26Απρίλιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Τα Μέτρα της Πρότασης που εστάλη στους Θεσμούς & στη Βουλή 

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)

Πρόταση Μέτρων

Τμήματα της ελληνικής πρότασης με τα νέα μέτρα που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα με non paper αργά το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου η Κυβέρνηση.

Σήμερα 10 Ιουλίου στις 19:00, η πρόταση μέτρων που κατατέθηκε ως σχέδιο νόμου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, θα συζητηθεί στη Βουλή για εξουσιοδότηση στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, ώστε αύριο να έχει ψηφιστεί στο Eurogroup.

 

Συζήτηση Πρότασης μέτρων στη Βουλή για εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης

Η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον ESM και αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια, κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή και με βάση αυτό θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση του ελληνικού κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών, να διαπραγματευτούν επί τη βάση αυτού του κειμένου στις Βρυξέλλες.

Στο συνοδευτικό έγγραφο του υπουργικού συμβουλίου με την πρόταση, δεν υπάρχουν οι υπογραφές του Πάνου Καμμένου αλλά και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ειδικότερα, η αιτιολογική πρόταση φέρει τις υπογραφές των κάτωθι υπουργών: κ.κ. Δραγασάκη, Βούτση, Σταθάκη, Μπαλτά, Παρασκευόπουλου, Κοντζιά, Τσακαλώτου, Σκουρλέτη, Κουρουμπλή, Παππά, Φλαμπουράρη και Νικολούδη.

Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί και υπογράφει η πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται: «Εφόσον γίνει αποδεκτό από τις Επιτροπές ο χαρακτηρισμός του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος εκ μέρους της κυβέρνησης, ορίζεται προθεσμία υποβολής της έκθεσης των Επιτροπών η 12η βραδινή της 10ης Ιουλίου. Τίτλος του νομοσχεδίου είναι "για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας κα Τουρισμού, Πολιτισμού Παιδείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εξωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας και Επικρατείας».

 

Αποστολή πρότασης στους Θεσμούς

Η πρόταση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών με email προς τον πρόεδρο του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα την αποστείλει στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, ενώ θα κοινοποιηθεί και στους θεσμούς. Η πρόταση με τα προαπαιτούμενα που εστάλη στους θεσμούς στην Αγγλική γλώσσα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα υπάρχουν στο non paper του Μαξίμου.

Οι θεσμοί έλαβαν χθες εγκαίρως την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με τις προτάσεις για τα προαπαιτούμενα, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει μια πρώτη εκτίμηση για το περιεχόμενό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ εξετάζουν τις ελληνικές προτάσεις και θα έχουν έτοιμη την αξιολόγησή τους σήμερα το βράδυ. Αύριο στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) και στις 4 το απόγευμα το Eurogroup, το οποίο αν συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την επομένη είναι πιθανό να μη συγκληθεί η Σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης.

Όσον αφορά τη λεγόμενη «χρηματοδότηση-γέφυρα» που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τον επόμενο μήνα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε ότι για να ξεκινήσει η συζήτηση αυτή, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει συμφωνία για τη μακροχρόνια χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε, επίσης, ότι η Συνθήκη του ΕΜΣ δεν προβλέπει πρόωρες εκταμιεύσεις.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε σήμερα την ελληνική πρόταση «λεπτομερές κείμενο», χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλια.

 

Μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση που εστάλη στου θεσμούς

Αμυντικές δαπάνες: μείωση του ανώτατου ορίου για τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2016 με μια στοχευμένη δέσμη ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού του προσωπικού αλλά και στις προμήθειες.

Ενοίκια: Επίσης θα εξεταστούν κάποια αντισταθμιστικά μέτρα (ρήτρες), στην περίπτωση των φορολογικών ελλειμμάτων: (i) αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα έσοδα ενοικίων, για κάτω των 12.000 ευρώ ετήσια εισοδήματα έως 15% (από 11%), με πρόσθετα έσοδα ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ και για ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, φορολόγηση έως 35% (από 33%), με πρόσθετα έσοδα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Φορολόγηση Επιχειρήσεων: Επίσης ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων (επιχειρήσεων) θα αυξηθούν κατά επιπλέον ποσοστιαία μονάδα (δηλαδή από 28% έως 29%), που θα οδηγήσει σε πρόσθετα έσοδα ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.

ΕΚΑΣ: Σταδιακή κατάργηση της επιδότησης αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους από το τέλος Δεκεμβρίου του 2019. Αυτό πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα και να εφαρμοστεί για το 20% των δικαιούχων έως τον Μάρτιο του 2016.

Εισφορές υγείας: να αυξήσει τις εισφορές υγείας για τους συνταξιούχους από 4% έως 6% κατά μέσο όρο και να επεκταθεί και στις επικουρικές συντάξεις.

Αγρότες: περιορισμοί για ένταξη στο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών. Καταργείται η ειδική έκπτωση στο πετρέλαιο των αγροτών.

Προκαταβολή φόρου: Αμεσα επιβολή 100% προκαταβολής του φόρου για την επόμενη χρονιά στα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά και για τον φόρο εισοδήματος ατομικών επιχειρήσεων μέχρι τα τέλη του 2017.

Εισφορά αλληλεγγύης: Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης όμως μονιμοποιείται και η παρακράτησή της στην πηγή των εισοδημάτων.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Περιορισμός των δικαιούχων επιδότησης για πετρέλαιο θέρμανσης το 2016.

ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στις τιμές ζώνης των αντικειμενικών αξιών. Αυξάνονται οι συντελεστές φόρου ακινήτων, αν χρειαστεί, για να διασφαλιστούν το 2015 και το 2016 έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ (φόρο ακίνητης περιουσίας) ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

 

Συντάξεις

- Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ

- Μεταρρυθμίσεις με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2015, ώστε να επιτευχθεί σταδιακά εξοικονόμηση ύψους 0,25% -0,5% του ΑΕΠ ετησίως το 2015 και 1 % του ΑΕΠ για ολόκληρο το έτος το 2016

- Εφαρμογή ισχυρών αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση και σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων λόγω θεμελιωμένων δικαιωμάτων

- Σταδιακή προσαρμογή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ή στα 62 έτη και εισφορές 40 ετών μέχρι το 2022 (πλην των βαρέων και ανθυγιεινών και των μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

- Περιορισμός κοινωνικών συντάξεων

- Αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ για τους ανασφάλιστους

- Σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) και υποκατάσταση από το εγγυημένο εισόδημα έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019. 'Αμεση διακοπή στο ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων με τα υψηλότερα εισοδήματα.

- Σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

 

Ιδιωτικοποιήσεις

- Αποκρατικοποίηση της εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ ή θα εξεταστεί άλλη εναλλακτική πρόταση έως τον Οκτώβριο του 2015.

- Ολοκλήρωση των δράσεων για τους περιφερειακούς αερολιμένες, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΓΝΑΤΙΑ, τους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού (ακριβής κατάλογος στο τεχνικό υπόμνημα)

- Διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και τα σχετικά τέλη χρήσης των σχετικών συχνοτήτων

- Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσουν δεσμευτικές ημερομηνίες προσφορών για τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ και ΟΛΘ) το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου ιο του 2015, και χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στους όρους των προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO.

- Η κυβέρνηση (δημόσιο) θα μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ.

- Δεν θα ανατραπεί η πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με τους σημερινούς όρους στον πλειοδότη που έχει ήδη επιλεγεί.

 

Στο Non Paper της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνονται οι μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες, θέματα συντάξεων, μέτρα που αφορούν τη φορολόγηση επιχειρήσεων κ.α. Επίσης περιλαμβάνει την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ., αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος [1%, 2% και 3% του ΑΕΠ] θα επανεξεταστούν, καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί.

 

Σημειώνουν δε τα εξής σε ότι αφορά πιο συγκεκριμένα τους βασικούς άξονες της ελληνικής πρότασης:

- Τα βασικά τρόφιμα και ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι στο 13%. Διατηρείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2016, εκτός από τα πλουσιότερα και πιο τουριστικά (?). Η κατάργηση της έκπτωσης στα απομακρυσμένα νησιά θα γίνει στο τέλος του 2016 και όταν θα έχει δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων. Οι συντελεστές ΦΠΑ θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016.

- Το ΕΚΑΣ θα χορηγείται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, οπότε και θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κοινωνικής πρόνοιας.

- Αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, που θα έρθει προς ψήφιση νέα νομοθεσία.

- Σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης για τους αγρότες με ομαλή αποκλιμάκωση της επιδότησης πετρελαίου που θα απορροφηθεί από την πτώση των διεθνών τιμών.

- Αύξηση του εταιρικού φόρου από 26% στο 28%.

- Νέα πρόταση για ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με:

  • έλεγχο των αδήλωτων καταθέσεων μέσω διασταύρωσης των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
  • εισαγωγή προγράμματος εθελοντικής δήλωσης με τις κατάλληλες ποινές, κίνητρα και διαδικασίες βεβαίωσης σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές,
  • αίτηση στις χώρες μέλη της ΕΕ για παροχή δεδομένων σχετικά με την ιδιοκτησία ελλήνων και την προέλευσή της

- Θέσπιση περιουσιολογίου.

- Ο νέος νόμος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα είναι έτοιμος το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

- Στις αγορές προϊόντων, η κυβέρνηση: 

  • Θα διατηρήσει το σημερινό καθεστώς για τα ΜΗΣΥΦΑ [Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα], ψωμί, γάλα, Κυριακές.
  • Θα μειώσει τη γραφειοκρατία με τη δημιουργία «one stop shop» για τις επιχειρήσεις.

- Μείωση συντελεστή σε φάρμακα, βιβλία, εισιτήρια θεάτρου σε 6% από 6,5%.

- Βελτίωση του ποινικού δικαίου για τη φοροδιαφυγή.

- Αύξηση φόρου ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κατάργηση προνομίων εφοπλιστών.

- Αύξηση φόρου πολυτελείας και εφαρμογή του και στα σκάφη αναψυχής.

- Άμεση εφαρμογή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

- Εισαγωγή σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ νέων μεταρρυθμίσεων για το σπάσιμο των καρτέλ σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα ενημέρωσης.

 

Η Βουλή καλείται με βάση τις πρόνοιες του κανονισμού για τις κατεπείγουσες διαδικασίες να τοποθετηθεί και να δώσει έως το βράδυ την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση μέσα από ψηφοφορία. Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το τελικό κείμενο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αποτελέσει νόμο του κράτους.

Στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η κυβέρνηση μεταβαίνει με αυτή την πρόταση που έχει εγκριθεί ως βάση, για να τη συζητήσει στο Eurogroup. Με αυτόν τον τρόπο, θα απαντηθούν αύριο αιτιάσεις που εγείρονται από το εξωτερικό σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

Σε σχετικό ερώτημα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι πεποίθηση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού συμβουλίου είναι ότι η ελληνική πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ήταν για μια βιώσιμη συμφωνία που δημιουργεί προοπτική στην ελληνική οικονομία, καθώς μπαίνει το ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Σχολίαζαν επιπλέον ότι η πρόταση της κυβέρνησης (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μια πρόταση που δεν έχει δυσκολίες) είναι μια πρόταση με την οποία μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, γιατί εμπεριέχει χαρακτηριστικά που δίνουν τη δυνατότητα επίλυσης σειράς κομβικών ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Με αυτά τα δεδομένα συνεδριάζουν 10 Ιουλίου 2105 στις 8 το πρωί, από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Γραμματεία.

Πηγή ειδήσεων

 

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

epidoma enoikiou sitisis
Αποτελέσματα Ανθρωπιστικής Κρίσης Ανακοινώθηκαν απόψε τα…
Επίδομα ΟΑΕΔ Πληρωμή
ΟΑΕΔ: Κανονικά θα πληρωθούν επιδόματα & Παροχές Οι λογαριασμοί…
Επίδομα Πολύτεκνες Μητέρες ΟΓΑ
Πληρωμή βοηθήματος 1.000€ σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες από…
oikogeneiako epidoma oga
Πληρωμές Οικογενειακών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ Την Παρασκευής…
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Πώς θα δεις αν και πότε πιστώθηκε η Δόση του Επιδόματος Ενοικίου…
Επίδομα ΟΑΕΔ 3μηνης εγγραφής
Επίδομα για άνεργους με 3μηνη εγγραφή στον ΟΑΕΔ Ο ΟΑΕΔ…
Ειδικό Βοήμα μετά το ταμείο ανεργίας
Επίδομα ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη του ταμείου ανεργίας Ο…
Επίδομα Ανέργων Πτυχιούχων 20-29 ετών
Επίδομα Νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας σε άνεργους 20-29…
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επιδότηση Ενοικίου - Ανθρωπιστική Κρίση: Οδηγίες για Μισθωτές &…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα