04Μάιος2024

Τελευταία Νέα:

ecdltest-themata.gr

 
 

Πολλαπλό Τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Παρίσι

(0 Ψήφοι, Βαθμολόγησε 0 από 5)
Γαλλία Τρομοκρατικό χτύπημαΟ Γαλλικός στρατός στους δρόμους.
Κλειστά τα σύνορα.
Απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε 7 σημεία οι επιθέσεις. Διαρκείς εκρήξεις, πάνω από 60 οι νεκροί, όμηροι στο θέατρο.

 

 

02:37 Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα και απειλούν με μήνυμά τους για παρόμοια χτυπήματα τη Ρώμη και το Λονδίνο. Ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί εάν αυτή η ανάληψη είναι αληθινή.

 

02:30  Αγωνία για χιλιάδες Έλληνες στο Παρίσι

Το μακελειό στο Παρίσι έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και σε χιλιάδες Έλληνες που έχουν συγγενείς στη Γαλλία, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που βρίσκονταν στη γαλλική πρωτεύουσα σε ταξίδι αναψυχής. Σε επικοινωνία του NewsIt με την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για τα ονόματα και τις εθνικότητες των θυμάτων.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι της πρεσβείας στο NewsIt οι γαλλικές αρχές προς το παρόν δεν δίνουν κανένα στοιχείο οπότε και η ελληνική πρεσβεία δεν μπορεί να ενημερώσει ακόμα.

Το Τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι είναι το (+33) 1 4723 7228

 

02:18 Ο Ολάντ μαζί με τους υπουργούς του στο Bataclan
O Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στο θέατρο Bataclan μαζί με τους υπουργούς τους, κάτι που δείχνει πως οι φόβοι για 100 νεκρούς μέσα στο χώρο της συναυλίας είναι δυστυχώς πραγματικότητα.

 

02:10 Φόβοι για δεκάδες νεκρούς μέσα στο θέατρο Bataclan
Η επιχείρηση της αστυνομίας στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού τερματίστηκε και οι δύο δράστες της επίθεσης που είχαν πάρει δεκάδες ομήρους είναι νεκροί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μέσα στην αίθουσα υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

 

02:07  Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας οι όμηροι απελευθερώνονται

 

02:04 Σε συναγερμό το Παρίσι
Μόλις έγινε γνωστό πως έκλεισε το αεροδρόμιο Ορλυ

 

02:03 Έληξε η ομηρία στο θέατρο Bataclan
Μετά από εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων έληξε η ομηρία στο γαλλικό θέατρο και απελευθερώθηκαν οι όμηροι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί

 

01:59 Η κυβερνητική εκπρόσωπος για το μακελειό στο Παρίσι
Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι πραγματικά, σοκαρισμένοι, όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στη γαλλική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, μιλώντας στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

 

01:56 Πληροφορίες ότι τερματίστηκε η ομηρία στο θέατρο Bataclan
Το γαλλικό ΒFMTV αναφέρει ότι δύο δράστες έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο θέατρο του Bataclan από όπου απελευθερώθηκαν περίπου 100 όμηροι.

 

01:46 Πληροφορίες για έφοδο της αστυνομίας
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, η αστυνομία και ειδικά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής έκανε έφοδο μέσα στο θέατρο Bataclan.

 

01:45 Συγκλονισμένη η Μέρκελ
«Βαθιά συγκλονισμένη από τις ειδήσεις και τις εικόνες που φθάνουν από το Παρίσι», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η σκέψη της είναι αυτές τις ώρες «με τα θύματα των, προφανώς τρομοκρατικών, επιθέσεων», με τους συγγενείς, καθώς και με όλους τους ανθρώπους στο Παρίσι. «Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και της έχει μεταφέρει την συμπάθεια και την αλληλεγγύη των ανθρώπων στην Γερμανία», τόνισε η κυρία Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.

 

01:44 Συλλυπητήρια από τον Προκόπη Παυλόπουλο
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε απόψε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

 

01:43 Σε κόκκινο συναγερμό η γαλλική αστυνομία

Γαλλία Τρομοκρατικό χτύπημα

 

01:40 Το τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι
Το Τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι είναι το (+33) 1 4723 7228

 

01:36  Ο στρατός στους δρόμους του Παρισίου

Παρίσι

 

01:28 Reuters: Εκρήξεις έξω από το θέατρο Bataclan
Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως υπήρξαν πέντε εκρήξεις έξω από το θέατρο Bataclan και υποστηρίζει πως ενδεχομένως οι δράστες είχαν παγιδεύσει με βόμβες διάφορα σημεία.

 

01:22 Το μήνυμα του Γερμανού ΥΠΕΞ που βρισκόταν μέσα στο Stade de France
Είμαι συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σταϊνμάιερ βρισκόταν απόψε στις κερκίδες του Stade de France, από όπου παρακολουθούσε μαζί με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας. Νωρίτερα σήμερα είχε συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

 

01:20 Αυτόπτης μάρτυρας από το θέατρο Bataclan
Δηλώνει πως οι δράστες πυροβολούσαν συνέχεια και ο κόσμος προσπαθούσε να κρυφτεί. Δύο αστυνομικοί μπήκαν στην είσοδο και προσπαθούσαν να βγάλουν τους τραυματίες έξω. Ζήτησαν από τον κόσμο να πέσει κάτω.

 

01:19 Άνοιξαν όλα τα νοσοκομεία στη Γαλλία
Δεκάδες είναι οι τραυματίες και για αυτό με εντολή του γαλλικού υπουργείου Υγείας, άνοιξαν όλα τα νοσοκομεία στο Παρίσι

 

01:18  Σκληρές εικόνες από το Παρίσι

Γαλλία Τρομοκρατία

 

01:12 Ο Αλέξης Τσίπρας για το μακελειό στο Παρίσι
Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. "Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

01:11 Ο τελευταίος απολογισμός από το μακελειό στο Παρίσι
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πολλαπλές, σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες άνθρωποι, από 60 ως 100 σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, κρατούνται όμηροι σε συναυλιακό χώρο.

 

01:10 Πληροφορίες ότι εκτελούν τους ομήρους στο θέατρο Bataclan
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακούγονται πυροβολισμοί μέσα στο θέατρο, όπου φέρονται να υπάρχουν περισσότεροι από 60 όμηροι.

 

01:07  Πτώματα παντού στους δρόμους

 

01:02 Η Γαλλία κλείνει τα σύνορά της
Το ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ πως η χώρα κλείνει τα σύνορά της όπως σε αντίστοιχη εμπόλεμη κατάσταση

 

01:00 Πληροφορίες για τις εκρήξεις στο Sante de France
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρομοκράτες έκαναν επίθεση αυτοκτονίας με υγραέριο και καρφιά

 

00:58 Το μήνυμα του Γιούνκερ
«Συγκλονισμένος» από τις επιθέσεις δήλωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του στη Γαλλία, επίσης μέσω Twitter.

 

00:58 Ο Ντέβιντ Κάμερον δηλώνει συγκλονισμένος
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και δεσμεύθηκε να προσφέρει βοήθεια στη γειτονική χώρα.Στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@David_Cameron) ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι απόψε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας στρέφονται στον γαλλικό λαό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

 

00:57 Διάγγελμα Φρανσουά Ολάντ

  • Ο στρατός βγήκε στους δρόμους για να εμποδίσει νέα τρομοκρατικά χτυπήματα
  • Κήρυξε τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • Ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η Γαλλία είναι ενωμένη και δυνατή και θα νικήσει τους τρομοκράτες

Παρισι Τρομοκρατική επίθεση

 

00:52 Διάγγελμα Ομπάμα για τα τρομοκρατικά χτυπήματα
Ο Μπάρακ Ομάμα δήλωσε πως είναι ξεκάθαρος ο αγώνας κατά των τρομοκρατών και πως δεν μπορουν οι τρομοκράτες να τους φοβήσουν. Δήλωσε την αλληλεγγύη του προς τους Γάλλους και ξεκαθάρισε πως θα φέρουν τους τρομοκράτες στη Δικαιοσύνη. Ξεκαθάρισε πως αργότερα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

 

00:45 Πληροφορίες για νέους πυροβολισμούς
Το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 κάνει λόγο για νέους πυροβολισμούς στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο Les Halles.

 

00:43 Φυγαδεύτηκε ο Ολάντ από το Stade de France
Το τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρακολουθούσε το φιλικό στο Stade de France, απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Αυτή την ώρα προεδρεύει σε συνεδρίαση ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

 

00:42  Σωστικά συνεργεία στους δρόμους του Παρισιού

 

00:41 Σε εξέλιξη ομηρία στο θέατρο Bataclan
Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC τουλάχιστον 60 όμηροι κρατούνται σε συναυλιακό χώρο στο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 ομήρους.

 

00:37 Νέος απολογισμός
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι κοντά στο γήπεδο Σαντ Ντε Φρανς της Γαλλίας, στα βόρεια της πρωτεύουσας, ενώ επίσης μια ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα θέατρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σημαντικά

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Επισιστιστικό
ΤΕΒΑ: Δείτε τη λίστα με τα δωρεάν τρόφιμα - Πού και πώς θα…
ΕΥΔΑΠ δωρεάν νερό
Αιτήσεις για το νέο κοινωνικό Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο…
karta anergias
Ηλεκτρονική Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ (οδηγίες)…

Lifestyle

Παντελής Παντελίδης
Lifestyle
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Νεκρός σε τροχαίο ο λατρεμένος…
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Lifestyle
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην γελάσεις είναι αληθινή...! Η φώτο…
Μάρκος Σεφερλής
Lifestyle
Τρελό γέλιο με τη μητέρα του Σεφερλή... Ο Μάρκος…
Lifestyle
Έγινε ο ΓΑΜΟΣ για την Ζέτα…
Νέος Έρωτας για τον Αρναούτογλου...! Ερωτική…
ΟΧΙ και "Μπάζα"...! Μέλι έσταξε το στοματάκι…

Επιδόματα

foititiko epidoma
Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα 1000 € (αίτηση, προϋποθέσεις,…
Επίδομα ορεινών περιοχών
Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έως 600 ευρώ…
epidoma enoikiou sitisis
Ανθρωπιστική Κρίση: Αιτήσεις για επίδομα ενοικίου, κάρτα σίτισης…
Προνοιακά Επιδόματα
Προνοιακά Επιδόματα: Μόνο στον δήμο μόνιμης διαμονής οι αιτήσεις…
Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη
Δράσεις του Υπουργείου για την Ανθρωπιστική Κρίση, το ΤΕΒΑ, την…
oikogeneiako epidoma oga
Πληρωμές Οικογενειακών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ Την Παρασκευής…
epidoma petrelaiou thermansis
Όλες οι απαντήσεις για το Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης - Οδηγίες…
Επίδομα Ένδειας
Αιτήσεις για το Επίδομα Ένδειας στο Δήμο Κορυδαλλού Ο Δήμος…
Επίδομα ΟΑΕΔ Πληρωμή
ΟΑΕΔ: Κανονικά θα πληρωθούν επιδόματα & Παροχές Οι λογαριασμοί…

Επιδοτούμενα & Δωρεάν Σεμινάρια - Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Αγροτικά

Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΟΑΕΔ Αιτήσεις
Αιτήσεις για δωρεάν εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς…
Αποτελέσματα Κοινωφελής Εργασία - Ενστάσεις
Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων Αναρτήθηκαν…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Κοινωφελή Εργασία 728 θέσεων: Παράταση αιτήσεων & Λίστα…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 728 θέσεων στο Υπουργείο…
Αιτήσεις Κοινωφελής Εργασία 2015
Αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας 413 θέσεων στο Υπουργείο…
Κοινωφελής εργασία: Ωράριο, Μισθός
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για το ωράριο, το…
Άδειες Κοινωφελής Εργασία
5μηνα Κοινωφελούς εργασίας: Τι ισχύει για άδειες - απουσίες…
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50
Βγήκε η Απόφαση για τις 15.000 προσλήψεις μακροχρόνια…
voucher29 aei tei
Πληρωμές Voucher: Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την πληρωμή των…
voucher29 aei tei
Voucher 29 ΑΕΙ/ΤΕΙ: Αποτίμηση προγράμματος κατάρτισης και…

Επικαιρότητα - Τελευταία Νέα

aionioi foitites
Επικαιρότητα

Μετεγγραφές φοιτητών: Αίτηση, Μόρια, Δικαιούχοι, Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Μετεγγραφές φοιτητών: Αιτήσεις, δικαιούχοι, μόρια,…
4.7
new-site
Επικαιρότητα

Επιδόματα, Επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν Μαθήματα

Το stie μας ανανεώνεται και σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί…
4.0
Αμπέλια
Επικαιρότητα

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτάσαμε και…
3.3
Προνοιακά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Προνοιακά Επιδόματα: Πληρωμές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Προνοιακά Επιδόματα: Μέχρι τέλος Μαρτίου οι πληρωμές για…
4.0
Διατροφικά Επιδόματα
Επικαιρότητα

Διατροφικά Επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα Φεβρουαρίου

Διατροφικά Επιδόματα: πληρωμές για Φεβρουάριο Με απόφαση…
4.0
Επίδομα Ενοικίου 2015 Ανθρωπιστική Κρίση
Επικαιρότητα

Επίδομα ενοικίου: Πληρωμή Ζ' Δόσης, 3 δόσεις ενστάσεων, Ανθρωπιστική κρίση

Επίδομα Ενοικίου: Πότε θα πιστωθεί η Ζ' δόση - Πίστωση 3…
3.0
Κάρτα Σίτισης από ΚΕΠ
Επικαιρότητα

Κάρτα Σίτισης: Όγδοη δόση, Η' δόση, 8η δόση κάρτας αλληλεγγύης, Ανθρωπιστική Κρίση

Κάρτα Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η όγδοη (Η') δόση - Πίστωση…
4.8
ΝΑΤΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο!…
5.0
Πρεσβεία Αυστρία
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη!

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανακαλείται η Ελληνίδα πρέσβης στη…
5.0

Προσθήκη νέου σχολίου


 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα