πλήρη ή µερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

ε) να µην έχουν απολυθεί από θέση δηµόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νοµικού Προσώπου του δηµόσιου τοµέα, λόγω εισβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύµβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόµενο σε υπαιτιότητα του εργαζοµένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

Σηµείωση: Για τους άντρες υποψηφίους δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Σε περίπτωση στράτευσης κατά τη διάρκεια της εργασιακής σύµβασης, η σύµβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως.

 

β) Τυπικά Προσόντα (ανά ειδικότητα τοποθέτησης)

 

γ) Τρόποι Απόδειξης: Τίτλοι σπουδών που απαιτούνται

Δείτε εδώ αναλυτικά τα δικαιολογητικά απόδειξης των τίτλων σπουδών στο Παράρτημα ΙΙΙ (στο τέλος του εντύπου).

Υποβολή & Έλεγχος δικαιολογητικών: Όλα τα απαιτούµενα δικαιολογητικά των ανέργων υποβάλλονται στον Επιβλέποντα Φορέα σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς ή των ακριβών αντιγράφων τους. Η ευθύνη ελέγχου των προσόντων ανήκει αποκλειστικά στο Φορέα Πρόσληψης. Για τυχόν διαφορές που αφορούν θέµατα αµφισβήτησης των τυπικών προσόντων, αρµόδιο όργανο είναι το ΑΣΕΠ.

 

 

Αίτηση για Κοινωφελή Εργασία 413 θέσεων

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και όχι στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ

Ο άνεργος έχει δικαίωµα να υποβάλει µία (1) αίτηση και να επιλέξει την ειδικότητα τοποθέτησης από τη σχετική λίστα του Παραρτήµατος Ι και µέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς ως πιστοποιηµένοι χρήστες του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς τους.

Κωδικός Αριθμός Αίτησης: Όταν υποβληθεί η αίτηση αναγράφεται ο Αριθμός Πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής. Ο άνεργος πρέπει να εκτυπώσει ή να σημειώσει τον αριθμό αυτό, γιατί με αυτόν θα αναζητήσει τα αποτελέσματα στους Πίνακες Κατάταξης.

 

Ο άνεργος συµπληρώνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:

  • ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου για τους έγγαµους υποψήφιους
  • αρχηγός µονογονεϊκής οικογένειας, επιλέγοντας την τιµή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»,
  • ΑΜΚΑ και στοιχεία ανήλικων τέκνων και εξαρτωμένων τέκνων ΑΜΕΑ
  • είµαι εγγεγραµµένος άνεργος της κατηγορίας ΑµεΑ µε ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, επιλέγοντας την τιµή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ».
  • είµαι γονέας εξαρτώµενου τέκνου ΑµεΑ (ανηλίκου ή ενηλίκου) µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, επιλέγοντας την τιµή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ».
  • Στα πρόσθετα στοιχεία, εφόσον ο υποψήφιος έχει άνεργο/η σύζυγο που δεν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση, συµπληρώνει και τον «ΑΦΜ» και τον «ΑΜΚΑ» του / της ανέργου συζύγου στα αντίστοιχα πεδία «ΑΦΜ Συζύγου» και «ΑΜΚΑ Συζύγου» για προσαύξηση των μορίων ανεργίας των αιτούντων. Η συµπλήρωση του ΑΜΚΑ συζύγου είναι απαραίτητη και για τη διασταύρωση των εξαρτώµενων και των ανήλικων τέκνων, ενώ η συµπλήρωση του ΑΦΜ συζύγου είναι απαραίτητη για τη διασταύρωση του οικογενειακού εισοδήµατος και για τη διακρίβωση του κριτηρίου επιλογής 1.
  • Στην ενότητα «Επιλογή Ειδικότητας» επιλέγει µία (1) µόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόµενες στη σχετική λίστα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι, και µέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.
  • Επίσης στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», δηλώνει υποχρεωτικά τον αριθµό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου εφόσον υπάρχει.
  • Η πιστοποίηση της αναπηρίας θα προσκοµιστεί κατά τη διαδικασία της υπόδειξης, σε περίπτωση επιλογής του αιτούντος εγγεγραµµένου ανέργου ΑµεΑ βάσει του Οριστικού Πίνακα Αποτελεσµάτων.

 

Διόρθωση Στοιχείων Αίτησης

Προσοχή: Στην περίπτωση που ένα (1) ή περισσότερα από τα προσυµπληρωµένα στοιχεία που εµφανίζονται µε τη συµπλήρωση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ ή των κωδικών πρόσβασης δεν ισχύουν, τότε ο άνεργος πρέπει να προσέλθει στο ΚΠΑ2 όπου ανήκει, προκειµένου να επικαιροποιήσει τα σχετικά στοιχεία, προσκοµίζοντας αστυνοµική ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Διόρθωση ή τροποποίηση ή συµπλήρωση των αιτήσεων, συµπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων - δικαιολογητικών, έστω και συµπληρωµατικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται µε νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουµένων αιτήσεων που ακυρώνονται, µέχρι τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, και ειδικότερα έως και τις 18/04/2016 και ώρα 12η µεσηµβρινή.

 

• Κάντε την αίτηση της Κοινωφελούς Εργασίας online εδώ

 

Πληροφορίες για τις προυποθέσεις συμμετοχής, κριτήρια μοριοδότησης και υποχρέωση ή μη υποβολής των δικαιολογητικών: 2109989148, 2109989212, 2109989132, 2109989954, 2109989208, 21099899116, 2109989143, 2109989009, 2109989144. 

Ωρες επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα όλες τις εργάσιμες ημέρες είναι οι: 08:Πρωινή έως 02:00 Μεσημβρινή.

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών ΕΛΟΕΝ
Οικογενειακό Επίδομα Ναυτικών (αιτήσεις, δικαιολογητικά)…
epidoma petrelaiou thermansis
Όλες οι απαντήσεις για το Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης - Οδηγίες…
agrotes osde
Μέχρι το Δεκέμβρη η πληρωμή της πρώτης δόσης της Ενιαίας…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έως 600 ευρώ…
foititiko epidoma
Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα 1000 € (αίτηση, προϋποθέσεις,…
epidoma enoikiou sitisis
Αποτελέσματα Ανθρωπιστικής Κρίσης Ανακοινώθηκαν απόψε τα…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Κατάλογος με τις Ορεινές & Μειονεκτικές Περιοχές που δικαιούνται…
epidoma thermansis petrelaiou
Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης (οδηγίες αίτησης, δικαιούχοι,…
Δωρεάν Ρεύμα
Δωρεάν Ρεύμα Ενστάσεις: Νέος πίνακας με 208 επιπλέον δικαιούχους…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα